Bo Bech

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bo Bech
Født 1972Rediger på Wikidata
SundbyRediger på Wikidata
Bopæl Sundby, København, Lund, London, ParisRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kok, restauratørRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Årets Gericke 2009,
Årets Gericke 2010Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bo Bech (født i 31. marts 1972 i Sundby) er en prisbelønnet dansk kok og restauratør. Han har haft flere restauranter og modtaget michelinstjerner. Han er ligeledes kendt for programmet Med kniven for struben.

Uddannelse og karriere[redigér | redigér wikikode]

Bech blev udlært på Krogs Fiskerestaurant under den kendte danske kok Frank Lantz. Bo Bech har arbejdet en del som kok i udlandet, bl.a. i Lund, Paris og London, hvor har har arbejdet på 2- og 3-michelinstjernede restauranter under kendte kokke som Alain Passard, Marco Pierre White , Alain Senderens og Michel Roux. Han var køkkenchef hos Jan Hurtigkarl på dennes restaurant i Ålsgårde,[1] før han i 2004 åbnede sin egen restaurant i København, Restaurant Paustian. Han forlod restauranten i 2010, efter at den havde fået en stjerne i Michelinguiden to år tidligere.

Bech stoppede på Restaurant Paustian i juli 2010[2] og har i stedet startet Restaurant GeistKongens Nytorv. Sidenhen har Bo Bech åbnet LouLou i april 2016[3], der fokuserer på det italienske køkken. Ydermere står han får The Bride of the Fox der arrangerer pop-up restaurantoplevelser i New York City.[4]

Bo Bech åbnede i april 2009 et bageri i Store Kongensgade i København, hvor der udelukkende blev solgt en bestemt slags surdejsbrød. Bageriet blev dog opkøbt at Meyers Bageri i 2011.[5]

I 2007 blev han kendt i en bredere kreds, da han blev vært i tv-serien Med kniven for strubenTV3. Programmets koncept er baseret på det engelske program Kitchen Nightmares.[6] I programmerne er det Bo Bechs opgave med råd og dåd at hjælpe en restaurant til at forbedre driften.

Ligeledes er Bo Bech kendt for tv-programmet Køkkenkrisen,[7] hvor han hjælper trængte familier med at få bedre, sundere og mindre stressede madvaner, samt programmet Kokkekampen i 2009 sammen med madanmelder Søren Frank.

Bo Bech har flere gange fået en nominering i Årets Ret også kaldet Årets Gericke, bl.a. i 2009 da han vandt i kategorien desserter med Cremet vanille med sorte oliven og engelsk lakrids og i 2009 da han vandt med i kategorien hovedretter for retten Brissel, hale, kalvebryst og morkler.

Udmærkelser[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi