Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum/arkiv 2014-2015

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Dipsacus fullonum! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen Knud Winckelmann (diskussion) 10. jul 2014, 21:24 (CEST)

Infobokse til byer/bebyggelser[rediger kildetekst]

Hej. Jeg kan se du arbejder lidt med "Skabelon:Infoboks by" i en sandkasse.
Der findes tilsyneladende to næsten ens infobokse, hvor det begge steder hedder:

"... ikke til politisk eller administrative områder som kommuner eller regioner".

Ingen af de to skabeloner ser ud til at kende til den andens eksistens, hvorfor der ikke findes nogen vejledning så man kan se hvornår den ene er god at bruge, og hvornår det er bedre at bruge den anden.
Hvis du arbejder på en eller anden form for forbedring, kunne du så overveje at forbedre vejledningerne så det bliver lettere for fremtidige brugere at skelne mellem de to.

-- Mvh PHansen (diskussion) 21. jul 2014, 10:05 (CEST)

Hej PHansen. Jeg var ikke lige opmærksom på {{Infoboks bebyggelse}} som kun bruges af 8 artikler. Den ligner en beskåret udgave af {{Infoboks by}}. Såvidt jeg umiddelbart kan se, er alle parameternavnene ens, så man kan sikkert erstatte {{Infoboks bebyggelse}} med en omdirigering til {{Infoboks by}}. Måske Bruger:Patchfinder som oprettede den, kan forklare formålet med {{Infoboks bebyggelse}}. Jeg kan i hvert fald ikke se det. Kartebolle (diskussion) 21. jul 2014, 10:32 (CEST)

Tak for svaret. Ja, det er nok snarere Bruger:Patchfinder jeg skal spørge. Jeg så for lidt siden dit indlæg på Wikipedia:Landsbybrønden/infobokse på mobile enheder, så dit fokus er et andet.
Gad vide om det ikke er det samme der er på spil i Skabelon:Infoboks forfatter, hvis vejledning jeg udfyldte i går med alle parametre. Men se det nederste eksempel: Skabelon:Infoboks forfatter#Eksempel med Thomas Boberg, der har tom plads som på Täby.
-- Mvh PHansen (diskussion) 21. jul 2014, 11:10 (CEST)

Ja, {{Infoboks forfatter}} har samme problem som {{Infoboks by}} med tomme afsnit hvor ikke alle parametre bruges, og samme type løsning kan bruges. Jeg vil rette de 2 infobokse samtidig om et par dage hvis der ikke forinden kommer berettigede indvendinger til metoden som svar på mit indlæg om det på Landsbybrønden. Mvh. Kartebolle (diskussion) 21. jul 2014, 11:26 (CEST)
Jeg har nu en rettet udgave af {{Infoboks forfatter}} klar i min personlige skabelonsandkasse (brug "Bruger:Dipsacus fullonum/sandkasse" som sandkasse-præfiks). Den virker for mig, men jeg vil også give interesserede lidt tid til testning. Kartebolle (diskussion) 22. jul 2014, 12:39 (CEST)

Jeg har testet to på en almindelig pc og de ser fine ud, så det lover godt. -- Mvh PHansen (diskussion) 22. jul 2014, 13:07 (CEST)

Jeg opdagede samme problem i {{Infoboks flod}}. En ny rettet udgave ligger i min skabelonsandkasse. Jeg regner med at kopiere de rettede skabeloner tilbage til skabelonnavnerummet i morgen. Kartebolle (diskussion) 22. jul 2014, 15:58 (CEST)

Tak for din rettelse af Kursk oblast[rediger kildetekst]

Men hvordan retter vi så Skabelon:Infoboks russisk føderationselement, jeg gik netop til den for at finde infoboksen, og kopierede direkte. Der står følgende: "|KortPlacering = |KortPlaceringLegend = |Våbenskjold = |VåbenskjoldHenvisning = |Flag = |FlagHenvisning = " i modsætning til din rettelse: "|kort = |navn = |våben = |VåbenskjoldHenvisning = |flag = |FlagHenvisning = " mvh Per (PerV) (diskussion) 8. aug 2014, 11:11 (CEST)
PS: Det ser ud til at du er en ørn til retning af infobokse, så jeg vil bede dig ved lejlighed kigge på Skabelon:Infoboks sø. Jeg har ved flere lejligheder, senest på Gusinoje lagt mærke til at " |billedtekst =" ikke bliver vist, derimod står der under kortet f.ex. "Gusinoje (Rusland)", hvor det kommer fra, fatter jeg ikke :( mvh Per (PerV) (diskussion) 8. aug 2014, 11:23 (CEST)

