Bruger:Ramloser/forårskonkurrence 2018

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til Ramlosers forårskonkurrence 2018 Konkurrencen er et forsøg på at finde en alternativ måde, hvorpå artikler kan udbygges og forbedres, idet min deltagelse i forskellige ”offensiver” og samarbejdsprojekter ikke har kastet voldsomt mange resultater af sig. Konkurrencen starter søndag den 11. marts 2016. I 2016 var emnet Clint Eastwood, og dette førte til mange forbedringer og over 50 nye artikler. I år er den mere lig julequizzerne, som Bruger:Palnatoke har gjort til en klassiker. Her er points imidlertid afhængig af artiklens omfang, ligesom der her også gives indtil 12 points pr. emne for kvaliteten. (Dommeren er undertegnede!).

Hver søndag i 12 uger vil der være en ny gåde, der skal gættes. Der gives i første omgang points ved at gætte gåden og herefter skabe et blåt link (typisk ved oversættelse fra enwiki). Den, der gætter gåden får 5 points, ligesom vedkommende får 1 pts. pr. 1000 tegn, dog minimum 5000 tegn. Efter et døgn flyttes artiklen til afsnittet "forbedring af artikler" og herefter kan alle, der skriver videre på den opnå points for kvantitet (1 pts. pr. 1000 tegn) og for kvalitet (andel i de 12 nævnte pts. ovenfor). Den efterfølgende lørdag kl. 23.59 afsluttes ugens konkurrence, og der kan ikke længere opnås points.

Tilføjelse (12. marts): Det kan forekomme, at der i løbet af ugen forekommer en ny gåde, der skal løses. I så fald er det et spørgsmål, der er afledt af den første gåde. Fx kunne det være, at den oprindelige gåde var en bogtitel og den afledede var en filminstruktør, som har genskabt bogens plot på film.

Konkurrencen er afsluttet den 6. juni 2018. Tak til deltagerne for stor redigeringslyst og tillykke til vinderen, Toxophilus.

Deltagere[redigér | redigér wikikode]

Tilmelding foregår automatisk, så snart en bruger har bidraget. Konkurrencen slutter efter 12 uger.

Deltager Point (a) Point (b) Point (c) Point (d) Points (ialt) Placering
Palnatoke 20 2 2 2 25 5
Zoizit 13 10 23 6
Toxophilus 30 70 102 72 274 1
Sterhard 15 1 16 7
Tøndemageren 40 40 90 79 249 2
Økonom 40 15 34 34 123 3
Sarrus 5 5 9 9 28 4
Weblars 3 3 6 8
Celtics 5 5 9

a) Løsning af gåden b) Oprettelse og wikificering. c) Udvidelse af artikel d) Ekstra kvalitet

Spørgsmål[redigér | redigér wikikode]

Uge 1[redigér | redigér wikikode]

Start 11. marts 2018. Vi skal have fundet navnet på en meget aktiv diplomat, som formentlig også var en af de første, der arrangerede en effektiv spionage (og kontraspionage) i Europa. Han opererede i en tid, hvor de europæiske stormagter blandt andet søgte at styrke deres magtposition gennem ægteskabelige forbindelser, men også måtte forholde sig til en truende religionskrig med udspring i forskellige fortolkninger af kristendommen.

Tillægsspørgsmål uge 1[redigér | redigér wikikode]

Så er konkurrencen fint i gang. Imens Francis Walsingham udvides, kan I tygge på følgende bonus-spørgsmål: Sir Francis var sikkert gået i glemmebogen hos de fleste (bortset fra en mindre kreds af historikere) i årevis. Men i september 2017 kom han pludselig til et bredere publikums kendskab. Hvor? Et hint mere: William Cecil, 1. Baron Burghley er faktisk også blev genopdaget i samme kontekst som Walsingham. De optræder begge i den roman, og gåden løses ved at angive den danske titel på denne roman.

Endnu et hint. Bogen er den 3. og sidste i en trilogi, der tager sit udgangspunkt i en katedral i en fiktiv, engelsk by, Kingsbridge. Der er flere hundrede år mellem handlingerne i hvert enkelt bind, det er byen og katedralen, der binder trilogien sammen.--
Så må det være Den evige ild af Ken Follett, som er en del af Kingsbridge-serien med Jordens søjler og Uendelige verden som forgængere. Mvh. Toxophilus (diskussion) 16. mar 2018, 12:13 (CET)
Ja da, Tox. Her er nogle fiktive personers gøren og laden flettet sammen med en række historiske personer, ud over de nævnte fx Maria Stewart og mange andre. Fristen for forbedring er som i de "normale" konkurrencer en uge fra spørgsmålet blev stillet, dvs. onsdag den 14. marts. Denne artikel er nu udløbet i konkurrencen. Den nåede ikke 5000 tegn, men 4 points til Toxophilus og 1 til Sterhard for udvidelser--Ramloser 21. mar 2018, 18:26(CET)

Svar uge 1[redigér | redigér wikikode]

 • mit gæt er Armand-Jean du Plessis de Richelieu, sikkert forkert da jeg ikke er særlig god til gåder/historie 😊 ----Zoizit (diskussion) 11. mar 2018, 18:05 (CET)
 • Nu er en del af gamet jo, at artiklen ikke findes på dansk, men på en eller flere andre wikier. Men et ekstra hint: Armand-Jean du Plessis de Richelieu blev født, mens den diplomat (og spionagechef), der efterlyses, var aktiv for et land, som i årevis havde været i konflikt med Richelieus fædreland.--

Ramloser 11. mar 2018, 18:22 (CET)

Francis Walsingham er vist ham, der ledes efter. Jeg har en gryde, der ikke skal koge for meget, så jeg får næppe skrevet (oversat) mere end en stub. --Palnatoke (diskussion) 11. mar 2018, 18:25 (CET)
Spot on! Mesteren i at udarbejde kringlede spørgsmål, finder straks svaret! Ifølge reglerne, jeg har strikket sammen, er du den eneste der kan opnå points i det første døgn (alle kan naturligvis skrive til, hvis de ønsker det), så mon ikke du klarer lidt mere end end stub til kl. 18.25 i morgen?--Ramloser 11. mar 2018, 18:32 (CET) Palnatoke har nu fået points for oprettelsen, så er det op til alle andre, om I vil have del i tillægspoints.--Ramloser 11. mar 2018, 23:37 (CET)
Ole nåede ikke op på 5000 tegn inden "frigivelsen". Derfor får han 2 og Zozit får 2, mens Toxophilus får 1. For udvidelsen får Toxophilus 9 og Zoizit 3 (oprettelse af relaterede artikler). For ekstra kvalitet får Toxophilus 4 og Zozit får 3.

Uge 2[redigér | redigér wikikode]

Vi springer frem i tiden, helt frem til 1997, hvor den sang, I skal gætte, gjorde sig stærkt bemærket. Hverken Bandet, der spiller den eller sangen forbindes med den klassiske bluesmusik, men den er meget "blue" i såvel tekst som melodi. Et par ekstra hints: I sidste uge lovede jeg Zoizit, at der ville komme et emne, der relaterer sig til noget bestemt. I øvrigt havde sangen en mærkedag 19. februar 1998.

 • Da der endnu ikke er nogen, der har bidt på, et hint mere: På originalsproget består titlen af blot to ord, som rimer på hinanden. Oversættes de til dansk, rimer de overhovedet ikke.

