Brugerdiskussion:Blumensaadt

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--PhoenixV 16. mar 2007 kl. 14:25 (CET)

Jeg siger tak for tippet. Det er min første artikel, men jeg lærer det nok på et tidspunkt.--Hr. Blumensaadt 16. mar 2007 kl. 14:29 (CET)

Du får lige et tip mere:

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du opretter nye artikler, så husk at kategorisere dem. Du skal altså finde eller oprette en eller flere kategorier, som de pågældende artikler passer ind under.

--PhoenixV 24. mar 2007 kl. 21:04 (CET)

Jeg prøver, og synes også det er lykkedes for mig. Det er bare ikke nemt at finde kategorier for alt. endvidere er det problematisk at flere samtidig retter i artiklerne, mens man leder efter oplysninger. Tillige kommer der tit en meddelelse om nye kommentarer som så stjæler min opmærksomhed. :D --Hr. Blumensaadt 24. mar 2007 kl. 21:21 (CET)
Nej, bestemt. Men jeg har lige et par råd:
  1. Kig på engelsk Wikipedia for inspiration til kategorivalg.
  2. Vælg et så overordnet kategoriemne som muligt, tryk forhåndsvisning, og klik dig så frem gennem underkategorierne, til du finder den perfekte niche.
  3. Opret selv nye kategorier, hvis du er helt sikker på, at der ikke allerede eksisterer en brugbar én. --PhoenixV 24. mar 2007 kl. 21:22 (CET)
Husk venligst mit tip! Og når du opretter artikler, må du meget gerne tilføje lidt mere information end blot et billede. Wikipedia er jo ikke et fotoalbum. --PhoenixV 4. maj 2007 kl. 18:08 (CEST)
Det er udelukkende for at genere dig helt personligt.

Jeg har i dag taget nogle billeder til forskellige artikler, og jeg følger skam op på det forskellige jeg lægger op. Dog har jeg oplevet nogle problemer med wikipedia i dag, hvilket har besværliggjort arbejdet. Men her et tip fra mig: Stik en finger i jorden og hæld koldt vand i blodet. Giv mig lige en chance for at gøre mit arbejde inden du kritiserer det. Hvis jeg skal skrive artikler mens der sidder admins og andre brugere og skriver samtidig bliver det ikke godt. Ærbødigst --Hr. Blumensaadt 4. maj 2007 kl. 18:16 (CEST)

Betragt det ikke som kritik, men som velmenende råd. Jeg har tidligere givet dig et tip om at benytte forhåndsvisning, så det må du meget gerne huske, når du opretter artikler. Det sker ofte, at brugere blot opretter artikler med et enkelt billede eller sætning, og det er ikke særlig brugbart. Derfor var jeg lidt hurtig på aftrækkeren. --PhoenixV 4. maj 2007 kl. 18:21 (CEST)
Jeg bruger skam også forhåndsvisning i stor stil - den er måske smuttet en enkelt gang eller to. Men når der kommer en meddelelse om "ny besked" må jeg jo gemme for at se hvad jeg nu har gjort galt. og denne gang var det så min rækkefølge af dagens opgaver den var gal med.. gaaab. Inden du går op i det røde felt, så kig en gang på tidsstemplingen og vent et øjeblik mere. Ellers bliver det altså for surt for mig at bidrage til dette fine fotoalbum med tilhørende tekster. --Hr. Blumensaadt 4. maj 2007 kl. 18:28 (CEST)
Jeg tror, du fejlfortolker mine intentioner. Jeg beklager, hvis du føler dig overvåget; det er bestemt ikke meningen. Vi forsøger at være imødekommende, men samtidig kan vi ikke bare lade stå til. Jeg skred tydeligvis for hurtigt til værks her, men en tom artikel med kun et billede ligner altså mest af alt en misforståelse. --PhoenixV 4. maj 2007 kl. 18:38 (CEST)

Det er nogle rigtig flotte billeder af påskeliljer du har taget. Det er næsten synd, at du bare har lagt dem op her. Fordi billeder lagt lokalt på den danske Wikipedia er ikke tilgængelige for de andre sprogversioner af Wikipedia - eller Wikipedias mange søsterprojekter. Hvis andre vil bruge det skal de først hente dit billede og derefter selv lægge det op på det projekt.

Men hvis du lægger disse billeder på Commons, så kan de straks indsættes i alverdens artikler på alle projekterne. Så fungerer det lidt ligesom, hvis billedet blev lagt lokalt op på samtlige projekter.

Når du så har kopieret et lokalt billede over på Commons, så marker det med {{NowCommons}}, hvis det er samme filnavn, så brug {{NowCommons|filnavn.jpg}}. Så kan vi administratorer se, at billedet roligt kan slettes herfra. --|EPO| 22. mar 2007 kl. 14:37 (CET)



Tak for forslaget, men jeg foretrækker at arbejde med det på dansk. --Hr. Blumensaadt 22. mar 2007 kl. 15:12 (CET)

Hvis man opretter sig som bruger på Commons, kan man vælge dansk som grænsefladesprog. Ikke alt er oversat - specielt mangler der danske udgaver af en del hjælpefiler - men de grundlæggende sider, incl. oplægningssiden kan sagtens vises på dansk. --Jens Gyldenkærne Clausen 22. mar 2007 kl. 15:53 (CET)



