Brugerdiskussion:EileenSanda/Arkiv 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

William Heinesen[redigér wikikode]

Kan se du har fjernet dødstedet/byen på ham. Er det fordi at han ikke er død der eller hvad? Har du et bedre bud på hvor han så er død henne? --M (diskussion) 8. feb 2014, 12:10 (CET)

Nej, jeg kunne bare ikke se det skrevet nogen steder, hvor han døde, det har sikkert været i Tórshavn, men jeg er ikke sikker. Er du sikker på, at han døde der? Egentlig ville jeg først kun fjerne forkortelsen, som jeg først ikke forstod, men så forsøgte jeg at find referencer til hvor han døde, men det lykkedes ikke. Dødsstedet er ikke nævnt i andre wiki-artikler, som jeg undersøgte og heller ikke i Den Store Danske. Det sker jo, at færinger bliver sendt til et hospital i Danmark til behandling, og at de dør der. EileenSanda (diskussion) 8. feb 2014, 13:17 (CET)

Barnstar![redigér wikikode]

Original Barnstar.png Den originale Barnstar
For dit arbejde (og specielt det faktum at du har holdt dig neutral ang. emnerne) med Grindedrab og Sea Shepherd Conservation Society syntes jeg at du fortjener denne barnstar! Mvh. InsaneHacker (diskussion) 9. aug 2014, 17:11 (CEST)


Tak for det :) EileenSanda (diskussion) 9. aug 2014, 17:15 (CEST)

Kære EileenSanda[redigér wikikode]

Husk, hvis man ikke gør noget, gør man ingen fejl!!!!

Al ros for din store indsats om Sea ... , men ærligt en fuld færing har jeg mødt før ;)

Kram fra Per! ;)

mvh Per (PerV) (diskussion) 1. sep 2014, 01:21 (CEST)

Hehe, ok :) vh. Eileen
Hej Eileen,
Som du kan se har jeg blandet mig i diskussionen om din artikel GrindStop 2014 på Færøerne. Efter min mening har du gjort et stort og flot arbejde. Den kritik, du har været udsat for, er desværre fremsat af folk, der savner evne til at sætte sig ud over deres eget snæversyn. Det er en ret ny tendens her på dansk wiki. Jeg kan kun beklage den og håbe på, at du vil fortsætte med dine værdifulde bidrag. Jeg glædede mig meget over det resultat, der ved vores fælles anstrengelser kom ud af artiklen om Thorshavn.
Til sidst et lille forslag: Du har på din brugerside omtalt nogle af dine bidrag. Jeg har lavet min egen hjemmeside om til en komplet oversigt over alle artikler, jeg har oprettet og/eller ydet væsentlige bidrag til. Det har været nyttigt både for at danne sig et overblik over emner, der er behandlede, og for at søge efter bestemte artikler, jeg gerne vil kunne vende tilbage til. Måske en ide, du kunne bruge? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 3. sep 2014, 21:04 (CEST)
Hej Rmir2, tusind tak for de venlige ord :) Og tak for forslaget, det kan da godt være, at jeg skulle gøre det samme. Med venlig hilsen Eileen EileenSanda (diskussion) 3. sep 2014, 21:15 (CEST)
Hej igen. Jeg kan se, at du nu er begyndt på det, og det ser flot ud. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 4. sep 2014, 07:30 (CEST)

Det var en god ide med at skrive en oversigt over artikler som jeg har oprettet/bidraget til på dansk Wikipedia på min brugerside, jeg blev lidt overrasket over, at jeg kun havde oprettet 2 artikler om færøske politikere, men en hel del om lister over færøske politikere og ret mange over færøske forfattere. Så nu er jeg gået i gang med at skrive om færøske politiere, jeg har oprettet en artikel om Atli Dam, som var Færøernes lagmand i 16 år og folketingsmedlem to gange. Mvh. EileenSanda (diskussion) 4. sep 2014, 15:32 (CEST)

Atli Dam er uden tvivl en vigtig person i færøsk (og dansk) politik, så det er et yderst velkomment tiltag. Venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 4. sep 2014, 16:23 (CEST)

Brúkari:Awesomeduff[redigér wikikode]

Hejsa. Awesomeduff har fået sig selv blokeret både her og på enwiki og jeg kan se på hans bidrag på fowiki at han vist ikke helt har forstået hvad Wikipedia går ud på. Jeg tænkte at du måske kunne give ham en forklaring på færøsk, for jeg tror at der måske er en sprogbarriere? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 16. sep 2014, 21:34 (CEST)

Hej, jeg tror at der er tale om en ganske ung fyr, kender ham dog ikke. Jeg har overvejet at blokere ham, har kun ladet være fordi han også har lavet konstruktive redigeringer f.eks. om udenlandske fodboldspillere, og så tænkte jeg at jeg ville se tiden lidt an. Jeg har engang lagt mærke til at han lavede dumme, ukonstuktive redigeringer på den engelske men har slet ikke lagt mærke til ham her på den danske. Jeg tror ikke, at det er sproget som forhindrer, jeg tror simpelthen bara at vedkommende er for umoden og vil diskutere med nogen. Jeg har to gange skrevet på hans færøske diskussionsside, men han har ikke svaret mig. Sådan, nu har jeg spærret ham i en måned. Ærgerligt at en person som eller ser ud til at kende til wikikoder osv. laver sådan nogle dumme redigeringer. Tak fordi du gav besked om brugeren. Så bruger jeg ikke mere tid på ham den næste måned i hvert fald. Med venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 16. sep 2014, 23:13 (CEST)

WP-Boks syntaks[redigér wikikode]

Hej Eileen, der er i øjeblikket en fejl i mange af WikiProjekt-boksene så når du skriver |klasse= skal du helst skrive det med stort sådan at der står |klasse=Liste og ikke |klasse=liste. Hvis det bliver skrevet med småt virker linket til kategorien ikke. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 22. sep 2014, 13:41 (CEST)

Hej. Ok, det vidste jeg ikki, det skal jeg være opmærksom på fremover, tak for oplysningen :) Vh. EileenSanda (diskussion) 22. sep 2014, 14:45 (CEST)

Barnstar[redigér wikikode]

Barnstar of National Merit Faroe Islands v2.png Færøernes Barnstar
For din imponerende og utrættelige indsats for at oprette nye artikler vedrørende Færøerne. Rmir2 (diskussion) 24. sep 2014, 15:04 (CEST)


Operation GrindStop 2014[redigér wikikode]

Hej Eileen,
som du måske har set, har jeg foreslået Operation GrindStop 2014 som "ugens artikel", da jeg synes, at du har lavet en virkelig flot artikel. Du er selvsagt velkommen til at deltage i afstemningen. Desuden vil der formentlig komme nogle forslag omkring strukturen. Også i den forbindelse ser jeg gerne, at du bidrager som den, der ved mest om emnet.
PS: du har fået en virkelig fin forside
venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 2. nov 2014, 08:12 (CET)
Hej Rmir2, det har jeg ikke lagt mærke til, tusind tak for det :) Ja, jeg skal nok være opmærksom på forslag om ændringer og deltage aktivt med at forbedre artiklen. Venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 2. nov 2014, 17:35 (CET)

Barnstar![redigér wikikode]

Starhalf.png Den Højre Barnstar
I anledning af at jeg har nomineret Operation GrindStop 2014 til at blive en lovende artikel giver jeg alle betydelige bidragsydere på artiklen den halve barnstar for godt samarbejde om et kontroversielt emne. Godt arbejde! Mvh. InsaneHacker (diskussion) 7. nov 2014, 11:39 (CET)


Tusind tak :)[redigér wikikode]

Kære EileenSanda - tusind tak for barnstar'en, den er rigtig stolt af og meget glad for at se mine skabeloner kan bruges ;) samtidig vil jeg lige sige velkommen til WikiProjekt Politik, jeg har lagt mærke til dine artikler om færøske politikere, derfor synes jeg du os fortjener ros, derfor småkagen nedenunder Vh. --BillyDK (diskussion) 9. dec 2014, 21:44 (CET)

For dine artikler om og med relevans for Færøerne - vh. --BillyDK (diskussion) 9. dec 2014, 21:44 (CET)