Tillægsspørgsmål uge 2[redigér | redigér wikikode]

Mens brugerne skriver løs på Never Ever og opretter en række artikler, der fjerner røde links, er tiden kommet til ugens tillægsspørgsmål. Sangen havde som nævnt en mærkedag 19. februar 1998. Det betød, at en håndfuld andre håbefulde grupper/solister måtte gå hjem uden at det blev en mærkedag for dem. En af disse grupper mangler en artikel på dansk Wikipedia. Hvilken? Tillægsspørgsmålet er besvaret, og fra 22. mar 2018, 17:54 kan alle deltagere få del i points

Svar uge 2[redigér | redigér wikikode]

Ingen overhovedet må vel være "Never Ever", et stort hit med All Saints i 1997. Selv om jeg ikke længere redigerer på Wikipedia, holder jeg meget af konkurrencer.Sterhard (diskussion) 18. mar 2018, 21:28 (CET)
Bingo! Det var faktisk megahittet Never Ever, som jeg havde i tankerne. 5 points hjemme, og nu har Sterhard mulighed for at forøge pointsene, indtil kl. 21.28 i morgen, hvorefter alle kan få del i pointsene.Ramloser 18. mar 2018, 22:07 (CET)
Jeg skriver ikke artiklen. Det overlader jeg til andre.--Sterhard (diskussion) 19. mar 2018, 15:57 (CET)
Det betyder så, at alle, der opretter /wikificerer artiklen kan få del i pointsene allerede nu.--Ramloser 19. mar 2018, 16:34 (CET)
Det blev Tøndemageren, der fik oprettelsespointsene og også har sikret sig del i kvalitetspointsene, når de bliver fordelt på søndag. Velkommen til konkurrencen, Tøndemager!--.Ramloser 20. mar 2018, 23:57 (CET)
Der har været en livlig aktivitet vedrørende dette emne, men noget af den kan henføres til tillægsspørgsmålet, som afgøres på onsdag. Vedrørende udvidelsespoints har deltagerne egentlig opnået ca. 16, men da der kun er 12 til deling, må der reduceres, Så Tøndemageren får 8 og Toxophilus får 4, Vedrørende kvalitetspoints er det samme sag. Der er 7 nye artikler, men ikke alle linker direkte til denne artikel, hvilket gør det vanskeligt at fordele points efter " reglerne", da jeg naturligvis anerkender det store arbejde med at skabe nye artikler. Det ender med 7 til Toxophilus og 5 til Tøndemageren efter grundige overvejelser. Men tak for alle bidrag, som overgår min vildeste fantasi!--Ramloser 25. mar 2018, 00:27 (CET)

Svar tillægsspørgsmål uge 2[redigér | redigér wikikode]

Det var hurtig response! Og da The Verve m.fl. har en artikel (i nogle tilfælde fortjener de uddybelse), jo så er det faktisk Eternal--
Så blev linket også blåt. Mvh. Toxophilus (diskussion) 21. mar 2018, 18:18 (CET)
Så har Toxophilus fået points for oprettelsen og alle kan få del i tillægspoints indtil næste tirsdag, se ovenfor.

Points for artiklens omfang =7 og for kvalitet =4 til Toxophilus. De nye artikler linker til Brit Award, og denne indirekte "forbedring" er kærkommen, men kan ikke give points.

Uge 3[redigér | redigér wikikode]

Vi skal finde frem til en film, som omhandler en bemærkelsesværdig begivenhed i USA i 1960'erne. Hvis man skulle have glemt den, blev en sang fra filmen den 24. marts 2018 bragt i erindring via et program i dansk TV. Denne sang blev i øvrigt prisbelønnet med to prestigefyldte "awards". Et hint mere: Sangen fik blandt andet en Oscar, som filmen også var nomineret til, men altså ikke vandt som "bedste film". Da ingen rigtig bider på, følger et par mere direkte hints. Filmen havde premiere i 2014 og sangen vandt i 2015 både den nævnte Oscar og en Golden Globe. Den 24. marts 2018 blev den fremført i XFactor. Da der er påske, er der ikke tillægsspørgsmål. Men konkurrencen har vist, at et så kendt band som The Verve er en stub, så der kan opnås tillægspoints her indtil onsdag 4, april 2018

Svar uge 3[redigér | redigér wikikode]

Ja, så er den gættet. Indtil 27. marts 2018 kl. 18.06 er oprettelsespoints forbeholdt Toxophilus--Ramloser 26. mar 2018, 22:37 (CET)
Toxophilus har fået points for oprettelsen og artiklen er nu "frigivet", så alle kan få del i pointsene.--Ramloser 27. mar 2018, 18:57 (CET). Selma er nu afsluttet i konkurrencen, Toxophilus har igen været flittig og opnår 7 points for udvidelsen samt 4 points for kvaliteten. En stor del af teksten er lister, som ikke kan give helt så meget som "ægte" tekst.-Ramloser 1. apr 2018, 06:37 (CET) For The Verve får Toxophilus 7 points (c) og 6 points (d), hvoraf de tre er for blå links.Ramloser 4. apr 2018, 14:33 (CET)

Uge 4[redigér | redigér wikikode]

Toxophilus er løbet fra feltet, men måske kan denne uges emne lokke nye deltagere til - eller få tidligere deltagere tilbage på banen? Bruger:Økonom har ikke deltaget endnu, men emnet i denne uge er hans spidskompetenceområde. Vi skal have navnet på en skole (i betydningen teoretisk retning), men også med tilkmytning til en skole (i betydningen uddannelsesinstitution) Dens hjemby er i øvrigt også kendt som ophavssted for en bestemt genre i musikken, dog nærmest en niche.

Svar uge 4[redigér | redigér wikikode]

 • Tja, af økonomiske "skoler" som er tilknyttet et bynavn, og typisk universitetet i byen, kan jeg komme i tanker om Chicago, Stockholm, Freiburg og Lausanne. Manchester og Birmingham har også lagt navn til en slags skoler; men jeg forbinder ingen af disse bynavne med en musikgenre. Birmingham nævnes dog på enwiki som fødselssted for heavy metal, men Birmingham-skolen var vist til gengæld ikke tilknyttet noget universitet. Økonom (diskussion) 1. apr 2018, 08:23 (CEST)
Ja, så er den gættet. Det var nok for nemt. Jeg tænkte på "Chicago - blues" som genren, og måske kunne Ole huske min passion for blues? Anyway 5 points til Ole og for den fine udredning 2 til Økonom (diskussion). Indtil 2. apr 2018 kl. 8.33 er oprettelsespoints forbeholdt Palnatoke, herefter kan alle, der arbejder på artiklen opnå points indtil lørdag den 7. april kl. 23. 59.

Det var en omfattende opgave at tildele points denne gang. Da artiklen ikke var 5000 tegn ved frigivelsen, overføres 5 pts. til kolonne c). De i alt 17 pts fordeles herefter med 11 til Økonom, 3 til Toxophilus, 2 til Palnatoke og 1 til Tøndemageren. De 12 kvalitetspoints fordeles med 7 til Økonom, 2 til Toxophilus, 2 til Palnatoke og 1 til Tøndemageren. Tak til alle bidragydere for en indsats, der har gjort det svært at dele sol og vind korrekt.Ramloser 8. apr 2018, 05:20 (CET)

Tillægsspørgsmål uge 4[redigér | redigér wikikode]

Da jeg har fået en arbejdsopgave i morgen tidlig, følger tillægsspørgsmålet lidt tidligere end oprindelig annonceret, så de morgenfriske får et lille forspring: University of Chicago er anerkendt for forskningsindsats på en række forskningsområder. Inden for et af disse har det blandt de ansatte en professor, der anses for en af de førende indenfor en bestemt teoretisk retning indenfor dette felt. Vi har en artikel om forskningsområdet og en om professoren, men den teoretiske retning har ingen selvstændig artikel, men ”blot” et afsnit i en artikel, som egentlig handler om forgængeren. Jeg er lidt beskæmmet, fordi jeg er ”medansvarlig” for dette og synes, der bør oprettes en selvstændig artikel med betegnelsen for denne "skole". Der gives points for ny (eller oversat) tekst, men ikke for copy paste af eksisterende tekst fra afsnit i den anden artikel. Et ekstra hint: Det er ikke nogen aprilsnar, at professoren forleden deltog i et interview i et af de store danske dagblade. Her blev det blandt andet klart, at professoren ikke har noget imod at blive betegnet som "kyniker".

