Bruger:InsaneHacker/Sandbox/NB2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side beskriver en intern retningslinje for WikiProjekt Fremhævet indhold – den beskriver udelukkende interne procedurer for projektet, og er ikke en norm eller politik. Siden kan rettes hvis det bliver nødvendigt, men du bedes drøfte større ændringer på projektets diskussionsside først.

Reevaluering er en process hvori artikler der er udnævnt som lovende, gode og fremragende, samt fremragende lister og anbefalede emner gennemgås 3 år efter deres udnævnelse (og derefter hvert 3. år) for at sikre at de ikke er blevet forældede eller ændrede i en sådan grad at de ikke længere lever op til kravene for deres status. Processen varetages af WikiProjekt Fremhævet indhold og foregår på WP:WikiProjekt Fremhævet inhold/Reevaluering/Aktive evalueringer.

Procedure[redigér | rediger kildetekst]

Indstilling[redigér | rediger kildetekst]

Enhver kan foreslå at en artikel/liste/emne der blev udnævnt eller reevalueret for mere end 3 år siden skal reevalueres. Dog er der en større bunke af artikler der ikke er blevet reevalueret og projektet prioriterer derfor de artikler der er blev udnævnt for længst tid siden og har de højeste udmærkelser (en fremragende artikel udnævnt i 2005 prioriteres over en lovende artikel fra 2011).

En reevaluering åbnes ved at indsætte følgende tekst i bunden af WP:WikiProjekt Fremhævet indhold/Reevaluering/Aktive evalueringer og at udfylde parametrene.

{{subst:Reevaluering
|navn   = Artiklen/emnets navn uden hæfteklammer
|type   = Forkortelse for artiklen/emnets status (LA, GA, FA, FL, AE)
|dato   = Valgfri parameter. Datoen hvor artiklen/emnet blev indstillet (dette kan typisk aflæses på diskussionssidens milepælsskabelon)
|id     = Valgfri parameter der kun er relevant ved artikler/lister. Den version af artiklen der blev udnævnt (findes ved at klikke på den relevante dato under "tidsmarkering" i milepælsskabelonen og at kopiere nummeret efter &oldid=)
}}

Hvis du f.eks. vil indstille Abraham Lincoln som blev indstillet til Lovende Artikel d. 10. februar 2013 vil koden se sådan ud.

{{subst:Reevaluering
|navn   = Abraham Lincoln
|type   = LA
|dato   = 10. februar 2013
|id     = 6793811
}}

Dette vil resultere i følgende tekst (inklusive en overskrift som er udeladt her):

Diskussion og konklusion[redigér | rediger kildetekst]

Medlemmer af projektet og andre interesserede parter tjekker hvorvidt artiklen er forældet eller på anden måde ikke længere lever op til de relevante kriterier. Hvis diskussionen når en naturlig ende eller der er bred enighed om at artiklen skal beholde eller fratages sin status konkluderer et medlem af projektet diskussionen.

Hvis artiklen skal beholde sin status[redigér | rediger kildetekst]

Efterlad artiklen som den er og noter at den er blevet reevalueret på WP:WikiProjekt Fremhævet indhold/Reevaluering/Oversigt. Indtast datoen under "Seneste evaluering" og resultatet under "Resultat".

Hvis artiklen skal miste sin status[redigér | rediger kildetekst]

Såfremt det besluttes at artiklen skal miste sin status skal dette noteres i oversigten som nævnt ovenfor. Derudover skal følgende trin tages alt efter hvilken udmærkelse der er tale om.

  • Lovende artikler
Følg proceduren for fratagelse af Lovende artikel-status. Indsæt et link til reevalueringen så andre skribenter kan se årsagen til at artiklen mistede sin status. I tilfælde af at der klages over fratagelsen afholdes der en afstemning på artiklens diskussionsside. Hvis afstemningen ender med at artiklen beholder sin status skal det noteres i oversigten at det blev vurderet at artiklen burde miste sin status som lovende artikel, men at der ikke var opbakning til det.
  • Gode artikler
God artikel-status tildeles og fratages ved afstemning. Følg proceduren for nominering af gode artikler og husk at gøre opmærksom på at artiklen allerede har GA-status men at du mener at den ikke lever op til kravene. Hvis afstemningen ender med at artiklen beholder sin status skal det noteres i oversigten at det blev vurderet at artiklen burde miste sin status som god artikel, men at der ikke var opbakning til det.
  • Fremragende artikler
Fremragende artikel-status tildeles og fratages ved afstemning. Følg proceduren for nominering af fremragende artikler og husk at gøre opmærksom på at artiklen allerede har FA-status men at du mener at den ikke lever op til kravene. Hvis afstemningen ender med at artiklen beholder sin status skal det noteres i oversigten at det blev vurderet at artiklen burde miste sin status som fremragende artikel, men at der ikke var opbakning til det.
  • Fremragende lister
Fremragende liste-status tildeles og fratages ved afstemning. Følg proceduren for nominering af fremragende lister og husk at gøre opmærksom på at artiklen allerede har FL-status men at du mener at den ikke lever op til kravene. Hvis afstemningen ender med at listen beholder sin status skal det noteres i oversigten at det blev vurderet at siden burde miste sin status som fremragende liste, men at der ikke var opbakning til det.
  • Anbefalede emner
Anbefalet emne-status tildeles og fratages ved afstemning. Følg proceduren for nominering af anbefalede emner og husk at gøre opmærksom på at emnet allerede har AE-status men at du mener at det ikke lever op til kravene. Hvis afstemningen ender med at emnet beholder sin status skal det noteres i oversigten at det blev vurderet at emnet burde miste sin status som anbefalet emne, men at der ikke var opbakning til det.