Blockbuster

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Blockbuster er en amerikansk betegnelse for en økonomisk succesrig spillefilm. Oprindelig stammer udtrykket fra teaterjargon, beskrivende et særligt succesrigt skuespil, men i dag anvendes udtrykket især af filmindustrien.

Det er ikke et egentligt fagudtryk, men generelt siges grænsen for, hvornår en film er en blockbuster eller ej, at gå ved en indtægt på 100 millioner amerikanske dollars fra billetsalg.

Blockbuster er også navnet på en international butikskæde, der primært udlejer, men også sælger, spillefilm og computerspil/konsolspil. Butikskæden har foretaget en undersøgelse af, hvad danskernes favoritfilm er. Listen består af 333 spillefilm, der toppes af Godfather.

Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Disambig bordered fade.svg Dette er en artikel med en flertydig titel.
Det vil sige en artikel, der alt efter betydning henviser til andre artikler med det egentlige indhold. Hvis du fulgte en henvisning hertil, så gå venligst tilbage og ret henvisningen til at føre til den rigtige artikel. (Se alle artikler, hvis navn begynder med "Blockbuster").