Svar på tillægsspørgsmål uge 4[redigér | redigér wikikode]

Jeg gætter på, at professoren er John Mearsheimer, og teoriretningen er Neorealisme (international politik). Økonom (diskussion) 4. apr 2018, 17:09 (CEST).

Den sad lige i skabet. Mearsheimer holder i øvrigt foredrag på Københavns Universitet den 12. april kl. 17.00. 5 pts. for at gætte gåden. Indtil i morgen 5. apr 17:09 kan kun Økonom få oprettelsespoints, herefter vil alle, der arbejder på artiklen få del i tillægspoints.--Ramloser 4. apr 2018, 18:06 (CET)
Så er tiden kommet til at give points. For omfanget af artiklen fordeles 12 pts med 8 til Tøndemageren og 4 til Økonom. Den samlede kvalitet vurderes til 12 points. Her giver jeg 6 til Økonom og 4 til Tøndemageren, da Økonom havde 2 i "banken", bliver der i alt 6 til hver.

Uge 5[redigér | redigér wikikode]

Gennem historien har mange måttet dø for at udtrykke deres overbevisning, og det finder stadig sted. Det er ikke alle disse "martyrer", der opnår international bevågenhed, men det gjorde sagen om en kvinde, der blev skudt i "det offentlige rum" tidligere på året. Hvem var hun? Et ekstra hint: Drabet, også omtalt som likvideringen foregik i et land, som igen i den seneste uge er omtalt i verdenspressen, denne gang på grund af en korruptionsskandale. Endnu et par hints, da det enten er svært eller også er vejret for godt (!) i dag. Landet er blandt de 10 mest folkerige nationer i verden. Byen, hvor drabet fandt sted er blandt andet kendt for at stå for et stort, internationalt arrangement i 2016.

Svar uge 5[redigér | redigér wikikode]

Jeg kan finde en Marielle Franco.
- Sarrus (db) d. 8. apr 2018, 16:55 (CEST)

Så kom Sarrus med i konkurrencen. 5 points i hus og fem mere på vej, hvis artikel udgør er 5000 bytes d. 9. apr 2018, 16:55 (CEST)--Herefter kan alle bidragydere opnå points.--
Er de 5000 bytes med eller uden infoboks og andre skabeloner, kategorier mv.?
- Sarrus (db) d. 8. apr 2018, 17:28 (CEST)
Alt tæller med i kvantitetspointsene. Dertil kommer så, at du får andel i kvalitetspoints, når ugen er gået.-
Artiklen er nu oprettet.
- Sarrus (db) d. 8. apr 2018, 20:23 (CEST)

Sarrus har nu fået sine 9 points for omfanget og da der blot er få skønhedsfejl og dokumentationen er i orden ligeledes 9 for kvaliteten.

Tillægsspørgsmål uge 5[redigér | redigér wikikode]

Vi bliver i landet med politiske likvideringer og korruptionsskandaler, men tager ud i naturen. Så langt ud, at dette afsidesliggende naturfænomen først blev registreret i 1950'erne, mens den (formentlig korrekte) optegnelse er fra 2004. Et hint mere. En af årsagerne til registreringsproblemerne var, at stedet tidligere blev anset som en del af nabolandet. Men det var det altså ikke, så "rekorden" tilhører Brasilien. Vi skal i højderne. Et bjerg må være i højderne.

Svar på tillægsspørgsmål uge 5[redigér | redigér wikikode]

Hmm, jeg tror det må have noget med Pico da Neblina at gøre, da den blev opdaget i 1950'erne, og fik en korrekt måling i 2004, foruden at man på et tidspunkt troede at toppen lå i Venezuela. Men kan ikke lurer hvad du præcist leder efter, men formentlig noget med at det er gemt af tykke skyer hele tiden. mvh Tøndemageren (diskussion) 11. apr 2018, 21:23 (CEST)

Så er den gættet. Tøndemageren har nu et døgn til at oprette med 5000 bytes.
Nå for søren - jeg ledte efter et naturfænomen, men det var "bare" bjerget? mvh Tøndemageren (diskussion) 11. apr 2018, 21:36 (CEST)
Ja det var det. Som naturarv er det vel et fænomen.--Ramloser, Tøndemageren har nu fået sine oprettelsespoints, idet de 5000 tegn så rigeligt er nået. Der er også en del i banken til den endelige opgørelse onsdag den 18. april kl. 21:23. Det vil kræve en del arbejde fra dags dato kl. 21.23, hvis andre skal have del i pointsene.-Ramloser 12. apr 2018, 16:26 (CET). Bortset fra smårettelse er Tøndemageren eneste bidragyder, og får 10 points for udvidelsen og ti for kvaliteten. Fint arbejde.

Uge 6[redigér | redigér wikikode]

Vi skal have navnet på en slægt, som der findes fotografier af, selv om der ikke er nogen, der har set et komplet eksemplar. Det var nogle tunge drenge og piger, men måske ikke så bemærkelsesværdige i sin tid. Gruppen som denne slægt tilhører var rig på arter, og klassificeres som "de dominerende landdyr gennem det meste af Mesozoikum. Supersaurus er vist ikke en selvstændig slægt, men tilhører en slægt, som udspringer af samme klassifikation som den, jeg efterlyser. Noget med fødder, og det der med "foto" kan måske være et hint til de fantasifulde. Denne slægt nævnes som den hyppigst fundne i Nordamerika. Den er gættet. 5 pts til Palnatoke, som nu har til i morgen kl. 17 til at oprette med 5000 tegn, for at få 5 mere. Herefter kan alle få del i points.-- .Ramloser 15. apr 2018, 17:54 (CET).

Svar uge 6[redigér | redigér wikikode]

Mit bud er Supersaurus eller Ultrasaurus(en), men nok mest førstnævnte. Jeg får ikke tid til at skrive dem i dag, så hvis det er i den rigtige retning, er der point, som er up for grabs. --Palnatoke (diskussion) 15. apr 2018, 12:56 (CEST) Ole er inde på noget rigtigt, men dog ikke helt præcist, se ovenfor,

En anden dino, vi mangler, er Brontosaurus, som enwiki kalder "the archetypal sauropod". --Palnatoke (diskussion) 15. apr 2018, 15:26 (CEST) Ja, vi mangler en hel del af arten sauropod. Og fotos tages med et ....(!) (Måske lidt søgt.Ramloser 15. apr 2018, 16:26 (CET).
Det er godt at tiøren er afskaffet, når den nu falder så langsomt: Camarasaurus. --Palnatoke (diskussion) 15. apr 2018, 17:00 (CEST)
Bingo. Efter mange fine forsøg, kom den hjem!.Ramloser 15. apr 2018, 17:36 (CET). Så er vi nået dertil, hvor alle kan få del i pointsene.Ramloser 16. apr 2018, 17:56 (CET)
Så fik den stakkels øgle også en artikel. Toxophilus (diskussion) 16. apr 2018, 20:05 (CEST)
Så er den også endelig bedømt og der er givet points. Ikke så nemt denne gang, men min endelige vurdering er, at Toxophilus har samlet 11+6 og Tøndemageren 4+3. Da der i alt "kun" er 12+12 til rådighed, må jeg korrigere kolonne c) til 9 til førstnævnte og 3 til sidstnævnte. Ramloser 22. apr 2018, 10:26 (CET).

Tillægssopgave uge 6[redigér | redigér wikikode]

Denne gang er der en lille variation i konkurrencen. Der er ikke noget tillægsspørgsmål, men en opgave. Vi mangler mange artikler om "de stakkels øgler". I artiklen sauropod er der en række røde links. (Husk også at se på diagrammerne). Der er 5 points til hver eneste deltager, som opretter en artikel påmindst 5000 tegn. Alle bidragsydere får ved afslutningen af denne del af konkurrencen (24. april kl. 23.59) del i de i alt 24 tillægspoints.--Ramloser 17. apr 2018, 21:46 (CET).

Svar på tillægssopgave uge 6[redigér | redigér wikikode]

Der er 5 points for denne oprettelse til Bruger:Toxophilus. Måske skal der en "redirect" ind over, se artiklens diskussionsside.--Ramloser 18. apr 2018, 17:30 (CET)

Flid belønnes her med de maksimale 12 points til Bruger:Toxophilus for artiklerne samlet set. Der er en del småfejl i flere af artiklerne og samme skema kan kun give points i én. Samlet vurdering af kvalitetsforbedringerne er på denne baggrund 7 points. Ramloser 25. apr 2018, 12:23 (CET)

Uge 7[redigér | redigér wikikode]

Vi skal finde navnet på en kvindelig skuespiller, som vakte megen sympati hos mange seere, da hun optrådte i en britisk TV-serie i 2010, Denne serie har her i landet, som så mange andre, været genudsendt og det varer nogen tid at følge med, hvis man ønsker at se alle de mange afsnit. Skuespilleren, som vi gerne skulle finde frem til spiller en ydmyg person, som på mange måder støtter seriens kvindelige hovedperson, når denne bliver udfordret af alverdens fortrædeligheder. De seere, som ikke er særligt begejstrede for den type drama, vil sikkert hævde, at serien kun er et opkog af en serie fra 1971 - 1975, der også havde en særlig britisk "kultur" som tema. Den skuespiller, der skal gættes, møder efterhånden som serien skrider frem selv modgang, indtil "kærligheden overvinder alt."

Svar uge 7[redigér | redigér wikikode]

Jeg gætter på, at det er skuespilleren Joanne Froggatt, som spiller kammerpigen Anne i serien Downton Abbey. Økonom (diskussion) 22. apr 2018, 16:25 (CEST)

Ja, du kan da ndet stof end økonomistoffet! Det var et pletskud! 5 pts. og til i morgen kl. 16.25 kan du opnå oprettelsespoints. Den blev jo oprettet ganske hurtigt, så alle bidrag fra 22. apr 2018, 18:25 til 28. april 23.59 kan opnå del i tillægspoints, hvor Økonom allerede har noget stående i "banken". Ramloser 23. apr 2018, 7:23 (CET). Points er nu givet til de tre bidragsydere Økonom, Bruger:Toxophilus. og Zoizit for bidragene til artiklen.

Tillægsopgave uge 7[redigér | redigér wikikode]

Opskrift på succes. Tag en film af ældre dato, behold den oprindelige titel og omskriv den til en TV - serie med en række nye ingredienser tilføjet den originale opskrift. Som sædvanlig 5 points for at gætte titlen, men 5 for at skrive hver artikel, så der her er 10 points på spil.

Hvad den oprindelige film angår kan jeg præcisere "af ældre dato" til "før årtusindeskiftet" og hvad TV - serien angår nyere end de af Toxophilus nævnte. Genremæssigt er den i samme kategori som Limitless, Den mandlige hovedrolle spilles af en skuespiller, som i 1956 (nogle år før den film, der skal gættes), fik en Oscar for en anden, stor rolle.

Svar på tillægssopgave uge 7[redigér | redigér wikikode]

The Magnificent Seven med Yul Brynner, måske? Der er i hvert fald en tv-serie. Toxophilus (diskussion) 25. apr 2018, 17:02 (CEST)
Jeg tror ikke filmen er omskabt til TV-serie. Manden er et bedre bud i forhold til hovedrollen. Filmen havde en efterfølger af anden titel, som måske kobles til handlingen i TV - serien, som har haft premiere på sin anden sæson for ikke så længe siden.
The Magnificent Seven havde ellers adskillige efterfølgere. Jeg kan godt mærke, at jeg skyder i blinde; Westworld (1973)? Den havde efterfølgeren Futureworld, og HBO har lavet en tv-serie hvis anden sæson havde premiere den 22. april. Toxophilus (diskussion) 25. apr 2018, 17:43 (CEST)
Hvis det var et skud i blinde, så "fandt den blinde høne kornet". Det er lige præcis Westworld. Indtil i morgen kl. 17.43 kan Tox få oprettelsespoints, herefter kan alle opnå del i pointsene.-- Jeg har nu givet "gættepoints og oprettelsespoints for Westworld, som nu er "fri" til at opnå points for alle.--Ramloser 26. apr 2018, 17:39 (CET)
Og Zoizit har points i banken for oprettelsen af TV-serien.--Ramloser 27. apr 2018, 22:39 (CET)

Points givet 12+9 for filmen til Toxophilus og 4+6 for TV-serien til Zoizit.

Uge 8[redigér | redigér wikikode]

Vi skal have navnet på en politiker, der besidder en post, som opfattes som et "varmt sæde". Han kan forveksles med flere andre af samme i USA ret almindelige navn, herunder en anden politiker, som han bestemt ikke er enig med. Hint: At der er tale om et varmt sæde understreges af, at hans forgænger blot fik 6 måneder i embedet. Manden, I skal gætte, har i øvrigt en militær karriere på sit CV.

Svar uge 8[redigér | redigér wikikode]

Kan det være Det Hvide Hus' stabschef John F. Kelly? Økonom (diskussion) 29. apr 2018, 18:21 (CEST)

Ja da, når du spørger! 5 pts. for gættet! Som vanligt er der et døgn, hvor kun Økonom kan få oprettelsespoints. -Ramloser 29. apr 2018, 19:16 (CET) Indtil 6. maj kl. 18.21 kan alle få del i pointsene. Økonom har lidt i "banken". Økonom var hurtigst og får 3+3, mens Tox for sit arbejdsraseri får 9+7 points.Ramloser 6. maj 2018, 19:06 (CET).

Tillægsopgave uge 8[redigér | redigér wikikode]

En stabschef spillede en væsentlig rolle i et drama, som igen i 2017 blev "genoplivet". Stabschefen er ikke emnet, men derimod titlen på "det", der genoplivede dramaet. Hint: I genoplivelsen af dramaet har stabschefen ikke en hovedrolle. Den tilfalder hans modstander. Plottet kan blandt andet ses som en hyldest til den "fri presse". I har naturligvis gættet, at det er en filmtitel, der eftersøges. Stabschefens øverste chef fik sit livs største nederlag som følge af sagen.

Svar på tillægssopgave uge 8[redigér | redigér wikikode]

Det kunne lyde som noget med Watergate og Mark Felt, også kendt som Deep Throat? Der kom en film om ham sidste år (Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House), men jeg ved ikke, om den er blevet vist i Danmark. Økonom (diskussion) 2. maj 2018, 21:05 (CEST)

"Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House" er svaret. 5 points inde og det sædvanlige døgns frist til at oprette artikel med 5000 tegn. Ramloser 2. maj 2018, 21:36 (CET).
Jeg får vist ikke tid til at oprette artiklen de næste par dage, så andre må gerne træde til- Økonom (diskussion) 3. maj 2018, 06:51 (CEST)

Ja, men du får dine gættepoints, og så er der frit spil for andre.Ramloser 3. maj 2018, 17:06 (CET).

Så snupper jeg point for oprettelsen. Godt gættet Økonom, der var jeg aldrig kommet til. Mvh. Toxophilus (diskussion) 3. maj 2018, 18:55 (CEST)
Der er foreløbig 5 pts. til jer begge. Og den endelige bedømmelse giver yderligere 6+3 til Toxophilus og et enkelt til Zoizit.Ramloser 10. maj 2018, 10:46

Uge 9[redigér | redigér wikikode]

3/4 gennem konkurrencen har vi været gennem mange emner; i denne uge drejer spørgsmålet sig om et område, som vi ikke har strejfet før. Indenfor denne videnskab er der absolutte love, og så er der rene tilfældigheder, for hvilke der også kan opstilles love. Ting svinger, eller ændrer sig, men danner alligevel et mønster. Hint: Et synonym for "svinge", som bruges videnskabeligt, men aldrig om musik, og "love" kan omsættes i "betingelser". Metoden vil være anvendelig for anden del af en analyse, som jeg har foretaget i forbindelse med en rigtig "træls" sag. Hvis noget kan svinge meget kan det vel have noget med "multi" at gøre. Og multi -svingning med et synonym ord for svingning, der beskriver en ændring; hvis der er matematikere på dawiki, må tiøren vel falde.

Svar uge 9[redigér | redigér wikikode]

Et skud fra hoften: multivariat analyse (en). --Palnatoke (diskussion) 6. maj 2018, 18:46 (CEST)

Hvis det er fra hoften, så er hoften bedre end hovedet. That's it! Faktisk havde jeg en:Multivariate normal distribution i tankerne, men disse artikler er beslægtede, så en femmer er hjemme.--Ramloser (diskussion) 6. maj 2018, 19:18 (CEST) Og der er det sædvanlige døgn til at oprette en af de to muligheder. 7. maj 2018, 18:46 (CEST) kan andre få del i pointsene.-- Ramloser (diskussion) 6. maj 2018, 20:18 (CEST)
Og så er der frit slag for at kæmpe om points.--Ramloser (diskussion) 7. maj 2018, 20:18 (CEST)
Flerdimensionel normalfordeling er oprettet. Toxophilus (diskussion) 9. maj 2018, 12:03 (CEST)
Det er den hidtil tyndeste artikel ved afsluttende pointsgivning. 1+1 til både Toxophilus og

Økonom.--[Bruger:Ramloser|Ramloser]] (diskussion) 14. maj 2018, 14:33 (CEST)

Tillægsopgave uge 9[redigér | redigér wikikode]

Første uge uden ivrig redigering. Derfor er tillægsopgaven "blot" at oprette den anden af ovennævnte artikler, efter at den første er oprettet.

Svar på tillægssopgave uge 9[redigér | redigér wikikode]

Dommeren vurderer at denne stub er for kort til at give points.--[Bruger:Ramloser|Ramloser]] (diskussion) 16. maj 2018, 11:33 (CEST)

Uge 10[redigér | redigér wikikode]

Matematik og statistik var ikke deltagernes yndlingsemner. I denne uge kobler jeg opgaven op på denne måneds fokusemne. Vi skal altså have fat i en afdød, i dette tilfælde indenfor de seneste 10 år. For denne afdøde person er en stor del af den aktive karriere forløbet med at køre rundt. Hint: Vi har en meget aktiv og ind i mellem kontroversiel bidragyder af samme nationalitet som den herre, vi skal have navnet på. I det førhen agtværdige erhverv cyklede medarbejderne, ligesom den profil på banen, vi skal have navnet på. Han døde i 2011.

Svar uge 10[redigér | redigér wikikode]

Er det mon en eller anden cykelrytter eller racerkører? Toxophilus (diskussion) 13. maj 2018, 19:53 (CEST)

Ja, enten eller. Selvom det ikke er en dansker, associerer efternavnet til et ærværdigt dansk erhverv, som måske er ved at miste lidt af sit fine ry.
Peter Post. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. maj 2018, 22:54 (CEST)
Ja da. 5 pts for at gætte spørgsmålet, og indtil 14. maj kl. 22.54 eneste, der kan få oprrettelsespoints (min, 5000 tegn)--Ramloser 13. maj 2018, 22:59 (CET).
Det tænkte jeg også, men tvivlede da der i 2011 faktisk flere cykelryttere var der døde, Så jeg var stadig i gang med at sammenligne dem, hvem der nu kunne være den du ledte efter :/ LOL. Tillykke Tonnenmakertje!
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 13. maj 2018, 23:25 (CEST)
Filenfløjteme en fancy navn jeg har på hollandsk :P mvh Tøndemageren (diskussion) 14. maj 2018, 07:40 (CEST)
Så har Tøndemageren fået sine 5 oprettelsespoints og en hel del i "banken". Alle kan nu få del i pointsfordelingen indtil lørdag den 19. maj kl. 23.59.--Ramloser 14. maj 2018, 09:15 (CET).
Peter Post er nu bedømt. Det er en ganske fin artikel af pæn størrelse. Lidt flere reference vil pynte yderligere på den. I alt får Tøndemageren yderligere 7 points for længden og 9 for kvaliteten. Ramloser 20. maj 2018, 6:59 (CET). Og Toxophilus får 3 points for de "blå blink", han har skabt i artiklen. Ramloser 20. maj 2018, 7:15 (CET).

Tillægsopgave uge 10[redigér | redigér wikikode]

Denne afdøde person er ikke cykelrytter, men hans navn giver mig alligevel associationer til en cykel. For at være mere præcis: Denne musikers kælenavn, som efterhånden også blev hans kunstnernavn, minder mig om navnet på en meget speciel cykel, der i alt fald ikke egner sig til Tour de France. Hans fornavn er i øvrigt det samme som en anden musikers kunstner - efternavn, og denne musiker har indspillet en sang som er en hyldest til den afdøde musiker, I skal gætte. For at undgå vildspor. Hyldestsangen har ikke noget med den afdøde musikers bortgang at gøre, da den er skrevet længe før 2005. Ham, der indspillede hyldestsangen er kendt for en anden hyldest, og denne hyldest er til en verdenskendt kvinde, der led en tragisk død i en ung alder. Den afdøde musiker er ikke helt så kendt. Et nr. 1 hit i Storbritannien så længe ud til at blive hans "one hit wonder", men et mere end et årti senere hittede han med en duet, denne gang især i Australien.

Svar på tillægssopgave uge 10[redigér | redigér wikikode]

Long John Baldry? mvh Tøndemageren (diskussion) 16. maj 2018, 13:32 (CEST). - Ja han var 2 meter og en cm, deraf navnet. Elton John var taknemmelig, fordi Baldry havde fået ham bort fra selvmordstanker. 5 pts til Tøndemageren og det sædvanlige døgn til at nå 5000 tegn.---Ramloser 16. maj 2018, 15:12 (CET). Det er så rigeligt nået, så der er også nogle points i banken, indtil den endelige bedømmelse, som finder sted efter deadline tirsdag den 22. maj kl. 23.59. Ramloser 17. maj 2018, 10:45 (CET). Long John Baldry er nu bedømt. Ramloser 17. maj 2018, 10:45 (CET). 12+ 8 points til Tøndemageren tilføjes listen ovenfor. Den er af fornem længde, men flere steder er oversættelsen noget "haltende", så derfor kun 8 pts. for kvaliteten.-- Ramloser 23. maj 2018, 12:45 (CET).

Uge 11[redigér | redigér wikikode]

Vi går ind i konkurrencens næstsidste uge, hvor det første emne på sin vis kan associere til Long John Baldry. Der er nemlig tale om en person, som havde et "one hit wonder" omtrent samtidig med "Let the heartache begin". Forskellen er deres køn og at hun stadig er i live og efter sigende genfødt. Hendes store hit har faktisk en artikel på dawiki, mens brugere, der vil vide lidt om hende, må søge på andre sprog.

Svar uge 11[redigér | redigér wikikode]

Jeannie C. Riley? mvh Tøndemageren (diskussion) 20. maj 2018, 08:19 (CEST)

Imponerende gæt på første hint. Er du tankelæser? Ja, det er hende og sangen er Harper Valley PTA. 5 points foreløbig og det sædvanlige (højst et) døgn til at oprette.--

Ramloser (diskussion) 20. maj 2018, 11:14 (CEST)

Haha, hurtig søgning på sange på da.wiki fra omtrent samme år som den sang du nævnte ;) mvh Tøndemageren (diskussion) 20. maj 2018, 11:30 (CEST)
 • Oprettelsen er krediteret Tøndemageren 5 pts, Nu kan alle, der arbejder på den, opnå del i pointene indtil lørdag den 26. maj kl. 23.59.--Ramloser (diskussion) 21. maj 2018, 13:14 (CEST)
Pointsgivning afsluttet. Tøndemageren får 7+6, samt 3 ekstra for links til nye artikler, mens der bliver 1+1 til Tox, idet en del af dennes udvidelse af artiklen også findes i artiklen om sangen, vurderer jeg den ikke til mere.

Tillægsopgave uge 11[redigér | redigér wikikode]

Vi skal have fat i en herre, som har relation til ugens tema (som nogle måske ikke helt har gættet, fordi Tøndemageren var så hurtig til at svare. Ligesom sangerinden har han et mellemnavn, men det er der jo så mange der har. Han har dog en finger i spillet vedrørende vores sangerinde, men ikke (så vidt vides) med Ode to Billie Joe, som for så vidt også har med dette tema at gøre. Et hint mere: Temaet har noget at gøre med en sang, der er fortalt i første person. Og en af "vores skønne deltagere", for nu at citere X-faktorværtinderne, har sørget for et rødt link til sangskriveren, der efterlyses. Og jeg har for kort tid siden redigeret artiklen, om en sang, han har skrevet, foranlediget af en brugerkommentar. Miniskørt giver et pts. til Tox, men udvidelsen, som til dels er hentet fra artiklen om sangen kan også kun give et points. Til Tøndemageren 7+ 8 points for artiklen.

Svar på tillægssopgave uge 11[redigér | redigér wikikode]

Tom T. Hall? mvh Tøndemageren (diskussion) 23. maj 2018, 18:42 (CEST)
Ja, han er kendt for at skrive fortællinger i 1. person til forskellige sangere. Denne gang var du ikke helt så hurtig som sidst, men pointsene er de samme 5. Og et døgn til oprettelsen på mindst 5000 tegn "as usual".--Ramloser 23. maj 2018, 19:25 (CET). Alle kan nu få del i pointsene, idet Tøndemageren hr fået sine velfortjente "pinde" for oprettelsen. --Ramloser 25. maj 2018, 9:45 (CET).
Så er tiden udløbet. Ud over de 5, der allerede er opnået, får Tøndemageren 4 points for udvidelsen, 7 for kvaliteten samt 2+2 for de linkede artikler.--Ramloser 7: 35 (CET).

Uge 12[redigér | redigér wikikode]

Dette er sidste uge for denne konkurrence, så jeg tænker, den skal have en høj sværhedsgrad. Til gengæld vil der være op til 15 ekstra points for svar på første, andet og 3. hint. Så kridt skoene til finalen, mens i ser Champions League Finalen. Han er født i 1989 og deler fornavn med to markante briter, hvor den ene er i samme branche, mens den anden på en eller anden måde er meget kendt, uden at det decideret er fordi, han er i en branche. Selv er han ikke rigtig brite, men det er tæt på. Et yderligere hint, men nu er der kun 10 ekstra points for at gætte: "Briter" ovenfor kan præciseres yderligere til "englændere". Herren, der skal gættes, havde ikke haft det mindste imod at få overarbejde i juli måned i år, men den 14. november sidste år, blev der brat sat stopper for muligheden for at få denne ekstra tjans. For nu at skabe lidt "gang i sa'erne og sang i ga'erne" udloves 5 af disse ekstrapoint til den, der kommer med det første gæt på det rigtige fornavn senest Kl. 14.00 (27.05.18) Herefter kommer et nyt hint, og de 5 points bliver kastet for spurvene.

Spurvene er glade, men nu må vi vel få eksperterne på banen. Hint: Ingen af de tre er i økonomisk nød, heller ikke den af dem, som ikke har et egentligt job, men han må bl.a. spørge sin farmor om muligheden for lidt ekstra. Han har været en eftertragtet ungkarl, men den tid er forbi. Den anden brite tjener også kassen, og tillige får han en måneds overarbejde, der, hvor ham I skal gætte, ikke fik det.

Svar uge 12[redigér | redigér wikikode]

Jeg skriver som bekendt ikke længere her, men gætter gerne. Hvis jeg har ret. kan andre bare skrive den. Fornavnet må være "Harry", og da Irland blev slået ud af VM-play off (mod Danmark) 14. november, var Harry Arter med. Så det må være ham.--Sterhard (diskussion) 27. maj 2018, 16:55 (CEST)
Ja, der er 5 points for "Harry" og 5 for det røde link. De to englændere, jeg havde i tankerne er Prins Harry, nygift og under Dronningens "kontrol" samt Kane, som englænderne håber på, vil gøre overarbejdet færdigt ved VM i Rusland. Og Arter var ganske rigtigt med, da Danmark vandt 5-1 14. november sidste år, så han kom ikke på "overarbejde"!-- --Ramloser 27. maj 2018, 17:09 (CET).
Efter som Sterhard ikke ønskede at oprette artiklen, har jeg gjort det. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. maj 2018, 20:08 (CEST)
Der er 5 points samt lidt i "banken" til Tøndemageren. Så er der indtil næste lørdag 23. 59 til at udvide den.--Ramloser 27. maj 2018, 22:06 (CET)
Så er tiden udløbet. Ud over de 5, der allerede var opnået, får Tøndemageren 6 points yderligere for udvidelsen og 6 for kvaliteten. Artiklen er nydelig og informativ med nogle skønhedsfejl, hvor den største er, at karrieren ikke er ført up to date. Desuden har Tøndemageren og Toxophilus skabt hver 4 nye artikler (jf. "afledte artikler", der mere eller mindre tydeligt referer til Harry Arter. Der er 6 points tilbage at fordele, så på salomonisk vis får de o brugere hver 3.--Ramloser 3. juni 2018 11 35 (CET).

Tillægsopgave uge 12[redigér | redigér wikikode]

Allersidste opgave, som naturligvis har med fodbold at gøre, jf. ovenstående. I skal senere gætte navnet på en spiller, som jeg for år tilbage beundrede meget. Men først den klub, han spillede for. Den findes på dawiki, men undtagelsesvis giver det 5 points for at gætte denne klub, som efter 17 sæsoners nedtur endelig har fået en positiv oplevelse for ganske nylig. Opgaven om spilleren får i som vanligt onsdag formiddag. Første hint: Spillerens fætter med samme efternavn har vi heller ikke en artikel om, selv om han både har flere guldmedaljer fra VM i atletik og en enkelt OL-sølvmedalje blandt sine trofæer. Der er stadig 10 bonuspoints tilbage til den, der først bringer det rigtige svar.

Svar på tillægssopgave uge 12[redigér | redigér wikikode]

Nogle gange rammer vildskud plet, men ikke denne gang. Da klubben havde sin største succes var FC Midtjylland endnu ikke dannet, men Herning og Ikast var i en "broderstrid", som Ikast generelt kom bedst ud af. Herning blev dog kendt for signing af en veteran fra det land, hvor vores klub hører hjemme, men denne veteran har aldrig spillet for netop denne klub, der især blev kendt i Danmark i 1970'erne og 1980'erne på grund af et TV-program. Og da det er sidste uge sætter jeg 5 points på højkant for at gætte dette TV program--Ramloser (diskussion) 29. maj 2018, 10:51 (CEST)

Coventry? :) De rykkede i går op i Football League One, en sovende gigant i engelsk bold. Celtics (diskussion) 29. maj 2018, 10:54 (CEST)
I sidste øjeblik fik vi endnu en deltager på listen. Ja, ganske rigtigt en tidligere gigant, som på et tidspunkt havde rekorden som det hold, der havde haft længste ophold i bedste engelske række. Og i går vandt de ganske rigtigt play off mod Exeter og rykkede op.--Ramloser (diskussion) 29. maj 2018, 11:10
Just for the fun of it - er spilleren, der endnu ikke kan gættes på, tilfældigvis Dion Dublin? mvh Tøndemageren (diskussion) 29. maj 2018, 12:00 (CEST)
Nej, det er ikke ham, selv om han havde en fin karriere i Coventry, men indtil der kommer hints, kan man vel finde mindst 30 spillere, der har gjort en fin karriere der.--Ramloser (diskussion) 29. maj 2018, 12:18 (CEST)
Hehe, havde nu ellers været sjovt, hvis jeg gættede det uden hints. Havde også et par andre skud i bøssen, men valgte Dublin - resten af gættene må komme når der så er hints (hvis altså ikke andre er hurtigere end mig ;) Og btw Celtics, godt gættet! :D mvh Tøndemageren (diskussion) 29. maj 2018, 13:32 (CEST)
Jamen, han har da fortjent en artikel. Så jeg har placeret et rødt link under "afledte artikler" - og hvis Tøndemageren bider på den er der 5 for det (ganske vist forkerte) gæt og 5 for oprettelsen.---Ramloser ) 29. maj 2018, 14:53 (CEST)
Cyrille Regis, hvis fætter er John Regis? Økonom (diskussion) 30. maj 2018, 08:32 (CEST)
Ja, det er lige i ple. Jeg var ikke helt klar over, om hintet var for nemt, men tænkte dog, at kun få husker fætteren John Regis. Da jeg opdagede, at Cyrille er fraværende på listen til denne fokusmåned, var det oplagt, at han skulle med i konkurrencen. 15 points til Økonom og som vanligt et døgn til at oprette den med mindst 5000 tegn.--Ramloser 30. maj 2018, 9:21 (CEST):: Det er nu gjort. Artiklen er "frigivet" og Økonom har fået oprettelsespoints + en del i "banken".--Ramloser ) 30. maj 2018, 13:53 (CEST)
Så hiver Tøndemageren de 10 points hjem for oprettelsen af Dion Dublin. Og lidt i banken for den skotske cup.--Ramloser ) 30. maj 2018, 20:33 (CEST)
En hård sidste runde er afsluttet. Økonom får fuldt hus for omfanget af artiklen samt 9 "kvalitetspoints" for en nydelig artikel. Tøndemageren får 5 points for "fætterartiklen", og elv om der egentlig ikke var flere til rådighed, har jeg uddelt 7 til Tøndemageren for de mange bidrag til "afledte artikler", mens Toxophilus får 6 i samme "kategori". Fodbolden nåede således at overhale øglerne i forhold til antal nye artikler, men der var hele vejen mange gode gæt og mange nye artikler er opstået. Så måske tager vi en runde mere næste forår.

Artikler til forbedring[redigér | redigér wikikode]

 • Nu kan alle, der arbejder på Francis Walsingham opnå del i pointene indtil lørdag den 18. marts kl. 23.59. Pointsgivning afsluttet
 • Fra lørdag den 17, marts kl. 12. 15 kan alle, der arbejder på Den evige ild opnå del i pointene indtil onsdag den 21. marts kl. 18.25 Pointsgivning afsluttet
 • Fra tirsdag den 20. marts kl. 8. 15 kan alle, der arbejder på "Never Ever" opnå points indtil lørdag den 24. marts kl. 23.59. Pointsgivning afsluttet
 • Fra torsdag den 22. marts kl. 17.54 kan alle, der arbejder på "Eternal" opnå points indtil onsdag den 28. marts kl. 17. 54. Pointsgivning afsluttet
 • Fra tirsdag den 27. marts kl. 18. 15 kan alle, der arbejder på Selma opnå points indtil lørdag den 31. marts kl. 23. 59. Pointsgivning afsluttet
 • Fra 2. apr 2018 kl. 8.33 kan alle, der arbejder på Chicagoskolen (økonomi) opnå del i points indtil lørdag den 7. april kl. 23. 59 -Pointsgivning afsluttet.
 • fra 5. apr 17:09 kan alle, der arbejder på artiklen Neorealisme (international politik) få del i tillægspoints.--Ramloser 6. apr 2018, 00:06 (CET) Point gives 11. apr 2018 kl. 8.33.Pointsgivning afsluttet.
 • Marielle Franco er oprettet af Sarrus, som har fået sine fortjente points herfor. Fra 9. apr 2018, 16:55 (CEST) kan alle få del i tillægspoints indtil lørdag den 14. april kl. 23. 59 .--Ramloser 9. apr 2018, 15:46 (CET).
Det må vel være den 14. april?
- Sarrus (db) d. 9. apr 2018, 16:21 (CEST)- Ja naturligvis. Det er nu rettet.-Ramloser 9. apr 2018, 23:46 (CET).Pointsgivning afsluttet

Afledte artikler[redigér | redigér wikikode]

Nye artikler med links til konkurrencen listes her:

Uge 1[redigér | redigér wikikode]

Uge 2[redigér | redigér wikikode]

Uge 3[redigér | redigér wikikode]

Uge 4[redigér | redigér wikikode]

Uge 7[redigér | redigér wikikode]

Uge 10[redigér | redigér wikikode]

Uge 11[redigér | redigér wikikode]

Uge 12[redigér | redigér wikikode]

Kommentarer i øvrigt[redigér | redigér wikikode]

Ramloser jeg har et spørgsmål, hvis man "fjerner et rødt link" fra artiklen Francis Walsingham, tæller det så med som en forbedring eller ?? spørger fordi jeg har oprettet William Cecil, 1. Baron Burghley ---Zoizit (diskussion) 14. mar 2018, 20:50 (CET)
Hej Zoizit- Jeg havde ikke tænkt over den mulighed, da jeg opstillede reglerne, men det er naturligvis en forbedring, at der tilføjes et blåt link til ny artikel, så du vil få del i kvalitetspointsene, når de fordeles søndag morgen. (Se også besked på din diskussionsside)--Ramloser 15. mar 2018, 10:12 (CET)
Mens jeg spændt afventer, hvem der bider på opgaven at udvide Chicagoskolen (økonomi), forbereder jeg tillægsspørgsmålet, som bringes i morgen formiddag og naturligvis har en eller anden sammenhæng med University of Chicago. Jeg håber, jeg kan gøre det lidt vanskeligere end hovedspørgsmålet, som blev gættet i en ruf.--Ramloser 03. apr 2018, 13:11 (CET)
For at berolige deltagerne. Jeg har ikke glemt pointsgivning for indleverede bidrag, men har brugt al energi i dag på en AOA. Det retter jeg op på i morgen.--Ramloser
Alle de første 16 opgaver er løst og har afstedkommet 16 fine artikler - nogle af et ganske stort omfang. Snedige deltagere har desuden skabt 24 artikler yderligere ved at få røde links aktiveret i forskellige artikler. Jeg glæder mig til de sidste uger og bestræber mig på at fortsætte med varierede emner. Indtil nu har vi været omkring mange meget forskellige kategorier.--Ramloser 06. maj 2018, 22:57 (CET)
Weblars har ekstraordinært fået de "overskydende" points i dinosaur - temaet baseret på mange tilrettelser og kvalitatative forbedringer.Ramloser
En kommentar til Cyrille Regis. Jeg så ham første gang i en sportslørdag, vistnok i 1979 i snevejr spille for WBA mod Manchester United. Den endte 5-3 og var en helt vild kamp. Senere fulgte jeg ham, da Coventry fik opbygget deres vel bedste team nogensinde, kulminerende med sejren i FA Cuppen 1987. Selv om Regis var strikeren på holdet, scorede han ikke i den kamp. Det overlod han til andre i en finale, der er beskrevet som "en af de mest medrivende i FA-cuppens historie." Da det nu er sidste uge i konkurrencen kan der opnås points for oprettelser af artikler, der har relation til ovennævnte oplysninger. Jeg afgør suverænt, om relationen er der og hvor mange points der kan opnås--Ramloser 30. maj 2018, 14:22 (CET)
Ekstra links er naturligvis velkomne. Jeg vil dog gøre opmærksom på, at deltagernes iver betyder, at der ikke er flere points at kæmpe om. De mange nye artikler, som er helt overvældende, bliver derfor bedømt efter længde i første omgang (dvs. stubbene får ikke points). Jeg er målløs over den arbejdsiver, der udvises og ser selvfølgelig gerne flere bidrag, som så vil blive placeret ud fra ovennævnte kriterier.--Ramloser 1. juni 2018, 21:52 (CET)
Hvis dette var et seksdagesløb, er det nu gået ind i den sidste fase. Efter en lidt nervøs start, hvor flere deltagere lurede på hinanden, gik Toxophilus i udbrud, og midtvejs havde han snuppet en omgang fra feltet efter at fundet et ekstra gear, som fremover vil gå ind i historiebøgerne som "øglegearet". Økonomen og Tøndemageren forsøgte at komme på omgangshøjde, men da det lykkedes for sidstnævnte, var Toxophilus kørt fra feltet endnu engang. Tøndemageren satte nu alle sejl til og samtidig med, at Økonomen kom en omgang foran feltet, var de to førende to omgange foran feltet. Toxophilus har inden sidste spurtserie flere points end sin nærmeste konkurrent, men afstanden er mindsket betydeligt; på tirsdag kl. 23.59 vil det vise sig, om han stadig holder afstanden.--Ramloser 3. juni 2018, 11:50 (CET)
Det lykkedes lige netop for Toxophilus at holde skansen. Tillykke med guldmedaljen, og et stort tillykke også til Tøndemageren med sølvet. Økonomen før bronzen for sin sikre tredjeplads.--Ramloser 7. juni 2018, 6:52 (CET)
Tak for kampen. Tøndemageren gav mig sved på panden i den sidste to uger, hvor jeg måtte kaste mig ud i et emne, som mildest talt var ukendt farvand. Både han og Økonom har gættet mange spørgsmål, hvor jeg selv var på bar bund. Respekt for det. Tak til Ramloser for at lave en underholdende konkurrence, der har spændt bredt både i emner og antallet af deltagere - det har helt klart forbedret da.wiki. Mvh. Toxophilus (diskussion) 7. jun 2018, 13:32 (CEST)
Ja, havde det ikke været for tillæget til dino-ugen, så var det endt anderledes hehe. Tillykke med sejren :D mvh Tøndemageren (diskussion) 7. jun 2018, 14:15 (CEST)
Tak for det :-D Det havde måske nok set anderledes ud, men så havde jeg givetvis også kæmpet lidt hårdere for sejren i de sidste 2-3 uger. Jeg følte mig ret sikker indtil du pludseligt begyndte at hale kraftigt ind på mig hen mod slutningen. Det havde i hvert fald været tættere. Under alle omstændigheder var det underholdende og lærerigt - jeg vidste ganske lidt om øgler i forvejen. Mvh. Toxophilus (diskussion) 7. jun 2018, 15:07 (CEST)

Tak for konkurrencen - tillykke til Toxophilus for den velfortjente sejr, til dawiki for alle de nye artikler, som den alsidige konkurrence genererede, og til Ramloser for det betydelige arbejde med organiseringen. Økonom (diskussion) 7. jun 2018, 16:41 (CEST)

Afsluttende kommentar til konkurrencen og diverse bemærkninger. Egentlig havde jeg kun få bagtanker, da jeg startede konkurrencen, men håbede blot, at spørgsmålene ville give en håndfuld brugere blod på tanden. Det nåede vi jo rigeligt. Jeg havde netop læst Den evige ild som var udgangspunkt for 1, uges spørgsmål. I den forbindelse gav Zoizit mig ideen til at indflette links til nye artikler i opgaverne, hvilket fik mig til at vælge noget med kvinder (Never Ever og Eternal), men det er vist ikke lige Zoizits hjemmebane. Selma (film) læste jeg om i avisen, og derfra er der jo ikke langt til Det Hvide Hus i dag, men på grund af påsken udskød jeg John F. Kelly, som så endte som temæt i uge 8 sammen med filmen om Mark Felt. I mellemtiden kom Økonom med i kampen, da jeg "teasede" med en økonomisk skole og international politik; sidstnævnte havde jeg planlagt, da jeg trods alt har undervist i "IP" i 37 år! Camarasaurus læste jeg om i avisen, og da den med de andre "dinoer" blev afgørende for udfaldet, tja så er det egentlig en tilfældig avisartikel, der har afgjort konkurrencen. Joanne Froggatt var tænkt som endnu en "gave" til kvindelige specialister, men det blev også her Økonomen, der overraskede. Matematik og statistik (uge 9) springer vi let hen over; men uge 10 blev en af flere triumfer for "Tøndemageren", som blandt andet fangede associationen fra Peter Post til "Long John". Long John Baldry var også inspireret af et radioprogram, hvor hans betydning for Elton John blev nævnt. Og så kom Tøndemageren igen på banen, da han gættede country-sangerne på første hint. Mine kejtede forsøg på at tilgodese kvindelige deltagere faldt igen til jorden. Uge 12 stod naturligvis i fodboldens tegn - her kort før VM. Hovedspørgsmålet tænkte jeg. ville være meget tricky, men Harry Arter blev hurtigt gættet. Cyrille Regis var Økonomen heller ikke længe om at hive op af posen; Celtics havde jo ganske ret i, at emnet relaterede sig til Coventry City F.C., igen spontant, da jeg netop havde set, at de efter en længere nedtur, havde fået en oprykning til tredjebedste række - og Cyrille Regis havde ingen artikel. Det fik han sammen med en stribe andre koryfæer fra klubbens storhedstid. --Ramloser 8. juni 2018, 13: 46 (CET)