Bodiluddelingen 2006

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bodiluddelingen 2006 blev afholdt den 5. marts 2006 i Imperial i København og markerede den 59. gang at Bodilprisen blev uddelt.[1][2]

Et rekord år, da hele elleve forskellige film var nomineret mellem de fem danske kategorier, men det blev Drabet, Per Flys afrunding på sin klasse-trilogi, der var uddelingens største vinder, da den modtog tre priser i alt; bedste danske film, bedste mandlige hovedrolle til Jesper Christensen, og bedste kvindelige birolle til Charlotte Fich. Nicolas Bro var nomineret hele to gange i kategorien bedste mandlige birolle, og han modtog prisen for sin præstation i Voksne mennesker. Trine Dyrholm og Jesper Christensen modtog begge deres tredje Bodil-pris og de er dermed begge blandt de mest vindende skuespillere i Bodilens historie.

Ved denne uddeling introducerede Bodilkomitéen en ny pris, som erstattede de tidligere fotograf-priser, såsom "Nordisk Film Lab og Kodaks Fotografpris". Prisen havde været længe undervejs, da mange fotografer tidligere "blot" havde fået tildelt en Æres-Bodil for deres indsats, men nu var tiden kommet til en særskilt pris, og Bodilprisen for bedste fotograf blev for første gang tildelt Manuel Alberto Claro for hans arbejde på film Voksne mennesker og Allegro.

Vindere[redigér | rediger kildetekst]

Bedste mandlige hovedrolle Bedste kvindelige hovedrolle
Bedste mandlige birolle Bedste kvindelige birolle
Bedste danske film Bedste amerikanske film
Bedste ikke-amerikanske film Bedste dokumentarfilm
  • ikke uddelt

Øvrige priser[redigér | rediger kildetekst]

Æres-Bodil[redigér | rediger kildetekst]

Bedste fotograf[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.bodilprisen.dk/aar-for-aar/2006-2/
  2. ^ https://cinemaonline.dk/Anmeldelse/aarets_bodil_nomineringer___2006.1738.html

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]