Brugerdiskussion:Andershus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen[redigér wikikode]

Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Andershus! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Nico (diskussion) 23. mar 2020, 17:59 (CET)

Læs venligst lidt i ovenstående om hvordan artikler formateres på Wikipedia. Velkommen og god arbejdslyst. -Nico (diskussion) 23. mar 2020, 17:59 (CET)

Du kan sætte skabelonen {{ibrug}} på artiklen Malerkunst i Indien, så folk kan se den er under bearbejdelse. Husk at der skal kilder på. Nico (diskussion) 23. mar 2020, 23:27 (CET)

Et tip[redigér wikikode]

Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du laver større eller mindre ændringer i artikler, samt når du laver nye artikler, så husk venligst at udfylde feltet "Opsummér redigering" placeret under den store redigeringsboks. Dette er med til at informere andre wikipedianere om, hvad du har rettet på den aktuelle side. Du sparer således andres tid, hvis du lige noterer, at du f.eks. blot har rettet en stavefejl. Omvendt kan det også tiltrække ekstra opmærksomhed, hvis du noterer, at du har lavet en større omskrivning eller tilføjelse til en artikel, så dine tilføjelser kan blive læst igennem. Hvis du har svært ved at huske at beskrive dine ændringer, kan du tilrette dine indstillinger, således at du får besked, hvis ikke du har beskrevet en ændring. Med venlig hilsen Medic (diskussion) 26. mar 2020, 07:28 (CET)
Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Medic (diskussion) 26. mar 2020, 07:28 (CET)

Hej igen. Kunne du ikke være sød at prøve på at huske de ovenstående tips? Dine mange, små redigeringer med korte mellemrum skaber mer-arbejde for dine medskribenter, idet alle redigeringer på Wikipedia skal gennemses af andre - et arbejde, du kan være med til at gøre lidt lettere ved at ændre en simpel vane eller to. Med venlig hilsen, --Medic (diskussion) 5. apr 2020, 09:24 (CEST)

Sådan ser historikken ud på Malerkunst i Indien
Hver punkt skal tjekkes af af en anden bruger. Det vil derfor være en meget stor fordel, hvis disse redigeringer blev samlet i færre, større ændringer. Mvh KnudW (diskussion) 17. apr 2020, 22:01 (CEST)

Kilder og artikelstubbe[redigér wikikode]

Hejsa. Kunne du ikke gøre dine små artikler færdige, med kilder etc. inden du laver flere? P.t. er de kildeløse og meget korte og noget løsrevne? Mvh KnudW (diskussion) 17. apr 2020, 21:59 (CEST)

Jeg har ikke indtryk af at brugeren læser sin diskussionsside. På OpenStreetMap sker det ind i mellem, at bidragsydere bliver blokeret indtil de læser beskeder til dem. Er det en mulighed her? --Hjart (diskussion) 17. apr 2020, 22:18 (CEST)

Det er det, men det skal vi meget gerne undgå, hvis det er muligt. Det er lidt en voldsom eskalation. Mvh KnudW (diskussion) 17. apr 2020, 22:21 (CEST)

Tips[redigér wikikode]

Hej Andershus. Beklager blokeringen, men det er vigtigt at du læser de ovenstående tips og tager dem til dig. Det vil gøre arbejdet nemmere for alle parter.

Kan du komme med noget respons? Mvh KnudW (diskussion) 17. apr 2020, 23:24 (CEST)

Hej Knudw

Jeg beklager, at jeg ikke er ret god til at foelge reglerne i Wikipedia. Jeg er bedre til at lave artikler end til at foelge regler. Jeg vil goere hvad jeg kan for at begraense udskejelserne.

vh Andershus

Hej Andershus. Det er ikke regler, det er almen omtanke over for dine medskribenter, der skal tjekke 1400 redigeringer. Mvh KnudW (diskussion) 19. apr 2020, 23:21 (CEST)

Hej Knudw Jeg havde ikke faaet ind i mit lille hoved, alt det arbejde der laves af frivillige wikipedier, og alt det check med nye artikler. Jeg skal nok taenke over det i fremtiden.

vh Andershus og tak for jeres arbejde

Det sker for os alle at vi opdager en lille fejl lige efter vi har gemt, men når man gemmer 10-15 gange i streg med 1-2 minutters mellemrum, så bør man absolut overveje at bruge forhåndsvisningen undervejs --Hjart (diskussion) 25. apr 2020, 08:50 (CEST)

Ophavsret[redigér wikikode]

Red copyright.svgRespekter ophavsretten
Hej Andershus. Bemærk venligst følgende:

Kopiering af ophavsretligt beskyttede værker uden forudgående tilladelse er ulovligt

Dette gælder både tekster og billeder fra andre hjemmesider – også selvom der ikke står noget om ophavsret på hjemmesiden.

Hvis du er den eneste ejer af materialet, så skriv et indlæg på artiklens diskussionsside og indsend en erklæring for at gøre opmærksom på dette.
Hvis du ikke er ejer af materialet, skal du fjerne det og evt. skrive en ny tekst med det kopierede materiale som kilde.

Læs gerne politikken om ophavsret og om frie kilder.

Med venlig hilsen en bruger der glemte at signere beskeden

Bemærk at mange af de billeder du har lagt på Commons commons:User talk:Andershus, er indstillet til sletning, bl.a. fordi folk har fundet det usandsynligt at du selv har taget dem. --Hjart (diskussion) 4. maj 2020, 14:10 (CEST)

Redigér ad én omgang[redigér wikikode]

Det er af forskellige årsager hensigtsmæssigt at der ikke bliver gemt hele tiden. Du her lavet næsten 1400 redigeringer på artiklen Malerkunst i Indien, som du oprettede 23. marts. Det er over 33 redigeringer i døgnet, som overfylder loglisterne og besværliggør patruljanternes arbejde. Rediger udenfor Wikipedia og saml dine redigeringer sammen og læg dem på Wikipedia ikke oftere end 1 gang i døgnet. På forhånd tak. /Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 22:33 (CEST)

Checking a draft[redigér wikikode]

Hello @Andershus:, I wrote the draft https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:BarbaraLuciano13/sandkasse/Andrea_Benetti of an article, concerning a well-known Italian artist https://en.wikipedia.org/wiki/Andrea_Benetti_(artist) Now I need someone to controll the text. Can you help me? Thank you so much for your help, --BarbaraLuciano13 (diskussion) 29. jun 2021, 10:17 (CEST)