Bruger:Palnatoke/Slentreturen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Slentreturen går rundt mellem forskellige Wikipedia-artikler. Jeg regner med at der er en ny tur cirka en gang om måneden.

30. september 2012[redigér | rediger kildetekst]

Vi begynder i et land, der (med diverse territorier) omfatter 12 tidszoner. Den centrale del af dette land omtales undertiden med et navn, der henviser til dets facon. Denne facon har en bestemt vinkelsum. Den udtrykker vi som regel i grader, så lad os kigge på det år, der i vores tidsregning betegnes med samme tal. I dette år afsluttedes en historiebog, men lad os i stedet se på en anden historiebog, der er 8-9 år ældre. Denne anden bog har givet navn til en asteroide, som har et nummer, der også er nummeret på en britisk standard ... for hvad?

Landet er helt sikkert Frankrig. Faconen er da sekskanten (Hexagone), som det kontinentale Frankrig benævnes efter. Vinkelsummen er 720 og historiebogen må derfor være Nihon Shoki. Den anden historiebog kan være Kojiki, der afsluttes omkring 712. Asteroiden hedder 5454 Kojiki og BS 5454 stod indtil 2012 for "Recommendations for the Storage and Exhibition of Archival Documents". Den blev i 2012 erstattet af "Guide for the Storage and Exhibition of Archival Materials" (Det er måske derfor, du har valgt den?). Den var svær! --Johan U (diskussion) 29. nov 2013, 16:14 (CET)