Bolhrad rajon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bolhrad rajon
ukrainsk: Болградський район
tr. Bolhradskij rajon
Flag Våbenskjold

Rajonens beliggenhed i Odessa oblast
Overblik
Land Ukraine Ukraine
Formand for rajonsrådet Mykhajlo Sadaklijev[1]
Administrativt center Bolhrad by
Grundlagt Udvidet i 2020
Demografi
Indbyggere 146.424[2]
 - Areal 4489,8[3] km²
 - Befolkningstæthed 33 pr. km²
Andet
Tidszone +2 (EET)
Hjemmeside Bolhrad rajonsråd

Bolhrad rajon (ukrainsk: Болградський район, tr. Bolhradskij rajon) er en af 7 rajoner i Odessa oblast i Ukraine. Bolhrad rajon er beliggende mod nordvest i den sydlige del af oblasten. Mod vest og nord grænser rajonen op til Moldova. Bolhrad rajon er i øvrigt en del af den historiske region Bessarabien.

Ved Ukraines administrative reform fra juli 2020 blev Bolhrad rajon udvidet med andre nærtliggende rajoner. Det samlede befolkningstal for Bolhrad rajon blev dermed 154.500.[4] Efter reformen har der dog været en faldende tendens, idet rajonens befolkning pr. 1. januar 2021 udgjorde 146.424 personer.[2]

Omkring befolkningens etniske sammensætning kan nævnes, at i den tidligere Bolhrad rajon, hvor befolkningstallet opgjort pr. 1. januar 2020 var 66.666, bestod befolkningen hovedsageligt af bulgarere. Ifølge den ukrainske folketælling fra 2001 var den næststørste og trediestørste gruppe i den tidligere Bolhrad rajon - bedømt ud fra modersmålet - henholdsvis russere og det tyrkiske folkeslag gagausere, som hver udgjorde omkring 17 %. Ukrainerne var helt nede på en andel på 5 %.


Referencer[redigér | rediger kildetekst]