Brugerdiskussion:CarinaT/Arkiv 2

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Brugerdiskussion:CarinaT.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.
Dette er CarinaT's diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til CarinaT/Arkiv 2.

Generelle råd, når du bruger brugerdiskussionssiderne:

Aktuel
Arkiv

Arkiver


12345678910

Uforståelig sletning af artikel[rediger kildetekst]

Hmm.. forstår ikke helt hvorfor denne artikel("menneskelort") ikke måtte være på den danske wiki når den nu findes på andre wiki'er ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_feces
http://no.wikipedia.org/wiki/Menneskelig_avf%C3%B8ring

Troede da egentlig ikke danskere var mere sarte end eksempelvis nordmænd og -kvinder ?

-kåre(Skrev Harpocrates (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det er ikke, at danskere er mere sarte, og artiklen må da også have en plads på den danske wiki når den får noget indhold, der har encyklopædisk relevans. Desuden skal den da ligge under menneskelig afføring og så kan en omdirigering laves fra menneskelort. Som artiklen så ud oplyste den stort set kun at det var afføring fra et menneske og det er på ingen måder interessant. Hvis der er så lidt info, må det lægges ind under en hovedside (her afføring). Og så i øvrigt når du opretter artikler, skal du lige huske at sætte interwiki-links på.
Håber svaret hjalp. --CarinaT 11. jan 2008, 08:58 (CET)

Grüner Veitliner[rediger kildetekst]

Hej CarinaT,

Du har sat Grüner Veitliner ind under ønskede artikler på Portal:Botanik. Jeg forstår godt din interesse, men botanikportalen indekserer botaniske artikler, og det ville en evt. artikel om denne druesort (og vintype) ikke være. Den botaniske side er allerede behandlet under Almindelig Vin, og sorterne er behandlet under Druesorter, hvor også Grüner Veitliner er omtalt. Så hvis jeg ikke hører fra dig, vil jeg fjerne linket på botanikportalen.

Mvh.--Sten Porse 10. jan 2008, 13:21 (CET)

Okay – jeg var blot af den opfattelse at druesorter hørte ind under botanik, men så tog jeg fejl – beklager. Jeg må se, om jeg selv kan lave Grüner Veltliner. Tak for reaktionen. --CarinaT 11. jan 2008, 09:04 (CET)
Jeg ser først nu, at du har fået lavet artiklen om Grüner Veltliner. Den ser fin ud, og den kalder på mange tilsvarende artikler om de andre druesorter...
Til din bemærkning om druesorter og botanik, kan jeg kun svare, at selvfølgelig hører alt fra planteverdenen i princippet hjemme i botanikken. Det er dog almindelig praksis, at man holder cultivarer ude af den egentlige beskrivelse, og det samme princip har vi fulgt her - også fordi sortsbeskrivelserne ville drukne beskrivelserne af de egentlige, dvs. vilde arter. Mvh. --Sten Porse 26. feb 2008, 19:50 (CET)
Okay, tak for det meget opklarende svar, hvilket giver logisk mening. Jeg var slet ikke klar over at botanikken ikke behandlede cultivarerne (som jeg heller ikke vidste havde en særskilt betegnelse), så det var rart at få på plads. --CarinaT 26. feb 2008, 20:27 (CET)

Det er fint, at du har rettet henvisningen på Wikipedia:AA-Taskforce/Værksted, men hvorfor mener du ikke, at den er omskrevet? Artiklen er naturligvis ikke så omfattende som en af de store hovedstæder, men min redigering i går har fået artiklen op på tilnærmelsesvis samme niveau som en- og de-wikis tilsvarende artikel. Hvad skal der mere til? --Arne (Amjaabc) 11. jan 2008, 09:44 (CET)

