Brugerdiskussion:Dansk Blindesamfund

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hejsa og velkommen til. Vær dog venligst obs på at man ikke skriver om sig selv. mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:05 (CEST)

Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dansk Blindesamfund! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:05 (CEST)

men

Wikipedia er ikke...

På Wikipedia er vi meget glade for nye bidrag, men vi har nogle grundregler, og da ikke alle dine bidrag ser ud til at være i overensstemmelse med disse, vil vi gerne minde om at Wikipedia ikke er:

  • ... et sted hvor du skal reklamere for dig selv, dine venner, din hjemmeside, arbejdsplads eller forening eller bare butikker og hjemmesider, du godt kan lide
  • ... en ordbog – brug i stedet Wiktionary
  • ... en talerstol
  • ... en kampplads eller diskussionsforum
  • ... et sted hvor du kan uploade billeder, blot for at dele dem med dine venner
  • ... et CV-indeks
  • ... en netavis eller blog
  • ... et chatroom
  • ... en kogebog – brug i stedet Wikikogebogen

Du kan læse mere om hvad Wikipedia ikke er, og samtidigt er det vigtigt at du skriver ud fra et neutralt synspunkt.

Ved at overholde disse regler får vi alle mest ud af det i længden. Du er selvfølgelig velkommen til at spørge i begynderforummet, såfremt du har yderligere spørgsmål.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:05 (CEST)


Hej, tak for velkomsten. Jeg kan ikke finde det sted, hvor der skulle stå "man"? Vh Tina(Skrev Dansk Blindesamfund (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejsa. Jeg henviser til Wikipedia neutralitetspolitik og politikken vedr. selvbiografier. mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:20 (CEST)

Som jeg læser retningslinierne, må der ikke være en særskilt side om Thorkild Olesen, men han må gerne være beskrevet på Dansk Blindesamfunds side? Jeg har vanskeligt ved at se, hvor teksten om Dansk Blindesamfund er selvpromoverende og subjektiv? Jeg undskylder, at jeg ikke fik underskrevet mit forrige indlæg. Vh Tina Hoff (Skrev ‎Dansk Blindesamfund (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hejse. Hvis jeres formand overholder kriterierne for biografier er der ikke noget problem i at have en artikel om vedkommende. Den skal bare være forfattet af en neutral, uvildig bruger. Artiklerne her på Wikipedia er ikke profiler, men artikler og der er indhold direkte fra de forskellige organisationers egne hjemmesider sjældent i tråd med kriterierne for gode artikler. mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:51 (CEST)
(Tip) Du "underskriver" dine indlæg med ~~~~ (4 "tilder"), så indsættes navn og dato automatiskt. Så kan man nemmere følge med i hvem, der har skrevet hvad hvornår. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 24. okt 2013, 14:53 (CEST)

Hej Knud. Jeg håber, du kan hjælpe mig igen. Jeg har forsøgt at gøre teksten endnu mere neutral for at leve op til retningslinierne. Artiklerne er skrevet til Wikipedia og ikke taget fra foreningens hjemmeside. Vil et alternativ være at slette begge artikler og slette profilen "Dansk Blindesamfund"? Og i stedet håbe, at andre vil oprette en artikel, som i bedste fald er mangelfuld, i værste fald ikke har korrekt indhold? Vh Tina Hoff

Naah - de skal vel ikke slettes, der skal bare andre og flere kilder end jer selv TherasTaneel (diskussion) 25. okt 2013, 09:24 (CEST)

Hej TherasTaneel. Jeg beklager, jeg først ser din kommentar nu. Jeg forstår dog stadig ikke helt, hvad vi kan gøre ved artiklerne, før de passer til retningslinjerne? Det bedste vil vel være at slette dem? Jeg kan ikke helt se, hvilke kilder vi mangler. Der er henvisninger til både Danske Handicaporganisationer og Grevinde Alexandras hjemmeside. Vi vil naturligvis overholde retningslinjerne, men hvis vi ikke kan det, vil det bedste være at håbe, at nogle andre vil lave en artikel om Dansk Blindesamfund. Håber, du kan hjælpe mig. Vh Tina

