Brugerdiskussion:Bjarkealling

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Bjarkealling!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. jan 2008, 20:11 (CET)


Nej tak til reklamer[rediger kildetekst]

Hej Bjarke, Wikipedia er ikke Gigas gratis reklameplads - artiklen er slettet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. jan 2008, 20:11 (CET)

Rolig nu...der findes andre private virksomheder som også er med - f. eks. Novell og ja teksten var ikke i overensstemmelse med NPOV. Beklager. Det skal den nok komme. --Bjarkealling 18. jan 2008, 20:19 (CET)

Det er problematisk når nogen med stærk personlig interesse i et emne, selv skriver om det. Det er nok ikke Novells direktør, der har skrevet artiklen om Novell. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 18. jan 2008, 20:40 (CET)
Det er sandt, men Novell er ikke det eneste selskab - jeg så også eksempelvis Zitech. Jeg har tilrettet teksten så den er blevet neutral. Håber det er OK? --Bjarke Alling 18. jan 2008, 20:47 (CET)

Igen[rediger kildetekst]

Hej Bjarke. Ovenstående er fortsat gældende, hvorfor artiklen er blevet slettet påny. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 1. nov 2016, 21:58 (CET)

Øhh ... Nok skrev jeg noget for 8 år siden, men den lille tekst jeg netop har skrevet er ikke reklame. Det er simple hisoriske fakta. Et privat dansk selskab som har eksisteret i over 20 år, en omsætning på 17 mill osv. Jeg har svært ved at se hvorfor Liga ikke må være listet. Min plan var en side alá Irma (supermarkedskæde). Måske ikke så udførlig, men med basis i historien i selskabet. Se på eksemplet med Irma "Irmas fokus er på dagligvarer i høj kvalitet, butikker, som er inspirerende at komme i og sidst men ikke mindst at levere en god kundeservice." Det er da en ren reklametekst. Jeg vil gerne have en begrundelse. --Bjarke Alling (diskussion) 1. nov 2016, 22:59 (CET)

Naturligvis. Først og fremmest kan det fint tænkes, at Irmas artikel er reklamerende; i givet fald er det en fejl, vi bør få rettet (et arbejde, du er velkommen til at deltage i, skulle du have lyst og tid til det). Det er desværre ikke et argument for, at andre artikler også må være reklamerende. I "dit" tilfælde er det dog et andet princip, der gør sig gældende; samme princip, som var i spil for 8 år siden - at man på dansk Wikipedia ikke kan skrive om emner, man har for tæt personlig tilknytning til, herunder sin arbejdsplads eller sit eget firma. Princippet er beskrevet blandt de links, der er henvist til herover, om end jeg godt kan se, at det gemmer sig lidt for godt, hvorfor du lige får linket igen: det er denne side, der er tale om. Jeg håber, du dér finder tilstrækkelig information om, hvorfor du ikke kan oprette siden om Liga. I modsat fald er du naturligvis velkommen til at spørge igen; denne side kan med fordel benyttes til formålet. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 2. nov 2016, 08:06 (CET)