Black & White 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Black & White 2
Generelle oplysninger
Udvikler Lionhead Studios
Udgiver EA Games
Designer Peter Molyneux
Ron Millar
Platforme Windows
Input Tastatur
Mus
Aldersgrænse ESRB: Teen
ELSPA: 12+
Websted Hjemmeside

Black & White 2 er et computerspil udviklet af Lionhead Studios og udgivet af Electronic Arts. Det indeholder elementer taget fra strategispil, gudespil og byopbygningsspil (Sim City).

Historie[redigér | redigér wikikode]

I landet Eden, lever grækerne på frodig ø, deres kultur er stor og de er et fredeligt folkefærd. Men det brutale folk, aztekerne, invaderer deres ø, en kvinde beder til deres gud om hjælp, og bønnen bliver svaret. En gud ankommer til Eden for at rede Grækerne. Guden når at rede 25 grækere gennem en portal til en anden ø. Profetien fortæller, at en svag stamme, vil rejse sig fra næsten ingenting med en gud til at lede dem, og vil overvinde alle andre folkefærd. De krigeriske Vikinger, de ærefuld Japanerne og til sidst de brutale Aztekere.

God eller Ond[redigér | redigér wikikode]

Som den gud der kommer til Grækerne til undsætning, har man mulighed for både at være en god, hjælpende og byggende gud, eller en ond, brutal og krigsførende gud, eller en mere neutral gud, som blander byggeri med krigsførelse. Hele din by ændrer sig for at vise om du er god eller ond, hvis man er en god gud bliver det en lys by, springvand, planter, blomster og dekorationer. Men hvis man er ond blive byen mørk, graffiti på murene, farveløs og trist.

Overvindelse af byer[redigér | redigér wikikode]

Den gode måde at overvinde modstandere på, er ved at bygge en imponerende og storslået by, det vil få det andet folk til at immigrere for at slutte sig til en og bo i ens by, de tager alt hvad de har af ressourcer med sig. Den onde måde at gøre det på, er ved at bygge en hær, og overtage deres by, så du få kontrol over den.

Rådgivere[redigér | redigér wikikode]

Som gud har man to rådgivere til at hjælpe en, en slags samvittighed så at sige, den ene repræsenterer ens gode side mens den anden repræsenterer ens onde side. De hjælper en ved at fortælle vigtige oplysninger, hjælpe en med ting man ikke ved, og så fungerer de fint som to stand-up komikere.

Ressourcer[redigér | redigér wikikode]

Der er 5 slags ressourcer i spillet, 3 ”dødelige” som ens folk selv kan bruge og bygge med, og 2 ”guddommelige” som kun man selv kan bruge.

Dødelige Ressourcer[redigér | redigér wikikode]

Der er 3 dødelige ressourcer i spillet, disse er:

1: Food/Mad; Dette skal bruges til at føde ens folk og hære. Det eneste føde der er til rådighed i Black and White 2 er korn(i ekspansion tæller kød også) Dette høstes fra ens marker af ens folk, eller en selv. Produktionen kan forøges med et Granaray/Mølle. OBS: Folk i hæren spiser dobbelt så meget mad!

2: Ore/Metal; Dette skal bruges til at bygge de mere indviklede bygninger i spillet, samt til at lave våben og rustninger til en hær. Man kan skaffe det fra miner og specielle ore sten. Produktion kan forøges med en Smelter

3:Wood/Træ; Dette skal bruges til at bygge alle bygninger bortset fra nogle få som fx lamper og mure. Produktionen kan forøges med en Lumberyard/Træmølle.

Guddommelige Ressourcer[redigér | redigér wikikode]

Der er 2 guddommelige ressourcer i spillet, disser er:

1: Mana; Mana skaffes i et Altar, hvor man kan få folk til at tilbede, eller den mere onde metode ved at ofre en person og skaffe omkring 2.000 mana. Mana bruges til at udføre forskellige mirakler, det kommer vi nærmere ind på under Guddommelige Kræfter

2: Tribute; Tribute er en slags guddommelig betalingsform, man skaffer den ved at overtage byer, vinde lande eller klarer mindre missioner. Tribute bruges til at købe nye bygninger, mirakler, vidundere, træning til creature, import af folk og krigere, legetøj eller opraderinger til en selv.