Hehe, jeg elsker cookies, tusind tak :) Mvh. EileenSanda (diskussion) 9. dec 2014, 23:30 (CET)

Translating the interface in your language, we need your help[redigér wikikode]

Hello EileenSanda, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
For at tilføje eller ændre oversættelser for alle wikier, skal du bruge translatewiki.net, der er MediaWikis lokaliseringsprojekt.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 26. apr 2015, 16:06 (CEST)

Operation GrindStop 2014 (2015)[redigér wikikode]

Hej Eileen, jeg kan se at du har opdateret med oplysninger om en planlagt aktion i 2015. Jeg tror, at det vil være en god ide at overveje, om der (måske allerede nu) bør oprettes en særlig artikel om begivenheder i 2015. Det vil i givet fald være rimeligt, at de lovgivningsmæssige tiltag, som skete på baggrund af aktionen i 2014, forbliver i den nuværende artikel. Dette kunne dog samtidig omtales som en del af forudsætningerne for aktionsbegivenhederne i 2015. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. jun 2015, 12:51 (CEST)

Hey Rmir2. Aktionen er ikke kun planlagt, den er i gang, Sea Shepherd ankom til Færøerne i midten af juni 2015, altså for ca. to uger siden. Ja, jeg har da også overvejet, om vi ikke burde oprette en ny artikel om den nye aktion, men jeg tænkte at vente lidt. Jeg har ikke planer om at skrive lige så meget om emnet, som jeg gjorde sidste år. SS har heller ikke fået samme opmærksomhed i år som i fjor. De er heller ikke så mange i år. Jeg har f.eks. ikke set nogen af dem endnu, sidste år kunne man ikke undgå at se dem. De holder stadog vagt enkelte steder, men slet ikke så mange steder som før. Skal vi ikke se tiden lidt an? Venlig hilsen --EileenSanda (diskussion) 29. jun 2015, 14:00 (CEST)

ks og x[redigér wikikode]

Hej!

Vi har allerede Skabelon:Infoboks person, så det er nok bedre at arbejde videre på den i stedet for den nye Skabelon:Infobox person. Eller er der en diskussion, jeg har overset? --Palnatoke (diskussion) 5. jul 2015, 16:47 (CEST)

Tilsvarende med Skabelon:Infoboks sportsperson og Skabelon:Infobox sportsperson. --Palnatoke (diskussion) 5. jul 2015, 16:50 (CEST)
Hej Palnatoke. Nej, der er ikke nogen diskussion du har overset, dette var på eget initiativ. Ja, jeg ved godt, at der allerede er oprettet en infoboks person med ks, men jeg tænkte at jeg ville oprette en der svarer til "Infobox sportsperson" på engelsk Wikipedia, og den hænger sammen med Infobox person og flere andre skabeloner. Skal jeg ikke bare fortsætte til jeg er færdig, så kan man derefter evt. flytte den til et dansk navn, evt. Infoboks person2 eller noget i den stil? Det som jeg savnede var en mulighed for at liste en atlets eller sportspersons vundne medaljer ved VM, EM og OL. Jeg har oprettet disse skabeloner på færøsk Wikipedia, og det fungerer fint, så nu tænkte jeg at jeg ville gøre det samme her, er det ok? Vh. EileenSanda (diskussion) 5. jul 2015, 16:54 (CEST)
Jo, fortsæt bare. Hvis din version er bedre (og det kan den sagtens være - jeg har ikke tjekket), retter vi bare bagefter. --Palnatoke (diskussion) 5. jul 2015, 16:59 (CEST)
Ok, tak, jeg skal sige fra her, når jeg er færdig :) Mvh. EileenSanda (diskussion) 5. jul 2015, 17:00 (CEST)
Hvis du får det til at fungere, må du gerne arbejde videre på sammenlægningen der er indledt her Skabelon:Infoboks person/sandkasse, så der kun er én skabelon til personer - altså sammenlægningen af {{Infoboks person}} og {{Bioinfo}} (vedrører visningen på mobile enheder.) -- Mvh PHansen (diskussion) 5. jul 2015, 17:22 (CEST)
Jeg skal prøve at se på det, efter at jeg har oprettet det som mangler. Mvh. EileenSanda (diskussion) 5. jul 2015, 17:29 (CEST)

Hej igen, jeg er i hvert fald kommet så langt, at infoboksen til svømmere fungerer fint, se f.eks. den nye infoboks i artiklen om Lotte Friis. Vh. EileenSanda (diskussion) 5. jul 2015, 22:43 (CEST)

Jeg har indsat Skabelon:Infobox person på artiklen on Bill Gates, den ser ud til at fungere fint. Jeg har oprettet mange skabeloner, som så ud til at være nødvendige, men flere af dem bør nok beskyttes mod vandalisme, semibeskyttes i hvert fald vil jeg tro var en god ide. Kan en af jer administratorer mon ordne det? Mvh. EileenSanda (diskussion) 6. jul 2015, 11:45 (CEST)
Hvis der kun skal være én infoboks til personer – og hvis det skal være din nye {{Infobox person}} – skal alle artiklerne i denne oversigt fungere uden at rette i de enkelte artiklers infobokse, som jo er på dansk. Det betyder at tilpasningen skal ske i koden til din nye skabelon, så alle tre varianter er dækket. Det er et ret ambitiøst projekt, som godt kan tage en del tid af få til at fungere rigtigt – ikke mindst testen af alle disse artikler. -- Mvh PHansen (diskussion) 6. jul 2015, 17:29 (CEST)
Skal der kun være en infoboks til personer? Ja, jeg kan godt se, at der er over 1000 sider, som har en anden slags infoboks (to forskellige slags infobokse). Jeg ved ikke, hvad der bør gøres, jeg savnede bare en infoboks, hvor man kunne liste en sportpersons medaljer, som vedkommende har vundet ved EM, VM, OL o.l., og så gik jeg i gang med at lave den. Gør det noget, at der findes flere forskellige typer af infobokse? Mvh. EileenSanda (diskussion) 6. jul 2015, 17:47 (CEST)
Jeg kunne ikke lodde ambitionen i dit projekt – især efter at du indsatte Bill Gates med engelsk tekst på Skabelon:Infoboks person/sandkasse.
Vi indsætter blot passende krydshenvisninger og lidt oplysning om hvad de forskellige bokse er tiltænkt. Det er ellers et imponerende skabelon- og modularbejde du har været i gang med. -- Mvh PHansen (diskussion) 6. jul 2015, 18:06 (CEST)
Årsagen til, at jeg lagde skabelonen ind på sandkassesiden var netop fordi du opfordrede mig til det, du må meget gerne slette den igen, hvis den ikke hører hjemme der. De relevante oplysninger er oversat til dansk på siden om Bill Gates. Det var engelsk Wikipedia der brugte ham som eksempel, derfor gjorde jeg bare det samme. Vh. EileenSanda (diskussion) 6. jul 2015, 18:30 (CEST)
Der stod "... Hvis din version er bedre (og det kan den sagtens være - jeg har ikke tjekket), retter vi bare bagefter. ..." (Palnatoke)
Jeg ville blot gøre opmærksom på opgavens omfang, hvis der 'bare skal rettes bagefter'
Det er muligt du misforstår "..oversat til dansk" : Det drejer sig om det forlæg man indsætter i artiklerne; det skal kunne være på dansk således at de gamle skabeloner er dækket af de tilføjelser i koden til din nye {{Infobox person}} som ville være nødvendige for at alle tre skabeloners forlæg var dækket.
Jeg kom på det udtryk der vist passer: 'bagudkompatibel'. Som en planlagt ny {{Infoboks person}} (som i /sandkassen) skal være bagudkompatibel med {{Bioinfo}} ved en omdirigering, så skulle en modificeret {{Infobox person}} også være bagudkompatibel med {{Infoboks person}} for at man kunne omdirigere {{Infoboks person}} til den med x.
For eksempel skulle den data58 der som label58 har Børn modificeres fra
| label58  = Børn
| data58   = {{{children|}}}

til noget i retning af

| label58  = Børn
| data58   = {{#if:{{{children|}}}|{{{children}}}|}} {{#if:{{{børn|}}}|{{{børn}}}|}}
I koden til Skabelon:Infoboks person/sandkasse) kan du for label14/data14 se det besvær jeg har haft :
<!-- Mulig løsning hvor {{{født|}}} kommer fra 'Skabelon:Infoboks person' og {{{fødselsdag|}}} kommer fra Skabelon:Bioinfo 
   .. de skal håndteres under samme label 'Født' --- Det samme gælder 'fødested' og 'fsted' -->
|label14 = Født    
|data14 = {{ #if: {{{født|}}} | {{{født}}} | {{ #if: {{{fødselsdag|}}} | {{{fødselsdag}}} | }} }} {{ #if: {{{fsted|}}} | <br /> {{{fsted}}} | {{ #if: {{{fødested|}}} | <br /> {{{fødested}}} | }} | }}
.. og på den måde skulle alle label/data gennemgås og rettes til så de gamle skabelonforlæg på dansk fortsat kunne bruges, altså så alle artiklerne i denne oversigt ikke skulle rettes manuelt.
Dit eksempel med Bill Gates skulle således have fungeret med det gamle danske forlæg fra 7. juni : {{Infobox person|Navn ... osv }}

