Boba Fett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Boba Fett er en person i Star Wars-universet. Han efterfølger sin far, Jango Fett og bliver dusørjæger som voksen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Boba Fett er en klon af sin far, Jango Fett. Jango trænede ham op til være dusørjæger. Da Jango blev dræbt, åbnede Boba den såkaldte "Sorte Bog", der var skrevet i kode. Jango havde sagt, at hvis han nogensinde skulle blive alene, kunne han søge råd her. Boba begyndte at arbejde som dusørjæger. Han arbejdede for Det Galaktiske Imperium eller for gangsterbossen Jabba the Hutt. Han blev sat til at fange Han Solo af både imperiet og Jabba. Det lykkedes ham at finde Solo. Imperiet frøs Solo inde i carbonit som et forsøg, og Boba fik derefter blokken med Solo indeni. Han tog Solo med til Jabba og blev i Jabbas palads i et stykke tid. Da Solos venner kom for at hjælpe Solo, hjalp Boba i kampen imod dem, men hans våben blev ødelagt af Luke Skywalker, og Boba faldt ned i gabet på uhyret Sarlacc.

Efter filmene[redigér | redigér wikikode]

Mange fans troede ikke på, at Boba Fett døde i maven på Sarlacc. Der findes rent faktisk en historie om, hvordan Boba overlevede. Derudover optræder Boba også i flere computerspil, der foregår efter Episode VI. Hans seneste optræden er i Jedi Academy, hvor han jager helten men flygter til sidst.

Andet[redigér | redigér wikikode]

Det ikke kun i filmene man ser Boba Fett. Han er nemlig med i mange bøger og tegneserier. I Star Wars Holiday Special er der en tegnefilm med ham.[Kilde mangler] Blandt andet har han været med i den kendte Shadows of the Empire tegneserie som også er lavet som spil og fan film. shadows of the emprie foregår i tiden mellem The Empire Strikes Back og Return of the Jedi hvor Boba Fett er på vej til Jabba the Hutt med Han Solo for at få sin dusør. Men han bliver jagtet af alle andre dusørjæger som også vil have fat i dusøren blandt andet Bossk.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Star Wars Stub
Denne Star Wars-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.