Bruger:Amjaabc/Creek

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Amjaabc/Creek
BandolierBag-BMA.jpg
Muscogee Creek bandolier bag, c. 1820, Birmingham Museum of Art

Creek, også kendt som Creek Konføderationen eller muskogee, er en gruppe af relaterede oprindelige folk fra det sydøstlige skovland i det nuværende USA.[1] Folkets navn for dem selv er mvskoke. Creek-folket stammer oprindelig fra Tennessee, Georgia, Alabama og det nordlige Florida,[2] men blev i begyndelsen af det 19. århundrede tvunget til at flytte til Indianerterritoriet (nu Oklahoma), Alabama, Louisiana og Texas. Deres sprog, muskogee og hitchiti-mikasuki, hører til den østlige muskogee-gren af muskogee-sprogfamilien.

Creek-folket er efterkommere efter folk fra Mississippikulturen, der byggede jordhøje på de områder i engene omkring Mississippifloden og dens bifloder. De første spanske opdagelsesrejsende mødte creek-folkets forfædre, når de besøgte Mississippikultur-klanerne i sydøst i midten af det 16. århundrede.[3]

Creek-folket var de første indfødte amerikanere, der blev anset for at være "civiliserede" ifølge George Washingtons civilisationsplan. I det 19. århundrede var creek kendt som en af "de fem civiliserede stammer", fordi de havde optaget en lang række kulturelle og teknologiske praksis fra deres nye europæisk-amerikanske naboer. Under påvirkning af deres profetiske fortolkninger af den store komet i 1811 og jordskælv begyndte de øvre creek-byer, som blev støttet af shawnee-lederen Tecumseh at forsvare sig mod europæisk-amerikanske angreb. Intern splittelse i forhold til de nedre creek-byer førte til Creek-krigen (1813-1814). Den var begyndt som en borgerkrig blandt creek-stammer, men fik efterhånden de nordlige creek-grupper viklet ind i den britisk-amerikanske krig i 1812 på britisk side, mens de sydlige grupper forblev amerikanske allierede. General Andrew Jackson benyttede nu lejligheden til at bruge oprøret som en undskyldning for at føre krig imod alle creek, efter at oprøret fra de nordlige creek-grupper var blevet lslået ned med støtte fra de sydlige grupper. Resultatet var en svækkelse af creek-folket og tvunget afgivelse af deres landområde til USA.

Under indianerdeportationerne i 1830'erne blev det meste af creek-folket med magt flyttet til indianerterritoriet. Muscogee (Creek) Nation, Alabama-Quassarte, Kialegee og Thlopthlocco Tribal Byen, alle i Oklahoma, er føderalt anerkendte, ligesom Poarch Band af Creek-indianere i Alabama, Coushatta-stammen i Louisiana og Alabama-Coushatta-stammen i Texas.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Før europæisk ankomst[redigér | redigér wikikode]

Etowah-høj C var en del af et bosted for Mississippikultur

-folk før europæernes ankomst, hvor forfædre til creek-folket boede omkring 1000-1550 e.v.t. i Cartersville, Georgia.]]

For mindst 12.000 år siden levede indfødte amerikanere eller palæoindianere i, hvad der er i dag er det sydlige USA.[4] Palæoindianere i sydøst-USA var jæger-samlere, der jagtede en bred vifte af dyr, herunder megafauna, som uddøde efter slutningen af pleistocæn.[4] På den tid, der kendes som skovlandsperioden, fra 1000 f.v.t. til 1000 e.v.t., udviklede beboerne keramik og små havebrug i det østlige landbrugskompleks.

Mississippikulturen opstod, efterhånden som kultiveringen af majs fra Mesoamerika førte til befolkningstilvækst. Øget befolkningstæthed gav anledning til byområder og regionale klaner. Et lagdelt samfund udviklede sig med en arvemæssig religiøs og politisk elite og blomstrede i, hvad der nu er Midtvesten samt det østlige og sydøstlige USA fra 800 til 1500 e.v.t.

Den tidlige historiske Muscogee var efterkommere af højen bygherrer af Mississippian kultur langs Tennessee-Floden i moderne Tennessee,Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Georgia og Alabama. De kan have været relateret til Tama af det centrale Georgien. Mundtlige traditioner er gået i arv fra forfædrene af Åer har påstået, at deres nation migreret mod øst fra steder Vest for Mississippi-Floden, i sidste ende sætter sig på den østlige bred af Ocmulgee Floden.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Det var her, at de førte krig med andre bands af de Amerikanske Indianere, som de Savanne, Ogeeches, Wapoos, Santees, Yamafees, Utinas, Icofans, Paticans og andre, og til sidst havde de extirpated dem.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

På det tidspunkt, den spanske lavet deres første strejftog ind i landet fra kysten ved den mexicanske Golf, mange politiske centre i Mississippians allerede var i tilbagegang, eller forladt.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn regionen kan bedst beskrives som en samling af moderat størrelse native chiefdoms (såsom Coosa chiefdom på Coosa Floden) spækket med helt autonome landsbyer og stammegrupper. Slutningen Mississippian kultur er, hvad den tidligste spanske opdagelsesrejsende, der er stødt på, er begyndelsen på April 2, 1513, med Juan Ponce de León's Florida landing og 1526 Lucas Vázquez de Ayllón ekspedition i South Carolina.

Spansk ekspedition (1540-1543)[redigér | redigér wikikode]

Hernando de Soto og hans mænd brænde Mabila, efter et overraskelsesangreb ved at Chief Tuskaloosa og hans folk; 1540, maleri af Herb Roe, 2008.

Efter Cabeza de Vaca, en skibbruden, der overlevede den skæbnesvangre Narváez ekspedition, vendte tilbage til Spanien, og han fortalte Retten, af Hernando de Soto , at Amerika var de "rigeste land i verden." Hernando de Soto var en spansk opdagelsesrejsende og conquistador , der førte den første ekspedition til det indre af det nordamerikanske kontinent. De Soto var overbevist om, "rigdom", ønskede Cabeza de Vaca til at gå med på ekspeditionen, men de Vaca afviste hans tilbud på grund af en betaling tvist.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Fra 1540 til 1543, de Soto undersøgt gennem dag Florida og Georgia, og derefter vestpå til Alabama og Mississippi - området. De områder, der var beboet af historiske Muscogee Indfødte Amerikanere. De Soto bragte med sig et veludstyret hær. Han tiltrak mange medarbejdere fra en bred vifte af baggrunde, der sluttede sig til hans mission efter rigdomme i Amerika. Som de Soto ekspeditionen er afstraffelser til ophør blev kendt, at den oprindelige folk, de har besluttet at forsvare deres territorium. Den Kamp af Mabila blev et vendepunkt for de Soto venture; slaget "brød tilbage" af den spanske kampagne, og ekspeditionen aldrig helt kom sig over.

Rise of the Muscogee Konføderationen[redigér | redigér wikikode]

De Soto ' s ekspedition, især de nye smitsomme sygdomme båret af Europæere, der skyldes en høj rate af dødsfald blandt de oprindelige folk. Disse tab blev forværret af den Indiske slave handel , der blomstrede i den Sydøstlige del i løbet af det 17 og 18 århundrede. Som de overlevende og efterkommere, der er samlet, Muscogee eller Creek Konføderationen opstod, som var en løs alliance af Muskogee-talende folk.

Den Muscogee boede i selvstyrende landsbyer i ådale hele dag Tennessee, Georgiaog Alabama, taler flere relaterede Muskogean sprog. Hitchiti var det mest udbredte i dag Georgien; Hitchiti talere var den første til at blive fordrevet af hvide bosættere, og det sprog, der døde ud.

Muskogee blev talt fra Chattahoochee til Alabama River. Koasati (Coushatta) og Alibamu blev talt i den øverste Alabama River basin og langs dele af Tennessee-Floden. Den Muscogee var en konføderation af stammer, der består af Yuchi, Koasati, Alabama, Coosa, Tuskeegee, Coweta, Cusseta, Chehaw (Chiaha), Hitchiti, Tuckabatchee, Oakfuskee, og mange andre.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

Den grundlæggende sociale enhed var i byen (idalwa). Abihka, Coosa, Tuckabutche, og Coweta er de fire "mor byer" af Muscogee Konføderationen.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Traditionelt Cusseta og Coweta bands er betragtet som den tidligste medlemmer af Muscogee Nation.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn i Den Nedre Byer, langs Chattahoochee, Flint, og Apalachicola floder, og længere mod øst langs Ocmulgee og Oconee floder, var Coweta, Cusseta (Kasihta, Cofitachiqui), Øvre Chehaw (Chiaha), Hitchiti, Oconee, Ocmulgee, Okawaigi, Apalachee, Yamasee (Altamaha), Ocfuskee, Sawokli, og Tamali.

Den Øverste Byer, som ligger på Coosa, Tallapoosa og Alabama floder, var Tuckabatchee, Abhika, Coosa (Kusa; det dominerende folk i det Østlige Tennessee og North Georgia under den spanske udforskninger), Itawa (oprindelige indbyggere af Etowah Indian Mounds), Hothliwahi (Ullibahali), Hilibi, Eufaula, Wakokai, Atasi, Alibamu, Coushatta (Koasati; de havde absorberet Kaski/Casqui og Tali), og Tuskegee ("Napochi" i de Luna krøniker).Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

Den vigtigste leder i Muscogee samfund var mico eller landsby chef. Micos led-krigere i kamp, og repræsenterede deres landsbyer, men holdt myndighed, og kun for så vidt som de kunne overtale andre til at blive enige med deres beslutninger. Micos regerede med bistand af micalgi eller mindre høvdinge, og forskellige rådgivere, herunder en anden-i-afgift kaldet heniha, respekteret landsbyen ældste, medicin mænd, og en tustunnuggee eller placering kriger, den vigtigste militære rådgiver. Den yahola eller medicin man medvirken ved forskellige ritualer, herunder at give sorte drik, der anvendes i rensning ceremonier.

Den vigtigste sociale enhed var klan. Klaner organiseret jagter, fordelt lande, arrangerede ægteskaber, og straffe lovovertrædere. Den myndighed, der af micos blev suppleret af clan mødre, for det meste kvinder ældste. Den Muscogee havde en matrilineal slægtskab system, med børn betragtes som født ind i deres mors klan, og arv blev gennem moderlinjen. Vinden Klan er den første af de klaner. De fleste af micos har tilhørt denne klan.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

Britiske, franske og spanske Udvidelse[redigér | redigér wikikode]

En raiding party mod det spanske missioner i Florida passerer Ocmulgee trading post.

Storbritannien, Frankrig og Spanien har alle etableret kolonier i dag er det Sydøstlige skove. Spanien etableret Jesuit missionerne og tilhørende bygder for at påvirke de Indfødte Amerikanere. Den Britiske og den franske valgt for handel over konvertering. I det 17. århundrede, Franciskanske munke i spansk Florida bygget missioner sammen Apalachee-Bugten. I 1670 engelske bosættere fra Barbados grundlagt Charles Town, hovedstaden i den nye Provins Carolina. Handlende fra Carolina gik til Muscogee bosættelser til at udveksle flintlocks, krudt, økser, glas perler, stof og Vestindiske rom til white-tailed deer skind til engelsk læder industri, og indianske slaver til Vestindien sukker plantager. De spanske og deres "mission Indianere" brændt de fleste af de byer langs Chattahoochee efter de hilste Skotske opdagelsesrejsende Henry Woodward i 1685. I 1690, den engelske bygget en handelsstation på den Ocmulgee Floden, kendt som Ochese-hatchee (creek), hvor en halv snes byer flyttet for at undslippe den spanske og erhverve engelske trade-varer. Navnet "Creek" mest sandsynligt stammer fra Ocheese Creek og stort set gælder for alle Muscogee Konføderationen, herunder Yuchi og Natchez.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

I 1704-06, Carolinas Guvernør Oberst James Moore led kolonial milits og Ochese Creek og Yamasee krigere i raids, der ødelagde den spanske missioner Florida interiør. De fanget omkring 10.000 ubevæbnede "mission Indianere," Timucua og Apalachee, og solgt dem til slaver.[kilde mangler] Med Florida affolket, dansk erhvervsdrivende har betalt andre stammer til at angribe og slavebinde Yamasee, der fører til Yamassee Krig af 1715-17.

Yamacraw leder Tomochichi og nevø i 1733

Den Ochese Åer tiltrådte Yamasee, brændende handel stillinger, og raids tilbage-land bosættere, men oprøret løb lavt på krudtet, og blev sat ned ved Carolinian milits og deres Cherokee allierede. Den Yamasee tog tilflugt i spansk Florida, Ochese Åer flygtede mod vest til Chattahoochee. Fransk-Canadisk opdagelsesrejsende grundlagt Mobil - som den første hovedstad i Louisiana i 1702, og tog fordel af krigen til at bygge Fort Toulouse ved sammenløbet af Tallapoosa og Coosa i 1717, handel med Alabama og Coushatta. Frygtede de ville komme under fransk indflydelse, den Britiske genåbnet ruskind handel med Lavere Åer, modsætningsforhold til den Yamasee, nu allierede i Spanien. Det franske initiativ Øvre Vandløb til raid de Nedre Vandløb. I Maj 1718, snu Kejser Randen, mico af den magtfulde Coweta band, inviteret repræsentanter fra Storbritannien, Frankrig og Spanien til sin landsby og, i rådets med Øvre og Nedre Creek ledere, erklærede politik Muscogee neutralitet i deres koloniale rivalisering. Det år, som Spanierne byggede presidio of San Marcos de Apalache på Apalachee-Bugten. I 1721 den Britiske bygget Fort King George ved mundingen af Altamaha Floden. Som de tre Europæiske imperial beføjelser etableret sig langs grænserne af Muscogee jorder, sidstnævnte strategi om neutralitet tilladt dem at holde balancen af magt.

Yamacraw Creek indianere mødes med forvalteren af den koloni af Georgien i England, juli 1734. Bemærk Native American boy (i blå jakke) og en kvinde (i rød kjole) i Europæisk tøj.

Kolonien Georgia blev oprettet i 1732; dens første løsning, Savannah, blev grundlagt i det følgende år, på en river-bluff, hvor Yamacraw, en Yamasee band, der stadig var allierede med England, må John Musgrove at etablere en pels-trading post. Hans hustru Mary Musgrove var datter af en engelsk forhandler og en Muscogee kvinde fra den magtfulde Vinden Klan, halv-søster 'Kejser' Randen. Hun var den ledende tolk for Georgien ' s grundlægger og første Guvernør, General James Oglethorpe, ved hjælp af hendes forbindelser til at fremme fred mellem Creek-Indianere og den nye koloni.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Det ruskind handel voksede, og i 1750'erne, Savannah , der eksporteres op til 50.000 deerskins et år.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

I 1736, spanske og Britiske embedsmænd, der er etableret en neutral zone fra Altamaha til St. Johns-Floden i det nuværende Florida, der sikrer Native jagtmarker for ruskind handel og beskyttelse af spansk Florida fra yderligere Britisk indgreb. Ca.1750 en gruppe af Ochese flyttet til den neutrale zone, efter sammenstød med Muskogee-talende byer i Chattahoochee, hvor de var flygtet efter Yamasee Krig.

Ledet af Chef Secoffee (Cowkeeper), de blev centrum for en ny stamme-forbund, Seminole, som voksede til at omfatte tidligere flygtninge fra Yamasee Krig, rester af "mission-Indianere' og flygtede Afrikanske slaver.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Deres navn kommer fra det spanske ord cimarrones, der oprindeligt henviste til et husdyr, der var vendt tilbage til det vilde. Cimarrones blev brugt af de spanske og portugisiske at henvise til diffus slaver—"maroon" viser sig sprogligt fra denne rod—og Amerikanske Indianere, der var flygtet Europæiske angriberne. I Hitchiti sprog, som manglede et " r " lyd, det blev simanoli, og i sidste ende Seminole.

Amerikanske Uafhængighedskrig[redigér | redigér wikikode]

Med udgangen af den franske og indianske Krig (også kendt som den Syv År lange Krig) i 1763, Frankrig mistede sin nordamerikanske imperium, og det Britisk-Amerikanske nybyggere flyttede ind i landet. Indisk utilfredshed førte til angreb mod back-land bosættere, og den opfattelse, at den kongelige regering stillede Indianerne og ruskind handel førte til, at mange tilbage-land, hvide bosættere til at deltage i den Sons of Liberty. Frygt for jord-sultne bosættere og behovet for Europæisk fremstillede varer, der førte Muscogee til side med den Britiske, men som mange stammer, de blev delt af splittelse, og i almindelighed undgås vedvarende kampe, men foretrækker at beskytte deres suverænitet gennem forsigtige deltagelse.

Under den Amerikanske Revolution, den Øvre Vandløb sidet med den Britiske, kæmper sammen med den Chickamauga (Lavere Cherokee) krigere for at Trække Kanoen, i Cherokee–Amerikanske krige, mod den hvide bosættere i dag Tennessee. Denne alliance var orkestreret af den Coushatta chef Alexander McGillivray, søn af Lachlan McGillivray, en velhavende Skotske Loyalist pels-erhvervsdrivende og planter, hvis ejendomme blev konfiskeret af Georgien. Hans ex-partner, Skotsk-Irske Patriot George Galphin, i første omgang overbevist Lavere Åer for at forblive neutrale, men Loyalist Capt. William McIntosh førte en gruppe af pro-Britiske Hitchiti, og de fleste af de Lavere Åer nominelt allieret med Storbritannien efter 1779 Erobringen af Savannah. Muscogee krigere kæmpede på vegne af Storbritannien i løbet af de Mobile og Pensacola kampagner i 1780-81, hvor Spanien generobret British West Florida. Loyalist leder Thomas Brown rejste en afdeling af King 's Rangers til at bestride Patriot kontrol over Georgien og Carolina interiør og igangsatte Cherokee razziaer mod North Carolina tilbage-land efter Slaget ved King' s Mountain. Han greb Augusta i Marts 1780, med støtte af en Øvre Creek-krigen-party, men forstærkninger fra de Lavere Åer og lokale hvide Loyalister, aldrig kom, og Georgien milits ledet af Elias Clarke tog Augusta i 1781.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Det næste år en Øvre Creek-krigen-part forsøger at lindre den Britiske garnison i Savannah blev dirigeret af Continental Army tropper under General "Mad" Anthony Wayne.

Efter krigen sluttede i 1783, Muscogee lært, at Storbritannien havde afstået deres jord for at de nu uafhængige Usa. Det år, to Lavere Creek høvdinge, Hopoithle Miko (Tam King) og Eneah Miko (Fedt King), afstået 800 square miles (2.100 km2) af jord til staten Georgia. Alexander McGillivray led pan-Indiske modstand mod hvide indgreb, der modtager våben fra spanske i Florida til bekæmpelse af uvedkommende. Tosproget og tokulturel McGillivray arbejdet for at skabe en følelse af Muscogee nationalisme og centralisere den politiske myndighed, der kæmper mod landsbyens ledere, der individuelt salg af jord til de Forenede Stater. Han blev en velhavende jordbesidder og købmand, der ejer så mange som tres sorte slaver.

I 1784, han har forhandlet Traktaten af Pensacola med Spanien, anerkender Muscogee kontrol over 3.000.000 acres (12.000 km2) af jord hævdet af Georgien, og at sikre adgang til den Britiske firma Panton, Leslie & Co. der kontrollerede ruskind handel, mens de gør sig selv en officiel repræsentant for Spanien.[5] I 1786, et råd i Tuckabatchee besluttede at føre krig mod hvide bosættere på Muscogee lander. Krig parter angrebet nybyggere langs den Oconee Floden, og Georgien mobiliseret sin milits. McGillivray nægtede at forhandle med staten, der havde konfiskeret hans faders plantager, men Præsident George Washington sendte en særlig udsending, Oberst Marinus Willet, der overtalte ham til at rejse til New York City, så er hovedstaden i USA, og handler direkte med den føderale regering. I sommeren 1790, McGillivray og 29 andre Muscogee chiefs har underskrevet Traktaten af New York, på vegne af det " Øverste, Midterste og Nederste Creek og Seminole komponere Creek nation af Indianerne,' hvorved en stor del af deres jord for at den føderale regering og lover at vende tilbage diffus slaver, til gengæld for federal anerkendelse af Muscogee suverænitet og lover at smide hvide bosættere. McGillivray døde i 1793, og med opfindelsen af bomuld gin hvide bosættere på den Sydvestlige grænse, der håbede på at blive bomuld-plantageejere råbte på Indisk jord. I 1795, Elias Clarke og flere hundrede tilhængere trodsede Traktaten af New York og er etableret kortlivede Trans-Oconee Republik.

Muscogee og Choctaw land tvist (1790)[redigér | redigér wikikode]

I 1790, Muscogee og Choctaw var i konflikt over land nær Noxubee Floden. De to nationer enige om at bilægge tvister ved bold-spil. Med næsten 10.000 spillere og tilskuere, at de to nationer, der er forberedt i næsten tre måneder. Efter en lang daylong kamp, Muscogee vundet spillet. En kamp brød ud, og de to nationer, der kæmpede indtil solnedgang med næsten 500 døde og mange flere såret.[kilde mangler]

Staten Muskogee og William Bowles[redigér | redigér wikikode]

William Augustus Bowles (1763-1805), var også kendt som Estajoca, hans Muscogee navn.

William Augustus Bowles blev født ind i en velhavende Maryland Tory familie, mobilisere med Maryland Loyalister Bataljon i en alder af 14 og blive stjernen i Royal Navy , som er fyldt 15 år. Cashiered for pligtforsømmelse efter hjemkomsten for sent til sit skib i Pensacola, Bowles flygtede nordpå og fandt tilflugt blandt de Lavere Creek byer i Chattahoochee bassinet. Han giftede sig to hustruer, en Cherokee og den anden en datter af Hitchiti Muscogee leder, William Perryman, og senere brugte denne som grundlag for sit krav til at udøve politisk indflydelse blandt Åer.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn I 1781, en 17-årig Bowles led Muscogee styrker i Slaget ved Pensacola. Efter søger tilflugt i Bahamas, rejste han til London. Han blev modtaget af Kong George III, som "Chef for den danske Ambassade for Creek og Cherokee-Nationerne'; var det med Britisk støtte, som han vendte tilbage til at træne Muscogee som pirater til at angribe den spanske skibe.

I 1799, Bowles dannede Staten Muskogee, med støtte af Chattahoochee Åer og de Seminoles. Han etablerede sin kapital på Miccosuki, en landsby ved bredden af Søen Miccosukee nær vore dages Tallahassee. Det blev regeret af Mico Kanache, hans far-in-law og stærkeste allierede. Bowles forestillede sig en Tilstand af Muskogee, med sin kapital på Miccosuki, der omfatter store dele af det nuværende Florida, Alabama, Georgia, North Carolina og Tennessee, og med den Cherokee, Øvre og Nedre Vandløb, Chickasaw og Choctaw. Bowles' første handling var at erklære 1796 Anden Traktat af San Ildefonso , der trak grænsen mellem USA og West Florida null-void, fordi Indianerne blev ikke hørt.

Han fordømte traktaterne Alexander McGillivray havde forhandlet med Spanien og USA, som truer med at erklære krig mod Usa, medmindre det returnerede Muscogee lander, og udsteder en dødsdom mod George Washington's Indiske agent Benjamin Hawkins, der vandt loyalitet Lavere Åer. Han byggede en lille flåde, og plyndrede spanske skibe i den mexicanske Golf, og i 1800, erklæret krig mod Spanien, der kort fanger presidio og trading post af San Marcos de Apalache , før de bliver tvunget til at trække sig tilbage. Selv om en spansk kraft, der satte sig for at ødelægge Mikosuki fik tabt i sumpe, et andet forsøg på at tage San Marcos endte i en katastrofe. Efter en Europæisk våbenhvile førte til tabet af Britisk støtte, Bowles blev miskrediteret. Seminole underskrevet en fredsaftale med Spanien. Det følgende år blev han forrådt af Lavere Creek tilhængere af Hawkins på en tribal rådet. De viste Bowles over til spansk, og han døde i fængsel i Havana, Cuba to år senere.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

Pre-fjernelse (slutningen af det 18.–tidlige 19 århundrede)[redigér | redigér wikikode]

Maleri (1805), Benjamin Hawkins på sin plantage, instruere Muscogee Creek i Europa-teknologi

George Washington, den første AMERIKANSKE Præsident, og Henry Knox, den første AMERIKANSKE krigsminister, foreslået en kulturel transformation af de Indfødte Amerikanere.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Washington mente, at indianerne var lig som individer, men at deres samfund var ringere. Han formulerede en politik til fremme af den "civiliserende" - processen, og det var fortsat under Præsident Thomas Jefferson.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Bemærkede, historiker Robert Remini skrev, "[T]hey formodes, at når de Indianere, der blev vedtaget den praksis, privat ejendom, bygget boliger, gård, uddannet deres børn, og omfavnede Kristendommen, disse Indfødte Amerikanere ville vinde accept fra hvide Amerikanere."Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Washington, seks-punkts plan i prisen upartisk domstol mod Indianere; regulerede køb af Indiske lande, fremme af handel; fremme af forsøg på at civilisere eller forbedre det Indiske samfund; præsidentens myndighed til at give gaver, og straffe dem, der har overtrådt Indiske rettigheder.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Den Muscogee ville være den første Indfødte Amerikanere til at være "civiliserede" under Washington ' s seks-punkts plan. Cherokee, Chickasaw, Choctaw, og Seminole ville følge Muscogee indsats for at gennemføre Washington ' s nye politik for civilisation.

I 1796, Washington udpeget Benjamin Hawkins som Generelt Superintendent of Indian Affairs, som beskæftiger sig med alle stammer syd for Ohio-Floden. Han personligt har påtaget sig den rolle, for principal-agent til Muscogee. Han er flyttet til området, som nu Crawford Amt i Georgien. Han begyndte at undervise i landbrugspraksis, at den stamme, der starter en gård i sit hjem på Flint River. I tid, han bragte med slaver og arbejdere, ryddet flere hundrede hektar, og der er etableret møller og en handelsstation, samt hans gård.

For år, Hawkins mødtes med cheferne på sin veranda for at drøfte spørgsmål. Han var ansvarlig for den længste periode med fred mellem bosætterne og den stamme, der fører tilsyn med 19 år med fred. I 1805, den Nedre Vandløb afstået deres jorder øst for Ocmulgee til Georgien, med undtagelse af den hellige gravhøje af Ocmulgee Gamle Felter. De gjorde en Federal Road , der forbinder New Orleans til Washington, DC for at blive bygget gennem deres område. En række af Muscogee høvdinge, der er erhvervet slaver og skabt bomulden, grist møller og virksomheder langs Federal Road. I 1806, Fort Benjamin Hawkins blev bygget på en bakke med udsigt over den Ocmulgee Gamle Marker, for at beskytte udvide bosættelser og tjene som en påmindelse om USA regel.

Han blev modløs og chokeret ved udbruddet af Creek-Krigen, som ødelagde hans liv arbejde med at forbedre det Muscogee livskvalitet. Hawkins så meget af hans arbejde mod at opbygge en fred ødelagt i 1812. En fraktion af Muscogee sluttede Pan-American Indian movement af Tenskwatawa og Tecumseh, afviser indkvartering med hvide bosættere og tilpasning af Europæisk-Amerikansk kultur. Selv om Han personligt aldrig blev angrebet, blev han tvunget til at se en intern borgerkrig mellem Muscogee udvikle sig til en krig med de Forenede Stater.

En komet, jordskælv, og Tecumseh (1811)[redigér | redigér wikikode]

Kometen i 1811, som er tegnet af William Henry Smyth

En komet viste sig i Marts 1811. Den Shawnee leder Tecumseh, hvis navn betyder "shooting star"Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn rejste til Tuckabatchee, hvor han fortalte Muscogee, at komet signalerede hans komme. McKenney rapporterede, at Tecumseh ville bevise, at den Store Ånd havde sendt ham, ved at give Muscogee et tegn. Kort efter Tecumseh venstre Sydøst, sign ankom som lovet i form af et jordskælv.

December 16, 1811, New Madrid-jordskælv rystede Muscogee lander og Midtvesten. Mens fortolkningen af denne begivenhed, varierer fra stamme til stamme, en konsensus, der var alment accepteret: det kraftige jordskælv var nødt til at have betydet noget. Jordskælv og dets efterrystelser hjalp Tecumseh modstand bevægelse ved at overbevise, ikke kun Muscogee, men andre Indfødte Amerikanske stammer så godt, at Shawnee skal være understøttet.

Den Nye Madrid-jordskælv, der blev fortolket af Muscogee at støtte Shawneerne' modstand.

Den Muscogee der sluttede sig til Tecumseh ' s forbund blev kendt som den Røde Pinde. Historier om oprindelsen af den Røde Pind navn varierer, men den ene er, at de var opkaldt efter den Muscogee tradition for at bære et bundt stokke, der markerer de dage, indtil der indtræffer en begivenhed. Pinde malet rød symboliserer krig.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

Red Stick oprør[redigér | redigér wikikode]

Menawa var en af de vigtigste ledere af de Røde Pinde. Efter krigen fortsatte han med at modsætte sig hvid indtrængen på Muscogee lander, besøger Washington, D.C. i 1826 til at protestere - traktaten af Indiske Kilder. Malet af Charles Bird King, 1837.

Creek-Krigen i 1813-1814, også kendt som den Røde Stick Krig, der begyndte som en borgerkrig inden for de Muscogee Nation, kun for at blive viklet ind i Krigen i 1812. Inspireret af den brændende veltalenhed af Shawnee leder Tecumseh og deres egen religiøse ledere, og opmuntret af den Britiske forhandlere, Red Stick ledere som William Weatherford (Red Eagle), Peter McQueen, og Menawa vundet støtte af den Øverste Creek byer. Allierede sig med Briterne, at de var modstandere af hvid indtrængen på Muscogee lander og de 'civiliserede programmer", der administreres af Benjamin Hawkins, og stødte sammen med mange af de førende høvdinge af Muscogee Nationen, især de Lavere Creek Mico William McIntosh, Hawkins' mest magtfulde allierede. Deres modstandere, der søgte fredelige forbindelser med hvide bosættere, var kendt som den Hvide Pinde. Før Muscogee borgerkrigen begyndte, den Røde Pinde forsøgt at holde deres aktiviteter hemmelighed fra den gamle høvdinge. De blev opmuntret, når Tecumseh samledes hans tilhængere og følgeskab med en Britisk invasion for at fange Fort Detroit i August 1812.

I februar 1813, en lille part af Røde Pinde, ledet af Lille Kriger, vender tilbage fra Detroit , når de har dræbt to familier af nybyggere langs Duck-Floden, i nærheden af Nashville. Hawkins krævede, at Muscogees vend Lille Kriger og hans seks kammerater. I stedet for at uddele marauders over til den føderale agenter, Stor Kriger og de gamle høvdinge har besluttet at gennemføre krigen part. Denne afgørelse blev den gnist, der antændte den borgerkrig mellem Muscogee.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn

De første sammenstød mellem de Røde Pinde og den Amerikanske hvide fandt sted den 21 juli 1813, da en gruppe Amerikanske soldater fra Fort Mims (nord for Mobile, Alabama) stoppede en part af Røde Pinde, der var vendt tilbage fra West Florida, hvor de havde købt ammunition fra den spanske guvernør i Pensacola. Den Røde Pinde flygtede fra stedet, og de AMERIKANSKE soldater plyndrede, hvad de har fundet, så de Røde Pinde til at samle og gøre gengæld med et overraskelsesangreb, der tvang Amerikanerne til at trække sig tilbage. Den Kamp af Brændt Korn, som exchange blev kendt, udvidet Creek Civil War til at omfatte de Amerikanske styrker.

Den Røde Pind sejr sprede panik i hele det Sydøstlige Usa, og råbe "Husk Fort Mims!" var populær blandt befolkningen, der ønsker hævn. Med Føderale tropper bundet op på den nordlige front mod Briterne i Canada, Tennessee, Georgien, og Mississippi-Område militser, der blev bestilt og invaderede den Øverste Creek byer. De fik følgeskab af Indiske allierede, den Lavere Creek under William McIntosh og Cherokee under Major Ridge. I undertal og dårligt bevæbnet, der er alt for langt fra Canada til at modtage Britisk støtte, de Røde Pinde sat op i en desperat kamp. Den 27 Marts 1814, General Andrew Jackson's Tennessee - militsen, hjulpet af den 39-U. S. Infanteri Regiment, og Cherokee og Lavere Creek krigere, knuste de Røde Pinde i Slaget ved Horseshoe Bend på Tallapoosa Floden. Selvom den Røde Pinde var blevet grundigt besejret og omkring 3.000 Øverste Muscogee døde i den krig, resterne holdt ud flere måneder længere.

Muscogee diaspora (1814)[redigér | redigér wikikode]

Skildring af Red Eagle ' s overgivelse til Andrew Jackson efter Slaget ved Horseshoe Bend. Jackson var så imponeret over Weatherford ' s dristighed, at han lod ham gå.

I August 1814, den Røde Pinde overgav sig til Jackson i Wetumpka (nær den nuværende by af Montgomery, Alabama). På August 9, 1814, Muscogee nation blev tvunget til at underskrive Traktaten Fort Jackson. Det endte krigen, og man måtte stamme til at afgive nogle 20 million acres (81.000 km2) af jord— mere end halvdelen af deres forfædres territoriale besiddelser— til de Forenede Stater. Selv de, der havde kæmpet sammen med Jackson blev tvunget til at afgive jord, da Jackson holdt dem ansvarlige for at lade den Røde Pinde til at gøre oprør. Staten Alabama blev oprettet i vid udstrækning fra de Røde Pinde " domæne og blev optaget i de Forenede Stater i 1819.

Mange Muscogee nægtede at overgive sig og flygtede til Florida. De allierede sig med andre rest stammer, bliver den Seminole. Muscogee blev senere involveret på begge sider af Seminole Krige i Florida.

