Brugerdiskussion:Bjarne Lorenzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Bjarne Lorenzen!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen Morten LJ 25. aug 2007, 21:36 (CEST)


Link til eksterne sider på Diskussion:Gravitation[redigér wikikode]

Jeg har fjernet denne redigering fra bemeldte side. Wikipedias diskussionssider skal ikke bruges som et diskussionsforum til andet end diskussion af forbedringer af artikler. --Morten LJ 25. aug 2007, 21:36 (CEST)


Hvem siger det Morten ? Det var da noget af en velkomst at få.(!) Man skulle da tro at abstrakt filosofisk tænkning kunne være intressant for mange. Jeg kan ikke se det forringer sidens kvalitet.

MVH Bjarne


Lige nu er det mig der siger det, men det står også på Hjælp:Diskussionssider. --Morten LJ 25. aug 2007, 21:46 (CEST)


Det der er anført er at Hovedformålet er at diskutionsiden skal bruges i forbindelse med en artikel. Jeg kan ikke se at der ikke skulle kunne være plads til mit indlæg. Det fylder jo kun et par linjer. MVH Bjarne


Jeg kan ikke se at dit indlæg skulle kunne have noget andet formål end at tiltrække besøgende til din egen side. --Morten LJ 25. aug 2007, 21:58 (CEST)


Det er helt helt korrekt. Formålet er at oplyse om at store kosmologiske + gravtaions problemmer enkelt kan blive forstået. Dette kan være intet mindre end et gennembrud i fysisk, som længe har været tiltrængt. Tanken KAN være rigtigt. Tænk om den er og du blokere for den. - Det ville være en skandale ikke ?

ÅRSAGEN TIL TYNGDEKRAFTEN MØRK ENERGI & MØRK STOF SAMT MEGET ANDET KAN FOKLARES UD FRA EN SIMPEL PÅSTAND. Jeg er ny her og har som det kan ses filosoferet en del over de nævnte fænomener. Det er det kommet en meget fængslende artikel ud af, - synes jeg da selv. Artiklen er nem at forstå og hurtig at læse. - Måske er 'tråden i enkelte sammenhænge trukket for langt' Er der nogen der vil være med at rette den til er alle velkomne. Artiklen kan læses på siden www.science27.com MVH Bjarne Lorenzen


Læs venligst retningslinjerne her: Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er. Wikipedia er ikke førstehåndsforskning og det er ikke et medie for reklame. --PhoenixV 25. aug 2007, 22:19 (CEST)

Dette er IKKE reklame men et helt almindelig neutral ikke kommerciel diskussions oplæg.

MVH Bjarne


... og den slags hører altså ikke hjemme på Wikipedia. --Morten LJ 26. aug 2007, 09:06 (CEST)


Morten Jødal. Af reglerne fremgår følgende: Selvfølgelig er afhandlinger om emner, som relaterer sig til Wikipedia, velkomne på Meta-Wikipedia. Wikinfo er en forgrening af Wikipedia, som tilskynder til personlige meninger i artikler. Jeg kan se at du har slettet 2 af mine indlæg her i netop dette område DETTE er da i strid med reglerne. Hvorfor behandler du mig sådan ?


Følgende er flyttet fra Hjælp:Nybegynderforum

Jer er ny Jeg kan se at det af reglerne fremgår følgende: Selvfølgelig er afhandlinger om emner, som relaterer sig til Wikipedia, velkomne på Meta-Wikipedia. Wikinfo er en forgrening af Wikipedia, som tilskynder til personlige meninger i artikler. Jeg kan se at Morten Jødal har slettet 2 af mine indlæg her i netop dette område DETTE er da i strid med reglerne. Hvorfor behandles jeg sådant ? (skrev Bjarne Lorenzen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg forstår ikke hvad relevans det du skriver om Meta-Wikipedia og Wikinfo har med dansk wikikpedia i sammenhæng med dine teorier. Her har vi en fast regel om at førstehåndsforskning og uunderbyggede teorier ikke er velkomne. Wikipedia prøver at formidle etableret viden, ikke uunderbyggede teorier. vh. Nico 26. aug 2007, 12:52 (CEST)

