Bruger:Ramloser/forårskonkurrence 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til Ramlosers forårskonkurrence 2016

Konkurrencen er et forsøg på at finde en alternativ måde, hvorpå artikler kan udbygges og forbedres, idet min deltagelse i forskellige ”offensiver” og samarbejdsprojekter ikke har kastet voldsomt mange resultater af sig.

Konkurrencen starter søndag den 3.1 2016. Emnet er Clint Eastwood, hvor jeg har opdateret karrieren frem til 1999. Opdatering af 2000'erne og 2010- 2019 giver indtil 12 points pr. underemne, afhængig af omfang og (dommeren er mig!) kvalitet. Endvidere kan der hentes points ved at gøre et rødt link i artiklen blåt (typisk en af Clints film). Der kræves mindst 3000 tegn samt wikificeret artikel, hvilket giver 3 pts. Der gives tillægspoints for længere artikel samt ekstra for god kvalitet, max. 12. pts. Endvidere gives der op til 9 points for at forbedre en stub.

Konkurrencen er i henhold til annonceringen af regler og krav afsluttet den 03.02 2016, idet Toxophilus har opnået de tilstrækkelige 100 points + lidt ekstra og er suveræn vinder. Tillykke med den overlegne sejr.

Imidlertid ar jeg opdaget, at DR2 viser en Clint Eastwood - film hver søndag. Derfor vil jeg holde åbent lidt endnu, for at se, om der er interesse for en ny runde med lidt anderledes regler.

Deltagere[redigér | redigér wikikode]

Tilmelding foregår ved at skrive sig på nedenstående liste med brugernavn- Bemærk at øvrige felter kun kan udfyldes af overdommeren. Konkurrencen slutter, når en bruger har opnået 100 points.

Deltager Point (a) Point (b) Points (ialt) Placering
Toxophilus 84 25 109 1
Sterhard 32 8 40 2
Hejsa 10 3 13 3

a)=oprettelse og wikificering. b)=ekstra kvalitet

Ny runde[redigér | redigér wikikode]

Hver søndag har der været vist en Clint Eastwood film på DR2. Hvis linket til denne er rødt, giver det 3 points + evt. tillæg at oprette den med minimum 3000 tegn. Alle, der redigerer i artiklen kan opnå points i forhold til bidragets omfang og kvalitet. Hver artikel i konkurrencen gives point fra mandag kl. 8.00 i ugen før visning til mandag kl. 24 på dagen efter visningen. Hvis linket til filmen er blåt kan der også opnås points, men naturligvis ikke for oprettelsen. Hvis Toxophilus deltager starter han med sine 9 "overskydende" points, mens Sterhard starter med sine 32 mængdepoints og Hejsa med sine 10 mængdepoints, idet jeg har kastet kvalitetspointene efter gråspurvene. Nye deltagere er velkomne, men starter fra scratch. Konkurrencen er afsluttet 28. marts 2016 med Toxophilus som vinder. Tillykke og tak for en ihærdig indsats, som altså rakte til sejr i begge afdelinger, selv om Sterhard skabte nogen spænding i 2. runde.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 13:36 (CEST)

Points runde 2[redigér | redigér wikikode]

Deltager Point (a) Point (b) Points (ialt) Placering
Toxophilus 127 33 160
Sterhard 98 31 129
Hejsa 19 4 23

a)=oprettelse og wikificering. b)=ekstra kvalitet

Kommentarer runde 2[redigér | redigér wikikode]

Så er anden runde skudt i gang af Toxophilus. 3 points for at "gætte"/"finde" den rigtige film og 3 for oprettelsen. Yderligere points er på spil indtil filmen er vist på DR2.--Ramloser (diskussion) 3. feb 2016, 17:44 (CET)

Toxophilus er tidligere krediteret 6 points og får yderligere to for tilføjelser og oprydning.Sterhard får 2 points for sine tilføjelser og 2 yderligere for fin korrekturlæsning og mange præciseringer. Hejsa har bidraget med en ny artikel Letters from Iwo Jima, der egentlig ikke indgår i denne 2. runde, men belønnes ekstraordinært med 3 points for arbejdet.--Ramloser (diskussion) 8. feb 2016, 13:50 (CET)

