Biografteatern Scala

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Biografteatern Scala
Biografteater Scala - Ystad-2017.jpg
Generelle informationer
Sted Ystad
Antal sal(e) 1
Største sal 130
Digital fremviser Ja


Biografteatern Scala er en biograf, der ligger i Ystad, Sverige. Den blev indviet den 14. september 1910, og det er landets ældste bevarede biograf som er bygget til dete formål. Der er filmfremvisninger 3-4 dage om ugen.

Ved åbningen var Biografteatern Scala en eksklusiv biograf, hvor der blev vist fem små kortfilm. Den popularitet voksede hurtigt og i 1925 blev den indviet på ny med en større sal me plads til 327 personer. I 1930 blev den opgraderet til også at kunne vise tonefilm.

I dag har biografen 130 siddepladser, og udover film bliver der også arangeret koncerter, teater og konferencer i bygningen. Biografen drives af Föreningen Scalas Vänner.

Lions Club Ystad kårede Scalas vänner til Årets förening 2017, med begrundelsen at "Föreningen Scalas venner er en af Ystads fremmeste kulturaktører, som spreder god kultur til medlemmer og ikke medlemmer".

SverigeStub
Denne artikel om et svensk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed