Bosse Hall Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel handler om den danske musiker Bosse. Der er også en en amerikansk musiker med dette navn, se Bosse (amerikansk musiker)
Bosse Hall Christensen
Bosse Hall-Christensen.jpg
Bosse Hall Christensen i 2016
Information
Født Gunnar Hall Christensen
Danmark 5. marts 1949 (70 år), Græsted
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Genre Rock, pop
Beskæftigelse Musiker
Producer
Tekstforfaatter
Aktive år 1973-
Associeret med Shu-bi-dua, Hardinger/Thorup, Einstein, Veteranerne, Hall & Bull, Fanden & Hans Pumpestok, Musikkollektivet
Instrumenter
Trommer
Eksterne henvisninger
Bosse Hall Christensens hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Bosse Hall Christensen (født 5. marts 1949 i Græsted) er en dansk musiker, musikproducer og tekstforfatter. Han var medstifter og medlem af popgruppen Shu-bi-dua fra 1973 til 1981, og har siden været med i flere andre bands og grupper heriblandt Hardinger/Thorup, som han trådte ud af i 2013. Han har desuden haft eget produktionsselskab igennem mange år.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han er født Gunnar Hall Christensen, men har siden barnsben været kendt under fornavnet Bosse. Han startede med at spille trommer i en tidlig alder og arbejdede som arkitekt, sideløbende med musikkarrieren. Bosse var en af grundlæggerne af Shu-bi-dua, da hans barndomsven Paul Meyendorff (guitar) fik ham med i bandet Passport i 1971 sammen med guitaristen Michael Hardinger og bassisten Niels Grønbech. Dette band udviklede sig senere til Shu-bi-dua, da sanger Michael Bundesen og keyboardspiller Jens Tage Nielsen trådte til i 1973 og sekstetten udgav debutsinglen 'Fed Rock'.

Bosse var én af de bærende kræfter på både tekst- og musiksiden[kilde mangler] og var med til at skrive de fleste sange frem til og med Shu-bi-dua 7.[kilde mangler] Han måtte forlade gruppen pga. et voksende alkoholforbrug i 1981[1] og trak sig tilbage fra offentligheden gennem en lang årrække. Med Bosses og klaverspilleren Jens Tage Nielsens exit ændrede gruppens musikalske kemi sig endegyldigt.[kilde mangler] Efterfølgende var han dog involveret i gruppen som tekstforfatter på albummet Shu-bi-dua 11 i 1985.

Efter tiden i Shu-bi-dua drev Bosse sit eget produktionsselskab igennem 20 år.

I 2009 blev Bosse introduceret som gæstetrommeslager i Hardinger/Thorup ved en koncert i Skagen, og efter et par koncerter blev han erklæret fast medlem af gruppen. Han blev dog senere erstattet af trommeslageren Flemming Olsen. Han var derudover medlem af rockbandet Einstein[2], som primært bestod af Shu-bi-dua-veteraner, og som gik i opløsning efter udgivelsen af singlen "Alhambravej". Bosse er ligeledes trommeslager i gruppen Veteranerne med bl.a. Michael Hardinger og Claus Asmussen, og som var dannet med det formål at spille for de danske tropper i Afghanistan. Under navnet Hall & Bull udgav Bosse og Gorm Bull Sarning i 2010 singlerne "Kodimagnyler" og "Ikke en chance". I 2014 blev konstellationen Fanden & Hans Pumpestok dannet, hvor Bosse spiller trommer. De udgav samtidig singlen "En ung blond pige", som i en anden version tidligere var udgivet under titlen "Den danske sang" af konstellationen Musikkollektivet, ét af Michael Hardingers og Jørgen Thorups musikalske projekter.

Foruden en aktiv karriere som trommeslager i bandet Shu-bi or not Shu-bi beskæftiger Bosse sig i dag bl.a. som instruktør og speaker. I oktober 2014 udgav han erindringsbogen Gokkelajser.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Reference[redigér | redigér wikikode]