Man bliver jo henvist´til de steder som nævnt overfor af regelværket. Her har man lov at udtrykke personlige meninger som det jo tydeligt er nævnt, sådanne er naturligvis ikke førstehåndsviden. MVH Bjarne

OBS Her kommer den fulde ordlyd af den regel jeg referer til Personlige afhandlinger som faststår dine uforbeholdne meninger om et emne. Meningen med Wikipedia er at samle menneskelig viden, ikke til at tjene som en middel for gøre personlige meninger til en del af den menneskelige viden. I det usædvanlige tilfælde, hvor et enkelt individs meninger er vigtige nok til at diskutere, er det at foretrække at lade andre mennesker, som disse meninger er vigtige for, skrive om dem. Selvfølgelig er afhandlinger om emner, som relaterer sig til Wikipedia, velkomne på Meta-Wikipedia. Wikinfo er en forgrening af Wikipedia, som tilskynder til personlige meninger i artikler.

MVH Bjarne

Det kan da godt være du kan lægge dine ting på Wikinfo - den kender jeg ikke noget til; Sætningen Selvfølgelig er afhandlinger om emner, som relaterer sig til Wikipedia, velkomne på Meta-Wikipedia. betyder afhandlinger der handler om Wikipedia som teknik og websted, og relaterer ikke til specifikke artikler eller emner. Meta-Wiki er en wiki om wikipedia. - Nico 26. aug 2007, 13:29 (CEST)
Det omtalte wikinfo må være: [1]. --Morten LJ 26. aug 2007, 14:11 (CEST)

Slut på diskussion flyttet fra Hjælp:Nybegynderforum

Her har du igen indsat et alment diskussionsindlæg, lad venligst være med det. Fortsætter du med at overtræde vores politik på dette område kan du blive blokeret. --Morten LJ 26. aug 2007, 20:19 (CEST)

HVAD ER DER NU GALT JEG STILLER ET SPØRGSMÅL I RELATIION TIL INDHOLDHOLDET MORTEN JØDAL - HELT PÅ LINJE MED ALLE ANDRE. - MVH BJARNE

Men Wikipedia er ikke et diskussionsforum. Diskussionssider er beregnet til debat af artiklens indhold – ikke til løs debat om artiklens emne. Du bedes venligst finde et forum eller nyhedsgruppe, hvor du kan diskutere med ligesindede. --PhoenixV 26. aug 2007, 20:26 (CEST)

DET ER PRÆCIST DET JEG HAR GJORT, HER KOMMER MIT SPØRGSMÅL SOM NETOP ER 100 % I RELATION TIL INDHOLDET. Rumsonderne Pioneer 10, Pioneer 11 og Ulysses flyver langsommere og langsommere ud af vores solsystem end de burde. Er der andet mere detaljeret info om dette, evt. gode websteder hører jeg gerne om det. DEN MÅDE AT BEHANDLE EN NY I FORUMMET ER USMAGELIG DU AFREAGERER FORDI JEG IKKE VAR ENIG MED DIG I DIN UDLÆGGET AF DOPPLEREFFKET PÅ ET ANDET FORUM. MVH BJARNE

For det første er jeg ikke helt med på hvorfor du kalder mig "MORTEN JØDAL". For det andet så skal indlæg på diskussionssiderne på Wikipedia (som vi tidligere har nævnt) udelukkende oprettes med det formål at forbedre artiklen. Videre diskussion her er formålsløst. --Morten LJ 26. aug 2007, 20:36 (CEST)
Muligvis pga. denne tråd – ikke at jeg kan se, hvorfor det skulle være dig. --Pred (diskussion) 1. sep 2007, 19:10 (CEST)
[redigeringskonflikt] Hvem råber du til? Jeg kan ikke huske noget om dopplereffekt. Som jeg skrev før, er Wikipedia ikke et diskussionsforum. Hvis du ønsker at snakke med andre om emnet eller udveksle links, så må det blive et andet sted. På artikeldiskussionsiderne skal der udelukkende diskuteres forbedringer af artiklen. Jeg gør dig opmærksom på vores politikker, så du kan indrette dig efter dem. Det er klart, at du som nytilkommen ikke kender alle vores retningslinjer, og derfor er der heller ikke nogen, som skoser dig, hvis bare du lader være med at råbe. --PhoenixV 26. aug 2007, 20:38 (CEST)

