Bruger:Hockeyindustrien/Ett hundra kronor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Wikipedia er en encyklopædi skrevet til fordel for sine læsere. Den indeholder elementer fra generelle encyklopædier, specialiserede encyklopædier og almanakker. Alle artikler skal følge vores politik om ingen original forskning, og skribenter skal stræbe efter præcision (uciteret materiale bliver ofte fjernet, så angiv venligst kilder); Wikipedia er ikke stedet at udbrede personlige meninger, erfaringer eller argumenter. Wikipedia er ikke en ukritisk samling information, en kampplads, en dyrkelse af personlig forfængelighed, et eksperiment i anarki eller demokrati eller et internetkatalog. Ej heller er Wikipedia en ordbog, en avis eller en samling af kildedokumenter; denne slags indhold bør uploades til det passende Wikimedia søsterprojekt.
 
Wikipedia har et neutralt synspunkt, hvilket betyder, at vi stræber efter artikler der ikke prædiker et enkelt syn på en sag. Nogle gange betyder det, at man må præsentere flere forskellige synspunkter, gøre det præcist, præsentere synspunkternes kontekst og i øvrigt ikke præsentere et synspunkt som "sandheden" eller "det rigtige synspunkt". Det betyder, at man skal citere verificerbare, autorative kilder når det er muligt, specielt på kontroversielle emner. Når en konflikt trænger sig på vedrørende en artikels neutralitet, bør man deklarere en "cool-down"-periode og mærke artiklens neutralitet som omstridt, udpege detaljerne på diskussionssider og følge konfliktløsningsmodellen.
 
Wikipedia er frit indhold som alle må redigere. Al tekst er tilgængelig under GNU Free Documentation License og må distribueres eller linkes tilsvarende. Vær opmærksom på, at artikler kan ændres af alle og at ingen enkelt person kontroller nogen specifik artikel; derfor kan alle dine bidrag blive nådesløst redigeret og videredistribueret af hvem som helst. Læg ikke copyrightet eller andet ikke-GNU kompatibelt materiale op på Wikipedia.
 
Wikipedia har en adfærdsnorm: Respekter dine medwikipedianere, selv når du ikke er enig med dem. Vær høflig. Undgå personangreb og generaliseringer. Find konsensus, undgå redigeringskrige, følg tre-gendannelsesreglen og husk at der er 298.735 artikler på den danske Wikipedia, som du kan diskutere eller arbejde på. Antag god tro og skab aldrig kaos for at illustrere en pointe. Vær åben og høflig mod nybegyndere.
 
Wikipedia har ingen faste regler bortset fra de fem generelle principper præsenteret her. Vær modig når de redigerer, flytter og ændrer artikel. Selvom der sigtes efter det, er perfektion ikke et krav. Lad være med at bekymre dig om at ødelægge noget. Alle tidligere versioner af artikler gemmes, så du kan ikke komme til ved et uheld at skade Wikipedia eller ødelægge indhold permanent. Husk — alt du skriver her bliver gemt for eftertiden.