Skabelon:Infoboks russisk føderationselement blev gennemgribende omskrevet 25. marts i år, og da blev de 4 parametrenavne ændret. Da jeg formoder at det skete ved en fejl, har jeg genetableret de originale navne og fjernet min rettelse af Kursk oblast.
Jeg har fundet og rettet fejlen i Skabelon:Infoboks sø. Mvh. Kartebolle (diskussion) 8. aug 2014, 11:49 (CEST)
Endnu engang tak, men er det ikke korrekt, at et af sættene "|label = |billedtekst =" skal fjernes fra Skabelon:Infoboks sø? mvh Per (PerV) (diskussion) 8. aug 2014, 14:15 (CEST)
Jo, de skal selvfølgelig kun stå én gang i listen. Jeg har fjernet dubletterne og sat en lille forklaring ind om brugen. Mvh. Kartebolle (diskussion) 8. aug 2014, 14:34 (CEST)
Thumb up,Thumb up,Thumb up ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 8. aug 2014, 19:08 (CEST)

Glansbladet Hvidtjørn[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle. Tak for din udvidelse af denne artikel. jeg har - som ønsket - set den igennem og foretaget nogle smårettelser (søsterlinks i stedet for commonscat; billedtekst i taxoboksen; typografiske rettelser). Det meste er uden indholdsmæssig betydning, så hvis du foretrækker din egen udgave, kan du bare tilbageføre artiklen til den. Mvh. --Sten Porse (diskussion) 12. aug 2014, 23:08 (CEST)

Da du på mig virker som en rigtig "skabelonnørd" ;), håber jeg du evt. kan hjælpe mig med at udvikle en skabelon tilsvarende den engelske "Infox Russian inhabited locality, den skal måske hedde "Skabelon:Infoboks by i Rusland". Umiddelbart er jeg interesseret i samme funktion som på den engelske med to kort, hvor det ene er et oversigtskort over russiske føderale enheder tilsvarende Fil:Kursk in Russia.svg, som et billede, og det andet kort er et kort over den aktuelle føderale enhed, hvor den røde prik bliver sat med coord. Vi helt sikkert importere samtlige Russia federal subject location map templates for at få det til at fungere. Både infoboksens konstruktion og importen af kortene overstiger helt sikkert mine evner. Du kan sikkert instruere mig i, hvordan jeg importerer kortene, men infoboksen giver jeg op overfor :(

I håb om din hjælp :) mvh Per (PerV) (diskussion) 14. aug 2014, 11:13 (CEST)

Jeg lover ikke at kan gøre det, men jeg vil kigge på det. Mvh. Kartebolle (diskussion) 14. aug 2014, 11:53 (CEST)
Tusind tak, det er absolut godt nok for mig ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 14. aug 2014, 12:06 (CEST)
Da Vincis Barnstar
Dit arbejde med skabeloner er meget værdsat, mange af skabelonerne på da-wiki er rodede eller forældede i forhold til en-wiki så det er dejligt at du kan fixe nogen af dem. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 15. aug 2014, 14:32 (CEST)


Mange tak. Jeg er nok på nogle måder en "insane hacker" selv. Mvh. Kartebolle (diskussion) 15. aug 2014, 14:43 (CEST)
Tja, nogle får anerkendelse på spinkelt grundlag, tillykke med det!--Ramloser (diskussion) 6. sep 2014, 23:54 (CEST)
Hvad skal den kommentar til for Ramloser? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 16. sep 2014, 12:09 (CEST)

Botarbejde[rediger kildetekst]

Dejligt at få rettet henvisningerne, så de peger på den rigtige artikel. Det er en lang liste, så jeg tager hatten af for dette arbejde. Men jeg ville foretrække at arbejdet blev udført af en bot, så det forstyrrer mindre på Seneste ændringer. Evt. foretag redigeringerne manuelt med bottens brugerkonto. --|EPO| COM: 24. aug 2014, 18:38 (CEST)

Jeg har nu fornyet min tidligere anmodning om godkendelse af en bot, og vil indstille arbejdet med rettelse af flertydige links indtil den er behandlet. Mvh. Kartebolle (diskussion) 24. aug 2014, 19:41 (CEST)

Liste over afsnit (episode)-skabelon[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle, jeg er i øjeblikket igang med at lave en liste over episoder af en TV-serie. Den engelske version af Skabelon:Liste over afsnit (episode) har en parameter der hedder Aux1 og muligvis også Aux2 som tilføjer et ekstra felt til tabellen, siden du er en ørn med skabeloner ville jeg høre om du kunne tilføje en sådan funktion til skabelonen? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 3. sep 2014, 10:56 (CEST)