Skabelon:Infobox person

{{Infobox person
| Navn      = William Henry Gates III
| Billede    = Bill Gates in Poland cropped.jpg
| billedstr   = 225px
| billedtekst  = Bill Gates
| fødselsdag   = [[28. oktober]] [[1955]]
| fødested    = [[Seattle]], [[Washington (delstat)|Washington]], [[Amerika|U.S.]]
| død      = 
| dødssted    = 
| begravet    = 
...
}}
.. og det gør det ikke som du kan se.
Jeg forstår udmærket at du gerne vil beholde x'et for at minimere evt. fejlfinding med de mange skabeloner der er afhængige af hinanden i dit projekt.
Men lad os ikke bruge mere tid på det, hvis vi er enige om at der fint kan køre de to separate linjer til forskellige formål. Nu ved du hvad opgaven gik/går ud på, hvis du vil afsætte en uge eller to til kodejustering/supplering/kontrol ;)
-- Mvh PHansen (diskussion) 7. jul 2015, 10:19 (CEST)

Hej. Det lyder meget indviklet, det som du forklarer. Jeg tror, at det er umuligt at sammenflette de forskellige skabeloner uden at ødelægge nogey. Fordelen med at oversætte så lidt som muligt er - sådan som jeg ser det - at man derved har de samme skabeloner som engelsk Wikipedia har, og derved kan en infobox kopieres fra engelsk til dansk Wikipedia uden noget besvær. Man behøver kun at oversætte Denmar til Danmark, swimming til svømning f.eks. og ganske få andre ting. Det sparer en hel del tid for dem der skriver her. Jeg har for et par måneder siden arbejdet en hel del med at oprette skabeloner og moduler på færøsk Wikipedia, og jeg blev gang på gang meget frustreret over, at de skabeloner som jeg oversatte fra dansk, norsk og svensk Wikipedia ikke virkede efter hensigten. Jeg har ikke forstand på koderne, så det blev meget svært at skulle forsøge at gennemskue, hvad der skulle oversættes til færøsk og hvad der ikke skulle. Så gik der ligesom et lys op for mig, da jeg fandt ud af, at skabelonerne godt kan fungere uden at oversætte noget som helst af det som står i {{{}}}, det eneste jeg "skulle" oversætte var det som stod til højre for "Label". Nu bagefter kan jeg ikke rigtig se, hvorfor det er så vigtigt, at oversætte kodeord til dansk, norsk, svensk, færøsk osv. når man lige så godt - og med fordel - kan beholde de engelske ord. Disse kan alligevel ikke ses i selve leksikonet. Som du nævner, så er der der flere skabeloner som er afhængige af hinanden, og derfor er det ikke så simpelt at oversætte i koderne. Ja, det er helt sikkert ikke noget "bare" at flette skabeloner sammen, jeg vil i hvert fald ikke gå i gang med det. Jeg håber, at vi kan beholde de skabeloner, som jeg har oprettet, også de engelske ord f.eks. Infobox med x. Det nemmeste vil næsten være, at beholde forskellige typer af infobokse, og forsøge at informere wikipedianere så godt vi kan, i at der findes forskellige slags infobokse. Mvh. EileenSanda (diskussion) 7. jul 2015, 10:42 (CEST)

Jeg tillader mig lige at blande mig lidt i diskussionen også. Som it-mand burde jeg nok egentlig være enig med dig, Eileen, i at det er smart at kunne overføre skabeloner direkte fra engelsk og så bare oversætte data deri. Men jeg synes egentlig ikke, at det gør noget, at man skal koble hjernen lidt til, hvilket man automatisk bliver nødt til, når man skal overføre data fra en infoboks på en-wiki til en tilsvarende på da-wiki. En fordel er også, at man så kan lave de tilpasninger til skabelonen, som er relevante i en dansk sprogudgave. Et eksempel, jeg lige er faldet over, er fra Wilson Kipketer, hvor hans vægt og højde står på både metrisk og empirisk (mener jeg det hedder) form. Og den sidstnævnte hører efter min mening ikke til på da-wiki. Jeg kan også se, at data ikke er helt oversat der og i et par roer-artikler (Seville -> Sevilla, Munich -> München) - dette er muligvis bare lidt småsjusk, men psykologisk set glemmer man måske at lave ordentlig kvalitetskontrol, fordi kopieringen går så let. Jeg har selv sat talrige biografi-infobokse på artikler (især fodboldspillere og skuespillere), og jeg har i den forbindelse som regel kopieret den uudfyldte skabelon fra dens egen side, og så deri indsat data, fx fra en tilsvarende engelsk artikel. Det tager måske en smule længere tid, men det fungerer efter min mening glimrende. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. jul 2015, 12:12 (CEST)
Hej Arne. Ja, det skyldtes sjuskefejl, at alle bynavnene ikke var oversat, det overså jeg. Jeg glemte også at oversætte athletics til dansk i artiklen om Wilson Kipkeeter, det har jeg gjort nu. Angående højde og vægt, som vises både i "danske" enheder men også engelske er det vistnok - så er det vel også det eneste, som ikke er helt godt med skabelonen, eller hvad? Det er i hvert fald ikke særlig vedkommende for danskere i Danmark at få oplyst hvor meget 63 kg svarer til i lb og hvor meget 182 cm svarer til i feet og inches, dette kunne dog være relevant for dansktalende som bor i England, men ok, jeg er enig med dig i at det er overflødig information. Men jeg har som nævnt ikke forstand på koderne, så du er meget velkommen til at rette i skabelonen og få tallene i parentes til at forsvinde fra skabelonen. Arne, vi brugere er meget forskellige, jeg er sikker på, at der er mange som ikke har noget imod at bruge lidt ekstra tid på at udfylde skabeloner, men jeg tvivler ikke på, at der også er mange som ville foretrække at kopiere og indsætte direkte fra f.eks. engelsk Wikipedia og derefter rette bynavne, sportsgrene osv. Men hvis vi kan blive enige om at beholde Infobox person, Infobox sportsperson samt de andre som var i forvejen, så ville det være udmærket, synes jeg. Mvh. EileenSanda (diskussion) 7. jul 2015, 13:05 (CEST)
Arne, hvad skal man oversætte "Strokes" med, det bruges i infoboksen for svømmere, jeg har oversat det med "Type", men synes ikke at det er rigtigt, hvad med "Disciplin", kan det bruges i stedet? EileenSanda (diskussion) 7. jul 2015, 13:14 (CEST)
Det er vist lidt uklart, hvad det oversættes med. RO kalder butterfly en "art svømning", DDO kalder det en "form for svømning", DSD kalder dem "svømmearter", mens vi på Svømning henviser til "stilarter". Jeg kan ikke rigtig finde noget under Dansk Svømmeunion. Måske er "Art" bedste bud, hvis det skal være kort, ellers svømmeart. Jeg tror "disciplin" går mere detaljeret til værks, så 100 m fri er én disciplin, mens 200 m fri er en anden - men de hører til samme svømmeart. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 7. jul 2015, 13:34 (CEST)
Ok, så vil jeg bruge "Svømmeart" i stedet, tak for svaret :) Vh. EileenSanda (diskussion) 7. jul 2015, 13:38 (CEST)
Både VicVal og Danielle færdes i organiseret svømning, så måske de kan assistere? --Palnatoke (diskussion) 7. jul 2015, 15:34 (CEST)
"Svømmeart" er nok det mest korrekte at bruge. -- Danielle (diskussion) 7. jul 2015, 20:11 (CEST)
Enig i svømmeart, efter at have konsulteret Mesterskabsbestemmelser for svømning --VicVal (diskussion) 13. jul 2015, 13:10 (CEST)