Seminole Krig[redigér | redigér wikikode]

Den Røde Pind flygtninge, der ankom i Florida efter Creek-Krigen tredoblet Seminole befolkning, og styrket den stamme Muscogee egenskaber.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn I 1814, Britiske styrker landede i West Florida og begyndte at bevæbne Seminole. Briterne havde bygget et fort på Apalachicola ved Udsigten til at Bluffe, og efter afslutningen af Krigen i 1812, tilbød det til Seminole. Seminole var vendt tilbage til deres landsbyer, så den Britiske tilbudt fort til diffus slaver. Det kom til at hedde 'Negro Fort' ved den Sydlige plante, der følte sin eksistens inspireret flugt eller oprør af deres slaver, og klagede over, at den AMERIKANSKE regering. Efter at have underrettet den spanske guvernør, der sagde, at han ikke havde tilstrækkelige kræfter til at indtage fortet, USA sendte soldater i 1816 på et påskud og ødelagde fort. Det blæste op som et resultat af opvarmet kanon skud fra en kanonbåd, der rammer krudtmagasin, dræbe alle dets indbyggere.

Seminole fortsatte med at byde velkommen til diffus sorte slaver og raid Amerikanske nybyggere, hvilket fik USA til at erklære krig i 1817. Det følgende år, General Andrew Jackson invaderet Florida med en hær, der omfattede mere end 1.000 Lavere Creek krigere; de ødelagde Seminole byer og erobrede Pensacola. Jackson ' s victory tvunget til Spanien for at underskrive Adams–Onís Traktaten i 1819, hvorved Florida til USA I 1823, at en delegation af Seminole høvdinge mødt med den nye AMERIKANSKE guvernør i Florida, at udtrykke deres modstand mod forslag, der ville genforene dem med den Øvre og Nedre Creek, dels fordi sidstnævnte stammer beregnet til at slavebinde Sort Seminole. I stedet, Seminole enige om at flytte til et forbehold i indre central Florida.

Traktaterne af Indiske Kilder[redigér | redigér wikikode]

Charles Bird King's portræt af William McIntosh.

Mico William McIntosh førte den Lavere Creek krigere, der kæmpede sammen med USA i Creek-Krigen - og den Første Seminole Krig. Søn af Loyalistiske officer af samme navn, der havde ansat et band af Hitchiti at den Britiske sag, McIntosh aldrig vidste, at hans hvid fader. Han havde familiemæssige bånd til nogle af Georgiens planter elite, og efter krigen blev en velhavende bomuld-plantning. Gennem sin mor, at han var født ind i den fremtrædende Vind Klan af den Creek, som Åen havde en matrilineal system af æt og arv, han opnåede sin varede grund af hende. Han var også relateret til Alexander McGillivray og William Weatherford, både blandet race Creek.

I slutningen af 1810'erne og begyndelsen af 1820'erne, McIntosh bidraget til at skabe en centraliseret politi, der hedder 'Lov Menders,' skriftlige love, og danne en National Creek Råd. Senere i de ti år, han kom til at se flytning som uundgåelig. I 1821, McIntosh og flere andre høvdinge underskrevet væk Lavere Creek områder øst for Flint River på den første Traktat af Indiske Kilder. Som en belønning, McIntosh blev ydet 1.000 acres (4 km2) i traktaten om stedet, hvor han byggede et hotel for at tiltrække turister til de lokale varme kilder.

Åen Nationale Råd reagerede ved at foreskrive dødsstraf for stammefolk, der overgav sig yderligere jord. Georgiske bosættere fortsatte med at hælde i de Indiske lande, især efter opdagelsen af guld i det nordlige Georgien. i 1825 McIntosh og sin kusine, Georgien Guvernør George Troup, en førende talsmand for Indisk fjernelse, som blev undertegnet den anden Traktat af Indiske Kilder på hans hotel. Underskrevet af seks andre Lavere Creek høvdinge, traktaten afstået den sidste Lavere Creek lander til Georgien, og der er afsat betydelige beløb til at flytte Muscogee til Arkansas-Floden. Det gav for en lige så stor betaling direkte til McIntosh.

I April, den gamle Røde Stick Menawa led omkring 200 Loven Menders at myrde McIntosh i henhold til deres ret. De brændte hans øvre Chattahoochee plantage. En delegation af Åen Nationale Råd, ledet af højttaleren Opothleyahola, rejste til Washington D.C. for at protestere 1825-traktaten. De er overbevist Præsident John Quincy Adams , at traktaten var ugyldig, og har forhandlet de mere gunstige Traktaten af Washington (1826). Den stamme, som afstod deres jord for at Georgien gengæld for $200,000, selv om de ikke var forpligtet til at bevæge sig mod vest. Troup ignoreret den nye traktat, og beordrede udsættelse af Muscogee fra deres resterende lande i Georgien uden kompensation, mobilisering af statens milits, når Adams truet føderale intervention.

Fjernelse (1834)[redigér | redigér wikikode]

I kølvandet af Traktaten Fort Jackson , og Traktaten af Washington (1826), Muscogee var begrænset til en lille stribe land, der i dag er den øst-centrale Alabama.

Andrew Jackson blev valgt til præsident for de Forenede Stater, i 1829, og med hans indvielse den offentlige holdning overfor Indianerne slået hårdere.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Jackson forlod politik af hans forgængere behandle forskellige Indiske grupper som separate nationer.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn i Stedet, at han aggressivt forfølger planer om at flytte alle indianerstammer, der bor øst for Mississippi-Floden til Oklahoma.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn{{Cquote | quote = Friends and Brothers – By permission of the Great Spirit above, and the voice of the people, I have been made President of the United States, and now speak to you as your Father and friend, and request you to listen. Your warriors have known me long You know I love my white and red children, and always speak with a straight, and not with a forked tongue; that I have always told you the truth ... Where you now are, you and my white children are too near to each other to live in harmony and peace. Your game is destroyed, and many of your people will not work and till the earth. Beyond the great River Mississippi, where a part of your nation has gone, your Father has provided a country large enough for all of you, and he advises you to remove to it. There your white brothers will not trouble you; they will have no claim to the land, and you can live upon it you and all your children, as long as the grass grows or the water runs, in peace and plenty. It will be yours forever. For the improvements in the country where you now live, and for all the stock which you cannot take with you, your Father will pay you a fair price ... | 2 = 20px | 3 = 20px | 4 = President Andrew Jackson addressing the Creeks, 1829Fodnotefejl: Afsluttende </ref> mangler for <ref>-tag

På grund af dette system, Åen absorberet børn født af Europæiske fædre, som en del af deres mor ' s klaner, og opdraget dem, som Creek. De undertiden så en fordel at alliancer mellem højtstående døtre af høvdinge, og de Europæiske handlende, der kunne forsyne dem med varer. De troede, at de unge mænd, der blev uddannet i Europa måder kan hjælpe dem med at styre under de nye betingelser knyttet til kolonialismen, og samtidig bevare vigtigt Creek traditioner.

Tøj[redigér | redigér wikikode]

Slægts-Muscogee folk iført tøj lavet af vævet plante materialer eller dyrs huder, afhængig af klimaet. I løbet af sommeren, er de foretrukne lette stoffer vævet af træ, bark, græs, eller tagrør. Under de hårde vintre, de brugte skind og pels for varmen.

