Bowling Green-massakren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kellyanne Conway (afbilledet) omtalte en ikke-eksisterende "Bowling Green-massakre" i et interview 2. februar 2017.

Bowling Green-massakren er en opdigtet hændelse omtalt af USA's præsident Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway. Kellyanne Conway refererede til denne "massakre" i et interview den 2. februar 2017, i programmet Hardball with Chris Matthews som en retfærdiggørelse af et indrejseforbud dekreteret af USA's præsident, Donald Trump.[1] "Massakren" blev beskrevet af Kellyanne Conway som et angreb, der skete i USA og var udført af terrorister, som udgav sig for at være flygtninge.[2] Kellyanne Conway sagde:

Jeg er sikker på, der var ret ringe dækning. Jeg tør vædde på, at det er sprit ny information for folk, at præsident Obama nedlagde et seks-måneders-forbud mod det irakiske flygtninge-program efter at to irakere kom her til landet, blev radikaliserede og at de var hjerne bag Bowling Green-massakren. Det, jeg mener, er, at de fleste mennesker ikke ved noget om det, fordi det ikke blev pressedækket.[1][2]

Udtalelsen var een af flere fra Donald Trump og hans administration, der blev betegnet som såkaldt alternative fakta.

Efterspil[redigér | rediger kildetekst]

Dagen efter interviewet på MSNBC udtalte Kellyanne Conway, at hun havde udtrykt sig fejlagtigt, og at hun ville have brugt udtrykket "Bowling Green-terroristerne" i stedet for[3], men forholdt sig ikke til spørgsmålet om seks-måneders-forbuddet.[4] .(Der må regnes for løgn, så længe der ikke er dokumentation eller påstand for/om det modsatte).

Hun henviste i sin forklaring til en hændelse, hvor to irakiske mænd var kommet til USA som flygtninge, og blev anholdt i Bowling Green, Kentucky, i 2011. De blev dømt for at støtte angreb på amerikanske soldater, mens de var i Irak. Desuden prøvede de at understøtte Al-Qaeda i Irak, efter de var kommet til USA.[5]

Kellyanne Conways udtalelse om, at præsident Barack Obama "havde nedlagt et seks-måneders forbud mod Irak-flygtningeprogrammet", var også faktuelt forkert, som det blev anholdt af en række faktatjekkere.[6][7]

Ingen irakerer har udført angreb med dødelig udgang siden invasionen af Irak i 2003.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Phipps, Claire (3. februar 2017). "Kellyanne Conway blames refugees for 'Bowling Green massacre' that never happened". The Guardian.
  2. ^ a b c Chappell, Bill (3. februar 2017). "Bogus 'Bowling Green Massacre' Claim Snarls Trump Adviser Conway". NPR. Hentet 2. februar 2017.
  3. ^ Rahim, Zamira (3. februar 2017). "Twitter Mocks Kellyanne Conway's False 'Bowling Green Massacre' Comments". TIME. Hentet 3. februar 2017.
  4. ^ Foran, Clare (3. februar 2017). "Kellyanne Conway and the Bowling Green Massacre That Wasn't". The Atlantic. Hentet 3. februar 2017.
  5. ^ "Kellyanne Conway Admits 'Bowling Green Massacre' Error - The New York Times". Hentet 3. februar 2017.
  6. ^ "Trump's refugee order not same as Obama's in 2011". USA TODAY (engelsk). Hentet 3. februar 2017.
  7. ^ "Kellyanne Conway on 'Bowling Green massacre': I meant 'terrorists'". The Courier-Journal (engelsk). Hentet 3. februar 2017.

Koordinater: 36°58′54″N 86°26′40″V / 36.9817°N 86.4444°V / 36.9817; -86.4444