Ikke alt drejer sig om hvad de: og en: har. Jeg ved godt ikke engang it: har noget særligt info, men derfor er San Marino også en af de svære, da man nødvendigvis selv må ud og søge noget info. Eksempelvis må der være noget klima, demografi og uddannelse samt politik og administration. Jeg synes ikke den nuværende artikel er nær et LA-niveau og endnu mindre AA. Selvfølgelig skal den ikke være så omfattende som eksempelvis Wien eller Amsterdam, men jeg kunne tænke mig lidt mere kød – også på de allerede oprettede afsnit. --CarinaT 11. jan 2008, 09:55 (CET)

Tak for besked[rediger kildetekst]

Du ved godt at du har advaret en ip adresse for en skole, så hvis der sker for meget ændring fra denne ip, burde du måske bare banne den fra at redigere, da ingen af skolens brugere alligevel har behov for denne funktion, ellers tag kontakt til ip-afdelingen for skolen og snak med dem.(Skrev 217.198.216.134 (diskussion • bidrag) 22. jan 2008, 16:48. Husk at signere dine indlæg.)

Infrastruktur Wien[rediger kildetekst]

Hej CarinaT. Jeg har nu omskrevet infrastrukturafsnittet i Wien-artiklen. Du må selvfølgelig redigere videre, hvis du synes, at der er behov for det. Jeg vil en af dagene lige tjekke Wien-artiklen og den store infrastruktur-artikel igennem for oversættelsen.

I Wien-artiklen benyttes oversættelsen "kommuneråd" for det tyske ord Gemeinderat. Efter min overbevisning er "kommunalbestyrelse" den bedste danske oversættelse, ligesom kommunalvalg nok også er den korrekte oversættelse af Gemeinderatswahl. Ved du om det har været diskuteret før?? GertV 25. jan 2008, 00:26 (CET)

Hej Gevin. Det nye infrastrukturafsnit i Wien-artiklen ser rigtig godt ud. Med hensyn til oversættelsen af Gemeinderat og Gemeinderatswahl har det ikke været diskuteret før og jeg har netop ændret det. Oversættelsen skyldes blot, at jeg ikke lige umiddelbart kunne finde en passende oversættelse, da jeg oversatte stykket og derfor valgte at bruge en noget direkte oversættelse af ordet, der ikke kom til at lyde helt tilfredsstillende. --Sabbe 25. jan 2008, 16:25 (CET)

Wikificeringsskabeloner etc.[rediger kildetekst]

Hej Carina ! Jeg har været en del optaget den sidste tid og har først på nuværende tidspunkt læst dit forslag af 31. januar d.å. og giver dig ret i at jeg måske kunne gøre noget med hensyn til wikify, velkomster etc. Jeg har nok brugt skabeloner lidt flittigt når jeg har læst indlæg som er mere eller mindre skæve eller for korte og indirekte sendt aben videre i stedet for en mere aktiv indsats. Jeg vil prøve at følge dit forslag. Med venlig hilsen --Ultraman 8. feb 2008, 22:14 (CET)

Wikificering og Interwiki[rediger kildetekst]

Hej Carina ! Tak fordi du kommenterer på hvad jeg skriver. Men jeg kender ikke til begreberne "Wikificering" og "Interwiki", så jeg forstod ikke meget af dit sidste tip.

Er dette iøvrigt den rigtige måde at svare på - eller burde jeg have stille dette spørgsmål på min egen diskussion? --Honymand 16. mar 2008, 12:13 (CET)

Jeg har svaret på Honymands spørgsmål på hans egen diskussionsside. --Arne (Amjaabc) 16. mar 2008, 13:10 (CET)

Spørgsmål[rediger kildetekst]

Hej Carina! Først vil jeg sige starte med at sige undskyld, fordi at jeg ikke lyttede til dit tip, men jeg er ny begynder her, og det er først nu at jeg har fundet ud af at man kan bruge den der "Forhåndsvisning" knap, så man ikke gemmer hele tiden:)

Det der med at man skal linke til, hvem man tilføjer til ens artikel?? Den forstår jeg ikke helt? Håber på en forklaring?? 83.72.3.178, 17. marts. 10:50.