Funktionen findes allerede, det hedder bare Eks1, Eks2 osv. på dansk. Du kan se den komplette liste over parametre, og hvordan listerne i det hele tages bygges op på Skabelon:Afsnitsliste. --Dannebrog Spy (diskussion) 3. sep 2014, 11:14 (CEST)
Tak! Mvh. InsaneHacker (diskussion) 4. sep 2014, 13:14 (CEST)

Rolig nu....[rediger kildetekst]

Tror du har for meget tid, en dårlig dag eller ikke fanget en del af det fornuftige ved Wikipedia. Men undlad venligst at bringe min troværdig i spil, pga. din manglende forståelse for en del ting på dawp. // Pixi Uno (diskussion) 6. sep 2014, 21:47 (CEST)

Støtter (diskussion). Fint med nye øjne på artiklerne, men dokumentation for påstande om manglende verificering skal være i orden. Klap hesten.--Ramloser (diskussion) 6. sep 2014, 23:52 (CEST)
Det er da vist Pixi Uno der (desværre som flere gange tidligere) mangler forståelse for at føre en omgangstone der fremmer samarbejdsklimaet på dawiki. - Nico (diskussion) 7. sep 2014, 00:23 (CEST)
@Ramloser, jeg er ikke rigtig med. Hvad er det som du støtter? Vedrørende dokumentation for manglende verificering, så kig på denne redigering af Pixi Uno som tilføjede fødested til en kildebelagt angivelse af fødselsdato, selvom fødestedet ikke fremgår at kilden. Dvs. at påstanden om fødested ikke alene ikke var verificerbar, men også misvisende og fejlagtigt fremstod som om at den var det. Det var grunden til at jeg fjernede redigeringen. Fjernelsen blev kaldt en uskik af Pixi Uno selv om den var i overensstemmelse med Wikipedia:Verificerbarhed. Da jeg påpegede dette overfor Pixi Uno, svarede vedkommende kun med ordet "Klovn". Jeg kan se på brugerens diskussionsside at vedkommende adskillige gange har haft problemer med at tale ordentlig til andre brugere og i øvrigt at overholde gældende normer. Hvis det opfattes som acceptabelt at han eller hun vedvarende opfører sig på denne måde, vil jeg overveje om jeg ønsker at fortsætte med at bidrage til Wikipedia. Min karriere her er endnu kort, men jeg begynder at få en ide om hvorfor der er så relativt få bidragsydere, hvis etablerede administratorer optræder sådan overfor nye brugere. Mvh. Kartebolle (diskussion) 7. sep 2014, 00:54 (CEST)
Jeg forstår simpelthen ikke, at mandens fødselsdato kan give anledning til redigeringskrig; hvis rettelser linker forkert, søger man som bruger at finde et bedre link; skulle oplysningen være kontroversiel, er det naturligvis på sin plads at slette den. Men en fødselsdato? - I øvrigt skulle jeg have holdt bøtte, jeg har egentlig "lovet" mig selv ikke at blande mig i frugtesløse diskussioner. --Ramloser (diskussion) 8. sep 2014, 16:58 (CEST)

Bydel/forstad[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle. Jeg vil kraftigt opfordre dig til at give bruger:Rmir2 besked om din holdning omkring forstæder (på hans diskussionsside), da han besidder en stor viden om begrebets historiske anvendelse. Det er vigtigt pga. udarbejdelsen af en ny stilmanual med klarere definitioner. Venlig hilsen --Hubertus (diskussion) 15. sep 2014, 18:04 (CEST)

Hej Kartebolle. Jeg ved ikke, om du har forudsætninger for at udtale dig om brugen af forstadsbegrebet i Danmark eller andre lande, men jeg føler mig ikke overbevist om det. Jeg vil anbefale dig at sætte dig ind i emnet fx via de ældre trykte statistiske folketællinger samt i den faglige litteratur. Du vil finde egnede litteraturhenvisninger i forbindelse med de artikler, der er oprettede her på dansk wiki. Hvis du der efter ønsker en diskussion er jeg meget åben for at tage den med dig. Jeg vil dog henstille, at du ikke begynder at lave om på artiklerne inden, at vi har haft en mulighed for stille og roligt at gennemdrøfte det. Det vil sagligheden på dansk wiki være bedst tjent med. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 16. sep 2014, 11:37 (CEST)
Jeg har rigeligt med forudsætninger til at slå op i tabellerne over danske byer i forskellige årgange af Statistisk Årbog og finde forstæder nævnt som ikke er forstader til købstader, samt f.eks. læse Danske byers folketal 1801-1981, Statistiske undersøgelser nr. 42 (Danmarks Statitik 1985) af Christian Wichmann Matthiessen som også diskuterer forstader og forstadsbegrebet. Jeg laver ingen væsentlige ændringer i artikler uden at henvise til kilder af hvad jeg skønner som god kvalitet. Mvh. Kartebolle (diskussion) 16. sep 2014, 11:56 (CEST)
Du kan ikke bruge Statistisk Årbog, da det er en kort sammenfatning. De officielle opgørelser og kriterierne for dem findes i serien "Statistiske Meddelelser". Ligeledes, Christian Wichmann Matthiessens bearbejdning kan ikke sidestilles med Danmarks Statistiks originale offentliggørelser. CWMs arbejde var betinget af et ønske om at undersøge "Danske byers vækst", hvor samlede byområder skulle indgå (forstæder var ikke specielt behandlede), og brugskonteksten derfor en anden. Gør venligst dit kildearbejde ordentligt. Rmir2 (diskussion) 16. sep 2014, 12:59 (CEST)

