Bruger:Amilu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Fil:C:\Documents and Settings\HP Administrator\My Documents\My Pictures\me\SP A0363.JPG

Amir Farhang, digter[1], født 22.7.1982 på Tehrans statshospital i Iran. Søn af Rasol Farhang-Khah og Shoukouh Afshar, begge litterære uddannede fra Iran. Flyttede fra Iran til Danmark, København i 1986 under den 8 årige lange krig mellem Iran og Irak. Kort efter flyttede de til Fredericia, hvor de bosatte sig.

Her tog Amir sin folkeskoleuddannelse og skrev til en 9.kl terminsprøve en stil om dybden og de spillende følelser mellem mennesker i krig udfra et billede. Denne stil fik Amir ikke at se udover den dag han skrev den. Hans lærer synes, at den burde sendes til uddannelsesministeriet for fremvisning.

Efter en årrække blev hans forældre skilt i en alder af 7 år, hvorefter han flyttede til Vejle med sin mor. Under en sårbar tid, hvor han var ved at udvikle sig som kriminel formodede han at gennemføre HTX uddannelsen, men med stadig interesse i Sprog og dybde i mennesket, hvorfor han efter hans gymnsiale uddannelse vælger at læse til Socialrådgiver.

Han Tager derfor til København og færdiggører sin socialrådgiveruddannelse i juni 2006. Hans bachelor opgave omhandlede de gemte styrker og barrierene i flygtningefamilier og deres børn, indeholdende teorier og synspunktet fra den social psykologiske verden.


Amirs far Rasol opvokset i Rasht, Iran uddannet arkitekt arbejdede sideløbende som arkæolog og forfatter i Iran både før og efter Shahens tid. Amirs far skrev flere artikler og bøger om Irans kunst og kulturhistorie samt en ordbog om meninger.

I Danmark har han genskrevet H.C Andersens eventyrer og 1001 nat på persisk. Derudover har han udgivet en bog om den danske filosof pionér Arthur Christensen, som har skrevet om iransk filologi og jagten på det indoeuropæiske.

[2]

Hans mor født i Brojerd, Iran blev uddannet gymnasielærer på tehrans universitet. Derudover har hun gennem årerne arbejdet som persisk lærer i Fredericia, Vejle og Kolding og som integrationsmedarbejder i Billund kommune.

Amir har altid haft interesse i digte og dybden i mennesket. Han har senest skrevet 8 digte og poesier om meningen i kærlighed. Amirs skrive stil er en blanding fra den persiske poetiske dybde blandet med den danske stil at skrive på, hvilket gør hans digte visuelle, selvom de omhandler følelser.

Dybde og refleksion af livet er hans udgangspunkt.