Først og fremmest ville det være dejligt, hvis du oprettede en bruger, så er det langt nemmere at kommunikere og overskue, hvad du laver. Med hensyn til forhåndsvisning var du blevet rådgivet til at bruge den flere gange, og havde du været i tvivl om noget, havde det været bedre at spørge først som sidst. Det håber jeg du vil gøre, hvis der er andet du gerne vil vide, for så er vi mange, der rigtig gerne vil hjælpe dig. I din artikel om tvillingepar (som i øvrigt ikke rigtigt har noget grundlag for at være der (se diskussion:kendte tvillingepar) – vi har ikke de samme meninger om hvad der bør repræsenteres som på engelsk wiki) mener jeg, at du i hvert fald er nødt til at lave linktegn til de tvillinger du lister, da det slet ingen mening giver at have listen og så ikke have artikler (eller kommende artikler) med personerne. Håber du spørger igen, hvis du får brug for mere hjælp. --CarinaT 17. mar 2008, 13:20 (CET)

Folkets hus' nodesamling[rediger kildetekst]

Hej CarinaT. Jeg ville bare lige kommentere på din sletning af referencen nodesamlingen på ROD (kultur). Den ér "notable", da den kan give brugeren en ide om hvilken type musik der spilles. Jeg har tilføjet den igen. Jchillerup 21. mar 2008, 12:30 (CET)

Okay, jeg har lige skrevet på din brugerdiskussion. Folkemusik siger i sig selv, hvilken type musik, der spilles. Eventuelt kan du lave en selvstændig artikel om Folkets hus. --CarinaT 21. mar 2008, 12:35 (CET)
Tja. "Folkemusik" i dag er en bred betegnelse, da den ofte bliver blandet sammen med betegnelsen "folk" der bl.a. dækker over blues, singer/songwriter, country, m.m., foruden den nord- og vesteuropæiske spillemandsmusiske tradition som primært bliver spillet/dyrket til/på ROD - og i Folkets Hus Spillefolks nodesamling. Bortset fra det er det en rigtig god ide med en selvstændig artikel om Folkets Hus Spillefolk! :) --Frederik S. Olesen 3. apr 2008, 11:38 (CEST)

Slettet: Paf[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at du har slettet artiklen Paf. Ville det ikke være mere rigtigt at flytte den til wiktionary? Jeg synes den ville passe fint dér. Rune Kock 23. mar 2008, 20:54 (CET)

Det ville sikkert være fint at have artiklen på wiktionary, men den har ingen relevans på wikipedia, og eftersom der ikke er en flytteknap, vil jeg afvente, at en eller anden opretter ordet på wiktionary. --CarinaT 24. mar 2008, 14:35 (CET)
Da det er så svært at finde tilbage til artiklerne, når først de er slettede, kan det være en fordel at de bliver kopieret før de bliver slettet. Eller at der bare kommer en "ordbog" skabelon på. Rune Kock 24. mar 2008, 17:20 (CET)
Når der ikke er noget info, der ikke kan skrives af enhver, er der ingen grund til at gemme på artiklen. --CarinaT 24. mar 2008, 18:01 (CET)

Slettet: Kim Sejberg[rediger kildetekst]

kan se du har slettet mit indlæg vedr. danske bjergbestigere "kim sejberg" -hvorfor?? det er en beskrivelse af mine kendeste meriter i den alpine verden!! det ved jeg vel bedre end du -eller ?? mvh kim (Skrev 87.48.41.230 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg synes næppe man kunne kalde det en artikel, og så var den ikke på dansk, og en person er ikke notabel fordi han har foretaget nogle ekspeditioner. Jeg ved ikke, hvem manden er, men hvis han er interessant for offentligheden, kan han selvfølgelig få en artikel. Når du forfatter artikler, skal du bare gøre dig lidt mere umage, så det er muligt at se, hvad artiklen handler om. Følg stilmanualen. --CarinaT 30. mar 2008, 10:31 (CEST)
Jeg vil gerne supplere med at sige, at hvis du har skrevet om dig selv, så er det en ekstra grund til at slette artiklen. På Wikipedia har vi - af hensyn til neutraliteten - en konvention om, at man ikke skriver om sig selv. Hvis man er relevant nok, kommer der sikkert en anden og skriver om én. --Arne (Amjaabc) 30. mar 2008, 10:42 (CEST)