I løbet af det 17 århundrede, Muscogee vedtaget nogle dele af Europa-mode og materialer. Tøjet var lettere og mere farverige end hjorteskind, det blev hurtigt en populær handel element i hele regionen. Handel klud i en række forskellige mønstre og teksturer aktiveret Muscogee kvinder til at udvikle nye stilarter af tøj, som de gjorde for både mænd, kvinder og børn. De omfattede Europæiske faglige elementer, såsom klokker, silke bånd, glas perler og stykker af spejl i tøj.

Sprog[redigér | redigér wikikode]

Den Muscogee sprog, der er medlem af Muskogean familie og var godt kendt blandt frontiersmen, som Gideon Lincecum, af det tidlige 19 århundrede. Det sprog, der er relateret til den Choctaw sprog, med nogle ord ved at blive identiske i udtalen. Nedenstående tabel er et eksempel på Muscogee tekst og dens oversættelse:

Mvskoke: Fayet aresasvtēs. Mont fayēpat vrēpēt omvtēs, hopvyēn. Momēt vrēpēt omvtētan, nake punvttv tat pvsvtēpet, momet hvtvm efvn sulkēn omvtēs. Momet mv efv tat efv fayvlket omekv, nak punvttuce tayen pvsvtēpēt omvtēs. Mont aret omvtētan, efv tat estvn nak wohēcēto vtēkat, nake punvttvn oken mv efv-pucase enkerrēt omvtēs.[8]

Dansk: en person, der var på jagt. Han gik på jagt i langt væk steder. Han gik hele tiden, drab lille spil, og han havde mange hunde. Og hundene var jagt hunde, så han havde dræbt mange dyr. Når jagt, han altid vidste, at hans hunde havde et dyr, der er fanget af lyden af deres gøen.

Traktater[redigér | redigér wikikode]

Muscogee (Creek) land være overdragelser 1733-1832
Fremkommeligt område, som det skønnes af Traktaten Fort Jackson i 1814.

Jord var den mest værdifulde aktiv, som de Indfødte Amerikanere, der blev afholdt i kollektive forvaltning. Den sydlige engelske kolonier, AMERIKANSKE regering og bosættere systematisk indhentet Muscogee jord gennem traktater, lovgivning og krigsførelse. Nogle traktater, såsom Traktaten, San Lorenzo, indirekte påvirket Muscogee. Traktaterne blev:

Treaty Year Signed with Where Purpose Ceded Land
Treaty of Savannah 1733 Colony of Georgia ? ? ?
Treaty of Coweta Town 1739 Colony of Georgia ? ? ?
Treaty of Savannah 1757 Colony of Georgia ? ? ?
Treaty of Shoulder-bone Creek[9] 1786 State of Georgia Sparta, Georgia Land cession All lands east of the Oconee River
Treaty of New York 1790 United States New York City Boundaries defined, Civilization of Creek, Animosities to cease ?
Treaty of Colerain 1796 United States Colerain (Camden County, Georgia) Boundary lines, Animosities to cease ?
Treaty of Fort Wilkinson 1802 United States Fort Wilkinson Land cession ?
Treaty of Washington 1805 ? ? ? ?
Treaty of Fort Jackson 1814 United States Fort Jackson near Wetumpka, Alabama Land cession 23 million acres (93.000 km2)
Treaty of the Creek Agency 1818 ? ? ? ?
Treaty of the Indian Spring 1821 ? ? ? ?
Treaty of Indian Springs 1825 ? ? ? ?
Treaty of Washington 1826 ? ? ? ?
Treaty of the Creek Indian Agency 1827 ? ? ? ?
Treaty of Cusseta 1832 United States Washington City create allotments
Treaty With The Creeks 1833 ? ? ? ?
Treaty With The Creeks 1838 ? ? ? ?
Treaty With The Creeks And Seminole 1845 ? ? ? ?
Treaty With The Creeks 1854 ? ? ? ?
Treaty With The Creeks, Etc., 1856 ? ? ? ?
Treaty With The Creeks 1866 ? ? ? ?

Indisk Bevillinger Loven af 1871[redigér | redigér wikikode]

I 1871 Kongres tilføjet en rytter til den Indiske Bevillinger Lov til at afslutte Usa' genkende yderligere Indiske stammer eller folkeslag, og forbud mod yderligere traktater.

Muscogee stammer i dag[redigér | redigér wikikode]

Den Coushatta Stamme af Louisiana er en stamme af Muscogee mennesker, der nedstammer fra Koasati, som er Alabama-Coushatta Stammer i Texas.

Føderalt anerkendte stammer i Oklahoma[redigér | redigér wikikode]

Muscogee Creek cykel messenger, oprindeligt fra Okmulgee, Oklahoma

Den Muscogee (Creek) Nation er et føderalt anerkendte Indiske Nation. Deres hovedkvarter ligger i Okmulgee, Oklahoma og deres Vigtigste nuværende Chef er James Floyd.[11]

Tre Muscogee tribal byer er føderalt anerkendte stammer: Alabama-Quassarte, Kialegee, og Thlopthlocco. Alabama-Quassarte Tribal Byen er hovedsæde er Wetumka, Oklahoma og dets chef er Tarpie Yargee.[12] Kialegee Tribal Byen er hovedsæde i Wetumka, og Jeremias Hoia er den nuværende mekko eller chef.[13] Den Thlopthlocco Tribal Byen er hovedsæde i Okemah, Oklahoma. George og Scott er mekko.

Mika Wesley, Muscogee Creek-Kiowa kunstner og DJ[14][15]

Føderalt anerkendte stammer i Alabama[redigér | redigér wikikode]

Eddie L. Tullis førte Poarch Band af Creek-Indianere i deres begærende den amerikanske regering til at anerkende en regering-til-regering forhold. På August 11, 1984, disse bestræbelser kulminerede i, at de Forenede Staters Regering, Institut for Interiør, og kontoret for indianske Anliggender i erkendelse af, at Poarch Band af Creek-Indianere, eksisterede som en "Indisk Stamme." Stammen er den kun føderalt anerkendte stamme i staten Alabama. November 21, 1984, den AMERIKANSKE regering tog 231,54 acres (0,9370 km2)* af jord i tillid til den stamme, som en fælles bedrift. April 12, 1985, 229,54 acres (0,9289 km2)* blev erklæret en reservation.