Dobbeltgænger[rediger kildetekst]

Hej, på en-wiki er der mange der opretter såkaldte "dobbeltgængerkontoer" for at forhindre misforståelser mht. navn og evt. forsøg på at impersonere. Kunne det være en ide at registrere navnet Kartebolle som en dobbeltgængerkonto som redirecter til Dipsacus fullonum? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 25. sep 2014, 12:10 (CEST)

Tak for ideen. Jeg har oprettet Bruger:Kartebolle og omdirigeret Brugerdiskussion:Kartebolle hertil. Mvh. Kartebolle (diskussion) 25. sep 2014, 12:48 (CEST)

Skabelon igen igen[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle! Jeg har lige indsat {{Infoboks våben}} på Heckler & Koch USP og den virker fint bortset fra en ting. Under visse punkter såsom vægt og længde har jeg skrevet alle de forskellige modeller i en punktliste.

  • Model 1 vægt
  • Model 2 vægt
  • Osv.

Problemet er bare at infoboksens formatering får det første punkt til bare at være en normal *. Er det noget du evt. kunne kigge på? På forhånd tak. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 17. okt 2014, 13:00 (CEST)

Hej. Jeg er lige kommet hjem fra ferie, så det er derfor jeg ikke har været aktiv i over en uge.
Whitespace (mellemrum og linjeskift mv.) ignoreres i begyndelsen og slutningen af parameterværdier ved brug af skabeloner. Derfor skal parameteren bruges på starten af en linje i skabelondefinitionen hvis dette er nødvendigt for formateringen som eksempel ved punktopstillinger. Jeg har rettet det i {{Infoboks våben}} for parameterne "længde", "del_længde" og "patron" (her: Speciel:Diff/7824281). Er der flere tilsvarende problemer andre steder, kan det sandsynligvis nemt rettes med flere ekstra linjeskift i skabelonen, når man ved hvad man skal kigge efter. Mvh. Kartebolle (diskussion) 18. okt 2014, 12:24 (CEST)

Bruger:Dipsacus_fullonum/Flertydige_titler[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle
Må jeg flytte Bruger:Dipsacus_fullonum/Flertydige_titler til Wikipedia:Flertydige titler? Den kan selvfølge risikere "nådesløs" redigering som altid her på Wikipedia. :-) Vi diskuterer indholdet på Wikipedia:Landsbybrønden/Flertydigsider og specialiseringssider. Tak for initiativet med at skrive normforslaget.
--Glenn (diskussion) 21. okt 2014, 17:37 (CEST)

Hej med dig.

Med det kendskab du ser ud til at have til skabelonkodning, er det så muligt jeg kunne overtale dig til at lave "et eller andet" med Skabelon:Infoboks by, så under-overskriften "Demografi" kun vises, hvis en af parametrene under den udfyldes? Jeg synes ikke at det ser så pænt ud, at den blot står uden noget under, se f.eks. Täby (Närke).

På forhånd tak og god weekend. Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 25. okt 2014, 12:48 (CEST)

Anmodning om input[rediger kildetekst]

Hej Dipsacus fullonum, hvis du har tid vil jeg gerne høre dit input til et forslag på en ny revision af WP:POINT. Du kan finde forslaget og skrive kommentarer på Wikipedia-diskussion:Forstyr ikke Wikipedia for at fremføre en pointe. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 11. nov 2014, 10:43 (CET)

Som følge af udbygningen af Hjælp:Translitteration er der en diskussion om translitteration under opsejling på Hjælp-diskussion:Translitteration som du muligvis er interesseret i. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. apr 2015, 01:35 (CEST)