Bruger:AdamTjørnebjerg/Islam

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Som artiklen Islam er nu, er der to under-underafsnit om kønsroller. Det ene hedder kønsadskillelse og er om kønsdiskrimination og ligestilling, hvor der gøres et stort nummer ud af at pointere, hvordan diskrimination eksisterede i de tidlige jødisk/kristne samfund i modsætning til islam, der er utrolig kvinderettighedsorinteret.

  Det andet hedder kønsopdeling og handler om kønsopdeling generelt, hvor forfatterne igen er meget opsatte på at fortælle om ligeværdighed i islam og polemik, racisme og islamofobi i Vesten. Begge afsnit er meget POV. Det sidste siger, at reglerne for mænd og kvinder grundlæggende er ligeværdige i islam. Personligt mener jeg det modsatte, men jeg synes ikke at artiklen skal reflektere nogle af holdningerne. Det første kalder tolkninger bygget på vers som Sura 4 (Kvinderne), vers 34:

  “Mænd står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre, og fordi de har givet ud af deres ejendom. De kvinder, der handler ret, er lydige og vogter det skjulte, fordi Gud vogter det. De, fra hvem I frygter genstridighed, skal I formane, lade alene i sengen og slå. Hvis de så adlyder jer, skal I ikke foretage jer mere mod dem. Gud er ophøjet og stor.” (Dette vers nævnes ikke direkte, men da afsnittet siger, at der ingen basis i Koranen er for kønsdiskrimination eller at mænd er bedre end kvinder, gælder disse vel også.)

  Wiki selv tolker underbygget vers som 3;195 og 49;13, hvor Allah i det ene fortæller, at både mænd og kvinder kan komme i Paradis, og i det andet siger, at menneskene er skabt som mand og kvinde. Alternativt kunne man skrive, at der findes vers i Koranen, der underbygger kvinders mindreværd i forhold til mænd, men som kan tolkes anderledes.

  Desuden er begreberne kønsadskillelse og kønsopdeling for mig at se synonyme.

  Et bud på en anden version[redigér | rediger kildetekst]