Guddommelige Kræfter[redigér | redigér wikikode]

Som gud er det en selvfølge at man skal have forskellige kræfter til rådighed, så man kan vise sin guddommelighed på den mest blærede måde.

Begræsning[redigér | redigér wikikode]

Selvom man er en gud er der visse grænser, man eksisterer kun på troen fra ens folk, derfor kan man kun lege gud inden fra en stor grøn ring som går under navnet ”Influence Ring”. Denne ring bliver større efter hvor mange mennesker og bygninger man har i sin by. Det eneste man kan gøre uden for byen er at styre ens Creature eller ens hære.

Hand-Pickup[redigér | redigér wikikode]

Dette er den vigtiste evne, der gør at man kan administrere sin by, eller bare forsvare den ved at smide en stor sten ned på fjenden. Man tager simpelthen bare en ting op med hånden, derefter kan man bare sætte den ned eller kaste den. Når man skal få folk til at udføre specielle opgaver sætter man dem simpelthen bare over de ting som de skal arbejde med. De ting som folk kan blive er:

1: Farmer; Farmers høster korn på markerne og sætter de i ens storehouse.

2: Forester; En forester hugger træ som skal bruges til at bygge ens by.

3: Miner; Miners hugger ore fra miner og sten.

4: Refiner; Refiners forfiner de tre grundlæggende råvarer: korn, træ og ore. Man skal have den tilsvarende bygning til den råvare, disse købes alle med Tribute.

5: Builder; Builders gør lige hvad navnet siger, bygger,

6: Breeder; Breeders sørger for at der kommer flere mennesker.

7: Worshipper; Worshippers tilbeder ved Altars for at lave mere mana, eller ved Wonders for at udløse kraftfulde mirakler.

OBS: Folk sørger selv for det de har brug for, men til tider kan de godt være lidt dovne, eller også mangler man noget som gud de ikke mangler, der er her det bliver nødvendigt at få dem til at udføre arbejde.

God-Building[redigér | redigér wikikode]

Ved God-Building bygger man selv bygningerne, det går hurtigere men man mister ressourcer under byggeriet.

Mirakler[redigér | redigér wikikode]

Som gud har man selvfølgelig et fedt arsenal af både dødbringende og livbringende mirakler, disse mirakler koster alle mana for at bruge, og man skal have et altar, de forskellige mirakler er:

1: Water/Vand; Vand miraklet kan bruges til at vande skove og marker, samt til at forsinke modstandere.

2: Shield/Skjold; Skjold miraklet kan bruges til at lave et skjold som holder alt form for kasteskyts væk, bl.a. katapultskud og pile. Det kan også bruges til at lave en lille eksplosion som kaster alle modstander væk og skader dem lidt, dette er det eneste angreb som ikke også kan skade ens egne, så det er godt at bruge hvis fjenden er inde i ens base.

3: Healing; Healing bruges til at heale ens creature, hære eller folk.

4: Fire/Ild; Ild mirakel kan bruges til at sætte ild til alt hvad der kan brænde: Creatures, bygninger, træer, marker og mennesker.

5: Lighting/Strøm; Strøm miraklet giver stød til alt inden for en radius, det kan godt starte mindre brande i bygninger. Kan nemt slå smut over jorden så det spreder sit dødbringende kraft over større områder ved kast.

6: Meteor; Meteor miraklet udløser en serie af dødbringende meteore ned på jorden, dette kan totalt udslette selv de største hære, du er vel en gud. Mirakler kan lægges på jorden, langsomt spredes over store områder eller kastes, ved kast kan du nemt smide et meteor mirakel over fjendens mure, eller bare et strøm mirakel over muren og ned på den belejrende fjende.

Wonders[redigér | redigér wikikode]

Der er 4 slags mirakler, som er så kraftfulde og dyre at de ikke går under miraklerne på alterne, men som kræver separate bygninger og worshippers, et Wonder/vidunder. Vidunderet kan bruges udenfor ens Influence Ring, men ikke inden i modstandernes, selvom alle vidundernes areal er så stort at de er nok at sætte dem lige ved siden af. Et Vidunder kræver tonsvis af ressourcer at bygge, og har sin egen mana beholdning som skal gøres klar med worshippers som tilbeder ved selve Vidunderet. De 4 Vidundere er:

1: Siren; Sirene vidunderet lokker modstandernes krigere til at gå over på ens side som fredelige normale folk. Det eneste ikke aggressive vidunder, perfekt til den gode gud.