Tak for svaret Danielle, vi bruger svømmeart i infoboksen. Jeg har lige et andet sprogligt spørgsmål, det er angående denne skabelon: Skabelon:MedalCount - der stod "Event" i den engelske, jeg har oversat det til "Konkurrence", har I et bedre forslag? Skabelonen er en del af infobox swimmer og kan f.eks. ses her: Therese Alshammar. Vh. EileenSanda (diskussion) 8. jul 2015, 01:42 (CEST)

Er der nogen af jer der ved, hvordan man får to infobokse at være under hinanden og ikke ved siden af, som tilfældet er her: Atletik under sommer-OL 2012 – 100 m mænd --EileenSanda (diskussion) 8. jul 2015, 13:07 (CEST)
Jeg har flyttet lidt om så det i det mindste ser pænere ud på en bredere skærm (1680x1050). I går eftermiddags ved en skærm på 1024x768 var det mere et spørgsmål om hvor de store tomme partier skulle være, og det er det måske stadig?
Jeg har tidligere set en norsk side løse lignende problemer med en wiki-table, men det kunne jeg heller ikke få helt pænt, vel fordi tekstmasserne/tabellerne så helst skal fylde lige meget for ikke blot at flytte de tomme områder ind i en sådan wiki-table.
Du kan blot rulle tilbage og/eller eksperimentere videre – evt. også med {{-}} (<br clear="all" />) -- Mvh PHansen (diskussion) 9. jul 2015, 09:33 (CEST)

Infobox/Infoboks[redigér wikikode]

Halløjsa. Dejligt at se at du er så aktiv omkring Kvalifikation til EM i fodbold 2016. Jeg undrer mig dog over hvorfor du har valgt at oversætte {{Infobox international football competition}}, når vi i forvejen har {{Infoboks international fodboldturnering}}? Derudover, så oversætter vi altid "infobox" til "infoboks". Håber du kan svare mig på mit spørgsmål - og forsæt ellers det gode arbejde. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2015, 12:41 (CEST)

Hej, jeg har nok været for hurtig til at oprette en ny. Der var ikke nogen i artiklen, jeg burde så have ledt efter en, jeg søgte kun efter den engelske titel og tænkte at den nok ville viderestille til den danske, hvis der var oprettet en. Den viderestillede ikke til nogen anden skabelon, og derfor oprettede jeg en ny, det tog ikke så lang tid. Jeg kan se at du har skiftet den ud med den danske som var i forvejen. Det er helt fint, den er også udmærket, jeg skal bruge den fremover. Men gør det noget om den engelske er oprettet i oversættelse? Vh. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 12:52 (CEST)
Jeg fandt da ud af, at der manglede en skabelon til ungdomsfodbold, ved at oprette den nye skabelon, det drejer sig om Skabelon:Fbu, som jeg nu har oprettet. Der har manglet flere skabeloner her på dansk Wikipedia, som vil gøre arbejdet lettere angående fodboldartikler og angående anden sport. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 12:58 (CEST)
Umiddelbart regner jeg med at slette den du lige har lavet, da den ikke tjener noget formål. {{Fbu}} er oprettet i formen {{fb-u}}, så den vil jeg slette igen nu. Men dejligt med noget initiativ, selvom du får lavet noget dobbeltarbejde. Du kan eventuelt forhøre dig hvis du er i tvivl om en skabelon er oprettet :) mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2015, 13:04 (CEST)

Nå, så den var oprettet, jamen er det så ikke bedre at lave en viderestilling til Skabelon:fb-u ? Det vil gøre det lettere når der kopieres fra engelsk, så slipper man for at skulle rette hver eneste skabelon fra Fbu til fb-u. Ja, det er egentlig meget dumt af mig at gøre dobbeltarbejde, det er der jo selvfølgelig ingen årsag til, det er spildt arbejde. Men jeg fik da fundet fejlen i en skabelon, som du efterlyste at få rettet, det var da ikke spildt arbejde. Vh. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 13:13 (CEST)

Bestemt ikke - det var rigtigt godt stykke arbejde, som jeg i hvert fald sætter stor pris på :D og har lavet en viderestilling, mens jeg har slettet den infoboksen :) mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2015, 13:19 (CEST)

Hej igen Bruger:Tøndemageren. Jeg tillod mig at genoprette {{Infobox international football competition}} med en viderestilling til {{Infoboks international fodboldturnering}} men nu har du slettet den, hvorfor det? Jeg tænkte, at andre, som har i sinde at oversætte fra engelsk til dansk og bruger den engelske skabelon, vil finde ud af ved hjælp af viderestillingen, at den anden side er oprettet, og vi undgår at andre gør ligesom jeg gjorde og spilder deres tid ved at oprette en ny skabelon. Jeg kan ikke se nogen skade i at have en side på engelsk sprog som viderstiller til den tilsvarende danske, det ville gøre dansk Wikipedia mere brugervenlig. Mvh. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 16:23 (CEST)

Fordi vi er en dansksproget wiki - artikler på andre sprog, herunder også skabeloner, bliver som hovedregel slettet. Se evt her. Derudover så vil du stadig skulle oversætte samtlige parametre i skabelonen, for at det virker, eller indsætte de engelske varianter i {{Infoboks international fodboldturnering}}. Skulle du vælge at indsætte de engelske parametre, vil det eneste du skulle rette stadig være overskriften, hvilket tager meget kort tid. Derfor er omdirigeringen ikke nødvendig - og overflødige skabeloner, artikler og lignende, bliver som hovedregel også slettet. Men kan nu stadig godt lide din tanke :) mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2015, 17:28 (CEST)
Jeg tror ikke, at vi bliver enige. Jeg mener ikke, at omdirigeringen var overflødig, da den ville hjælpe f.eks. nye brugere at finde frem til den korrekte skabelon. Den anden skabelon, som du slettede, {{Infobox international football competition}}, havde engelske parametre, og ved at bruge den ville en bruger kun skulle kopiere fra infoboksen i den engelske artikel og indsætte den her, så ville det virke. Men hvis I har en politik der siger, at parametre skal oversættes til dansk, så er der jo ikke noget at gøre ved det. Min erfaring er bare, at alting bliver mere besværligt, når parametrene oversættes, specielt efter at flere skabeloner nu bruger oplysninger fra moduler. Jeg mener, at det vigtigste er, at selve artiklerne er skrevet på dansk. Om nogle tekniske ting som parametre er på engelsk er i mine øjne mindre vigtigt. Men det er så bare min mening :) Jeg tror ikke, at jeg vil bruge mere tid på denne diskussion, da vi nok ikke bliver enige alligevel. Vh. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 20:46 (CEST)

Jeg har læst i linket, som du henviser til. Der står faktisk ikke noget om, hvilket sprog må anvendes i skabeloner eller på skabelonernes dokumentationssider, og der står ikke noget om, at engelske skabelontitler ikke må viderestille til den tilsvarende danske. Afsnittet handler kun om artikler: EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 23:36 (CEST)

Wikipedia følger sprog, ikke lande (global politik). Dansk Wikipedia skal derfor forstås som det danske sprogs Wikipedia og ikke Danmarks. Det betyder på den ene side, at alle artikler skal skrives på dansk (artikler på andre sprog samt maskinoversættelser vil som regel blive slettet). Og på den anden side at der er åbent for artikler om emner fra hele verden. Citat slut. Vh. EileenSanda (diskussion) 12. jul 2015, 23:36 (CEST)

