Brintbil

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

En brintbil er en bil, som bruger brint som brændstof. Bilen drives af en elektrisk motor, der får sin strøm fra en brændselscelle i stedet for et batteri.

Teknologien er et alternativ til konventionelle biler, der drives af fossilt brændstof, da produktionen af brint kun udleder strømmen, som motoren bruger, samt vand og varme. Brintbiler anses derfor som fremragende bybiler, da bilen ikke udleder CO2 eller andre forurenende stoffer.

Et problem ved den brintdrevne brændselscelle er imidlertid, at det ved processen er nødvendigt at anvende det kostbare metal platin. For at spare på platinen, har forskere på blandt andet Københavns Universitet skabt en ny variant af katalysatoren, som kræver langt mindre platin for at skabe samme effekt. Resultatet var så godt, at projektet endda vandt en pris i 2013 for "Årets danske forskningsresultat". En pris, som uddeles af Videnskab.dk: http://videnskab.dk/videnskabdk/arets-danske-forskningsresultat-2013-her-er-vinderne

Brintbiler findes allerede i visse regioner af verden. Blandt andet har Honda lavet bilen FCX Clarity, som er solgt i USA. Andre bilfabrikanter har også vist konceptbiler såvel som produktionsbiler på brint, men de lader endnu vente på sig i Danmark.

En af de første udfordringer er, at brint ikke tankes som normal benzin. Her i Danmark er den første tankstation allerede åbnet i København.

Det er det EU-støttede projekt HYTEC, som står for stationen i Danmark.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

Der har været fremført en del kritik af totaløkonomien ved brintbiler og hvorvidt de faktisk udgør en forbedring i forhold til konventionelle biler. Kritikken går blandt andet på de tilgængelige processer til at fremstille brinten. Dette kan enten være som dampreformering af naturgas eller elektrolyse af vand. Begge løsninger har problemer som gør brintbilerne mindre interessante end eksempelvis elbiler.About Hydrogen Fuel Cell Vehicles (They're Not Clean)