2: Hurricane/Storm; Storm vidunderet udløser en gigantisk tornado, som ødelægger modstanderens bygninger, slynger dem op i luften og kaster dem derefter ned på byen igen.

3: Earthquake/Jordskælv; Hvis jordskælvs vidunderet bliver brugt uden for ens base skal man krydse finger og håbe på at jorskælvet ikke går mod ens base, hvis man er så uheldig så ødelægger den alle ens bygninger som ligger i vejen for jordskælvet, dette vidunder kan nemt ligge det meste af ens base i ruiner og smadre ens mure.

4: Volcano/Vulkan; Vulkan vidunderet er i sandhed det mægtigste vidunder. Det tager masser af ressourcer og masser af worshippers for man kan udløse dets destruktive kraft. Hvis det bliver brugt udløser det en gigantisk vulkan som ødelægger alt i nærheden.

Creature[redigér | redigér wikikode]

Ens Creature repræsenterer en nede i de dødeliges land, og kan tage form som en stærk Abe, en kongelig tiger, en stolt løve, en snedig ulv eller en kluntet ko. Disse væsner er under konstant udvikling igennem hele spillet, og kan bruges både som en elskværdig underholder eller en destruktiv kampmaskine.

Forælder[redigér | redigér wikikode]

Ens dyr udvikler sig igennem hele spillet, derfor skal man være en god ”forælder” og lære ens dyr hvad den må og ikke må, når den gør noget nyt, og det gør den meget i starten, vil den være i tvivl om at den må det, derfor skal man ae den eller slå den efter hvad man vil ha den skal gøre. Hvis man er ond vil man måske have at ens dyr spiser mennesker, men den vil altid prøve at eksperimentere med andre ting, såsom at spise sten, træer eller korn, ikke alt er lige sundt for den, derfor skal man lære den hvad den må og ikke må.

Udvikling[redigér | redigér wikikode]

Når ens dyr vokser, ændrer dens krop sig også, den bliver større, men det er vigtigt at holde den sund. Hvis man ikke løber nok rundt med sit dyr, får det en dårlig kondi, og hvis man samtidig overfodrer den bliver den fed. Man kan også træne dens muskler så den bliver stærkere.

Helbred[redigér | redigér wikikode]

Der er 4 målere som fortæller hvordan dit dyr har det, hvis ikke disse er oppe, udvikler dit dyr sig på en dårlig måde, disse er:

1: Liv; Hvis ens dyrs liv går i bund dør det, men bare rolig, der genopliver lidt efter i dyrets bo. Livet kan gå ned på flere måder, primært ved kamp, men også hvis den leger med sten, eller gør andre usunde ting.

2: Mad; Det er vigtigt at give sit dyr mad, ellers udvikler det sig forkert, den skal helst spise mennesker eller korn, eller begge dele. Træer og Sten er ikke en sund kost!

3: Søvn; Hvis ikke ens dyr sover, vokser det ikke, så tag dit dyr ned i dets bo når det bliver træt.

4: Gladhed; Hold dit dyr glad, hvis du aldrig belønner det bliver dit dyr ked og ugidelig.

Roller[redigér | redigér wikikode]

Der er 5 roller du kan give dit dyr, og alle kan opgraderes bortset fra Fri Vilje. Ens dyr kan gøre alting i alle roller, men vil primært kun udføre det den er sat til ved de specielle roller. Når dit dyr er sat i en rolle bortset fra fri vilje, vil den miste fri vilje, og kun gøre det du sætter den til, det kan være farligt, fordi så passer den ikke sig selv og du skal give den meget mere opmærksomhed.

1: Fri Vilje; Den vil gøre det du har lært den, og måske prøve nye ting.

2: Bygger; Den vil bygge bygninger.

3: Underholder; Den vil underholde dit folk og gøre dem glade.

4: Samler; Skaffer ressourcer som Træ, Metal og Mad.

5: Kriger; Vil dræbe alle modstandere i nærheden.