med hensyn til rumsonder der bremses på vej ud af solsystemet er der 6 links Ingen af dem indeholder særlig detlajerde oplysninger. jeg er selv intressret i dette, MEN det vil da også være en forbedring af siden der som der var andre der også var ude efter bedre link end de der findes. Jeg kan virkelig ikke se at dette spørsgmål ikke skulle kunne forbedre siden. MVH Bjarne

Du har jo ikke vist nogen interesse i at forbedre artiklen idet du har ikke lavet en eneste redigering i artiklen, og faktisk ikke i nogen artikler overhovedet. --Morten LJ 26. aug 2007, 20:52 (CEST)

Jeg er nybegynder og tilmeldt for 17 timer siden. Jeg vil da GERNE tilføje links med bedre detaljeret indhold Dersom det da kan tillades at jeg også har ret til at være her. Men det kræver jo at man bl.a kan spørge andre om hvor bedre data evt. kan hentes. DET må da være tilladt.

MVH Bjarne

Du kunne fx skrive at du synes de kilder der er nævnt ikke uddyber problemet nok, eller du kunne simpelthen bare forbedre artiklen hvis du har den rette faglige kompetence. --Morten LJ 26. aug 2007, 21:03 (CEST)


Begrundelse for sletning af Mond[redigér wikikode]

Jeg har slettet Mond, da den lader til at være hentet her. I tilfælde af der ikke står noget om rettigheder på siden, er der normal ophavsret, hvilket betyder, at man skal have rettigheder til at lægge teksten ud under GNU Free Documentation License. Du skal altså selv have skrevet teksten eller fået lov til at lægge den ud under denne licens. Dette skal anføres på sidens diskussionsside.

Du skal være velkommen til at oprette artiklen igen med dine egne ord, evt. med den nævnte side som kilde. Med venlig hilsen Rasmusbyg 19. jul 2008, 15:17 (CEST)

Listeartikler[redigér wikikode]

Hej Bjarne læs venligst denne manual igennem inden du opretter en side igen Wikipedia:Stilmanual mvh --Rasmusbyg 23. jul 2008, 12:50 (CEST)

Hej igen Bjarne, nu har du igen oprettet en listeartikel. Dette er den sidste advarsel, læs stilmanualen grundigt tak --Rasmusbyg 23. jul 2008, 13:18 (CEST)

Rasmusbyg Prøv at være lidt mere præcis Hvad er du nu utilfreds med Er det ikke fint jeg hjælper til her? Er du politimand her eller hvad skal den tone "advarsler" være godt for?

Advarslen var kun at hvis du ikke svarede ville jeg blokere dig kortvarigt så du fik tid ti at læse. men dine artikler opfylder ikke kravene i stilmanualen for hvad en encyklopædisk artikel er, selvfølgelig er det fedt at du vil hjælpe med rumprojektet, men det er lidt træls når andre skal ind og tilrette dine artikler. HUSK at sætte en kategori ind, ikke at oprette listeartikler, dvs artikler der kun består af en liste, husk diverse referencer. Men læs stimanualen der står det meste. mvH --Rasmusbyg 23. jul 2008, 13:37 (CEST)

Login[redigér wikikode]

Efter at have redigeret en artikkel de sidste dage, kan jeg se at mit IP nummer pludselig vises. Før var det mit navn. Systemmet ser ikke ud til at gekende mig Hvorfor

MVH Bjarne

Wikipedias login-cookie gælder vist kun i 30 dage, før man skal logge på igen. Man skal ved login desuden huske at sætte kryds ved "Husk min adgangskode til næste gang." Når man ikke er logget på, kommer der en advarsel derom oven over redigeringsvinduet. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 6. sep 2008, 14:46 (CEST)