Hejsa, det er helt fint, man kan ikke være alle steder på en gang. :) Jo, der skrives lidt en gang i mellem i aviserne om DBs virke, så man kunne udvide artiklen med lidt mere, som f.eks. på landsformandens artikel, hvor der er et indslag fra P3. TherasTaneel (diskussion) 4. dec 2013, 22:38 (CET)
Og måske lidt mere om præcist hvilken balance i ligestilling der ønskes. TherasTaneel (diskussion) 4. dec 2013, 22:48 (CET) Hmm, den var lidt snørklet, jeg prøvet lige igen; der står at DB vil sikre "ligestilling med andre borgere i samfundet", men der står ikke hvad der mangler for ligestilling. TherasTaneel (diskussion) 4. dec 2013, 22:52 (CET)

Hej igen. Mange tak for din hjælp. Jeg har nu forsøgt at sætte eksterne links ind relevante steder i håb om, at det kan gøre artiklerne brugbare, og at det kan fjerne advarselsikonerne? Vh Tina

Lad være..[rediger kildetekst]

med at skrive om jer selv.

Og nu vi er ved det:

Velkommen til den danske Wikipedia, Dansk Blindesamfund!
Vi er glade for at have dig her, men...
Enten svarer dit brugernavn til navnet på en virksomhed, organisation eller myndighed, hvilket ikke er i overensstemmelse med vores regler, eller også har vi en mistanke om, at denne konto er oprettet, så flere brugere kan dele den, hvilket ikke er tilladt.


Konti, der har virksomhedsnavne kan give tvivl om, hvorvidt brugeren rent faktisk tegner virksomheden, eller blot er en bruger, der har valgt firmanavnet. Konti, der er delt af flere brugere, er også problematiske. Det kan du/I læse mere om i retningslinjerne for brugerkonti og -navne.

Hvis du bruger kontoen alene, skal du vælge et andet navn. Det gør du ved enten at oprette en ny konto eller ved at anmode om at ændre dit brugernavn. Hvis I er flere, der bruger kontoen, skal vi derfor bede dig/jer om at oprette hver jeres konti og kun bidrage dér. En brugerkonto kan oprettes på denne side.

Hvis formålet med denne konto ikke er at dele den, kan du lægge en kommentar på denne diskussionsside, hvor du gør opmærksom på dette. Det kan gøres ved at trykke på 'nyt emne' øverst på siden eller følge dette link.
Med venlig hilsen --Palnatoke (diskussion) 9. dec 2013, 14:31 (CET).

Hej Palnatoke. Tak for dit hurtige svar. Kan du fortælle mig, hvordan jeg sletter Dansk Blindesamfunds indlæg og profil? Vi kan vist desværre ikke benytte Wikipedia. Vh Tina/Dansk Blindesamfund

Da du klikkede på "Gem side", udgav du uigenkaldeligt dit bidrag under de relevante licenser. Du kan på WP:RENAME (som der også er link til i boksen) få et nyt brugernavn, men det er det. På WP:SLET kan du stille sletningsforslag, men du skal næppe forvente at der bliver enighed om at slette artikler, som neutralt beskriver personer, organisationer eller andre emner, der må betragtes som relevante. En langt bedre strategi vil være at I i Dansk Blindesamfund finder ud af om der er steder, hvor jeres website eller andre publikationer kan være gode kilder. Hvis der er konkrete fejl, er I naturligvis også velkomne til at rette dem. --Palnatoke (diskussion) 9. dec 2013, 14:45 (CET)

Tak for svaret. Jeg har slettet indholdet i de to artikler, så der nu kun står "Dansk Blindesamfund" og "Thorkild Olesen". Det kan jeg dog ikke fjerne. Vh Tina

Hej Tina,
Dansk Blindesamfund og Thorkild Olesen opfylder efter min opfattelse det der skal til for at have en artikel. Spørgsmålet er blot, hvem der bør skrive den, jf. ovenfor. Jeg har rullet sletningen af Thorkild Olesen tilbage og formoder, at også ændringerne i Dansk Blindesamfund bliver rullet tilbage. Mon ikke at begge artikler på sigt kan blive rettet op af neutrale brugere, særlig hvis der er neutrale kilder at støtte sig til. Pugilist (diskussion) 9. dec 2013, 14:52 (CET)