Spring til indhold

Bride of the Monster

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bride of the Monster
Overblik
GenreMonsterfilm,
gyserfilm,
science fiction-film Rediger på Wikidata
Instrueret afEdward D. Wood jr. Rediger på Wikidata
Manuskript afEdward D. Wood jr.,
Alex Gordon Rediger på Wikidata
MedvirkendeTor Johnson,
Paul Marco,
Ben Frommer,
Loretta King,
Bela Lugosi,
Dolores Fuller,
Bud Osborne,
Tony McCoy Rediger på Wikidata
FotograferingWilliam C. Thompson Rediger på Wikidata
KlipWarren Adams Rediger på Wikidata
Musik afFrank Worth Rediger på Wikidata
Produceret afEdward D. Wood jr. Rediger på Wikidata
DistributørNetflix Rediger på Wikidata
Udgivelsesdato1955 Rediger på Wikidata
Længde68 min. Rediger på Wikidata
OprindelseslandUSA Rediger på Wikidata
SprogEngelsk Rediger på Wikidata
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Bride of the Monster

Bride of the Monster, også kendt som Bride of the Atom, er en amerikansk science-fiction film fra 1955. Skrevet af Alex Gordon og Edward D. Wood Jr. og instrueret af sidstnævnte. Filmen bliver – som andre af Woods film – dyrket for sine enkle effekter og meget poetiske manuskripter. Bride of the Monster indeholder f.eks. en kunstig blæksprutte, der desværre manglede motoren, den dag, filmen blev lavet, så Lugosi og co. måtte selv vride og vende sig med dens fangearme for at få det til at se ud somom de blev spist!

Filmen indeholder desuden en poetisk monolog skrevet specielt til Lugosi af Edward D. Wood Jr., som de fleste Wood-fans "kan i søvne":

- Home? I have no home... Hunted... Despised... Living like an animal – The jungle is my home. ...But I will show the world that I can be its master. I will perfect my own race of people... A race of atomic supermen which will conquer the world!

Filmen har en selvstændig fortsættelse i filmen Night of the Ghouls.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Den excentriske Dr. Eric Vornoff (spillet af Bela Lugosi) tager tolv mænd til fange for at lave et sindssygt eksperiment; ved hjælp af atomkraft vil han skabe overmenneskelige mænd med superkræfter. I bedste Superman-stil er der i plottet indflettet en nysgerrig reporter, Janet Lawton (spillet af Loretta King), som kommer på sporet af historien og som sidenhen selv ender med at spille en rolle i det bizarre hændelsesforløb.

Pudsigheder[redigér | rediger kildetekst]

  • Da Bela Lugosi fik udleveret manuskriptet med den lange monolog, tvivlede han på om han nu kunne huske den, så for en sikkerhedsskyld tilbød Paul Marco (Kelton i filmen) at sufflere ham. Men da det kom til stykket, gav Lugosi hele monologen i "one take" med efterfølgende bifald fra filmholdet.
  • Den kunstige blæksprutte havde egenlig en tilhørende motor, men den havde filmholdet glemt at få med til optagelserne, så de, der blev spist af blæksprutten, måtte selv vride og vende sig for at få det til at se ud, som om de blev spist.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film