Birthe Kostrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.
Birthe Kostrup
Birthe Kostrup.jpg
Personlig information
Født Birthe Kostrup
6. august 1947 (72 år)
København, Danmark
Forældre Gudrun Kostrup, (f. Larsen) og Mogens Kostrup Mogensen
Ægtefælle Uno Krüger
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Frederiksberg Seminarium
Kendt for Billedkunst
Akrylmaleri af Birthe Kostrup

Birthe Kostrup (født 6. august 1947 i København). Datter af modist Gudrun Kostrup, født Larsen, og repræsentant Mogens Kostrup Mogensen. Voksede op i Vanløse.

Nysproglig student fra Skt. Jørgens Gymnasium, Krogerup Højskole 1969, dimitterede fra Frederiksberg Seminarium 1973, (engelsk og formning). Samme år og indtil 1998 ansat under Ishøj Kommunes Skolevæsen som lærer på Ishøj Skole.  

Har siden 1970´erne deltaget i badmintonturneringer på elitenivau og etablerede sig i samme periode som billedkunstner. Har udstillet sine malerier og posters i bl.a Bikuben, Solrød Rådhus og på Købehavns Universitet Amager (KUA).  

Birthe Kostrup er medlem af en dansk-tysk kunstnersammenslutning Lolland-Falster og Fehmarn, hvor hun bl.a. har bidraget med sit akrylmaleri om temaet "Havet" og fremstillet en skulptur i samarbejde med Brigitte Wager og Dina Black med jorden som centrum omkring emnet plastikforurening i havet.

Som ung deltog Birthe Kostrup sammen med sin mand Uno Krüger i 1960´ernes modkultur og i oprøret mod de etablerede magthavere og autoriteter. De slog til lyd for og medvirkede til seksuel frigørelse, var aktive i ø-lejr bevægelsen. Birthe og Uno havde, i navnlig kunstnerisk henseende, i mange år deres gang på Christiania.

Siden systemskiftet i 2001, og i takt med EU`s gradvist øgede indflydelse på menneskets liv, har Birthe Kostrup stillet sig som politisk disillusionist med sit håb om forandring forankret i sin billedkunst, ofte formidlet gennem glade, varme farver og spraglede figurer.  

Birthe Kostrup har fastholdt sit skarpe blik for den etablerede kunstkritiks dogmer, dens reaktionære klikedannelse og selvsmagende , autoritative indflydelse på, hvad kunst er.  

Hun har således gjort op med bourgeoisisets dom over, hvem der anses for "anerkendte kunstnere", og finder ethvert tænkende og sansende individ lige vel skikket til at SE - og dermed bidrage med forbedrende forslag og konstruktiv kritik.    

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg