Bruger:InsaneHacker/Sandbox/MM II

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:MMA

Massebesked-afsendere er en brugergruppe hvis medlemmer kan sende beskeder til flere forskellige brugere samtidigt gennem Speciel:MassMessage. Yderligere information om selve funktionen kan findes på siderne m:MassMessage og mw:Help:Extension:MassMessage.

Der er i øjeblikket 26 administratorer og X massebesked-afsendere på den danske Wikipedia. Administratorer har automatisk adgang til massebesked-værktøjet.

Retningslinjer[redigér | rediger kildetekst]

Publikum[redigér | rediger kildetekst]

Brugere der er massebesked-afsendere, men ikke administratorer, må kun sende massebeskeder til brugere der har samtykket til at modtage dem på forhånd. Et samtykke består normalt af, at den pågældende bruger har skrevet sig på en abonnentliste (eksempelvis WP:Wikipediajournalen/modtagere).

Brugere der er administratorer, og dermed har mulighed for at sende massebeskeder, kan tillige sende massebeskeder til brugere hvis der er tilslutning til det i en diskussion. F.eks. kan der i starten af en diskussion om et emne, der tidligere er blevet diskuteret, besluttes, at de tidligere deltagere skal informeres på denne måde.

Indhold[redigér | rediger kildetekst]

Beskeder sendt via massebesked-værktøjet skal ligesom normale beskeder følge de relevante retningslinjer og politikker om indhold på diskussionssider. Man bør også fatte sig i relativ korthed og undgå at formatere teksten så den fylder en stor del af modtagerens diskussionsside. Dog er det ikke forbudt at formatere en massebesked. F.eks. kan en besked om et Wikipedia-træf indeholde et billede af tidligere begivenheder for at lokke folk til.

Hvis beskedens formål er at gøre modtageren opmærksom på en igangværende diskussion skal beskeden være formuleret neutralt og objektivt.