Bruger:Anthony Blunt/Rune Eltard-Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Rune Eltard-Sørensen (født 1980) er voldsmand, journalist, debattør og politisk aktivist.

Han blev landskendt, da han i 2003 som medlem af gruppen Globale Rødder, deltog i malingangrebet på Christiansborg, hvor han overfaldt udenrigsminister Per Stig Møller med rød maling. Tidligere havde han overfaldet Farums borgmester Peter Brixtofte med ketchup. Rune Eltard-Sørensen blev idømt 4 måneders ubetinget fængsel.[1][2] Den 18. marts 2013 oplyste Rune Eltard-Sørensen, at han ikke fortrød sin vold mod udenrigsministeren, og at han ville gøre det samme igen.[3]

Den 11. februar 2014 blev Rune Eltard-Sørensen idømt bødestraf for injurier mod Martin Kassler.[4]

Som ansat hos Dansk Journalistforbund lagde han forhindringer i vejen for to journalister, der forsøgte at afdække en voldelig konflikt i Aarhus mellem White Pride og Enhedslisten.[5]

Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2009, nyhedsredaktør på det venstreorienterede medie Modkraft.dk (2009-2015) og i dag freelance journalist.

Arbejdet for DR, Vice Media, Københavns Universitet, TV Stop, og skrevet for Nørrebro-lokalavisen På Gaden, Nyhedsavisen samt ugeavisen Socialisten Weekend.

Rune Eltard-Sørensen har desuden løst kommunikationsopgaver for foreningen Hashfakta.dk, Aarhus-festivalen Mejlgade for Mangfoldighed og den tværpolitiske organisation Antiracistisk Netværk.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Anthony Blunt/Rune Eltard-Sørensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.