Brugerdiskussion:Bornsommer

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

  Velkommen!

  Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:

  - Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. apr 2006 kl. 14:33 (CEST)

  Hej Bornsommer. Jeg ville bare lige sige, at man normalt ikke bør slette noget fra diskussionssider, selv om det er på ens egen brugerside. mvh --Rasmus81 3. jul 2007, 00:23 (CEST)

  Kommunalreformen (1970)[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer. Hvis du en dag kommer forbi, så tænkte jeg om du måske kunne huske, hvor du havde informationen til denne redigering fra? Der er blevet stillet spørgsmål på diskussionssiden, og jeg går stærkt ud fra, det bare er en slåfejl, hvor 277 burde have været 276, så det retter jeg det til - om ikke andet så midlertidigt. --CarinaT 15. jun 2011, 19:55 (CEST)

  Angående nonsens[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer. Jeg kan fortælle dig at Hadsund Kommune er ikke nonsens. Jeg bliver nødt til at fortælle at Nonsens er kun beregnet til at sætte på artikler, der er det rene nonsens/hærværk, og det kan man jo ikke sige at Hadsund Kommune er. Angående infoboksen, så så kan jeg fortælle at jeg i øjeblikket ved at lave problemet. De større byer i daværende Hadsund Kommune, fortæller indbyggertallet i kommunes drift tid og i dag. Vh --Søren1997 Hadsunds våben.png (diskussion // Projekter // bidrag) 8. jan 2014, 19:20 (CET)

  Jeg har fjernet skabelonen, som ganske rigtigt ikke er beregnet til reelle artikler. Bornsommer, brug artiklens diskussionsside til at påpege specifikke fejl, hvis du ikke selv kan løse dem. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 8. jan 2014, 19:32 (CET)

  Global konto[rediger kildetekst]

  Hej. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Bornsommer. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Du kan tjekke status med Speciel:MergeAccount. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 22. sep 2014, 17:41 (CEST)

  Normal[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer. Tak for dine bidrag til Wikipedia. Jeg kan se, at du har oprettet artiklen om supermarkedskæden Normal, men har du nogen oplysninger om omsætning eller ansatte? Kæden virker jo reel nok, men hvor notabel er den? Det fremgår ikke lige af siden. Som du kan se under kriterier for virksomhedsartikler, kræver det over 100 fuldtidsansatte eller en omsætning på mere end 100 mio. kr at være automatisk notabel. Dermed ikke sagt at virksomheder ikke kan være notable uden, men så skal de have bedrevet noget andet. Der kan i øvrigt med fordel indsættes en infoboks for virksomheder, som det er gjort på eksempelvis Haldor Topsøe. Mvh. 16. jan 2015, 09:11 (CET)~

  Postnumre[rediger kildetekst]

  Christiansø sogn har intet postnummer, postdistrikter har postnumre. Postnummeret 3761 eksisterer ikke: http://www.postdanmark.dk/da/Documents/Lister/postnummerfil-excel.xls Postdistrikter og postnumre har en ikke en til en forbindelse (tag fx København K). Jeg ændrer derfor i dine rettelser. --Madglad (diskussion) 21. apr 2015, 03:01 (CEST)

  I nærheden[rediger kildetekst]

  Jeg har fjernet nogle redigeringer hvor du tilføjer Bornholms Regionskommune til. Man tilføjer kun det der direkte grænser op til kommunen. Bornholm ligger Syd for Sverige, Nord for Tyskland og Nordvest for Polen desuden øst for Sjælland. Hvilke kommuner der ligger langt væk er ikke nødvendigt.Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 30. nov 2016, 11:07 (CET)

  Jeg siger det igen. Det er nonsens. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 1. jan 2017, 18:10 (CET)

  Befolkningstæthed på Bornholm[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer. Dejligt at du har opdateret befolkningstallet på Bornholm. Jeg forstår dog ikke, hvordan der med 11 ekstra personer på øen, kan være en befolkningstæthed som er 0,1 lavere end ved sidste folketælling. Hvor har du dine tal fra, eller har du selv beregnet? Mvh. Toxophilus (diskussion) 14. feb 2017, 19:01 (CET)

