Brugerdiskussion:B Askholm

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Hej børge - velkommen til. Din ordbog "Træsmedens håndværktøj" ser ud til kunne blive et godt grundlag for mange artikler, som vi ikke har endnu. Fx kunne kunne de 5 linjer om 'afbindingshagen' godt udgøre en artikel i sig selv, eller starten på en (hvis der er mere at sige om emnet). Du bliver bare nødt til at separere de forskellige emner og oprette selvstændige artikler, fx artiklen afbindingshage. mvh/ --Anjoe 19. feb 2005 kl. 17:35 (CET)


  Stilmanualen og artiklen om høvlebænken[rediger kildetekst]

  Hej Børge

  Kun du ikke tilpasse din artiklen om høvlebænken til vores stilmanual? Der er mange fremhævelser med fed skrift i artiklen, men fed skrift anvendes kun til første forekomst af artiklens navn samt i overskrifter. Desuden er det er et meget langt afsnit, hvilket gør artiklen svær at overskue; kunne dette afsnit mon ikke opdeles i et antal kortere afsnit og evt. også med flere underoverskrifter?

  - Kåre Thor Olsen (Kaare) 21. feb 2005 kl. 13:38 (CET)

  Hej Børge

  Det er bare en super artikel du har skrevet om høvlen. Jeg synes den var så god, så den fortjente et foto, så jeg fandt min fars gamle værktøj frem og mit kamera og gik i gang :-) Så hermed et foto til din artikel. Jeg fandt flere sære gevækster på hans værksted, måske kan du fortælle mig hvad det er for noget værktøj? Mvh Malene Thyssen 28. feb 2005 kl. 12:24 (CET)


  Hej Børge

  Jeg ved ikke, om du kan bruge det til noget, men du får hermed min tak for de mange indsigtsfulde og velskrevene artikler om den "skjulte virkelighed", håndværkets verden. Det er fornemt, at du formår at forene sagkundskab med formuleringsevne og humor. Mvh. --Sten Porse 4. mar 2005 kl. 17:58 (CET)


  Bugthøvlen og variationer over samme[rediger kildetekst]

  Hej Børge!

  Du har oprettet en del artikler på formen "X, se Bugthøvl", men det er jo ikke særlig nyttigt for brugeren, som bliver nødt til at klikke på linket, hvis han vil vide noget om X. Derfor har jeg rettet dine henvisninger til redirects: #REDIRECT [[Bugthøvl]] - brugeren bliver således straks ført hen til siden med rigtigt indhold. --Palnatoke 16. mar 2005 kl. 14:50 (CET)


  Hej Børge

  Jeg havde et foto af to mindre høvle liggende. Efter din beskrivelse af bugthøvl, tror jeg de hører til denne race, men vil du ikke lige kontrollere :-)

  Bugthøvle?

  Med venlig hilsen Malene Thyssen 18. mar 2005 kl. 14:31 (CET)


  Hej Børge

  Tak for din mail. Du vil dog få hurtigere svar ved spørge under brugerdiskussionerne - eller især Wikipedia:Landsbybrønden - bare spørg om små og større ting.

  Når du er nysgerrig efter, at se hvordan forskellige wiki-elementer ser ud, kan du f.eks. se i nogle af artiklerne i redigeringsmode - spørg hvis der er noget der ikke virker umiddelbart forståeligt.

  En ekstern henvisning ser sådan ud i under artikelredigering:

  • [http://domæne.dk/ tekst der skal vises]

  Kig evt. her for uddybende information: Eksterne henvisninger

  mvh Glenn 25. mar 2005 kl. 20:29 (CET)


  Lægge ny billleder oven i gamle[rediger kildetekst]

  Hej Børge

  Man kan godt lægge nye billeder op med det samme navn som de gamle, hvis man syntes det gamle var for dårligt. Man får vist nok en lille advarsel, men det er helt i orden. derved bliver billederne bare udskiftet i stedet for vi skal hen og slette nogen.