Filmen, der vises den 14. februar, er allerede oprettet som artikel. Derfor gives der points for at finde røde links i denne artikel og gøre disse blå.--Ramloser (diskussion) 7. feb 2016, 21:27 (CET)

2. runde, 2. uge[redigér | redigér wikikode]

Det er rigtigt flot, at der er kommet så mange artikler til konkurrencen. Men hvad de seneste angår er der et fælles problem;

 • John Mitchum og Andrew Robinson (skuespiller) samt Empire er alle af tilstrækkelig størrelse i forhold til konkurrencens formelle mindstekrav. Men alle er samtidig i større eller mindre omfang baseret på lister over "filmografi", hvor titlerne ikke er angivet på dansk. For at opnå points må de tre artikler inden fristen næste mandag være wikificeret på dette punkt.--Ramloser (diskussion) 10. feb 2016, 17:15 (CET)
Jeg kan nu - efter tilføjelser og forbedringer i de nævnte artikler berolige deltagerne med, at de alle kan opnå points - men der er stadig mulighed for at forbedre dem og opnå tillæg for kvalitet.--Ramloser (diskussion) 10. feb 2016, 23:39 (CET)
For at kunne vurdere arbejdstiden i forbindelse med mit minimumskrav til artiklerne har jeg oprettet en, der netop gør dette, nemlig Harry Guardino. Konkurrenterne kan naturligvis få tillægspoints ved at forbedre den.--Ramloser (diskussion) 12. feb 2016, 10:58 (CET)
Jeg har wikificereret artiklen om Harry Guardino. Jeg har rettet wikilinks, oversat lidt rester fra engelsk, og måske mere vigtigt fået den linket til de andre landes wikier. Toxophilus (diskussion) 14. feb 2016, 17:05 (CET) 2 points til Toxophilus for forbedringer
John Larch, der er oprettet af Sterhard er registreret og tildelt 4 points. Alle indleverede bidrag i denne uge er vurderet. Sterhard får de 3 points for først at ændre et rødt link i artiklen til et blåt. Sker der mere med artiklerne inden midnat, overføres points herfor til næste uge.--Ramloser (diskussion) 15. feb 2016, 11:19 (CET)

2. runde, 3. uge[redigér | redigér wikikode]

DR2 valgte at udsætte visningen af Dirty Harry en uge. Men der kan vist ikke koges meget mere suppe på denne film, så jeg tvister konkurrencen en smule den kommende uge, således at der gives points for at gøre røde links blå i hovedartiklen, ligesom der gives points for at udbygge og forbedre alle artikler, der relaterer til Eastwood.--Ramloser (diskussion) 15. feb 2016, 11:03 (CET)

Vurderet 21-02:

 • Alex Segal er registreret som oprettet af Toxophilus--vurderet til 3 points
 • Bronco Billy er registreret som oprettet af Toxophilus 4+1 points til Toxophilus for oprettelse, 2 pts. til Sterhard for handling
 • Space Cowboys -- et point til Toxophilus for udvidelsen, som bærer præg af mange syntaksfejl (maskinoversættelse?) og derfor ikke kan få mere.

Endelig yderligere 3 points til Toxophilus for rettelser og udvidelser i bl.a. hovedartiklen, 2 til Sterhard for samme.-- Desuden 4 points til Toxophilus for infobokse.--Ramloser (diskussion) 21. feb 2016, 19:42 (CET)

2. runde, 4. uge[redigér | redigér wikikode]

Filmen er Dirty Harry vender tilbage, som imidlertid er indleveret til konkurrencen af Toxophilus. Men der er stadig points på spil, hvis den udbygges.- Har noteret udbygning foretaget af Toxophilus. Der er også flere røde links, som kan gøres blå.--3+1 points for den--

Den annoncerede særlige opgave består i at udvide hovedartiklen. Denne er efterhånden ganske fyldig, men i forhold til den engelske version mangler flg. afsnit helt:

 • "Clint Eastwood i politik"
 • "Clint Eastwoods privatliv"--Den reserverer jeg.-Sterhard --har tilføjet afsnit fra engelsk--Sterhard (diskussion) 26. feb 2016, 17:09 (CET)-- En fornuftig udvidelse, pænt sprog og mange kilder--4+2 points--Ramloser (diskussion) 26. feb 2016, 22:12 (CET)
 • "Hæder og priser" -- Så snupper jeg nogle priser. Toxophilus (diskussion) 25. feb 2016, 17:17 (CET)-- Som tidligere nævnt er jeg strengere nu med hensyn til lister, hvor titlerne ikke er oversat til dansk. Ellers en meget omfattende og ganske velskrevet artikel. 5+2 points.--Ramloser (diskussion) 26. feb 2016, 22:12 (CET)
Man kan "reservere" et afsnit ved at tilføje sit brugernavn. (Alle kan naturligvis skrive, hvad de ønsker, men kun den, der har reserveret, kan få points for tekst til det pgl. afsnit). Hver bruger kan kun reservere et af de nævnte afsnit.-- Ramloser (diskussion) 25. feb 2016, 15:10 (CET)
Oprettelse af Pat Hingle (Sterhard)--ganske fin artikel 4+1 points;--Ramloser (diskussion) 26. feb 2016, 22:18 (CET)

AutoMag (pistol) Toxophilus, --fin artikel, 4+1 ponts samt Albert Popwell og Bette Ford, begge af Sterhard er noteret.-- Ramloser. Begge giver 3+1 points--Ramloser (diskussion) 26. feb 2016, 22:18 (CET) (diskussion) 25. feb 2016, 15:13 (CET)

2. runde, 5. uge[redigér | redigér wikikode]

Ugens film er Firefox, som bruger "Hejsa" har oprettet, mens konkurrencen har været i gang. Derfor points på efterbevilling! Den kan nemt udvides, og der er også points at hente, hvis røde links bliver blå i løbet af ugen.--For nu at lokke Sterhard til at fortsætte de sidste to uger af konkurrencen, loves der ekstra points for løsning af ugens specialopgaver. Der er tre, men hver bruger må som sidst kun vælge en.

 • Malpaso Productions‎ oprettet af Toxophilus er registreret. Foreløbig vurdering: Noget kortfattet tekst om selskabet, hvor det meste er en liste over dets produktioner, så jeg afventer. om der sker mere med artiklen, inden jeg tager stilling til pointgivning.--Ramloser (diskussion) 5. mar 2016, 15:32 (CET)
 • "Clint Eastwood i politik" (blev ikke valgt sidst)--OK, så snupper jeg den og ser, hvad det fører til.--Sterhard (diskussion) 29. feb 2016, 11:35 (CET)

De to andre er formuleret som gåder:

 • "Stærkt amerikansk symbol uden kors og bånd, men med masser af stjerner i mødet med gamle mænd".
 • Oscarvinder 2016, som har understøttet Clinten med et symbolsk tapet ved flere lejligheder.

God fornøjelse.--Ramloser (diskussion) 29. feb 2016, 11:30 (CET)

Special effects oprettet af Toxophilus er ikke særlig lang, men ganske fint formuleret, så 3+1 points for den.--Ramloser (diskussion) 5. mar 2016, 15:36 (CET)

2. runde, 6. uge[redigér | redigér wikikode]

Ugens film er Flugten fra Alcatraz. Der er en del røde links og selve artiklen er en stub. Så mon ikke, der er en del points at hente? Og så er der tre gåder, hvoraf de to har "ligget over":

 • "Stærkt amerikansk symbol uden kors og bånd, men med masser af stjerner i mødet med gamle mænd".
 • "Oscarvinder 2016, som har understøttet Clinten med et symbolsk tapet ved flere lejligheder." OK, jeg sætter mig på Ennio Morricone.--Har skrevet en del til den nu.--Sterhard (diskussion) 27. mar 2016, 22:37 (CEST)-Er vurderet til 6+5+2 points, se under uge 8.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 13:36 (CEST)

Samt den nye:

 • "En ikke helt diskret lyd med stemmen udført af en mand."