Oversættelses forespørgelse[rediger kildetekst]

Hej CarinaT

Spurgte på IRC-kanalen, om nogen kunne oversætte det tyske teater-afsnit til artiklen om London og Sir48 mente at det ville være lige noget for dig, hvis du kan finde tid til det på et tidspunkt :) Det er også, indtil videre det eneste punkt der er sat på huskelisten. --Hejsa 29. mar 2008, 19:27 (CET)

Hejsa². Jeg vil gerne se på det, men jeg er ikke lige sikker på, hvornår jeg har tid. Har eksamensperiode for tiden og har vist været lidt sløset så det kan godt være det bliver efter det. --CarinaT 30. mar 2008, 10:31 (CEST)

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Hej Carina.

Jeg har skrevet VW Passat B3, VW Passat B4, VW Passat B5 og VW Passat B6 ind i VW Passat - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 31. mar 2008, 18:33 (CEST)

Hej Christian. Jeg har faktisk gjort det – fik det bare ikke lige skrevet på administrator-siden. --CarinaT 31. mar 2008, 18:35 (CEST)
Nu har jeg flettet Renault Laguna I og Renault Laguna III ind i Renault Laguna - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 4. apr 2008, 15:16 (CEST)
Så er det også gjort. Beklager ventetiden. --CarinaT 7. apr 2008, 17:53 (CEST)
Informationen fra siden VW Golf II/Jetta er nu skrevet ind i siden VW Golf - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 8. apr 2008, 20:17 (CEST)
Jeg har skrevet Citroën XM (1989-1994) og Citroën XM (1994-2000) ind i Citroën XM - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 13. apr 2008, 17:03 (CEST)
Det er klaret (og i øvrigt også foregående forespørgsel). --CarinaT 13. apr 2008, 18:03 (CEST)
Jeg har nu skrevet Audi A4 B5, Audi A4 B6, Audi A4 B7 og Audi A4 B8 ind i Audi A4 - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 21. apr 2008, 19:10 (CEST)
Er forresten også gjort. --CarinaT 23. apr 2008, 23:25 (CEST)
Nu har jeg skrevet VW T4 ind i VW Eurovan - kan du være så sød at sammenflette historikkerne? --Christian Giersing 27. apr 2008, 17:26 (CEST)
Gjort. --CarinaT 27. apr 2008, 19:01 (CEST)

"Fejlagtig" copyvio[rediger kildetekst]

Hej Carina.

Jeg har for et halvt års tid siden oprettet artiklen Lyngby Turistfart, men er nu pludselig kommet på, at jeg har taget oplysningerne derfra uden tilladelse. Hvis du kan være så sød at slette siden, skal jeg nok love aldrig mere at bruge ophavsretsligt beskyttede sider uden tilladelse. --Christian Giersing 1. apr 2008, 20:49 (CEST)

Hej igen. Du behøver alligevel ikke at slette den - jeg har lige kigget, og det kopierede var fjernet. --Christian Giersing 1. apr 2008, 20:52 (CEST)
Jeg kiggede også lige på den og tænkte det samme. Men fint du gør opmærksom på det, hvis det nu var. --CarinaT 1. apr 2008, 20:54 (CEST)

Ansøgning om position som administrator[rediger kildetekst]

Hej Carina.

Hvad gør man, hvis man på da-wiki ønsker sig en position som administrator?

