Bruger:Kennymchansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvem er jeg?[redigér | rediger kildetekst]

Mit navn er Kennet Hansen, jeg bor i København og er uddannet journalist. Jeg har skrevet både for traditionelle medier og haft skriveopgaver af kommerciel karakter. Jeg besidder en høj grad af faglig stolthed, hvilket betyder, at jeg kun skriver artikler, hvor jeg selv kan stå inde for indold og vinkel, lige som jeg ikke kunne drømme om at udgive noget, der indeholder faktuelle fejl.

Hvorfor bidrager jeg til Wikipedia?[redigér | rediger kildetekst]

Som journalist er Wikipdia et uundværligt research-værktøj. En del af årsagen til dette er, at man kan finde oplysninger om stort set hvad som helst. Den største fordel ved Wikipedia frem for et almindeligt opslagsværk er netop, at der ikke sidder en officiel redaktion, der udvælger hvilke artikler og emner, der er de mest relevante. Det betyder, at jeg på Wikipedia kan læse saglige artikler om alt fra Indlandsisen til SuperBrugsen og Crazy Daisy.

I journalistisk formidling foretager man ofte en masse fravalg. Det er nemlig ikke al research, der egner sig lige godt til at optræde i den færdige artikel. Mange af de kilder og oplysninger, man vælger fra, er imidlertid ikke uinteressante, og de kan sagtens være til gavn for andre på et senere tidspunkt. Og der er massevis af research, der går tabt på blokken, i skrivebordsskuffen og på harddisken, fordi der ikke er plads, eller fordi det ikke passer ind artiklens vinkel.

Derfor er jeg begyndt at bidrage til Wikipedia. Fordi jeg synes, det er synd, at den research, der bliver til overs, skal gå til spilde.