Stats-anerkendte stammer[redigér | redigér wikikode]

Alabama:

 • Cher-O-Creek Intra Stamme Indianere
 • Ma-Godkendelsesorganerne Lavere Creek-indianerne i Alabama i bad federal anerkendelse 6/27/83, anerkendelse faldt 8/18/88)[16]
 • Star Klan af Muscogee Åer

Georgien:

 • Lavere Muskogee Creek-Stammen (Østpå) (bad federal anerkendelse 2/2/72, anerkendelse faldt 12/21/81)[17]

Kendte personer[redigér | redigér wikikode]

 • Fred Beaver (1911–1980), Muscogee-Seminole painter and muralist
 • Acee Blue Eagle (1909–1959), Muscogee-Pawnee-Wichita artist, actor, author, and director of art at Bacone College
 • William Augustus Bowles (1763–1805), also known as Estajoca, Maryland-born English adventurer and organizer of Muscogee Creek attempts to create a state outside of Euro-American control
 • Samuel Benton Callahan (1833–1911), represented the Creek and Seminole nations in the Second Confederate Congress
 • Ernest Childers (1918–2005), lieutenant colonel in the U.S. Army during World War II and the first Native American to be awarded a Medal of Honor during that war
 • Chitto Harjo (1846–1911), orator, veteran, and traditionalist
 • Eddie Chuculate (born 1972), Muscogee-Cherokee author and journalist
 • Joy Harjo (born 1959), Muscogee-Cherokee poet and jazz musician
 • Suzan Shown Harjo (born 1945), Muscogee-Cheyenne activist, policymaker, journalist, and poet
 • Joan Hill (born 1930), Muscogee-Cherokee artist
 • Jack Jacobs (1919–1974), football player
 • William Harjo LoneFight (born 1966), author, president of Native American Services, languages and cultural activist
 • Alexander McGillivray (1750–1793), leader of the Muscogee during the American Revolution
 • William McIntosh (c. 1775 – 1825) led part of the pro-American Creek forces against the Red Sticks.
 • Menawa (c. 1765 – 1836) was a principal leader of the Red Sticks during the Creek Wars.
 • Mary Musgrove (c. 1700 – 1765) served as a cultural liaison between colonial Georgia and the Muscogee Creek community.
 • Louis Oliver (1904–1991), Muskogee poet
 • Opothleyahola (c. 1798 – 1863) was speaker for Creek Nation and later principal chief. He travelled to Washington DC to sign treaties and lead Creek warriors on American side in Seminole War.
 • Jim Pepper (1941–1992), Muscogee-Kaw jazz musician
 • Grant-Lee Phillips (born 1963), Alternative-Americana artist and founder-songwriter of Grant Lee Buffalo, enrolled in the Muscogee (Creek) Nation[18]
 • Alexander Posey (1873–1908), Muscogee Creek poet, humorist, journalist, and politician
 • Will Sampson (1933–1987), film actor, noted for performance in One Flew Over the Cuckoo's Nest (1978)
 • Cynthia Leitich Smith (born 1967), children's book author, noted for Jingle Dancer
 • France Winddance Twine(born 1960) Professor of Sociology at the University of California Santa Barbara
 • Carrie Underwood (born 1983), country singer[19][20]
 • Tommy Warren, (1917–1968) Major League Baseball professional athlete
 • William Weatherford, also known as Red Eagle (c. 1781 – 1824), led the Creek War offensive against the United States

Se også[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

 1. ^ Transcribed documents Sequoyah Research Center and the American Native Press Archives
 2. ^ Fogelson ix
 3. ^ Walter, Williams (1979). "Southeastern Indians before Removal, Prehistory, Contact, Decline". Southeastern Indians: Since the Removal Era. Athens, Georgia: University of Georgia Press. s. 7–10. 
 4. ^ a b Prentice, Guy (2003). "Pushmataha, Choctaw Indian Chief". Southeast Chronicles. Hentet 2008-02-11. 
 5. ^ "Alexander McGillivray - Encyclopedia of Alabama". 
 6. ^ Steve Canerossi. "Ft. Mims Massacre Baldwin County, Alabama August 30, 1813". Hentet 2009-10-04. 
 7. ^ Paul Burke. "Treaty with The Creeks". First People. Hentet 2009-10-04. 
 8. ^ Earnest Gouge. "The Creek stories of Earnest Gouge, Panther Helps Man Defeat Giant Lizard" (PDF). The College of William and Mary. Hentet 2010-08-11. 
 9. ^ Seibert, David. "Shoulder-bone Creek Treaty". Digital Library of Georgia. Hentet 30 November 2016. 
 10. ^ Onecle (November 8, 2005). "Indian Treaties". Hentet 2009-03-31. 
 11. ^ https://www.mcn-nsn.gov/government/executive-branch/
 12. ^ Oklahoma Indian Affairs. 2008 Pocket Pictorial:17
 13. ^ "Oklahoma's Tribal Nations."
 14. ^ Native American Rights Fund.
 15. ^ "Native American Week Planned at UNM-Gallup."
 16. ^ "LCITE-Index". 
 17. ^ [1]
 18. ^ "Grant-Lee Phillips."
 19. ^ La Bella, Laura.
 20. ^ "Creek Nation Tribal Member Carrie Underwood Wins Grammy", Free Press. 14 February 2007 (retrieved 5 April 2009)

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

 • Braund, Kathryn E. Holland (1993). Deerskins & Duffels: The Creek Indian Trade with Anglo-America, 1685–1815. Indians of the Southeast. Lincoln, NE: University of Nebraska Press. OCLC 45732303.  Mere end en |oclc= og |OCLC= angivet (hjælp)
 • Jackson, Harvey H. III (1995). Rivers of History-Life on the Coosa, Tallapoosa, Cahaba and Alabama. Tuscaloosa, Alabama: The University of Alabama Press. ISBN 0-8173-0771-0.  Mere end en |ISBN= og |isbn= angivet (hjælp)
 • Swanton, John R. (1922). Early History of the Creek Indians and their Neighbors. Bureau of American Ethnology Bulletin 73. Washington, DC: US Government Printing Office. OCLC 18032096.  Mere end en |oclc= og |OCLC= angivet (hjælp)
 • Perdue, Theda. Chapter 2: "Both White and Red," in Mixed Blood Indians: Racial Construction in the Early South, The University of Georgia Press. p. 51. ISBN 0-8203-2731-X.
 • Swanton, John R. (1928). "Social Organization and the Social Usages of the Indians of the Creek Confederacy". Forty-Second Annual Report of the Bureau of American Ethnology. Washington, DC: US Government Printing Office. s. 23–472. OCLC 14980706.  Mere end en |oclc= og |OCLC= angivet (hjælp)
 • Walker, Willard B. (2004). "Creek Confederacy Before Removal". I Raymond D. Fogelson (ed.). Handbook of North American Indians, Vol. 14: Southeast. Washington, DC: Smithsonian Institution. s. 373–392. OCLC 57192264.  Mere end en |editor-last= og |editor= angivet (hjælp); Mere end en |oclc= og |OCLC= angivet (hjælp)
 • Worth, John E. (2000). "The Lower Creeks: Origins and Early History". I Bonnie G. McEwan (ed.). Indians of the Greater Southeast: Historical Archaeology and Ethnohistory. Gainesville, FL: University Press of Florida. s. 265–298. OCLC 49414753.  Mere end en |editor-last= og |editor= angivet (hjælp); Mere end en |oclc= og |OCLC= angivet (hjælp)

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]