Bruger:Wegge/Manifest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Brok .. mere brok ... der er ting jeg er fælt træt af. Nogle af dem er:

Bevidstløs linkning af årstal.
Artiklen om golfturneringen Ryder Cup har i meget lang tid haft links til samtlige årstal hvor den er blevet spillet. Der har også været linket til bynavne, stater og lande. Men kun et eneste link til en af de golfbaner turneringen er blevet spillet på. Da jeg blev gjort opmærksom på det, greb jeg fat i den, og ændrede linkningen. Betragt nedenstående links, og betragt hvordan der er blevet betydeligt færre links i artiklen, men til gengæld nogen der har større chance for at være interessante for læseren.
Overspringshandlinger
Der bliver brugt alt for meget tid på kosmetiske rettelser, som for eksempel opdeling af stub-artikler i denne eller hin stub-kategori. Der bliver sat QA på artikler. Faktisk er der en hel stribe skabeloner, der ikke giver artiklen værdi, men udelukkende bliver brugt til at give en eller anden en varm følelse af at have gjort noget. Jo mere tid der bliver brugt på at sortere papirclips efter størrelse, jo mindre tid er der tilbage til rent faktisk at putte indhold i artiklerne.
Instruction creep
Der bliver brugt alt for meget krudt på at organisere processerne. Mange gange sker organiseringen endda uden process-deltagernes viden, hvilket selvsagt tyder på at nogle burde overveje at gå ind i kommunalpolitik, eller søge andre udveje for at tilfredsstille deres organiseringstrang. Jeg agter ikke at følge arbitrære beslutninger der er kuppet igennem på det spinklest mulige grundlag hen over en periode på fire dage.
Policy creep
Vi har en uheldig tendens til at se vores egne fortolkninger af eneller anden obskur hjælpeside som den ultimative lov. Og hvis det ikke er et område der betyder noget for andre, ende vi lige pludselig med at den sunde fornuft kollapser som fotoner omkring et sort hul. Jeg ønsker ikke at følge andres mere eller mindre selvopfundne politikker.
Den højt besungne konsensus
Når en opfordring til at finde konsensus degenererer til en simpel afstemning i løbet af få minutter, er der ikke ret megen reel vilje bag de storladne ord om konsensus. Det ligger åbenbart i den menneskelige natur at man krampagtigt holder fast i en digital beslutning, fremfor at søge et fælles standpunkt. Jeg betragter derfor projektet som løgnagtigt overfor sit eget grundlag, og derfor i bedste fald ligegyldigt.
Fortæl endelig folk der ved noget at de er dumme!
Redigeringer der fortæller bidragydere at deres bidrag er uønskede eller "bare" forkerte er helt sikkert med til at øge kvaliteten af leksikonet. Personligt så jeg helst de administratorer der har så lille et selvværd, at de føler behov for at hævde sig selv på den måde, forlade projektet. Men eftersom de ikke lader til at have et liv, sker det vel aldrig.