Bruger:Madsgormlarsen/Sandkasse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Madsgormlarsen/Sandkasse
Det Tekniske Fakultet Odense.
Grundlagt 1905
Sted

Niels Bohrs Allé 1 DK-5230 Odense M

Telefon: +45 6550 7303
Studerende 1881
Ansatte 224 videnskabelige og 84 administrative.
Adm. direktør/ Rektor Jens Oddershede
Websted www.sdu.dk/tek

Det Tekniske Fakultet er et af Syddansk Universitets fem fakulteter. Det er en uddannelses- og forskningsinstitution for uddannelse af civilingeniører og diplomingeniører samt forskning inden for ingeniørvidenskab. Det Tekniske Fakultet består af fem institutter.


Fakultetets dekan er Per Michael Johansen.


Historie[redigér | rediger kildetekst]

I 1905 blev Odense Tekniske Skoles undervisning suppleret med et nyoprettet Odense Maskinteknikum, en treårig ingeniøruddannelse, der havde bestyrelse og bygninger fælles med Teknisk Skole. I 1962 skiltes vejene: Odense Teknikum blev en selvstændig uddannelsesinstitution i egne bygninger på Niels Bohrs Alle. Fra 2006 blev Odense Teknikum fusioneret med Syddansk Universitet og bærer nu navnet Det Tekniske Fakultet.

Det Tekniske Fakultet, Syddansk Universitet[redigér | rediger kildetekst]

Den Syddanske Model for Ingeniøruddannelser[redigér | rediger kildetekst]

SDU Vikings i fuld gang med at bygge racerbil

Det Tekniske Fakultet’s uddanner ingeniører, der omsætter teori til praksis, har erfaring med samarbejde og selv skal tage initiativ. Et eksempel på denne uddannelsesmodel er SDU Vikings racing team. En gruppe af danske og internationale studerende fra flere forskellige uddannelsesretninger bygger i fællesskab en racerbil, og deltager i et racerløb for ingeniørstuderende på Silverstone i England. Disse gruppeprojekter danner grundlaget for studiemiljøet på Det Tekniske Fakultet.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Alumni grupper for Det Tekniske Fakultet

Andre websider der administreres af Det Tekniske Fakultet