Skabeloner er indforstået i beskrivelsen "artikler". En viderestiling af det engelske til det danske vil være meningsløst, som også forsøgt beskrevet ovenfor. mvh Tøndemageren (diskussion) 13. jul 2015, 09:30 (CEST)
Tøndemageren vrøvler. Naturligvis bør der altid være et link mellem samme slags infobokse på forskellige sprog (det er da forøvrigt noget rod, hvis man ikke kan finde den, når man søger). Og naturligvis kan man ganske uden videre bruge et andet sprogs, hvis den ellers fungerer på en dansk wikiside. Naturligvis kan man også fx hente billeder fra wikis fælles billedarkiv til illustration af artikler hvadenten, de er oprettede på dansk eller ej. Dansk wiki skrives med danske tekster, men dette gælder på ingen måde automatisk den tekniske del, som ikke vedkommer brugeren (læseren), og det tilkommer ikke Tøndemageren alene at beslutte noget sådant. Hvis der er et problem og uenighed, så tager vi det på Landsbybrønden og ingen andre steder. I så fald bliver det - efter en demokratisk afgørelse - indskrevet på rette sted. Sådan er det. Men hele diskussionen burde være ført i et bredere forum. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 13. jul 2015, 13:44 (CEST)
Tak for dit bidrag til diskussionen Rmir2, godt at høre andre meninger omkring skabelonerne og brug af f.eks. engelsk i skabeloner og teknisk sprog, som læseren ikke kommer til at se. Ja, det burde vel blive diskuteret i et bredere forum. Jeg synes, at det vigtigste er, at alt fungerer og at Wikipedia bliver så brugervenlig som muligt, også selv om det betyder, at enkelte skabeloner kommer til at indeholde noget tekst på engelsk. Men jeg forstår godt, at I gerne helst vil have så meget som muligt på dansk og helst alt, man kan ikke gå ud fra, at alle dansk-talende forstår engelsk, selv om de fleste nok gør. Men så er der lige det, at det hele bliver meget indviklet, når der både er skabeloner og moduler, som virker indbyrdes sammen, specielt modulerne er meget komplicerede, og der bør man kun oversætte det som er nødvendigt, dvs. den tekst som kommer til at ses i f.eks. fodboldartikler. Jeg har måske arbejdet for meget på egen hånd på færøsk Wikipedia og er ikke vant til, at noget jeg opretter og som fungerer bliver slettet ;) Der fandt jeg ud af, at det hele blev meget nemmere, hvis jeg beholdt engelsk sprog i skabeloner og moduler, som ikke fantes i forvejen altso, og kun oversatte det som kom til at ses på selve Wikipedia artiklerne. Men det kan så igen blive et problem for folk som ikke forstår engelsk. Nå, men jeg skal ikke bestemme hvordan vi gør her, men det at insitere på, at alt skal være på dansk, kan faktisk gøre Wikipedia mere indviklet at bruge specielt for nye og uerfarne brugere, og for utålmodige brugere, som er hurtige til at oprette en ny skabelon, når de ikke finder den de søger (som jeg kom til at gøre). Vh. EileenSanda (diskussion) 13. jul 2015, 14:13 (CEST)
Velbekomme. Dette handler ikke om hvad "I" (eller jeg) helst vil have. Det handler om at være praktisk. Da jeg oprettede artiklen om Tour de France 2015, stjal jeg uden videre tabelbokse fra artiklen om samme emne norsk wiki for at spare tid, naturligvis. Og naturligvis skal vi have flest mulige links mellem infobokse på forskellige wiki-sprog således, at de er lette at finde. Det skal jo ikke være et detektivarbejde hver gang, så jeg betragter det som (utilsigtet) forsømmelighed, at vi ikke allerede har styr på det. Det om det. Skulle der være anledning til at fortsætte en diskussion herom, skal alle bidragydere naturligvis have mulighed for at følge med og bidrage, og det har vi heldigvis et godt forum til. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 13. jul 2015, 14:50 (CEST)
Ja, jeg er fuldstændig enig. Vi tager det op et andet sted, hvis der der behov for det. Lige i øjeblikket føler jeg ikke noget videre behov for det, men andre er da velkomne til at tage emnet op. Når jeg siger I, så mener jeg I som har dansk som modersmål, men dansk Wikipedia er jo ikke kun for folk der har dansk som modersmål, så det var nok dumt at sige I, jeg er selv en aktiv del af dem der redigerer på dansk Wikipedia. Vh. EileenSanda (diskussion) 13. jul 2015, 15:08 (CEST)

Jeg har gendannet et antal skabeloner - de er ikke artikler og ikke omfattet af normen. --Palnatoke (diskussion) 17. jul 2015, 14:52 (CEST)

Mange tusinde tak Palnatoke! Jeg blev faktisk meget vred over, at Tøndemageren bare uden videre slettede omdirigeringen til siden, en omdirigering som letter om arbejdet for alle andre end ham. Infoboksskabelonerne som jeg oprettede og som Tøndemageren siden har flyttet og en enkelt har han slettet helt, gjorde nemlig arbejdet med at oprette infobokse nemt og bekvemt. Underligt, at man skal hænge sig fast i at alt skal være på dansk, også alle tekniske hjælpesider, som læseren af danske Wikipedia-artikler ikke ser. Jeg var startet på et indlæg i Landsbybrønden omkring dette emne, men det er vel ikke nødvendigt nu, når du har genoprettet omdirigeringssiderne? Med venlig hilsen EileenSanda (diskussion) 17. jul 2015, 15:05 (CEST)
Wikipedia:Landsbybrønden/Skabelonredirects. --Palnatoke (diskussion) 17. jul 2015, 15:10 (CEST)


Meningsmålinger[redigér wikikode]

Er der foretaget meningsmålinger om lagtingsvalget siden april? Jeg har ikke kunnet finde nogen nyere.--Batmacumba (diskussion) 23. jul 2015, 09:30 (CEST)

Nej, jeg kan heller ikke finde nogen og kan heller ikke rigtig huske at der er lavet nogen for nylig. Der blev gjort flere til Folketingsvalget, men det er jo noget andet, og ingen af dem viste, at Tjóðveldi ville få det ene af Færøernes to mandater, alle viste at Sambandsflokkurin helt sikkert ville få det ene mandat, og at det var ret sikkert, at Javnaðarflokkurin ville få det andet, men sådan gik det jo ikke. Jeg skal sige dig fra, hvis jeg hører om en ny meningsmåling (veljarakanning på færøsk). Vh. EileenSanda (diskussion) 24. jul 2015, 01:48 (CEST)

Operation GrindStop 2015[redigér wikikode]

Hej Eileen. Jeg kan se, at afsnittet om GrindStop 2015 er hastigt voksende. Derfor vil jeg gentage mit forslag om allerede nu at oprette en ny, speciel artikel om dette emne. Alt tyder på, at der er stof nok, også selvom den ikke helt måtte nå samme omfang som GrindStop 2014. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 28. jul 2015, 09:23 (CEST)

Hej Rmir2. Ja, jeg har tænkt det samme, nu endte det jo med global mediedækning og dødstrusler mod folketingsmedlemmer, hackerangreb mod Færøernes internet og jeg ved ikke hvad, det havde jeg ikke set komme. Jeg er enig med dig i, der er nok stof til to artikler. Jeg har ikke tid til det lige nu, har du tid til at oprette en ny artikel om årets kampagne "Sleppið Grindini"? Jeg ved ikke rigtig om den skal hedde noget med "Sleppið Grindini" eller noget andet, jeg synes ikke at navnet har slået så meget igennem som "GrindStop" gjorde, eller hvad? Mvh. EileenSanda (diskussion) 28. jul 2015, 09:56 (CEST)
Hej Eileen. Jeg har tænkt lidt over det. Måske er det rigtigst at bruge aktionens eget navn "Sleppið Grindini" og lave redirect fra eventuel søgning på "GrindStop 2015" således, at brugere ender det rigtige sted. Det eneste spørgsmål er, om årstallet 2015 burde tilføjes overskriften i parentes, alså "Sleppið Grindini (2015). Hvad synes du? venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 28. jul 2015, 11:25 (CEST)
Ja, de to artikler bør have nogenlunde samme form, så når den første hedder "GrindStop 2015", så bør den fra i år nok hedde "Sleppið Grindini 2015", uden parantes vil jeg tro. Men skal vi ikki flytte denne diskussion til GrindStop 2015's diskussionsside, så andre interesserede kan komme med deres mening? Hvis artiklen ikke er for lang til at beholde den som en artikel, så burde titlen ændres til f.eks. "Sea Shepherds aktioner mod grindedrab 2014-2015" eller noget i den stil. Men du mener, at det er bedst hvis vi adskiller de to aktioner, altså 2014 for sig og 2015 for sig og så linke de to artikler til hinanden? Venlig hilsen fra færgen Smyril (er på vej til Ólavsøka i Tórshavn) EileenSanda (diskussion) 28. jul 2015, 12:45 (CEST)
Hej Eileen. Jeg er enig i, at diskussionen burde ske på artiklens diskussionsside. Jeg tror dog, at langt de fleste vil støtte dit forslag uden parentes. Det er lidt uheldigt at sammenblande de to aktioner i 2014 og 2015. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 28. jul 2015, 17:53 (CEST)
Hej Rmir2. Jeg har oprettet artiklen Sleppið Grindini 2015 og slettet en stor del af teksten om samme, som var skrevet på siden om aktionen fra sidste år. Du er velkommen til at slette mere, hvis du synes, at det stadig er for meget. Jeg nævnte det også i indledningen, og har ikke slettet det, du må meget gerne slette det, hvis du mener, at det ikke hører hjemme der. Jeg valgte nogenlunde samme kategorier som i artiklen Operation GrindStop 2014, men denne gang har jeg også valgt "Begivenheder i Danmark", eftersom alle folketingsmedlemmer er blevet spammet af protestmails mod grindedrab og enkelte endda er blevet truet på livet, det gør at det også handler om begivenheder i Danmark, selv om det er på Færøerne at grindehvalerne slagtes. Er du ikke enig i, at det er korrekt at have den kategori med? Angående titlen, så har jeg ikke taget ordet "Operation" med, som jo er med i GrindStop 2014 artiklen. På diskussionssiden på GrindStop siden sagde TorbenTT, at han mente, at ordet "Operation" er overflødigt i artiklens navn. Jeg godtog "Operation GrindStop 2014", men jeg tror, at jeg nu er enig med TorbenTT. Mvh. EileenSanda (diskussion) 29. jul 2015, 20:01 (CEST)
Hej Eileen. Det er fint ud. Jeg synes ikke, at den introducerende baggrundsinformation om aktionen 2014 er for lang, så indtil videre er der ikke grund til at slette eller rette i det, du hidtil har skrevet. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. jul 2015, 20:06 (CEST)
Ok :) Jeg så, at du rettede årstallet, jeg kom til at skrive 2014 i stedet for 2015, det var godt at du så det. Vh. EileenSanda (diskussion) 29. jul 2015, 23:30 (CEST)

Kommunalvalg[redigér wikikode]

En del af de norske kommune-artikler, jeg har oversat har kun data fra 2008, dem har jeg ladet stå urørt (bedre end ingenting). I et enkelt tilfælde havde polsk wiki data, men ellers har jeg ikke fundet dem.--Batmacumba (diskussion) 1. aug 2015, 16:56 (CEST)

Hej Batmacumba. Jeg har nu fundet en side fra Kringvarp Føroya med valgresultater fra 2012, man ska klikke på de røde prikker, som er placeret på færø-kortet der hvor kommunens sæde er. Dog virker Tvøroyri ikke, jeg får kun en blank side frem. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 1. aug 2015, 17:05 (CEST)
Tak. Polsk Wiki har tabeller over de fleste af 2012-valgene i deres artikler, så dem har jeg brugt til en del af artiklerne - men mangler at lave mange. De polske artikler har i øvrigt også gode diagrammer over befolkningsudvikling etc., men det er ikke noget jeg kan finde ud at flytte over.--Batmacumba (diskussion) 3. aug 2015, 00:21 (CEST)
Nå, ok, det vidste jeg ikke, det må jeg lige undersøge. Vh --EileenSanda (diskussion) 3. aug 2015, 01:19 (CEST)

Danske skabeloner[redigér wikikode]

Hej kan du ikke lokkes til at respektere at det er den dansksprogede Wikipedia. Så hvis du oversætter en skabelon fra engelsk skal skabelonnavnet også oversættes. Mvh.--Madglad (diskussion) 5. aug 2015, 09:17 (CEST)

Hej Madglad. Jo, jeg forsøger, men nogle gange, så ved jeg ikke, hvad jeg skal kalde dem. Jeg har oprettet en hel del matematiske og tekniske hjælpeskabeloner, hvoraf flere har meningsløse navne, som selvfølgelig ikke kan oversættes, f.eks. skabelon Xt. En matematisk skabelon som denne her Skabelon:Number table sorting/Qyes/0 mener jeg heller ikke skal oversættes, da det er en del af et meget kompliceret matematisk system, hvor jeg bare opretter det som jeg ser mangler, hvis jeg skal oversætte den slags skabeloner, så kan jeg med ret stor sikkerhed sige, at så vil der opstå fejl i andre skabeloner, som er afhængige af hinanden. I andre tilfælde har jeg ikke vidst, hvad skabelonen burde hedde på dansk, se f.eks. her: Skabelon:Larger. Der er skabloner med de engelske ord: small, smaller, big, bigger, large, larger. Hvad ville du kalde disse på dansk? Lille, mindre, stor, større og? Jeg håber, at vi kan beholde omdirigeringer fra skalelonnavne som flyttes til danske navne, da rigtig mange skabeloner internt bruger de engelske navne. Hvad er politikken på dansk Wikipedia angående navne på moduler? Der er det vel ok, at vi beholder de samme navne som engelsk og mange andre Wikipediaer bruger? Det er helt sikkert det nemmeste og mest praktiske, da det er uoverskueligt at korrigere alle de mange steder, hvor de engelske navne forekommer midt inde i modulerne og i skabelonerne. Skabeloner og moduler er jo ikke artikler, og de ses ikke af læseren. Mvh. EileenSanda (diskussion) 5. aug 2015, 11:33 (CEST)

Partiformandsbokse[redigér wikikode]

Der er kun partiformandslister (bokse) for Folkeflokken og Sambandspartiet, jeg har nu oprettet Trygvi Samuelsen, så vi har samtlige formænd for de to. Men der mangler bokse for de tre andre gamle partier. Er det noget, du har tid til at kigge på? Der er ikke engang sammenhængende formandslister i selve partiartiklerne.--Batmacumba (diskussion) 5. aug 2015, 11:20 (CEST)

Hej, jeg skal prøve at kigge på det. Angående partiformænd for de andre partier, så har jeg før lagt mærke til, at der mangler oplysninger om flere af formændene for Tjóðveldi, som jo er et stort parti, det er ikke lykkedes mig endnu at finde ud af, hvem har været formand for Tjóðveldi hvornår i perioden fra 1971 til 1994. Det samme er gældende for Sjálvstýrisflokkurin. Jeg kan ikke finde nogen kilder der siger, hvornår Louis Zachariassen var formand for partiet. Vh. --EileenSanda (diskussion) 5. aug 2015, 11:52 (CEST)
Okay, men kan man ikke simpelthen kontakte partierne, der må jo være nogen, der har tjek på partihistorien.--Batmacumba (diskussion) 5. aug 2015, 12:49 (CEST)
Jo, jeg skal forsøge. --EileenSanda (diskussion) 5. aug 2015, 12:56 (CEST)
Jeg har nu oprettet JF, det gik vist nogenlunde, og der har vi jo også dem alle sammen. Måske burde den have heddet formænd i stedet for partileder. Jeg oprettede i øvrigt under "partiledere", men det sidste e, blev hakket af.--Batmacumba (diskussion) 5. aug 2015, 20:11 (CEST)

Kan du hjælpe?[redigér wikikode]

Hej EileenSanda. Kan du hjælpe her? Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. aug 2015, 16:03 (CEST)

Det har du ret i, at det var en fejl, Folkeflokken skulle have 6 og ikke kun 5 mandater. Bruger Batmacumba har rettet fejlen. Godt at du så det! --EileenSanda (diskussion) 8. aug 2015, 16:24 (CEST)

Spærregrænse[redigér wikikode]

Denne diskussion er flyttet til Diskussion:Lagtinget, så hvis nogen har noget at tilføje, så skal det gøres der og ikke her. Tak :) Vh. EileenSanda (diskussion) 13. aug 2015, 01:01 (CEST)

Hvis du Bruger:EileenSanda har noget mod at slette noget fra din egen diskussionsside har jeg hermed gjort det. Det skaber forvirring hvis et emne diskuteres to steder. Jeg mener at diskussionen er flyttet, ikke slettet. Men jeg vil anbefale at du starter diskussioner om artikler på artiklens diskussionsside, ikke på din egen diskussionsside. God aften fra Lars --Madglad (diskussion)
Det var altså ikke mig der startede denne diskussion på min egen diskussionsside. Men det er helt fint, at den er flyttet, jeg har bare flere gange set tilbagerullinger på andres diskussionssider, når ejeren af diskussionssiden slettede noget, som andre havde skrevet. Men dette er vel noget andet. Vh. --EileenSanda (diskussion) 13. aug 2015, 23:53 (CEST)
Ja, selv om man skal være varsom med at fjerne noget fra diskussionsside, så er dette jo gjort helt åbent, så man kan vel sammenligne det med at arkivere diskussionen, blot uden for eget brugerområde :-) --Arne (Amjaabc) (diskussion) 14. aug 2015, 06:23 (CEST)
Ok. EileenSanda (diskussion) 14. aug 2015, 08:07 (CEST)

Rúsdrekkasøla Landsins[redigér wikikode]

Hej!

