Bodil Sangill

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bodil Sangill (født 30. april 1932 i Aarhus) er en dansk skuespillerinde, der blev uddannet fra Aarhus Teater i 1954 og på hvilket teater hun sidenhen har optrådt flere gange.

Efter sin uddannelse tog hun på studierejse til Frankrig, Tyskland og Sverige og har siden da været engageret på en lang række teatre, som f.eks. Dansk Folkescene, Aalborg Teater, Nørrebros Teater, Det kongelige Teater, Hvidovre Teater, Amagerscenen og Det Danske Teater. Blandt de stykker hun har medvirket i kan nævnes Gengangere, Hamlet, Skærmydsler, Company, Natten ler, Natten er dagens mor, Kaos er nabo til Gud, Kærlighedens triumf, Lang dags rejse mod nat, Livsens ondskab og Tre søstre. I tv har hun medvirket i serierne Strandvaskeren og TAXA. Bodil Sangill medvirkede i 1958 i to spillefilm, nemlig Styrmand Karlsen og Vagabonderne på Bakkegården, men har i de senere år fået et lille comeback i biograferne med roller i først Ulvepigen Tinke (2002) og siden Drabet (2005).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Bodil Sangill kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.