  Hej Toxophilus. Jeg tror, jeg tog tallene fra engelsk wikipedia, og så fratrak befolkningsændringen. Den passede vist til engelsk wiki. Men nu har jeg lige set på www.no egletal.dk/De Kommunale Nøgletal, og kan se, at det totale areal er blevet ændret i nedadgående retning:588,36 for 2016 (2013:589,16). Derfor har jeg lige ændret oplysningerne på artiklen om Bornholm til det nye lavere areal, og dertil selvfølgelig den højere befolkningstæthed.--Mvh. Bornsommer (diskussion) 14. feb 2017, 22:28 (CET)
  Hej igen. Tak for forklaringen, så giver det hele mening igen. Mvh. Toxophilus (diskussion) 15. feb 2017, 18:17 (CET)

  Ålborg: Husk nye brugere[rediger kildetekst]

  Der er en workshop med nye brugere (historiestuderende vist) i gang i Ålborg under vejledning af Bruger:Villy Fink Isaksen. Som altid gælder der:

  Tools nicu buculei 01.svgEt lille tip fra en anden wikipedianer.
  Vis forståelse for nye brugere.
  1. Når nye brugere opretter artikler er det en god ide, ikke straks at begynde at lægge skabeloner på artiklerne (og rette til, lægge kategorier på osv.), muligvis før artiklen er skrevet færdig. Mange nye brugere gemmer hele tiden, og hvis de så pludselig får en redigeringskonflikt, kan det være at de opgiver artiklen/Wikipedia, fordi det er for svært.
  2. Når nye brugere opretter artikler er det en god ide, ikke straks at begynde at lægge skabeloner på artiklerne, muligvis før artiklen er skrevet færdig. Det kan være at den nye bruger bliver skræmt væk af en negativ skabelon, der skyldtes at brugeren ikke havde skrevet artiklen færdig og ikke kender Wikipedia.
  3. Når nye brugere begynder at redigere i artikler på Wikipedia, er det en god ide at lægge en {{velkommen}}-hilsen på deres diskussionsside.
  Med venlig hilsen Madglad (diskussion) 26. apr 2017, 12:24 (CEST)

  Patruljant[rediger kildetekst]

  Var det ikke noget at søge som patruljant? Wikipedia:Patruljant. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 12. jun 2017, 14:53 (CEST)

  Pga. helbred vil det blive for anstrengende. Nogle gange går det fint, andre gange ikke. Jeg interesserede mig egentlig for områder, der drejer sig om demografi, herunder demografisk udvikling mht. kommuner og regioner. Jeg har været bosat i U.S.A. (La Palma, Orange County (Californien)) som dreng et år (fra sidst i 1973, meste af 1974) med min familie, og begyndte at oversætte World Book Encyclopedia, men holdt op, da jeg skulle oversætte udtrykket "Physical Features" (Geografiske forhold) til dansk. Vi købte endda encyklopædien/leksikonet af en dansker, hun hed Aase, og hun var fra Aalborg! Verden er lille! Pga. mit dårlige helbred er jeg kun i stand til en yderst svingende indsats, som ikke er stabil nok til en officiel rolle på Wikipedia. Desværre! Men tak fordi du spurgte.--Bornsommer (diskussion) 12. jun 2017, 19:23 (CEST)
  Tak for dit svar, og pøj pøj med dig og dit helbred. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 12. jun 2017, 19:32 (CEST)

  Belgien[rediger kildetekst]

  Jeg så din redigering af befolkningstallet. Det er fint du opdaterer tallet, men vær opmærksom på at hvis du retter tallet, bør du samtidigt sikre dig, at kilden er opdateret. Du kan se her, hvad jeg har rettet. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. aug 2017, 10:44 (CEST)

  Jeg gentager, hvis du redigerer et befolkningstal er absolut nøvendigt at du samtidiget opdaterer linket til kilden. Det har du ihvertfald ikke gjort i Klaipeda. Den slags redigeringer sænker kvaliteten af dansk wikipedia. Stop venligst med det! mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jan 2018, 12:48 (CET)

  Redigering af Færøerne[rediger kildetekst]

  Når du indsætter nyt folketal, bør du rette refen så den stemmer med det nye folketal. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. dec 2017, 17:08 (CET)