Ok, det kan være jeg vil overveje det på et tidspunkt. Jeg har læst lidt på det, men er stadig ikke helt med.--Hr. Blumensaadt 22. mar 2007 kl. 16:06 (CET)

Tulipa_kaufmanniana.jpg på Commons[rediger kildetekst]

Jeg har forsøgt at overføre dit billede Tulipa_kaufmanniana.jpg til Commons som Tulipa_kaufmanniana.jpg ved hjælp af en "hjælper" Commmons Helper, der skulle overføre oplysningerne fra den lokale upload. Det er første gang jeg prøver denne facilitet, så vi må se om den virker. Men hvis der ikke viser sig problemer, er dit fine billede nu tilgængelig også uden for den danske Wikipedia. Hvis den ikke slettes, vil jeg senere markere den danske som EPO skriver {{NowCommons|Tulipa_kaufmanniana.jpg}} -- Mvh PHansen 22. mar 2007 kl. 19:08 (CET)

Jeg har renset dobbeltkonfekt væk fra informationsdelen, der er vedhæftet dit foto på Commons. Overførslen er i øvrigt lykkedes fint (jeg kendte ikke metoden, som PHansen henviser til).--Sten Porse 22. mar 2007 kl. 19:50 (CET)
Tak for hjælpen; jeg kunne ikke gennemskue hvordan alle disse klammer {{ }} var kommet ind; nu ser det mere fornuftigt ud. Det kunne godt se ud til at være et nyttigt hjælpemiddel. -- Mvh PHansen 22. mar 2007 kl. 20:04 (CET)

Jeg har selv set lidt på det, og fremover vil jeg nøjes med at lægge dem op på den danske, da jeg ikke kan finde hoved og hale i det andet. Måske der burde være mulighed for at lægge den på commons fra den danske udgave af "Læg en fil op". --Hr. Blumensaadt 24. mar 2007 kl. 16:48 (CET)

Det er helt i orden; jeg tror de fleste har taget det i flere omgange. Jeg synes fx stadig at det med licensen kan være ganske forvirrende, så jeg holder mig som regel til dem over 70 år. -- Mvh PHansen 24. mar 2007 kl. 17:14 (CET)
Jeg lægger kun egne billeder op - så er der ikke de store problemer.
--Hr. Blumensaadt 24. mar 2007 kl. 17:16 (CET)
Selv garvede brugere synes Commons er forvirrende. Det mest indviklede er at placere billederne i de rette kategorier og gallerier. Ofte kan det være en fordel at kigge i den artikel man skriver på og derfra følge henvisningen til Commons. Så ryger man direkte til den kategori eller galleri man skal bruge.
Forsiden kan også være en god indgang til de kategorier man skal bruge. Alternativt kan man prøve at finde den øvre kategori for det man leder efter (f.eks. danskere) og så derfra klikke videre i systemet.
Mht. til et lokalt link til Commons' oplægningsside, så har det været diskuteret en del gange. Men resultatet af diskussionerne kan du jo se.. Til gengæld har du mulighed for at lægge et link i din "egen version" af Wikipedia. Fordi alle brugerne benytter et script, som man selv kan ændre for at tilføje eller fjerne funktioner hos sig selv. --|EPO| 24. mar 2007 kl. 20:45 (CET)
Jeg blev faktisk ikke klogere af den smøre, og har derfor konstateret at den danske udgave er nok for mine værker. Hvis andre ønsker at lægge dem videre i Commons, med det arbejde det kræver, skal de være velkomne. Så længe rettigheder/licens bliver overholdt dog.--Hr. Blumensaadt 24. mar 2007 kl. 21:09 (CET)

Botaniske artikler[rediger kildetekst]

Du ved ikke, hvor glad jeg bliver, når andre arbejder med på de botaniske ting. Og tak også for et fint billede af T. kaufmanniana. Som du sikkert har set, har jeg været i gang med det, vi kalder "formatering" af din artikel. Bliv endelig ikke ked af, at jeg vender op og ned på det hele. Det gør jeg kun, fordi vi har et system til beskrivelse af planters og dyrs slægtskabsforhold, som vi kalder "taxobokse". De vil sikkert være lidt overvældende i begyndelsen, men når du kigger på redigeringssiden, kan du se, hvordan sådan én er bygget op. Jeg gjorde i sin tid det, at jeg kopierede en taxoboks på artsniveau (som nu f.eks. Tulipa kaufmanniana) over i min tekstbehandler, hvor jeg så gemte den, sådan at jeg altid kan hente modellen frem og fylde nye facts på. Måske vil du foretrække en anden fremgangsmåde, det er din afgørelse. I mellemtiden skal jeg nok klare den side af sagen.

Men under alle omstændigheder: Velkommen til arbejdet! Mvh.--Sten Porse 22. mar 2007 kl. 16:26 (CET)


Det er helt fint med mig. Nu er det jo ikke min stærke side, så det er herligt at vi kan hjælpes ad med at få det til at se rigtigt ud. Botanik er nu heller ikke min stærke side, men da jeg nu lige havde et billede liggende kunne jeg lige så godt lægge det op herinde og skrive et par ord. --Hr. Blumensaadt 22. mar 2007 kl. 17:03 (CET)