Brugerdiskussion:AukenSune

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svgHjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, AukenSune! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Crystal Clear app lassist.png Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Gtk-dialog-info.svg Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Crystal Clear app file-manager.png Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Cicero.PNG Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Nuvola apps edu languages.png Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Nuvola apps important yellow.svg Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Nuvola apps ksirc.png Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Crystal Clear app kedit.svg Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Crystal Clear action apply.png Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.
ToolbarSignVectorDA-2020.png

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Økonom (diskussion) 8. jul 2019, 12:04 (CEST)

Husk kilder, og ingen førstehåndsforskning[rediger kildetekst]

Gartoon actions gaim info.svgKære AukenSune.
Dansk Wikipedia er rigtigt glade for din(e) ændring(er). Vi har dog den politik, at der skal være pålidelige kilder i artiklerne. Hvis du har en kilde til dit bidrag, kan du tilføje den ved at bidrage igen, og efter sætningen skrive <ref>din kilde</ref>. Du kan skrive din kilde herunder og "pinge" mig vha. {{Svar til}} eller skrive din kilde på min diskussionsside; så vil jeg indsætte den for dig. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig (ligeledes med {{Svar til}} eller på min diskussionsside) eller nybegynderforummet. Du kan læse mere i Hjælp:Kildeangivelser for nybegyndere.
Vi ser frem til, at du forhåbentligt kan blive en fast bidragsyder fremadrettet. Med venlig hilsen — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 10. feb 2020, 09:34 (CET).

Jeg ser at du er grundtvigforsker, så du ved da nok en del om ham, men jeg vil stadig bede dig om at tilføje kilder til dine påstandene; her på Wikipedia er det nemt at påstå at man er cand.mag. i det ene og det andet, og svært for andre at kunne finde beviser på det modsatte ;-) se hhv. WP:V om kilder og WP:OR om førstehåndsforskning. — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 10. feb 2020, 09:34 (CET)

Hej. Tak. Jeg er helt enig, og der kan sagtens føres en masse kilder ind i det skrevne. Lige nu er mit problem i forhold til Grundtvig-siden, at der er så megen grundtekst, der mangler at blive skrevet, at jeg indtil videre har valgt at bruge tiden på at skubbe artiklen fremad. Jeg stopper fremdrifen op for nu og sætter et mere omfattende sæt henvisninger ind i det allerede skrevne, før jeg skubber artiken videre fremad.

@BUiscuit-in-Chief: Lad os se, hvor langt jeg kommer i forhold til at blive en mere systematisk wikipediabidragsyder. Men da jeg underviser i det lige nu, så er jeg jo - heldigvis - nødt til at blive lidt bedre hen ad vejen. For mig handler det mest om at få repræsenteret et vidensfelt lidt bedre på wikipedia. Det meste af mit arbejde er forskningen, og der bliver det helt sikkert ved med at være. Men derfor vil jeg stadig gerne lære og bidrage, og for tiden læser jeg en masse "about"-tekster og prøver at finde vej igennem redaktionsprocesserne på wikipedia.

Velkommen til! Nu har jeg tilpasset din artikel Sang-Værk til den Danske Kirke, så den fremstår lidt pænere. Men som det også påpeges ovenfor, så skal vi bruge nogle kilder til specifikke påstande som disse. Og det kan være temmelig bøvlet at indsætte disse. Men hvis du forsøger efter bedste evne, skal jeg nok kigge forbi bagefter og rette til. --|EPO| COM: 11. feb 2020, 11:43 (CET)

@EPO: Tak for det. Jeg har det problem med påstanden om hovedværkerne, at den egentlig er ret banal. Der er kun disse tre værker i den danske salmelitteratur, som er på dette niveau. Påstanden kan godt kildebelægges, men den mest oplagte kilde er sådan set, at jeg selv siger det i Dansk litteraturs historie. Jeg har ikke noget problem med at henvise til mine egne værker, når det har at gøre med fx "hvilke analyser findes der af dette værk", men når det er et belæg, der efterlyses, synes jeg det er underligt at jeg bruger mig selv som belæg for en påstand - banal som den er - jeg selv har skrevet ind i artiklen. Den kan også bare slettes, men så mister man forbindelsen til de to andre værker og salmedigtere, og det er lidt ærgerligt. |AukenSune|

Det er fuldt forståeligt, at det kan virke skørt at oplyse kilder til banale påstande. Jeg har selv skrevet artikler med udsagn, som jeg fandt banale nok til ikke at angive kilder for. Problemet er bare, når folk udenfor fagområdet læser det. Mig f.eks. Men der må vel nogen andre, der har skrevet om det? Vi skal endelig ikke til at slette oplysningerne, men det må vel kunne lade sig gøre at finde belæg for disse udsagn.
I øvrigt kan du med fordel bruge genvejen under redigveringsvinduets knapper: "Signér med dit brugernavn:". --|EPO| COM: 11. feb 2020, 15:24 (CET)
@EPO:Ok fint. Jeg sætter referencen på, når jeg falder over et passende sted at henvise til.AukenSune

Artikelstubbe[rediger kildetekst]

HEjsa. Jeg vil foreslå at du arbejder med dine artikler i en "sandkasse", inden de lægges ud i det der kaldes artikel-navnerummet, dvs. der hvor artiklerne ligger.

Således kan du arbejde med dem i ro og mag, indtil de overholder Wikipedias stilmanual vedr. udseende, stil og kilder. Mvh KnudW (diskussion) 12. feb 2020, 13:02 (CET)

Hej AukenSune. Enig med KnudW. Fx er artiklen om Hjortens Flugt (digt) alt for kort og bør udvides snarest muligt. Hvis du ikke har tænkt dig at arbejde med en artikel til den har et vist niveau, så vent med at oprette den. Hvis du skriver videre på artiklen om Hjortens Flugt, så vil jeg gerne forsøge at hjælpe med nogle af de formelle ting. Skønt i øvrigt med en litteraturmand blandt bidragsyderne. Mvh. PHE77 (diskussion) 12. feb 2020, 13:31 (CET)

Hej KnudW og PHE77. Forståeligt. Jeg har lagt artiklerne der, fordi jeg lige nu underviser et overbygningsemne på Københavns Universitet om emnet "Dansk Litteratur på Wikipedia". Undervejs er det meningen, at de studerende skal udvikle sig til selvstændige bidragydere til leksikonet. Artiklerne ligger der for at sætte de studerende i gang. Jeg har oprettet to artikler i dag: Hjortens Flugt og Fire Noveller. Begge emner er åbenlyst notable og burde have en større fremstilling. De studerende og jeg skriver en mere omfattende version af artiklen om Fire Noveller på mandag, og mit håb er, at jeg kan få nogen af dem til også at ville gøre noget ved den anden artikel på egen hånd. Hvis der ikke sker noget med den i løbet af det næste stykke tid, skriver jeg den nok videre selv. Jeg beder om, at de indtil videre får lov at blive liggende.

Hej Bruger:AukenSune - Vær obs på at dine studerende sagtens kan arbejde i "din" sandkasse, der er stort set de samme muligheder og faciliteter der som i en rigtig artikel. Mvh KnudW (diskussion) 12. feb 2020, 14:14 (CET)

Tak KnudW. Jeg er opmærksom på det, men der er en central pædagogisk pointe med at få dem ud i det åbne rum og redigere til offentliggørelse fra start, fordi jeg skal have dem hen over den barriere, hvor man skriver til sig selv og i gang med at skrive tydeligt til andre. Det giver over tid det bedste resultat. Jeg lover, at jeg ikke kommer til at lave en million stubbe, og det gør de heller ikke. Mvh Bruger:AukenSune

Citat[rediger kildetekst]

Hej Sune. Du må meget gerne uddybe hvorfor citatet i Det interessante er relevant – og tilføje nogle kilder til de to første linjer :-). — Biscuit‑in‑Chief :-) (Diskussionsside • Bidrag) 19. feb 2020, 21:20 (CET)