  Link til andre wikier[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer. Vi bruger ikke i vores artikler at linke til en artikel i en anden wiki. I stedet vil vi typisk lave et tilsvarende dansk link, der jo sandsynligvis bliver rødt, hvilket kan ses som en opfordring til at skrive den omtalte artikel på dansk. Jeg har derfor ændret dit link i Holland fra nl:Kabinett Rutte III til Regeringen Mark Rutte III, og så kan vi jo håbe på, at en eller anden får lyst til at skrive denne artikel. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 3. jan 2018, 08:39 (CET)

  Enevælde[rediger kildetekst]

  Jeg kan ikke finde ud af at lave interwiki sproglink til engelsk wp's Absolute monarchy fra dansk Enevælde. Den er "optaget" af en bruger. Kan nogen hjælpe?--Bornsommer (diskussion) 10. jan 2018, 11:05 (CET)

  Hej Bornsommer. Indledningsvis vil jeg sige, at det var kun fordi, jeg "følger" din diskussionsside, at jeg opdagede dit problem; en bedre ide havde nok været at skrive på Diskussion:Enevælde.
  Dernæst vil jeg gerne prøve at forklare, hvorfor du ikke kan koble de to artikler. Det skyldes, at der på Wikidata er oprettet to begreber for nogenlunde det samme emne. Hvis du ser på tysk Wikipedia, så har de to artikler svarende til de to begreber, henholdsvis de:Absolutismus (Enevælde) og de:Absolute Monarchie (Absolute monarchy). Norsk wikipedia har på tilsvarende vis to artikler, mens svensk følger den engelske. Jeg har ikke sat mig ind i de konkrete forskelle, men måske handler det om, at vi (som svensk wiki) skal have flyttet vores forbindelse, så den kobles på "Absolute monarchy" - hvis du mener det, så kan jeg godt gøre det. Du kan bare svare herunder. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. jan 2018, 14:08 (CET)
  OK. Gør du det. Det vil tage for lang tid for mig at nfinde ud af det tekniske. På forhånd, tak.--Bornsommer (diskussion) 11. jan 2018, 14:43 (CET)
  Yes check.svg Gjort --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. jan 2018, 15:18 (CET)

  Metadata[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer , Jeg ser du er begyndt at opdatere indbyggertal på byer og landkreise i Tysklad, og vil lige gøre dig opmærksom at Steenth arbejder på en løsning med metadata, så de kan bliver automatisk opdateret. Se Skabelon:Metadata Indbyggertal DE. Man kan nu bruge disse skabeloner sammen med parameteren Gemeindeschlüssel der er i Skabelon:Infoboks by i Tyskland, men forhåbentlig ender det med at bliver indarbejdet i infoboksen, og bottes. - Nico (diskussion) 5. feb 2018, 17:43 (CET)

  Eksempel: Bydelstorp {{Metadata Indbyggertal DE|01058034}} - Nico (diskussion) 5. feb 2018, 18:02 (CET)
  OK. Det er forstået. Problemet er dog, at dansk wikipedia har alt for få personer til at gøre arbejdet med redigering, så opdateringerne sker sent. Jeg har heller ikke selv tid til det.--Bornsommer (diskussion) 6. feb 2018, 01:31 (CET)

  Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

  Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:39 (CEST)

  Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

  WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:48 (CEST)

  Las Vegas[rediger kildetekst]

  Jeg så din redigering af artiklen om Las Vegas, og har set at du flere gange har opdateret indbyggertallet i forskellige byer, det er absolut udmærket. Men med opdatering af indbyggertallet lokalt på dansk wikipedia, er vi tvunget til ofte at rette indbyggertallet. Med Skabelon:Infoboks by har vi forsøgt at begrænse denne opgave. Infoboksen henter automatisk det seneste indbyggertal fra wikidata. Det sikrer dermed vi altid har det nyeste indbyggertal, der er registreret. Jeg har derfor indsat infoboks by i artiklen, og jeg vil opfordre dig til i fremtiden at indsætte boksen. Hvis du har brug for oplysninger i forbindelse med at indsætte boksen, svarer jeg gerne på sp. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2018, 10:44 (CEST)Reply[svar]