  --Christian List 11. apr 2005 kl. 15:21 (CEST)

  Tak!--B. Mathias Askholm 12. apr 2005 kl. 15:36 (CEST)

  Jeg læser hvad der står her[rediger kildetekst]

  Undskyld til alle dem der har set forgæves efter et svar fra mig på denne side. Jeg har læst det hele og taget noget af det - om ikke alt - til efterretning, men først nu er det altså gået op for mig at det er på dette sted jeg osse kvitterer for modtagelse og læsning.

  Der synes at være meget at lære i wikipedia :-))

  --B. Mathias Askholm 14. apr 2005 kl. 14:44 (CEST)

  Bare klø på Børge det kommer efterhånden og du gør det efter min mening fremragende indtil videre ;-) Mvh Malene Thyssen 15. apr 2005 kl. 00:04 (CEST)

  tackar so mycket!

  --B. Mathias Askholm 15. apr 2005 kl. 10:48 (CEST)

  Billede:Reformpudshøvl m pokkenholtsål.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. Det samme gælder iøvrigt

  Mvh --Sir48 (Thyge) 12. mar 2006 kl. 03:34 (CET)

  Hvis du har licensoplysninger om billederne Billede:Falsrubank.jpg og Billede:Nothøvl.jpg (som jeg har lavet nye versioner af), må du også gerne angive licensen på dem. Mvh Fred Bradstadt 13. mar 2006 kl. 08:36 (CET)


  Hvad angår de tre første, så her jeg forsøgt at kontakte Langeskov Værktøjsfabrik, men den existerer tilsyneladende ikke mere, så jeg ved ikke noget om licens.

  Radstokken er en tegning i Salamanns Dictionary of Woodworking tools, men hvordan med licens ved jeg ikke... --B. Mathias Askholm 20. mar 2006 kl. 19:31 (CET)

  Billede:Falshøvl.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 12. mar 2006 kl. 23:28 (CET)

  Billede:Bagtang.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 00:18 (CET)


  Dette er et billede jeg selv har taget, så jeg kan germed frigive det. Vås og vrøvl. Det er igen hentet fra Salaman.

  --B. Mathias Askholm 20. mar 2006 kl. 19:21 (CET)

  Billede:Kalfatrejern.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:18 (CET)


  Her ved jeg faktisk ikke noget om licens. Det er et gammelt billede fra et værktøjskatalog der er gengivet hos Salaman.

  --B. Mathias Askholm 20. mar 2006 kl. 19:25 (CET)

  Billede:Krøs.jpg[rediger kildetekst]

  Du har lagt ovenstående billede op på Wikipedia. Der er ikke angivet nogen licens, og dermed vil billedet blive slettet efter minimum syv dage, hvis du ikke angiver licensen. --WeggeBot 13. mar 2006 kl. 02:56 (CET)


  Igen en tegning hos Salaman. Ved ikke ang. licens.


  --B. Mathias Askholm 20. mar 2006 kl. 19:33 (CET)


  Licens[rediger kildetekst]

  Der ligger endnu et par billeder på commons med forkert licensangivelse (jeg har slettet den da det endnu er uafklaret om billederne kan bruges) - je håber en eller anden kompetent person kan gå ind på woodworking tools og slette dem. Det drejer sig om crooze.jpg og radstok.jpg --B. Mathias Askholm 19. jul 2006 kl. 13:06 (CEST)

  Billeder på Commons[rediger kildetekst]

  Hej.

  Jeg kan se at du har lagt nogle billeder op på Commons. Det vil være en stor fordel, hvis du placerede billederne i en kategori, da de ellers er næsten umulige at finde for andre sprog. --Peter Andersen 23. apr 2006 kl. 13:38 (CEST)

  Tak for tippet. Jeg prøver af al magt at sætt en "cat" ved billederne. --B. Mathias Askholm 30. jul 2006 kl. 19:38 (CEST)

  Billede:Assenløse-smed.jpg[rediger kildetekst]

  Jeg har markeret billedet som tvivlsomt licenseret fordi jeg er i tvivl om, hvordan billedet er taget. Se venligst det jeg har skrevet på billedsiden og uddyb forklaringen.