God fornøjelse.--Ramloser (diskussion) 6. mar 2016, 17:16 (CET)

2. runde, 7. uge[redigér | redigér wikikode]

Ugens film er Elitesoldaten, som er rødt link og derfor giver ekstra points for oprettelsen. Og så er der stadig gåder at løse:

 • "Stærkt amerikansk symbol uden kors og bånd, men med masser af stjerner i mødet med gamle mænd".
 • "En ikke helt diskret lyd med stemmen udført af en mand." God fornøjelse.Ramloser (diskussion) 13. mar 2016, 11:35 (CET)

Oprettelse af Elitesoldaten, foretaget af Sterhard er registreret. Selve oprettelsen giver 5 points, øvrige points afventer, om der sker mere med artiklen inden mandag 21.3--Ramloser (diskussion) 13. mar 2016, 20:56 (CET)

2. runde, 8. uge[redigér | redigér wikikode]

Sidste film i denne runde er Øje for øje. Da den har blåt link, gives der points for at gøre røde links i artiklen blå. --Har udvidet Øje for øje med plot.--Sterhard (diskussion) 27. mar 2016, 23:42 (CEST) Udvidelsen er vurderet til 3 points. Hertil kommer 6 points for at løse opgaven vedrørende Ennio Morricone, 5 points for længden af denne udvidelse og 2 kvalitetspoints.(Det trækker ned, at der er en del slåfejl i en ellers meget kildedokumenteret oversættelse fra engelsk.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 13:36 (CEST)

Og så er der stadig gåder at løse:

 • "Stærkt amerikansk symbol uden kors og bånd, men med masser af stjerner i mødet med gamle mænd".
 • "En ikke helt diskret lyd med stemmen udført af en mand." God fornøjelse.--Ramloser (diskussion) 20. mar 2016, 18:57 (CET)
Hermed slutter konkurrencen. Tak til deltagerne, som har skabt mange nye artikler og udvidet og forbedret en del andre.

Opsummering af det samlede resultat vil være at læse her på siden den 1. april. Jeg overvejer at honorere successen med en sommerkonkurrence med en noget bredere vinkel i et forsøg på at få flere til at deltage.--Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 13:36 (CEST)

Oprettede artikler[redigér | redigér wikikode]

(diskussion) 27. feb 2016, 23:00 (CET)

Udvidede artikler[redigér | redigér wikikode]

Udvidelse registreret. Der mangler nogle bytes for at indfri minimumskravet til opnåelse af points. Men det kan naturligvis nås.--Ramloser (diskussion) 15. jan 2016, 21:58 (CET)
Jeg har udvidet den lidt mere. Toxophilus (diskussion) 16. jan 2016, 11:54 (CET)- Jeg har rettet nogle få, misvisende trykfejl og giver de tre points, som en udvidelse lige over minimumskravet berettiger til.--Ramloser (diskussion) 16. jan 2016, 18:18 (CET)
 • Jeg har tilføjet et afsnit om 2010'erne i artiklen om Clint Eastwood (+8.850 bytes). Toxophilus (diskussion) 19. jan 2016, 21:32 (CET)

--registreret og bedømt.--Ramloser (diskussion) 20. jan 2016, 18:05 (CET)

--Vurderet. --Ramloser (diskussion) 2. feb 2016, 17:52 (CET)

Kommentarer[redigér | redigér wikikode]

Der er allerede på førstedagen indleveret en fin oversættelse fra engelsk:Clint Eastwoods filmografi. Dommeren savner en kolonne med de danske titler, som kan indbringe op til yderligere 3 points, hvorefter filmografien i hovedartiklen er overflødig.--Ramloser (diskussion) 3. jan 2016, 16:58 (CET)

Så har jeg tilføjet de danske filmtitler og fjernet filmografien i hovedartiklen. Toxophilus (diskussion) 3. jan 2016, 20:48 (CET)
Jeg kvitterer for den ekstra kolonne; den tildeler jeg 1 pts. Når det ikke kan blive til mere, skyldes det, at nogle af de film, der har en dansk titel, er angivet med et tomt felt, ligesom det forekommer rigtigst ifølge normerne, at links (såvel røde som blå) er placeret ved den danske titel. Bemærk at de fleste af de oprettede filmartikler faktisk allerede har en omdirigering fra en til da. Men en start med 9 pts. er godt roet fra land.Ramloser (diskussion) 4. jan 2016, 19:21 (CET)
Oprettelse af Hang 'Em High er registreret. Det bør overvejes, om den skal have redirect til den danske biograftitel "Klyng dem op" - jf. også kommentar til filmografien. Pointgivning 3 for omfang 1 for kvalitet. Der er nogle slåfejl og en del lidt for direkte oversættelser fra engelsk. Hermed ikke sagt, at kvaliteten er dårlig, da de grundlæggende normer skal være opfyldt for at få de tre udvidelsespoints.--Ramloser (diskussion) 11. jan 2016, 21:43 (CET)
Oprettelse af The Bridges of Madison County, og igen hvorfor ikke på dansk Broerne i Madison County, er registreret. Pointgivning 3 for omfang 2 for kvalitet. Hvis nogen vil tage kampen op med Toxophilus, er det nok ved at være på tide!--Ramloser (diskussion) 12. jan 2016, 17:56 (CET)
Oprettelse af Mørkets melodi, som netop indfrier minimumskravet til 3 pts. er registreret.
Oprettelse af Pale Rider er registreret. Den er nu vurderet til 3+1 points, da den er en del bedre end minimumskravet--Ramloser (diskussion) 15. jan 2016, 22:01 (CET)
Oprettelse af En fremmed uden navn er registreret. Vurderet på niveau med Mørkets melodi--Ramloser (diskussion) 16. jan 2016, 13:37 (CET)
Velkommen til konkurrencen, --Sterhard. Det er da godt, at mere end en bruger deltager. Jeg har vurderet artiklen, som lige netop lever op til minimumstandard - men har også rettet et par grimme fejl i links. Så der kan gives netop de 3 points, som betegner at den er wikificeret og på mindst 3000 bytes.--Ramloser (diskussion) 16. jan 2016, 18:18 (CET)
Udvidelsen af hovedartiklen, foretaget af Toxophilus, vurderes som en pæn udvidelse, som får 4 points for længden og to points for en god kvalitet med få sproglige fejl - og relativt tæt på sprogstilen i den øvrige del af artiklen.--Ramloser (diskussion) 20. jan 2016, 18:08 (CET)
Iskold hævn må være oversat fra norsk, på dansk hedder den "Kold hævn", men der er en detalje, endnu en film hedder sådan. Så jeg overvejer redirect til den engelske titel. Med denne bemærkning kan artiklen lige skrabe 3 points hjem.--Ramloser (diskussion) 22. jan 2016, 18:43 (CET)
De tre senest indleverede "Dirty Harry" artikler er meget ens i kvalitet og får alle 4+1 pts.--Ramloser (diskussion) 22. jan 2016, 18:43 (CET)

Hvid jæger, sort hjerte er en noget bedre artikel end Revenge of the Creature, begge indleveret af Toxophilus. Den sidstnævnte får dog et ekstra tillægspoint for "kreativitet" - det er en meget sjældent omtalt film-produktion, der er beskrevet i artiklen. Så 2x (4+2).Ramloser (diskussion) 23. jan 2016, 14:13 (CET)

Status pr. 23. januar 2016. Toxophilus er nået lidt over halvvejen, mens Sterhard lige netop har forladt startblokken.Ramloser (diskussion) 23. jan 2016, 14:13 (CET)

Han kom, Han så, Han skød er udvidet til en pæn størrelse og oversættelsen fra engelsk, foretaget af Sterhard er ganske velskrevet, men den oprindelige engelske tekst er præget af en del "trivia" -oplysninger, som er taget med over i den danske. Såh, 4+2 er hvad, jeg finder passende her.--Ramloser (diskussion) 25. jan 2016, 21:51 (CET)
Sondra Locke vurderes som en artikel med fin længde og pænt oversat af Sterhard. 5+ 3 points, hvor det ene ekstra points skyldes, at du har spottet, at Locke er relevant for at belyse Eastwoods karriere.
Frances Fisher indleveret af Toxophilus er meget langt hen på niveau med ovenstående og omhandler ligeledes en person, der er relevant for at belyse Eastwoods karriere. Der er dog en del trykfejl og mindre heldige oversættelser, hvor Arne har hjulpet med rettelser. Derfor 5+2 points.-Ramloser (diskussion) 27. jan 2016, 22:07 (CET)
American Sniper (film) udvidet af --Sterhard, samt Kyle Eastwood og Når guldfeberen raser, hhv. udvidet og oprettet af Toxophilus tildeles netop 3 points for udvidelse, men ikke tillægspoints. Alle tre indfrier mindstekravet, men heller ikke mere.--Ramloser (diskussion) 28. jan 2016, 23:43 (CET)

Afsnittet om 2000'erne i hovedartiklen om Clint Eastwood, skrevet af Sterhard har en enkelt syntaksfejl, men er ellers ganske fornuftigt oversat fra engelsk. 5 pts. for længden og 2 ekstra for kvaliteten er måske ½ for meget, men ligesom Toxophilus har fået et par halve ekstra for sin energi, er jeg venlig denne gang.--Ramloser (diskussion) 30. jan 2016, 11:00 (CET)

Jeg har oprettet en navigationsboks med film instrueret af Clint Eastwood. -Hejsa (diskussion) 30. jan 2016, 18:14 (CET).-Selv om navbokse ikke indgår i konkurrencereglerne, skal denne relevante boks have 5 points+ 3 ekstra for utallige links fra den til artiklerne.--Ramloser (diskussion) 30. jan 2016, 19:08 (CET)

Hun hed Breezy indsendt af Toxophilus får de tre points, som markerer, at den lever op til wiki-standard, mens Smith & Wesson Model 29 får 4+1 for lidt længere end minimum og en ok kvalitet.--Ramloser (diskussion) 30. jan 2016, 19:18 (CET)

Afsnittet "Musik" i hovedartiklen, skrevet af Sterhard får 4 points for omfang og et enkelt ekstra for kvaliteten.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 10:58 (CET)

2 points til -Hejsa for redirect af Kold hævn--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 19:12 (CET)

4+1 points til Smith & Wesson Model 29, indleveret af Toxophilus- pæn længde, kvalitet OK, selv om nogle stave- og oversættelsesfejl trækker lidt nedad.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 19:12 (CET)

5+1 points til .44 Magnum, indleveret af Toxophilus er lidt længere og af samme kvalitet som Smith & Wesson Model 29, så derfor et ekstra points.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 19:12 (CET ) En fyldig artikel En duft af kvinde er indleveret af Toxophilus. Vurderes til 5+1 points--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 22:31 (CET)

Firefox (film) indleveret af Hejsa er nogle få bytes for kort, men får de 3 points.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 22:31 (CET)

Dirty Harry (filmserie) indleveret af Toxophilus har en pæn længde og er wikificeret, men meget tyndt noteapparat og en række angelsaksiske propositioner betyder, at der ikke kan gives ekstra kvalitetspoints, så 4+0 pts.Ramloser (diskussion) 2. feb 2016, 17:52 (CET)

Status efter en måned[redigér | redigér wikikode]

21 nye artikler og 6 udvidelser samt en navboks er flot. En deltager, Toxophilus har i den grad indtaget førersædet, og den senest tilkomne, Hejsa, har været aktiv, men er kommet meget sent i gang. Anyway, Clinten og nogle tilstødende emner er blevet meget bedre belyst på dansk wiki.--Ramloser (diskussion) 31. jan 2016, 22:36 (CET)

Status efter to måneder[redigér | redigér wikikode]

52 nye artikler, 18 udvidelser, herunder markante tilføjelser til hovedartiklen giver mig næsten tårer i øjnene. Jeg håber da, at de to konkurrenter, som med Toxophilus i førersædet og Sterhard i en outsiderrolle i denne anden omgang giver den en sidste skalle, inden kampen afsluttes til påske. "Tox" vandt første runde suverænt, og "Ster" må virkelig strenge sig an, hvis 2. runde skal gå anderledes.--Ramloser (diskussion) 1. mar 2016, 17:20 (CET)

Status 28. marts 2016[redigér | redigér wikikode]

Konkurrencen er slut. Den indbragte i alt 64 nye artikler og 23 udvidelser af eksisterende artikler.Ramloser (diskussion) 28. mar 2016, 13:42 (CEST)