Brian Holm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Brian Holm

Brian Holm Sørensen (født 2. oktober 1962 i København) er en dansk tidligere professionel cykelrytter, der er sportsdirektør for Quick-Step Floors og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg for Det Konservative Folkeparti.

Holm er desuden tidligere caféejer og medstudievært på Viasat Sport 1's cykelmagasin, 1. etape. Udgav i 2002 bogen Glæden og Smerten med erindringer fra sin karriere som cykelrytter og i 2009 bogen Den Sidste Kilometer om at få konstateret og at leve med en kræftdiagnose. Derudover holder han foredrag i forlængelse af oplevelserne, der beskrives i bøgerne.[1]

Brian Holm indrømmede 24. maj 2007 overfor danske medier, at han i sin tid som aktiv rytter for Telekom havde indtaget EPO [2].

Privat har Brian Holm siden 1996 boet på Frederiksberg, hvor han ved Kommunalvalget i 2013 opstillede og blev valgt for Konservative.[3] Han fik 790 personlige stemmer, hvilket var næstflest blandt kommunens konservative, kun overgået af borgmester Jørgen Glenthøj.[4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Cykling Stub
Denne biografi om en cykelrytter er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.