Bjergby (Mors)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bjergby
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Nordjylland
Kommune Morsø Kommune
Sogn Bjergby Sogn
Postnr. 7950 Erslev
Demografi
Bjergby by 200[1] (2014)
Kommunen 20.068[1] (2022)
 - Areal 367,67 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.bjergby-mors.dk
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Bjergby. (Se også artikler, som begynder med Bjergby)

Bjergby er en landsby på det nordlige Mors i Limfjorden med 200 indbyggere i byområdet (2014)[1], beliggende fire kilometer nord for Øster Jølby, 16 kilometer nord for Nykøbing og 20 kilometer syd for Thisted.

Byen ligger i Region Nordjylland og hører til Morsø Kommune. Bjergby er beliggende i Bjergby Sogn.

I Bjergby kan man finde den omkring 150 årige gamle friskole som bygger på den grundtvig-koldske tankegang. Der går omkring 85 elever på Bjergby Friskole

Radio Limfjords hovedbygning kan man også finde i den lille landsby Bjergby. Radio Limfjord laver lokalt radio til alle beboerne på Mors, Thisted og Salling.

I Bjergby finder man også ting som det gamle fodboldstadion, grusgraven (med skydebane og hundetræning), Sahara (bliver brugt til Sankt Hans og andre begivenheder), Det gamle Forsamlingshus, der bliver brugt til Banko, fællespisning og andre selskaber som dillitant og revy.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
HøjriisSpire
Denne artikel om geografi i Morsø Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi