Bruger:Pugilist/Ripen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Ripen er en liverollespils-forening, fra Ribe. Ripen startede i 1996 som en lille rollespilsgruppe, og blev i 1998 til en egentlig forening.

Ripen har været del i mange rollespilsscenarier og -kampagner i løbet af årene. De stadig kørende liverollespilskampagner er fantasy-kampagnen "Myten om Llamir" og en række af arrangementer i en underjordisk verden, inspireret af Forgotten Realms. Første arrangement blev afholdt i 2006 og hed "Pagten – Glemte Stemmer" Samtidig afholder Ripen et årligt stævne i sportsgrenen Skullfight.

Blandt de mest kendte kampagner som er kørt i løbet af årene er fantasykampagnen Woltheim og cyberpunk-kampagnen Virus 7Q.

Falthea[redigér | redigér wikikode]

Falthea er Ripens månedlige "voksen" rollespilskampagne, som overtager Myten om Llamir-kampagnens plads. Spillet foregår i landet Falthea.

Myten om Llamir[redigér | redigér wikikode]

Myten om Llamir er Ripens månedlige rollespilskampagne, som overtager Woltheimkampagnens plads. Spillet foregår i landet Llamir. Der er tre spilbare racer fra start: Menneskene, som er kulturelt opdelt i Teokratiet, som er landets hovedstad, som er styret af præsteskabet af guden Feyan, landsbyen "Pederstrup" og de vilde og fanatiske slette-people, Elvere, inspireret af Tolkiens Noldor-elvere fra Silmarillion, og Mulderne, som er en naturrace, som lever i skovene i et indianerinspireret samfund. Det første scenarie i Myten om Llamir fandt sted den 3. Marts 2007.

Pagten[redigér | redigér wikikode]

Pagten er arrangementer, hvor der hvert år afholdes et enkelt scenarie. Det foregår i et sortelversamfund, inspireret af Forgotten Realms. I tidligere scenarier har der været fire huse med sortelvere og en orkklan. Scenariet finder sted i samme univers (Braka) som Woltheimkampagnen, men er på alle måder uafhængig af denne.

Frokost i Lunden[redigér | redigér wikikode]

Frokost i Lunden var et Humor-Hobbit-Horror scenarie som fandt sted i weekenden 25-27 april 2008 i Tange Plantage. I scaneriet blev hobbiternes skyggeside sat i centrum. Handlingen udspillede sig omkring en årlig banket mellem de fire store familer: Tusindfryd, Stormhat, Rosenkranz og Kløver.

Skullfight[redigér | redigér wikikode]

Skullfight er en sportsgren inspireret fra filmen The Blood of Heroes (Også kaldet Salute of the Jugger). På hvert hold er der en løber, tre stavkæmpere og en kuglesvinger. Spillets mål er at få flest mulige point, ved at placere et kranium i et bildæk på modstanderens side, inden tiden, givet ved 40 sten kastet mod en metalplade, er gået. Løberen er den eneste som må røre kraniet. Krigerne er bevæbnet med stave de kan slå modstanderen ned med. Når en spiller modtager 5 direkte slag (10 for løberen) er man "bevidstløs" i 10 minutter. Hvis en person ligger ned, kan en kriger fastholde spilleren ved at lægge staven over personen (kaldet at pinne). Målvogteren er bevæbnet med en morgenstjerne, altså en snor med en stor kugle forenden. Rammes man af denne skal man falde.

Der blev i 2010 afviklet SKullfight turnering for første gang siden 2006, der blev kæmpet om pokalen af Esge's Elite (Blandet hold fra, Team 100+, The Whining Wimps), Talpa's Disciple, Tyskland. Der blev kæmpet utrolig hårdt og tysken som kom for at tage pokalen med hjem uddelte nogle habile tæsk men de fik en omgang selv.

De (indtil videre) kæmpende hold er:

  • (2005 og 2006): The Whining Wimps, Team 100+
  • (2005): Team Krabbe
  • (2006): Team American Progress
  • (2010): Esge's Elite, Talpa's Desciple, Tyskland

Vinderne af den årlige turnering er

  • 2005: The Whining Whimps
  • 2006: The Whining Whimps
  • 2010: Talpa's Disciple

Woltheim[redigér | redigér wikikode]

Woltheim var en fantasykampagne, som fandt sted den første lørdag i hver måned. Spillet foregik i Brakauniverset (lige som Vejen til Sh'nah), i landet Woltheim. Kampagnen har været stærkt inspireret af Dungeons and Dragons. Woltheim var spillet af omkr. 300 til 400 spillere. Woltheimkampagnens sidste scenario foregik i November 2006, da kampagnen blev ændret til Llamir.

Virus 7Q[redigér | redigér wikikode]

Virus 7Q var en cyberpunkkampagne. Konceptet er en kampagne som foregår i en alternativ fremtid, hvor verdenshistorien er blevet lavet om. I denne verden er historien siden 2. verdenskrig lavet om. Her allierede USA sig med Tyskland, efter dets nederlag i kampen mod Rusland. Krigen fortsætter frem til 1970'erne, hvor store dele af Jorden går under, da krigen efterhånden udvikler sig til en atomkrig. Efter krigens afslutning, ses fødslen af nogle muterede mennesker, som bliver kaldt meta-mennesker. Disse kalder sig for elvere, gobliner, og orker. Fremmedhadet mod disse nye menneskeracer fører til at den ekstremistiske politiker Xerkon Gaian tager magten i Skandinavien, og senere bliver diktator. Efter hans likvidering overtager Xerkons militære elite, CLAN, magten. Kampagnen er inspireret af Shadowrun. Det sidste Virus 7Q scenario foregik i 2005.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

  • Ripen – officiel hjemmeside