Bruger:Bo80

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

jeg er en flittig wikipedia bruger, dog mest den engelske. har læst meget om de kendtes privatliv (ærger mig lidt at jeg har spildt så meget tid), ellers er mine interesser filosofi, historie og planter.


Der er ingen universel definition på retfærdighed, jeg har læst 3 forskellige forklaringer på wikipedia, den på dansk(retfærdighed), engelsk(justice) og svensk(rättvisa). Oven i købet er der heller ikke en universel enighed om hvad der er retfærdigt.

retfærdighed er forbundet til moral. begge kan betyde forskellige ting på forskellige sprog, og alt efter hvem man spørger.

Hvis man ikke engang kan blive enige om hvad det betyder/kan at lave en universel definition på disse og deres relaterede begreber, giver det nok slet ikke mening at diskotere dem(man ender med at snakke forbi hinanden). jeg syntes når man definerer retfærdighed som: hvorvidt noget er gjort korrekt/godt/retfærdigt, at man ikke er objektiv, at man ikke ser emnet oppe fra. retfærdighed er i sagens natur subjektiv, og bør derfor defineres som den enkeltes/det enkelte samfunds system for hvornår der bør straffes eller belønnes. er kan ikke være logik for hvad folk fortjæner. det kan kan højst være bestemt af regler, men disse regler kan igen ikke være baseret på logik. essensielt er retfærdighed at den der gør ondt skal straffes og den der gør godt skal belønnes. men at straffe er ikke at forklare hvorfor noget er forkert, det er kun at gøre nogen bange for at gøre det igen.