  Hvis der ikke sker afklaring indenfor ca. to uger, så vil billedet blive slettet. --|EPO| 28. apr 2007 kl. 21:40 (CEST)


  Behøvling[rediger kildetekst]

  Hej Børge.

  Jeg har de sidste dage været lidt "ond" mod din artikel Behøvling. Lad mig starte med at beklage dette, og fortælle, at det bestemt ikke er af ond vilje. Det, der fangede mig i første omgang er, som også fremgår af diskussionssiden, at teksten er en ord-for-ord kopi af den tekst, man finder i linket nederst på artiklen - et link, jeg senere har erfaret er til din egen ordbog. For at undgå en lignende hændelse senere, kunne du så overtales til at give Wikipedia officiel tilladelse til at bruge teksten ved at lade hjemmesiden indskrive i Wikipedia:Kilder? (Jeg går ud fra, at det er i orden med dig at teksten bruges her - i modsat fald må du endelig sige til). --Lindblad 7. nov 2007, 03:31 (CET)

  sapoteret<shalburgteret[rediger kildetekst]

  Nogen specielle grunde til denne redigering? --Anjoe (Anders) 13. jan 2008, 05:33 (CET)

  Jeg mener at sapotering er/var noget de allierede foretog sig, mens schalburgtage blev foretaget af de tyske håndlangere.

  --B Askholm 15. jan 2008,

  Hej B Askholm. Jeg beklager at jeg ikke fangede intentionen. Ordet i bøjet udgave ringede ingen klokker for mig, og da du havde glemt c'et, så ville google heller ikke samarbejde. Nu har jeg linket med ordet og sat en forklarende parantes ind. Det tror jeg vi bliver nødt til med ord som efterhånden er gået ud af det sproget. vh/--Anjoe (Anders) 16. jan 2008, 00:32 (CET)

  Billede igen[rediger kildetekst]

  Hej B Askholm. Et af dine billeder er havnet her: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apsis-4.jpg men beskrivelsen er ikke helt klar. Kunne du ikke tilføje hvilken bygning vinduet sidder i og stedet (by, land)? --MGA73 9. feb 2009, 19:26 (CET)

  Fil:Falsrubank-2.jpg[rediger kildetekst]

  Nuvola apps important.svgDer er sået tvivl om rigtigheden eller tilstrækkeligheden af licensangivelsen for filen Fil:Falsrubank-2.jpg!

  Rettighedshaveren og kilden skal angives, og tilladelsen til brug under den angivne licens skal angives.
  Hvis der ikke sker afklaring inden to uger slettes den.

  Se også Wikipedia:Procedure for billeder med tvivlsom licens.

  -- Hej! Er det dig, der har taget dette foto?--Bruger:Nillerdk 24. maj 2009, 21:42 (CEST)Reply[svar]

  B Askholm har svaret "ja" på min diskussionsside dd. Bruger:Nillerdk 25. maj 2009, 15:38 (CEST)Reply[svar]
  Tak for svaret i øvrigt! mvh Bruger:Nillerdk 25. maj 2009, 15:49 (CEST)Reply[svar]

  Commons[rediger kildetekst]

  Hej B Askholm, jeg har flyttet en af dine billeder til commons, som er den wiki, hvor billeder bør uploades, for så kan de bruges på alle Wikipediaer. --Masz () 7. aug 2009, 19:30 (CEST)

  Det var dette billede jeg flyttede :-) --Masz () 8. aug 2009, 18:31 (CEST)

  Tak; jeg fandt dog ud af det efter nogen tid. B.

  Signering i artikler / billedestørrelse[rediger kildetekst]

  Jeg må lige gøre dig opmærksom på, at man ikke signerer i artikler, kun på diskussionssider. Og har du noget i mod, at billederne på Lime Kirke bliver noget mindre? De kan evt. indsættes i et gallery?
  - Sarrus (diskussionbidrag) d. 30. aug 2009, 13:29 (CEST)

  Tak for påmindelsen. Jeg har ikke noget imod at billederne blir mindre, men jeg eksperimenterer en del med at indsætte dem - til tider en forgæves strid.

  Vrai Basque 30. aug 2009, 13:41 (CEST)

  Hvis du bruger Forhåndsvisning, kan du undgå at gemme alle testene :-).
  - Sarrus (diskussionbidrag) d. 30. aug 2009, 13:50 (CEST)


  Bloksav[rediger kildetekst]

  Kunne jeg lokke dig til at kigge på: Bloksav? --Villy Fink Isaksen 12. okt 2009, 08:25 (CEST)

  Og Båndsav. --Villy Fink Isaksen 16. okt 2009, 10:49 (CEST)

  Undskyld min langsommelighed; det er rent sjusk fra min side - eller kald det forglemmelse.

  Jeg har set på de to nævnte artikler, men finder mig ikke kompetent til at kommentere dem. Det jeg ved noget om er håndværktøj. --Vrai Basque 15. feb 2010, 10:24 (CET)

  Ok - tak! --Villy Fink Isaksen 15. feb 2010, 13:09 (CET)

  TUSC token 635d2918072c14941637a25d146afe48[rediger kildetekst]

  I am now proud owner of a TUSC account!

  Kopiering af artikler fra din håndbog.[rediger kildetekst]

  Hej B Askholm. Når du kopierer artikler fra din håndbog, kunne jeg så bede dig om at tilpasse dem, så de overholder retningslinierne i Wikipedias stilmanual? Mvh Knud Winckelmann 4. feb 2011, 14:13 (CET)

  Wikimedia Danmark[rediger kildetekst]

  Kære B Askholm.

  Vi er mange, som sætter pris på dine bidrag til den dansksprogede Wikipedia. Men som bekendt kan projektet altid bruge flere kræfter til at udvikle encyklopædien og gøre den endnu bedre. Wikimedia Danmark arbejder bl.a. med at udbrede kendskabet til og forståelsen af Wikipedia - og de øvrige søsterprojekter. Dette sker bl.a. ved at deltage i lokale, regionale og nationale arrangementer, samt gennem erfaringsudveksling fra Wikimedia-foreningerne i hele verden.

  Som bekendt vil en forening stå stærkere, hvis den er bredt repræsenteret blandt sine interessenter. Derfor håber jeg rigtig meget, at du har lyst til at støtte dette arbejde gennem at melde dig ind. Naturligvis bestemmer du selv, hvor meget arbejde du ønsker at lægge i foreningen. Foreningen skal bruge såvel passive støttemedlemmer som aktive fodfolk.

  Hvis du har nogen som helst spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at kontakte enten mig eller skrive direkte til foreningen.

  Med mange venlige søndagshilsener |EPO| COM: 13. feb 2011, 12:47 (CET)

  En stjerne til dig[rediger kildetekst]

  Original Barnstar.png Den Originale Barnstar
  For dit store arbejde med træværktøjsrelaterede (og andre) emner får du denne stjerne. Palnatoke (diskussion) 17. maj 2012, 09:12 (CEST)Reply[svar]


  #Redirect[rediger kildetekst]

  Hej Askholm - kunne du ikke overtales til at bruge koden (eks.) #REDIRECT [[Skærebænk]] i stedet for at skrive se skærebænk (den står i kodelisten under redigeringsvinduet) - så bliver man automatisk omdirrigeret til siden hvis man søger på ordet (forudsat der ikke står andet på siden). - vh. Nico (diskussion) 25. jan 2014, 17:21 (CET)

  Tak for indsatsen![rediger kildetekst]

  Børges datter skriver på Facebook:

  Min far døde i 4A på Kastrupvej.

  Det lyder som en strofe i et af Rifbjergs Amagerdigte. En på en gang upassende og aldeles passende afgang. Min far var et fint menneske. Nu er han her ikke mere.

  Far vel, papa ❤️

  Jeg kan blot tilslutte mig ordene. --Palnatoke (diskussion) 31. aug 2019, 04:23 (CEST)

  Requiescat in pace. —Biscuit-in-Chief :-) (Tal pænt • Bidrag) 31. aug 2019, 21:29 (CEST)