Bruger:Infobesity/sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Dette er min personlige sandkasse, hvor der arbejdes. Bygges op, og rives ned, som nødvendigt.

Loughgall Football Club er en Nordirsk fodboldklub fra landsbyen Loughgall der spiller i NIFL Premiership. Klubbens træner har siden 2016 været Dean Smith. Efter oprykningen til NIFL Premiership, er Loughgall det mindste samfund, med ca. 282 indbyggere, til at have en fodboldklub i et lands bedste fodboldrække.

Loughgall
Klubdetaljer
Fulde navn Loughgall Football Club
Kaldenavn(e) The Villagers
Grundlagt 1967
Forbund Irish Football Association
Hjemmebane Lakeview Park
Loughgall, Nordirland
Kapacitet 1300 tilskuere
Chairman Sam Nicholson
Manager Dean Smith
Liga 2023-24 NIFL Premiership
Liga 2022-23 NIFL Championship (1. plads)
Andet
Websted https://loughgallfc.co.uk/


Dorking Wanderers
Klubdetaljer
Fulde navn Dorking Wanderers F.C.
Kaldenavn(e) Wanderers
Grundlagt 1999
Forbund The Football Association (lokalunion: Surrey County Football Association)
Hjemmebane Meadowbank
Dorking,
Liga 2023-24 National League
Liga 2022-23 National League (16. plads)
Andet
Websted https://www.dorkingwanderers.com/




Flytning af Wimbledon F.C. til Milton Keynes[redigér | rediger kildetekst]

Graffiti på de låste porte ved Wimbledon F.C.'s traditionelle hjemmebane, Plough Lane, i 2006. Klubben, med kælenavnene "the Dons", "the Wombles" og "The Crazy Gang" spillede for sidste gang førsteholdsfodbold her i 1991, og stadionet blev revet ned i 2002. Højere boligbyggerier har eksisteret her i stedet, siden 2008.

Wimbledon Football Club flyttede til Milton Keynes i september 2003, 16 måneder efter at have modtaget tilladelse fra the Football Association, på baggrund af en irrervisibel 2-til-1 beslutning, af en FA-nedsat såkaldt uafhængig kommision. Flytningen tog klubben fra de sydlige London, hvor den havde haft sine rødder siden grundlæggelsen af klubben i 1889, til Milton Keynes, en ny by i Buckinghamshire, ca. 56 miles (90 km) mod nordvest af klubbens traditionelle bydel i London Wimbledon. Flytningen var meget kontroversiel. Derfor blev flytningens irrervisible beslutning mødt af at de fleste nu tidligere Wimbledon FC supportere, startede en ny klub d. 30. maj 2002, AFC Wimbledon. Den flyttede klub spillede under Wimbledon-navnet i Milton Keynes, fra September 2003 til juni 2004. Herefter, fra den nye sæson, blev navnet ændret til Milton Keynes Dons F.C. (MK Dons).

Wimbledon F.C. lå i det meste af sin historie i Non-League, før de blev valgt til the Football League i 1977.

Wimbledon rykkede op gennem rækkerne usædvanligt hurtigt. Noget der er blevet kaldt et 'eventyr'. I 1986 nåede de First Division, den øverste række i engelsk fodbold. I 1991 beordrede Taylor Report renovering af engelske stadions til kun at indeholde siddepladser. Derfor indgik Wimbledon et groundshare med Crystal Palace F.C.Selhurst Park ca. 9.7 km øst for Plough Lane. Dette var meningen kun at skulle blive et midlertidigt lejemål, imens klubbens formand Sam Hammam, søgte efter at få bygget et nyt stadion i Sydvest-London. Det endte dog med at skabe stor frustration hos fansene at det trak ud. Til stor vrede for de fleste Wimbledon fans, Hammam foreslog nye lokationer for klubben udenfor London. Inkluderet i disse forslag var en flytning til Dublin i Irland.

I 1997 solgte Hammam klubben til 2 Norske rigmænd; Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. Derfter, i 2008, solgte Hammam klubbens gamle hjemmebane, Plough Lane, til et supermarkeds-projekt.

Fra 1997 foreslog et konsortium ledet af Pete Winkelman et stort erhversbyggeri i Milton Keynes, inkluderende et stadion godkendt til the Football League. Dette stadion blev tilbudt til Luton Town F.C., Wimbledon, Barnet F.C., Crystal Palace FC og Queens Park Rangers F.C..

Røkke og Gjelsten ansatte en ny formand ved navn Charles Koppel, som den 2. august 2001 erklærede at Wimbledon havde intentioner om at flytte til Milton Keynes. Koppels påstand var at klubben ellers ville gå konkurs. Efter at the Football League nægtede at give grønt lys, satte Koppel gang i en appel. Dette medførte til en FA Forligshøring and efterfølgende udvælgelsen af en 3-mands uafhængig kommision. Denne proces blev igangsat i maj 2002 og ville føre til en endeklig og bindende afgørelse på klubbens skæbne. The Football League og FA erklærede sig imod flytningen, men kommisionen stemte for med stemmerne 2 for og 1 imod. Langt de fleste fans skiftede tilhørsforhold til AFC Wimbledon, som blev grundlagt to dage efter i protest. Wimbledon F.C.'s flytning blev forsinket i over et år, grundet manglen på et midlertidigt stadion i Milton Keynes der kunne leve op til Football League-standard. I juni 2003 gik klubben i [[Administration (britisk fodbold)|administration]; Winklemas konsortium puttede midler i klubben så den kunne holdes kørende, samt betalte for renoveringen af National Hockey Stadium, hvor de spillede deres første kamp i september 2003. Winkelmans Inter MK Group købte den flyttede klub i 2004, og skiftede efterfølgende klubbens navn, logo og farver. Deres nye hjemmebane, Stadium MK, åbnede tre år senere. MK Dons havde oprindeligt hævdet Wimbledon F.C.'s kultur, historie og traditioner, men aflagde officielt retten til dette i 2007. AFC Wimbledon modtog byggetilladelse af Merton Council til et nyt stadion på Plough Lane. Det nye stadion ligger på samme vej som det gamle Plough Lane lå på. Men ikke på samme grund, og har desuden et andet postnummer. AFC Wimbledon flyttede ind på det næsten færdigbyggede Plough Lane i løbet af sommeren 2020.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Milton Keynes[redigér | rediger kildetekst]

Liz Leyhs Concrete Cows, et symbol på Milton Keynes skabt i 1978 (2006 foto)

Milton Keynes, i det nordlige Buckinghamshire, blev etableret af the Ministry of Housing and Local Government som en ny by d. 23. januar 1967.

Opkaldt efter landsbyen Milton Keynes der allerede eksisterede i området, blev byen primært grundlagt som en London overspill by. Efter anbefalinger fra regeringsstudier i 1964 og 1965, om at bygge en ny by i Buckinghamshire, hvor Bletchley, Stony Stratford og Wolverton i forvejen lå.

Placeringen af byen blev valgt grundet distancen til henholdsvis London og Birmingham. Adgangen til hovedveje og jernbaner. Samt at lokationen er tæt på Luton Airport. Før 1967 boede der circa 40.000 mennesker i området. Regeringen satte et mål om at der skulle bo 250.000.

Da Milton Keynes blev grundlagt, var der ingen professionelle fodboldklubber i byen.