Bogbus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvigs bogbus, illustreret af Bo Odgård Iversen

En bogbus er et mobilt bibliotek. Typisk lavet i en ombygget bus, deraf navnet. Bogbusserne kører efter et geografisk princip og et socialt princip fx til område langt fra biblioteker og til plejehjem, på den måde øges bibliotekets service for små midler.

Aalborg Bibliotekernes Bogbusser[redigér | redigér wikikode]

Bogbusserne er Aalborg Bibliotekernes rullende lokalbiblioteker med i alt 65 stop fordelt på 47 holdepladser i Aalborg Kommune. Aalborg Bibliotekerne har tre bogbusser, som kommer på skift til holdepladserne. En bogbus medbringer ca. 4000 materialeenheder i form af bøger, tidsskrifter, cd-er, film på dvd, playstation og computerspil. Bogbusafdelingen ved Aalborg Bibliotekerne, har udover de fastlagte bogbusbetjeninger opgaver med biblioteksorientering og forskellige arrangementer for børn. Bogbusafdelingen servicerer også to sygehuse i Aalborg: Sygehus Syd og Sygehus Nord, Biblioteket-kommer service, tre aktivitetscentre samt betjening af Arresten i Kong Hans Gade. Det samlede udlån af materialer har i perioden januar – oktober 2007 været på 184.071 enheder. I bogbusafdelingen er der beskæftiger 12 ansatte svarende til 8,5 årsværk.

Hjørring Bibliotekernes Bogbus[redigér | redigér wikikode]

Bogbusholdeplads ved Lørslev Skole, Hjørring Kommune

Hjørring Bibliotekerne havde en bogbus, som, indtil 2014 betjente 16 holdepladser i Hjørring Kommune.

Varde Biblioteks Bogbus[redigér | redigér wikikode]

Varde Biblioteks Bogbus

Bogbussen ved Varde Bibliotek er fra 1986. Den har kørt i Blaabjerg, Blåvandshuk og Varde kommuner. Efter Kommunalreformen i 2007 kører bogbussen også i de tidligere Helle og Ølgod kommuner og har 27 udlånssteder fordelt over hele Varde Kommune. Bogbussen blev i 2001 udsmykket af den dansk/finske kunstner Seppo Mattinen. Projektet fik støtte fra Statens Kunstfond.


Wikipedia-logo.png Søsterprojekter med yderligere information: