Brugerdiskussion:Allano/Arkiv

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:Allano.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Allano/Arkiv!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 22. aug 2007, 13:57 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.


Club Penguin[rediger kildetekst]

Hej Mini Einstein et lille tip, jeg tror snart det er på tide du lader aritiklen om Club Penguin være, og ser hvordan den udvikler sig. Da du har lavet utallige redigeringer :-)

--Grey-Fox 22. aug 2007, 14:49 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at wikificere dem. Det vil sige at du sætter relevante opslag i [[ og ]]. Sådan kan læseren også hurtigt slå op i andre relevante artikler.
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 22. aug 2007, 18:45 (CEST)

Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Hej Mini Einstein, jeg kan se du har godt gang i redigeringerne her på Wikipedia, godt at se en aktiv bidragsyder. Ikke desto mindre kan jeg se at du gemmer siden for hver lille redigering du laver. Her på Wikipedia er det god skik at bruge forhåndsvisningsknappen som ligger lige ved siden af gem-knappen. Ved at bruge den undgår du hele tiden at skulle trykke rediger side, og os administratorer undgår at blive overbebyrdet med redigeringer på seneste ændringer.

Væn dig venligst til dette, det er bedst for alle. Fortsat god vind på Wikipedia. -Onkel Tuca 23. aug 2007, 18:01 (CEST)

Jeg har slettet artiklen største by da indholdet var faktuelt forkert og udokumenteret. Desuden var artiklen meget kort og jeg tvivler på at den nogensinde vil kunne blive længere. --Morten LJ 24. aug 2007, 10:17 (CEST)

Andres brugersider[rediger kildetekst]

Hej Mini Einstein! Lad venligst være med at rette i andres brugersider, også selvom der kun er tale om almindelig korrekturlæsning. Brugersiderne er generelt brugerens eget område. --PhoenixV 2. sep 2007, 18:57 (CEST)

Hej Mini Einstein
Velkomster laves således:
{{subst:velkommen|~~~~}}
{{subst:velkommenIP|~~~~}}
Hærværksvelkomster:
{{subst:test|~~~~}}
{{subst:test2|~~~~}}
{{subst:test3|~~~~}}
--Glenn 13. okt 2007, 14:00 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du gendanner efter hærværk, så er det vigtigt at huske at tilføje de rette test-skabeloner til hærværksmandens brugerdiskussionsside. Med dette kan man nemlig sidenhen se, at denne bruger allerede har fået en advarsel, næste gang samme bruger laver hærværk, og dermed kan vandaler blive behørigt blokeret. Og i større tilfælde af hærværk, kan registrering af brugerens IP og den tilhørende institution komme på tale, så institutionen ved gentagelser kan blive kontaktet.

-- JGC 19. okt 2007, 17:11 (CEST)

Et tip mere:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring.

--Sabbe 8. nov 2007, 14:31 (CET)

Velkomster[rediger kildetekst]

Byd ikke velkommen til nye brugere før de har lavet deres første redigering. Du kan lynhurtigt oftest efter én redigering se om det er en "godartet" bruger og så byde velkommen eller testvelkommen. På brugerdiskussion:kussek er den skab du har indsat i øvrigt helt overflødig da jeg få minutter forinden satte testvelkommen på og brugeren desuden kun lavede tre redigeringer som jeg fjernede. Der var altså ikke lige sket noget yderligere der kunne begrunde den skab. --CarinaT 10. nov 2007, 17:33 (CET)

Forstået!--Mini Einstein 10. nov 2007, 17:36 (CET)

Slet af tallene i Lost-artiklen[rediger kildetekst]

Hvad var basis for at slette en af punkterne i Tal-sektionen i Lost? - Mark Jensen 8. dec 2007, 17:44 (CET)

Var det meningen, at der skulle være mellemrum mellem Lost og de skarpe parenteser? Jeg undskylder meget --Mini Einstein (Allan) 8. dec 2007, 18:46 (CET)

Det er meningen det skulle være sådan, så sorteringen foregår korrekt. Men det var ikke det jeg bed mærke i, men hvad jeg lige har set er der sket en fejl i artiklens historik. Forskellen mellem min redigering og din er den omtalte rettelse. Mellem din og den næste (en IP) er det at linjen om The Swan-tallene er genindsat. Jf http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Lost&diff=1749174&oldid=1747877 og http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Lost&diff=next&oldid=1749174 som er redigeringer efter hinanden. Nøjagtig hvilken rettelse foretog du dig? - Mark Jensen 8. dec 2007, 21:09 (CET)
Jeg fjernede dette tegn (|) og rykkede de 2 skarpe parenteser tilbage. Dette var den nøjagtige foretagelse. --Mini Einstein (Allan) 8. dec 2007, 22:49 (CET)
Helt i orden. Så viser historikken en besynderlig fejl, men det er der ikke nogen af os der kan gøre ved. Tak for afklaringen. - Mark Jensen 9. dec 2007, 11:45 (CET)
Ok! --Mini Einstein (Allan) 9. dec 2007, 11:59 (CET)

Hej! Det er fint at du kommer med nye ideer til barnstars. Problemet er bare, at de skal skrives ind i barnstar-koden. Hvis du er i tvivl om, hvordan det skal gøres, er du velkommen til at kontakte mig på min diskussionsside. --Hockeyindustrien 16. dec 2007, 16:11 (CET)

Tak for tippet! --Mini Einstein (Allan) 16. dec 2007, 16:12 (CET)

Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
For din store aktivitet her på Wikipedia, tildeles du hermed Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar :-) --Hejsa 22. dec 2007, 17:43 (CET)


1000 tak!!! --Mini Einstein (Allan) 22. dec 2007, 17:46 (CET)

His name IS Edison, according to birth certificate and official documentary produced in 2004, Pelé Eterno. --Tonyjeff 10. jan 2008, 14:58 (CET)

Okay --Mini Einstein (Allan) 10. jan 2008, 15:02 (CET)