--Christian Giersing 1. apr 2008, 21:00 (CEST)

Hej Christian. Du går ind på Wikipedia:Anmodning om administratorstatus og opretter en anmodning. Der står også, hvad der kræves for vedtagelse. Læs i øvrigt WP:ADMIN for mere info. Jeg tror endnu du bør vente lidt med at anmode til du har deltaget lidt mere i administrative ting som hærværksbekæmpelse, brugerhjælp og lignende og eventuelt deltaget i flere diskussioner, så det er klart, at du har styr på wikipedia-politikkerne og følger med i dem. Men du er selvfølgelig velkommen til at søge. --CarinaT 1. apr 2008, 21:14 (CEST)

GA Amsterdam[rediger kildetekst]

Super at du har GA nomineret Amsterdam! Jeg skal nok tage en god del af forbedringspunkterne på samme måde som da den blev evalueret. Santac 17. apr 2008, 09:47 (CEST)

Det lyder godt. Jeg regner nu ikke med der kommer det store, men man kan jo aldrig vide. Husk at stemme! --CarinaT 17. apr 2008, 09:50 (CEST)

Nyhedsbrev AA-Taskforce[rediger kildetekst]

Nyhedsbrev[rediger kildetekst]

Fantastisk initiativ, og designet er også rigtig flot. Super godt! --Hockeyindustrien 18. apr 2008, 12:29 (CEST)

Enig - det fortjener vist en stjerne:
Den Gode Idés Barnstar
For initiativet med AA-Taskforce-nyhedsbrevet. Arne (Amjaabc) 18. apr 2008, 13:46 (CEST)


Jeg takker mange gange, men kan vist ikke tage hele æren, da det i store træk er stjålet fra en lignende idé. --CarinaT 18. apr 2008, 15:51 (CEST)


Underoverskrift[rediger kildetekst]

En underoverskrift kan være:


Eksempel[rediger kildetekst]

eller

Eksempel[rediger kildetekst]

Eksempel[rediger kildetekst]

Ligner godt nok fed skrift meget (hvis ikke det er magen til)!

men ikke

Eksempel

og heller ikke

Eksempel

De to sidste er der ikke nogen forskel på typografisk - de ser ens ud. Derfor bør det du har tilbagerettet i Østrig ændres igen! --Villy Fink Isaksen 18. apr 2008, 16:24 (CEST)

Jeg er af den klare opfattelse, at man skal forsøge at bevare overskuelighed i indholdsfortegnelsen, og med for mange underoverskrifter bliver der let forvirring, derfor mener jeg ikke min redigering skal tilbageføres. Samme metode er også brugt i fx Tyskland#Nationale symboler og Prag#Til og fra Prag. --CarinaT 18. apr 2008, 16:29 (CEST)
Jeg mener en forveksling med søgeord (med fedskrift) er et vægtigt argument til at undgå dine redigeringer. --Villy Fink Isaksen 18. apr 2008, 16:32 (CEST)
Jeg synes du skal tage det op på brønden så. Den underoverskrift med fem lighedstegn er også det samme som fed skrift. Hvis det skal være forbudt med den slags inddeling, skal det jo også fjernes alle de steder, det forekommer. --CarinaT 18. apr 2008, 19:33 (CEST)

Hej Carina.

Kan du være så sød at slette billede:Wiki406.jpg - jeg har lagt det på Commons med samme navn.

--Christian Giersing 20. apr 2008, 15:26 (CEST)

Det er gjort. --CarinaT 20. apr 2008, 15:37 (CEST)
Kan du også være så sød at slette siderne Seat León/Altea/Toledo og Seat Leon/Toledo (1999-2005) - der er sider om både Seat León, Seat Altea og Seat Toledo. --Christian Giersing 20. apr 2008, 15:59 (CEST)
Også klaret. --CarinaT 20. apr 2008, 19:16 (CEST)