Brønderslev Psykiatriske Sygehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brønderslev Psykiatriske Sygehus er et psykiatrisk hospital ca. 1 km nord for Brønderslev, Nordjylland. Hospitalet drives af Region Nordjylland.

Hospitalet har i dag 6 afdelinger. N7 er primært beliggende som en underafdeling i Frederikshavn, hvor de andre 5 er i Brønderslev. Afdelinger er benævnt N2 - N7, N1, et tidligere sengeafsnit, lukkede 1. januar 2016.

Sengeafsnit N2[redigér | rediger kildetekst]

Patienter, der indlægges på Sengeafsnit N2, er voksne fra 18 år, der har en skizofreni-lidelse eller en anden sygdom med psykose.

Sengeafsnit N3[redigér | rediger kildetekst]

Patienter, der indlægges på Sengeafsnit N3 har forskellige psykiske sygdomme. De fleste har det, der kaldes affektive lidelser - det vil sige sygdomme som depression, mani eller bipolar lidelse.

Ældrepsykiatrisk Sengeafsnit N4[redigér | rediger kildetekst]

N4 er et specialiseret sengeafsnit for ældre borgere med forskellige psykiske sygdomme. Mange af patienterne har en demenssygdom med psykiatriske komplikationer (fx hallucinationer eller vrangforestillinger.)

Intensivt Sengeafsnit N5[redigér | rediger kildetekst]

Patienter, der indlægges på Sengeafsnit N5 har forskellige psykiske sygdomme, ofte skizofreni eller andre sygdomme med psykose. Nogle af patienterne har desuden en behandlingsdom og/eller et misbrug.

Intensivt Sengeafsnit N6[redigér | rediger kildetekst]

Intensivt Sengeafsnit N6 modtager patienter, der på grund af akut forværring af deres psykiske sygdom, har brug for en indlæggelse på et lukket afsnit. Patienterne kan have forskellige sygdomme som bi-polar lidelse.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

PsykiatriSpire
Denne artikel om psykiatri er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.