Du må meget gerne tjekke Rúsdrekkasøla Landsins - jeg oversatte den fra svensk, så det vil være rart, hvis nogen med mere viden om emnet så den igennem. --Palnatoke (diskussion) 23. aug 2015, 20:21 (CEST)

Støtte til homoægteskaber blandt de valgte[redigér wikikode]

Henrik Old stemte imod homoseksuelle ægteskaber ved afstemningen i 2014. Ved du, om der er andre af socialdemokratiske lagtingsmedlemmer, der er imod det? Kan Old acceptere registret partnerskab, eller er han også imod det? Kari Højgaard undlod at stemme i 2014, er han imod? Og hvad med Skorheim? Er der andre af sambandsfolkene end KLJ, der personligt er for homoseksulle ægteskaber? Mange spørgsmål, men det kunne være interessant med et overblik over stillingen i spm. for de partier, hvor der er delte meninger.--Batmacumba (diskussion) 2. sep 2015, 11:37 (CEST)

Hej, ja, det er et interessant spørgsmål, og der har været megen fokus på det op til lagtingsvalget. Henrik Old er imod, han er også imod registreret partnerskab. Dog blev der sagt under valgkampen, at man ikke længere taler om registreret partnerskab men om borgerligt ægteskab. Jeg ved ikke rigtigt, hvad det betyder, er den danske lov mon ændret, eller hvad mente de mon med? Jeg googlede og fandt denne side, der siger, at loven om registreret partnerskab er ophævet. Jeg tror, at Old er den eneste af medlemmerne fra Javnaðarflokkurin, der er imod, men jeg er ikke sikker, jeg har ikke hørt hvad Bjarni Hammer fra Javnaðarflokkurin mener om den sag. Ja, det er rigtigt, at begge medlemmer for Sjálvstýrisflokkurin er imod. Begge medlemmer fra Framsókn er for. Mvh. EileenSanda (diskussion) 2. sep 2015, 11:50 (CEST)
Men hvad med Sambandspartiet? Kaj Leo Johannesen har sagt, at han personligt er for. Er der andre, som er for?
Registreret partnerslkab er afskaffet i DK (bortset fra dem der allerede har indgået det), homoseksuelle kan siden 2012 indgå alm. ægteskab (både kirkeligt og borgerligt). Registreret partnerskab havde lidt færre rettigheder end et borgerligt ægteskab, og det har været vigtigt for mange at undgå betegnelsen ægteskab, når det ikke er mellem mand og kvinde.--Batmacumba (diskussion) 2. sep 2015, 12:36 (CEST)
Ok, så vil det være den nye lov, som evtuelt kan komme til at være gældende på Færøerne også, hvis der kan findes flertal for det. Jeg kender faktisk ikke til holdningen fra de enkelte medlemmer fra Sambandsflokkurin. EileenSanda (diskussion) 2. sep 2015, 12:49 (CEST)
Ja, det er også den grønlænderne indfører pr. 1 oktober. Eneste forskel er, at kirkelige ægteskaber ikke vil komme på tale på Færøerne, fordi jeres folkekirke er imod det (grønlænderne hører jo stadig ind under den danske folkekirke, og desuden er deres biskop for, så de får også de kirkelige).--Batmacumba (diskussion) 2. sep 2015, 13:06 (CEST)
Grønlænderne havde i øvrigt registret partnerskab i forvejem (fra 1996), så deres situation er lidt anderledes.--Batmacumba (diskussion) 2. sep 2015, 13:31 (CEST)
Ok.EileenSanda (diskussion) 2. sep 2015, 18:47 (CEST)

Hordan ser det ud nu? Tror du, der bliver flertal for det forslag Sonja J. har fremsat. Hvad med Brandur Kass Nielsen, Annika Olsen og de 8 suppleanter for ministrene, hvordan fordeler de sig ift. spørgsmålet?--Batmacumba (diskussion) 16. sep 2015, 15:26 (CEST)

