Brintbil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hyundais ix35

En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri. Derved skal bilen ikke lades op, men tankes med brint fra en brinttankstation.

Teknologien er et alternativ til konventionelle biler, der drives af fossilt brændstof, da produktionen af brint kun udleder strømmen, som motoren bruger, samt vand og varme. Brintbiler anses derfor som fremragende bybiler, da bilen ikke udleder CO2 eller andre forurenende stoffer. Brintbilen giver ligeledes stor fleksibilitet, da den ligesom en konventionel bil kun skal tankes i 3 minutter for at kunne køre op til 600 km igen.

Brintbiler i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Danmark er det første land i verden med et landsdækkende netværk af brinttankstationer[1] med 10 stationer og en 11 på vej. De 10 stationer ligger i følgende byer[2]:

  • Aalborg, Hobrovej 461, 9200 Aalborg SV
  • Holstebro, Bisgårdsmark 5, 7500 Holstebro
  • Vejle, Dandyvej 1, 7100 Vejle
  • Køge, Servicevej 2, 4600 Køge
  • Dynamovej 2, 2730 Herlev
  • København, Borgmester Christiansens Gade 59, 2450 København
  • Korsør, Storebæltsvej 44, 4220 Korsør
  • Aarhus, Logistikparken 12, 8220 Brabrand
  • Kolding, Vejlevej 361, 6000 Kolding
  • Esbjerg, Darumvej 145, 6700 Esbjerg

De 10 tankstationer giver over 50% af danskerne mulighed for at tanke brint mindre end 15 km. fra deres bopæl.

Derudover har en række danske virksomheder leveret afgørende teknologi til at udbrede brintbiler verdenen over. Danske H2Logic som blev opkøbt af NEL i 2015 for 260 mio. kr. er blandt verdens største producenter af brinttankstationer og har pt. 25. stationer i 7 lande i EU.[3] De har derudover investeret 67 mio. kr. i en ny fabrik der kan levere op til 300 nye stationer om året.[4]

Udover tankstationer har en række af de største bilproducenter valgt at introducere deres modeller i Danmark som et af de første lande. Det drejer sig om Hyundais ix35[5], Toyotas Mira[6]i og Hondas Clarity.[7] Brintbiler er fritaget for registreringsafgift frem til 1. januar 2019[8].

Pt. er der 68 brintbiler i Danmark[9]

Udfordringer[redigér | redigér wikikode]

Et problem ved den brintdrevne brændselscelle er imidlertid, at det ved produktionen af brændselscellen er nødvendigt at anvende det kostbare metal platin. For at spare på platinen, har forskere på blandt andet Københavns Universitet skabt en ny variant af katalysatoren, som kræver langt mindre platin for at skabe samme effekt. Resultatet var så godt, at projektet endda vandt en pris i 2013 for "Årets danske forskningsresultat" som uddeles af Videnskab.dk[10]

En af de andre udfordringer er, at brinttankstationer ikke er udbredt i store dele af verdenen.

Der har været fremført en del kritik af totaløkonomien ved brintbiler og hvorvidt de faktisk udgør en forbedring i forhold til konventionelle biler. Kritikken går blandt andet på de tilgængelige processer til at fremstille brinten. Dette kan enten være som dampreformering af naturgas eller elektrolyse af vand. Hvis brintbiler skal være en del af den grønne omstilling kræver det, at brinten bliver produceret fra vedvarende energi såsom vindmøller, solceller eller bølgekraft.

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]