Black Rebel Motorcycle Club

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Black Rebel Motorcycle Club
Information
Oprindelse San Francisco, Californien, USA
Genre Alternativ rock, Garage rock, Psykedelisk rock, Hard rock, Noise rock, Post-punk
Aktive år 1998-
Pladeselskab Virgin, Echo, RCA/BMG.
Medlemmer

Peter Hayes Robert Levon Been

Leah Shapiro
Tidligere medlemmer Nick Jago
Eksterne henvisninger
Officiel site

Black Rebel Motorcycle Club (B.R.M.C. som forkortelse) er et amerikansk alternative rock band fra San Francisco, Californien, som nu er baseret i Los Angeles.

Black Rebel Motorcycle Club blev dannet i 1998 af de to ungdomsvenner, Peter Hayes og Robert Turner. De fik senere selskab af Nick Jago, der delte de tos interesse for støjende Indie rock. Navnet fik de fra den Marlon Brando-styrede motorcykelbande, der med oprejst pande indtog Californien i filmen 'The Wild One'.

I 1999 indspillede B.M.R.C. en demo, der endte med at blive et hit på Los Angeles-radiostationen KCRW. Rygtet om gruppen spredtes til England, hvor BBC en overgang havde demobåndet som ugens plade. Dette førte bl.a. til, at Oasis' Noel Gallagher udråbte B.R.M.C. til sit favoritband.

Med dette var døren åbnet for gruppen, der i 2000 udsendte albummet 'B.R.M.C.'. Albummet blev modtaget med åbne arme af et rock-publikum, der strengt taget ikke havde hørt fandenivoldsk støjrock som dette i en årrække, og som derfor fuldt ud kunne identificere sig med titlen på gennembrudssinglen: 'Whatever Happened To My Rock'n'Roll (Punk Song)?'.

Den henkastede og nedbarberede guitar-rock var også i centrum på efterfølgeren 'Take Them On, On Your Own' fra 2003, der banede vejen for et internationalt gennembrud for rebellerne. Albummet, der var mindre eksperimenterende end forgængeren, viste en mere moden gruppe, der fornemt blandede det mere svævende med den rene upolerede britiske shoegazer-lyd.

Gruppens tredje album 'Howl', der udkom i 2005, fortsatte den udvikling 'Take Them ON, On Your Own' havde varslet. Væk var guitarstøjen og det opskruede tempo og i stedet var der givet plads til stærke country-, blues- og gospelreferencer.

Senest har Black Rebel Motorcycle Club udsendt albummet 'Baby 81', der markerer en tilbagevenden til de to første albums elektriske dyder.

Siden 2008 har danske/amerikanske Leah Shapiro været trommeslager i Black Rebel Motorcycle Club. Leah er født og opvokset i Århus, men flyttede til USA i 2001.

Black Rebel Motorcycle Club udsendte sit femte album, 'Beat The Devils Tattoo', i marts 2010. Albummets navn blev afsløret af bandet ved at tagge titlen med graffiti på billboards o.lign. i Los Angeles og så give clues på deres fansite, blackrebelmotorcycleclub.com.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.