  Opdatering af indbyggertal[rediger kildetekst]

  Jeg kan se, du er gået igang med opdatering af diverse indbyggertal. Jeg vil henstille til dig om at sikre at indbyggetallet i bødteksten og infoboksen er det samme! Det giver et utroværdigt indtryk, at vi i samme artikel har to forskellige indbyggertal. Hvad angår byer, gøres det bedst ved at importere oplysningerne fra wikidata. Det betyder efter min mening at vi sikrer indbyggertallet bliver opdateret på wikidata, med kilde. Ved opdateringen af artiklen udbytter du således den eksisterende infoboks med Skabelon:Infoboks by, som den nu ser ud med wikidata, og du indsætter:

  {{WD indbyg1/år/text|ref=ja}}
  

  i brødteksten, hvor du før ville have skrevet indbyggertallet.

  Ved opdateringen af Viljandi foretog jeg følgende ændringer.

  Hvis det er uoveskueligt for dig at redigere på wikidata, vil jeg gerne hjælpe dig igang! mvh Per (PerV) (diskussion) 25. jun 2018, 22:23 (CEST)

  Én gang til[rediger kildetekst]

  Jeg har før gjort dig opmærksom på, at opdaterer du indbyggertallet skal du opdatere refen til indbyggertallet. Med Vitebsk afleverede du artiklen sådan. Inden du begyndte at opdatere, var indbyggertallet kildebelagt, godt nok fra 2015, men du efterlod artiklen med ref-fejl. Det er ikke OK. Så må du hellere lade være med at opdatere indbyggertallet! Jeg har nu rettet din fejl, og samtidigt sikret at indbyggertallene er de samme. Artiklen opdateres nu fra wikidata. mvh Per (PerV) (diskussion) 25. jun 2018, 23:00 (CEST)

  Det ville være dejligt[rediger kildetekst]

  Jeg har nu adskillige gange henvendt mig til dig om din opdatering af indbyggertal i diverse artikler. Det ville være dejligt, hvis du svarede, så vi sammen kan løse problemerne i fællesskab. Så jeg håber, du reflekterer over mine mange henvendelser, så vi kan snakke om det! mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2018, 07:38 (CEST)

  OK, så vis mig, hvordan man opdaterer på wikidata.--Bornsommer (diskussion) 26. jun 2018, 07:46 (CEST)
  Tak for du svarede Face-smile.svg
  Først fremmest, når du er inde på en artikel, har du i venstre spaltemenu "Wikidata-emne". Når du trykker på den for artiklen om Vitebsk, kommer du til Vitebsk-siden på wikidata. Hvis du ønsker at opdatere befolkningstallet, er det under "poppulation" eller "population (P1082)". I Vitebsks tilfælde er der seks befolkningstal. Under disse står der "+ add value". Når du trykker dér, får du mulighed for at tilføje et indbyggertal. Første felt uden label er til indbyggertal, der skal tegnsættes som engelsk, altså med komma-seperator. Når du trykker "+add qualifier" under indbyggertallet ser du en ny boks, hvor du skriver "poin in time", det åbner en boks til højre for, hvor du skriver f.ex. "2018", eller hvilket år befolkningstallet er fra. Under disse bokse står der: "+add reference" når du trykker der, får du en boks hvor typen af refence skal stå, typisk "imported from" og den næste boks, skal du skrive f.ex. "Russian Wikipedia", derudover tilføjer du endnu en reference, hvor den første tekst bør være "reference URL", og den anden tekst skal være url-adressen, du har hentet indbyggertallet fra. Ofte kopierer jeg blot url-adressen, der er benyttet som kilde på den wiki, jeg har hentet indbyggertallet fra.
  Til allersidst knotrollerer du om det indbyggertal, du lige har indsat, er "preferd rank", teksten er der ikke; men det ses på det lille ikon der står til venstre for dit indbyggertal. Det skal være en trekant med pil op ad. Det er sandsynligvis en firkant, det retter du ved at trykke på det, og vælge preferd rank. Alle øvrige indbyggertal, der er indsat på wikidata for den pågældende by skal sættes til "Normal rank" eller lavere.
  Jeg er vist ikke særlig god til at forklare. Med den her forklaring, er jeg bange for at du løber skrigende væk Face-smile.svg Men PRØV, det er ikke så svært. Du kan evt. prøve med at rette Pärnu, jeg har indsat den nye "infoboks by" i artiklen, og indsat {{WD indbyg1/år/text|ref=ja}} i brødteksten, så der mangler bare at rette på wikidata Face-smile.svg mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2018, 09:32 (CEST)
  OK.--Bornsommer (diskussion) 26. jun 2018, 09:35 (CEST)
  Jeg får altså Wikidata-siden på dansk, og så hedder det 'befolkningstal' (population), "tilføj" (add value), "tilføj kvalifikator" (add qualifier), "tidspunkt" (point in time), "tilføj reference" (add reference, fremkommer når man trykker på 0 referencer), "importeret fra" (imported from), "russisk Wikipedia" (Russian Wikipedia), "reference-URL" (reference URL). Måske er den en hjælp. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 26. jun 2018, 09:57 (CEST)

