Spring til indhold

Bodiluddelingen 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bodiluddelingen 2008 blev afholdt den 24. februar 2008 i Imperial i København og markerede den 61. gang at Bodilprisen blev uddelt.[1] Uddelingens værter var Louise Mieritz og Ditte Hansen.

Peter Schønau Fogs filmatisering af Erling Jepsens roman Kunsten at græde i kor modtog prisen for bedste danske film og bedste mandlige hovedrolle til Jesper Asholt. Charlotte Fich og Morten Grunwald modtog begge deres anden Bodil for henholdsvis bedste kvindelige birolle i Ole Bornedals Kærlighed på film, og bedste mandlige birolle i Jannik Johansens Hvid nat.

Dan Laustsen modtog prisen for bedste fotograf for hans arbejde som filmfotograf på film som Gummi-Tarzan (1982), Skyggen af Emma (1988), Drengene fra Sankt Petri (1991), Nattevagten (1994) og senest Kærlighed på film (2007). Laustsen modtog desuden en Æres-Bodil for sit virke som filmfotograf i 1982.

Ved denne uddeling introducerer Bodilkomitéen også en ny pris, Sær-Bodil'en, som skal belønne aktuelle fremragende præstationer og indsatser, som ikke falder under en af de øvrige Bodil-kategorier. Dermed reserveres Æres-Bodil'en til indsatser over længere perioder eller livsværk. Den første Sær-Bodil går til VFX-produktionsselskabet Ghost Digital Production House.

Bedste mandlige hovedrolle Bedste kvindelige hovedrolle
Bedste mandlige birolle Bedste kvindelige birolle
Bedste danske film Bedste amerikanske film
Bedste ikke-amerikanske film Bedste dokumentarfilm

Øvrige priser

[redigér | rediger kildetekst]
  • Ib Monty, Marguerite Engberg og Niels Jensen

Bedste fotograf

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ 2008 – Bodilprisen

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]