  Tak til Arne for oversættelse. Jeg får Wikidata-siden på engelsk. Måske fordi jeg bor i Sverige? Men når du går igang med at rette på Wikidata kan du bare {{ping|PerV}}, så vil jeg prøve at hjælpe dig. mvh Per (PerV) (diskussion) 26. jun 2018, 11:24 (CEST)

  Hærværk[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer,

  Hærværk er frustrende for alle. Det er dog ret upraktisk, at du retter en lille smule i noget hærværk tilsyneladende blot for at skrive noget i redigeringsfeltet. Det er ikke så godt, fordi en administrator/patruljant herefter ikke længere bare kan rulle hærværket tilbage, men skal bruge tid på at fjerne hærværket manuelt.

  Vil du bekæmpe hærværk, så fjern det fuldstændigt; ikke bare et enkelt bogstav.

  M.h.t. redigeringskommentaren "Se så at få slettet dette og blokeret hærværkspersonen!" erindrer jeg om, at Wikipedias bidragere er frivillige, og jeg synes egentlig ikke at det er helt passende at tale til frivillige bidragsydere på den måde, uanset at det er irriterende, at en skoleelev udøver hærværk. Tag det med ro. Næsten alt hærværk bliver samlet op relativ hurtigt. Men som nævnt kan du selv bidrage til at fjerne hærværket i stedet for at kommandere andre til at gøre det. --Pugilist (diskussion) 30. okt 2018, 11:21 (CET)

  Sammenskrivningsforslag: Chossewitz skrives ind i Lauritz Melchior[rediger kildetekst]

  Hej Bornsommer,

  Du har oprettet Sammenskrivningsforslag: Chossewitz skrives ind i Lauritz Melchior, hvilket er fint. Men du har glemt at skrive en begrundelse.

  Mvh --Honymand (diskussion) 10. feb 2019, 22:05 (CET)

  Gætterier[rediger kildetekst]

  Det er ikke meningen at Wikipedia skal fyldes med skribenternes personlige gætterier, som fx her: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Region_Hovedstaden&type=revision&diff=9345097&oldid=9337204 --Madglad (diskussion) 19. apr 2019, 12:29 (CEST)

  Det metriske system[rediger kildetekst]

  Der er ingen grund til at begynde at tilføje arealer og andre mål i USA's såkaldt "internationale" mål. Praktisk taget alle andre lande i verden bruger SI-systemet, som vi i Danmark har brugt i over 100 år. --Madglad (diskussion) 17. apr 2020, 12:20 (CEST)

  Hvilken redigering hentyder du til?--Bornsommer (diskussion) 17. apr 2020, 22:00 (CEST)
  Denne, som SorenRK har fjernet igen. --Madglad (diskussion) 17. apr 2020, 23:03 (CEST)

  Delstater[rediger kildetekst]

  Jeg er ikke enig i, at det bør hedder USAs uden apostrof. Ifølge Dansk Sprognævn er det, når man udtaler forkortelsen. De fleste vil vel udtale det U-S-A? --|EPO| COM: 19. okt 2020, 17:33 (CEST)

  Okay, så flyt artiklen tilbage.--Bornsommer (diskussion) 19. okt 2020, 17:36 (CEST)