Jeg ved det faktisk ikke, medierne har endnu ikke spurgt dem om deres holdning, men flere politikere har sagt, at de forventer et flertal for at få gennemført ændringer i ægteskabsloven, så homoseksuelle kan giftes borgerligt. Men forslaget er ikke sendt til Lagtinget endnu, hun sender det senere i dag sammen med andre, har hun sagt nu, det står bl.a. her. Flere fra Sosialistisk Ung , bl.a. formanden(kvinden) Oda Kjartansdóttir Strøm, som var kandidat til lagtingsvalget 2015 for Javnaðarflokkurin, har nu meldt sig ud af partiet i protest, så der er rigtig stor ballede/uro lige nu. Sonja Jógvansdóttir fik forresten tilbudt en ministerpost, det var som indenrigsminister med ansvar for bl.a. Strandfaraskip Landsins (det offentlige transportselskab (færger og busser). Men hun ønskede sig ikke at være indenrigsminister, hun brænder for bl.a. ligestilling, at alle skal hava lige vilkår, for de lavtlønnede, fattige børn osv. og ønskede derfor hellere at blive socialminister hvor hun mente at hun kunne gøre mest forskel, men det kunne åbenbart ikke lade sig gøre. Den færøske radioavis fra kvf.fo talte med hende kl. 12.20, det er refereret her. Hun støtter 100% koalitionen, sagde hun og ønsker absolut ikke at være årsag til, at den højreorientere Folkeflokken kommer til magten igen.EileenSanda (diskussion) 16. sep 2015, 15:49 (CEST)
Avisen Sosialurin har i deres nyeste udgave lavet en undersøgelse blandt Lagtingets nuværende medlemmer (dog vil Magni Arge jo have orlov fra på mandag i næste uge, men hans afløser er også for, er jeg ret sikker på), undersøgelsen viser, at 16 er for at ændre ægteskabsloven, så homoseksuelle par kan giftes borgerligt, 11 er imod og disse seks fra Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin ville ikke svare: Bárður Nielsen, Edmund Joensen, Kaj Leo Johannesen, Kristin Michelsen, Heðin Mortensen og Jónleif Johannesen. Derudover ville Annika Olsen heller ikke svare på spørgsmålet, men det var før hun var blevet medlem af Framsókn, og Framsókn har det nedskrevet i deres partiprogram og valgprogram, så de går ud fra, at de kræver af hende at hun stemmer for. Vh. EileenSanda 17. sep 2015
hm, KLJ har eller tidligere sagt, at han personligt er for. De 16 for må så være: Alle 7 fra Republikanerne (går jeg ud fra), de 2 fra Framsokn + Jogvansdottir, hvem er de sidste 6? De 11 imod må være 2 Midterpartiet, 5 fra Folkeflokken, Henrik Old, Højgaard og så to mere - er det Hammer og Kass Nielsen?--Batmacumba (diskussion) 17. sep 2015, 23:58 (CEST)
Okay, jeg kan se på info.fo at Tjóðveldi, Framsókn, Fólkaflokkurin, Sjálvstýrisflokkurin og Miðflokkurin er enige internt. Så er Kass Nielsen imod og jeg kan nok næsten regne det ud. Men ville stadig gerne vide med Hammer.--Batmacumba (diskussion) 18. sep 2015, 00:01 (CEST)
Old er blevet landsstyremand, så han kommer ikke til at stemme. De som er for er alle 7 fra Tjóðveldi, som du også gætter, de tre fra Framsókn (Hanna, Ruth og Annika), Magni Laksáfoss fra Sambandsflokkurin, Sonja Jógvansdóttir selvfølgelig, fire medlemmer fra Javnaðarfl.: Helena Dam á Neystabø, Kristianna Winther Poulsen, Bjarni Hammer og Djóni Nolsøe Joensen. De som er imod er Kári P. Højgaard og Bárður Kass Nielsen fra Sjálvstýrisflokkurin, Magnus Rasmussen og Bjørn Kalsøe fra Sambandsflokkurin, de to fra Miðflokkurin, og så alle fem fra Fólkaflokkurin. --EileenSanda (diskussion) 18. sep 2015, 00:36 (CEST)
Jeg går ud fra Jóan Magnus Rasmussen er imod? Så er det 15-11 med 6 ubekendte (men Edmund Joensen må være imod).--Batmacumba (diskussion) 20. sep 2015, 23:39 (CEST)
Ja J.M.R. er imod. Jeg ved ikke hvad Edmund Joensens holdning er. Vh. Eileen
Jeg prøvede at google Edmund Joensen og ordet "samkynd", som betyder homoseksuel og fandt denne side fra LGBT. Der står Edmund Joensen nævnt som en af de udnævnte LGBT-helte. Der står bl.a. at han dengang han var lagtingsformand påtalte ordet "kynsvillingur" gang på gang, og det førte til at ordet blev udryddet, ordet er konstrueret og lyder meget nedsættende, kyn=køn, villing=forvildelse, dvs en der er i tvivl om sit køn eller noget i den stil, det blev brugt om homoseksuelle af Miðflokkurins politikere bl.a.. Og så står der også om Edmund Joensen, at han var en af dem der stemte for angående inddragelse af "seksuel orientering" i racismeparagrafen 266b. EileenSanda (diskussion) 21. sep 2015, 01:21 (CEST)
Interessant. Jeg hørte en radioudsendelse, der hedder "Det Røde Felt" på Radio 24/7, hvor Lars Trier Mogensen havde 5 færøske ungdomspolitikere inde op til valget, og repræsentanten for Unga Samband, der var meget for (som U.S. åbenbart også er), sagde, at de var ved at opgive at få ændret partiets holdning til et officielt "Ja" pga. den stærke interne modstand, og at det, at Edmund Joensen - som han kaldte "en konservativ bydge-politiker", og sagde var imod samkønnede ægteskaber - havde fået over 2000 stemmer ved FT valget havde demoraliseret dem i SB, der arbejdede for, at partiet skal støtte homoseksuelle ægteskaber. Så jeg var overrasket, da jeg hørte, at han ikke bare sagde klart nej til spm., da Sosialurin spurgte. --Batmacumba (diskussion) 21. sep 2015, 02:19 (CEST)
Ok. Men det at en person får rigtig mange stemmer til folketingsvalget på Færøerne har ikke så meget at gøre med lagtingsvalget. Og jeg tror slet ikke, at bet spiller nogen rolle for vælgerne, hvad en politiker mener om alt muligt andet, som er relevant, når de stemmer til lagtinget. Der er jo kun to pladser til Folketinget, og der er ikke så meget en færing kan gøre af betydning i Folketinget. De fleste sagsområder er overtaget, så afgørelser i Folketinget har som oftest ikke så stor indflydelse på Færøerne. Både Edmund Joensen og Sjúrður Skaale arbejdede på andre måder end rent politisk, de sørgede for at skaffe penge til forskellige projekter på Færøerne og brugte deres folketingsmandat til det, selv om det ikke var fra Folketinget at pengene kom, eller ikke kun. F.eks. var arbejdede Joensen for at skaffe økonomisk støtte fra Mærsk-fonden til SALT projektet i Drelnes (ved Tvøroyri, en saltsilo-ruin, som nu er restaureret for rigtig mange millioner, det meste af pengene er fra Mærsk-fonden, og en del også fra Folketinget, det skal fungere som en kulturinstitution). Det er ikke i Folketinget, at det afgøres om homoseksuelle får lov til at giftes eller ej på Færøerne, derfor tror jeg ikke, at folk tænker over, hvilken holdning politikerne har til den sag, når de vælger de to folketingsmedlemmer. F.eks. fik Sjúrður Skaale 2.495 stemmer til folketingsvalget og kun 175 stemmer til lagtingsvalget, og blev ikke valgt i Lagtinget, men kunne nu komme ind som ekstra, men valgte at søge om orlov. Jeg tror at folk har tænkt at han har gjort det godt i Folketinget og gerne vil have ham til at fortsætte der, og han førte slet ikke aktivt nogen valgkamp til lagtingsvalget. Edmund Joensen fik 636 personlige stemmer til lagtingsvalget, som var nummer et hos Sambandspartiet og 2.416 til folketingsvalget, men opnåede ikke at blive valgt, fordi partiet ikke fik nok stemmer i Tórshavn, hvor daværende lagmand var opstillet som den eneste fra Tórshavn, alle andre kandidater kom fra bygderne. Folk fra Tórshavn vil som oftest gerne stemme på en der bor i byen, da politikere fra bygderne ofte tænker meget på deres lokalområder og arbejder mere for "deres" område end for hovedstaden. Joensen fremstår som en ærlig politiker, synes jeg, modsat flere andre fra Sambandspartiet, alle løgnene fra forhenværende lagmanden og det at de alle bare støttede ham uanset hvad, det har virkelig skadet partiets troværdighed. Men Joensen var i Folketinget, så han var slet ikke en del af alt det. Mange af dem blev ikke genvalgt. Ja, det er da ret spændende at se, om han er så værdikonservativ når det kommer til borgerligt ægteskab for homoseksuelle. --EileenSanda (diskussion) 21. sep 2015, 09:12 (CEST)
Ifølge Sonja j.s facebook indleverede hun forslaget 16/9 om eftermiddagen sammen med andre, der også gerne ville være medunderskrivere, men det er ikke på dagsordenen endnu. Er der et sted på Lagtingets side, hvor de lister hvor langt sådanne forslag er kommet i processen?--Batmacumba (diskussion) 23. sep 2015, 15:52 (CEST)
Hvad sker der med hjúnabandslógin for øjeblikket? Den er ikke på lagtingets dagsorden endnu (ifl. hjemmesiden).--Batmacumba (diskussion) 8. okt 2015, 21:47 (CEST)
Hej, undskyld at jeg ikke har svaret, jeg kan se, at du har spurgt den 23. sep. og igen nu i dag, jeg har ikke lagt mærke til det. Hvis du går ind på LGBT Føroyar siden på Facebook, så vil du se, at de har delt et link til denne artikel på in.fo med overskriften "Uppskotið verður eftirkannað í løtuni" (Forslaget bliver undersøgt i øjeblikket). Der står at lagtingets administration undersøger forslaget, og at det tager længere tid end normalt, fordi der er tale om et "ríkislógartilmæli" dvs. en anbefaling om en rigslov (dansk lov), dvs. at man anmoder danske myndigheder om at ændre en rigslov, som gælder for det danske rige. De har talt med Jonhard Klettheyggj, lagtingsdirektør, som siger, at det er meget sjældent at sådan en anbefaling kommer, og at når den gør det, så der det sædvanligvis fra en minister, men det er det jo ikke denne gang, så administrationen er i gang med at undersøge, hvad praksis så bør være. Lagtinget holder efterårsferie i næste uge, og det er ikke klart til i morgen, så det forventes først at komme for lagtinget i ugen efter efterårsferien. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 00:59 (CEST)
Der var forresten en udsendelse om de homoseksuelle på Færøerne sidste torsdag og i aften, den blev sendt lige efter landskampen mellem Ungarn og Færøerne. Har du mulighed for at se den? Jeg ved ikke, om udsendelser fra kvf kan ses i andre lande. Den er her, kaldes "Av hinum slagnum - Glíðibreytin" (Af den anden slags - Glidebanen". Der får man ret meget at vide om historien om de homoseksuelle på Færøerne. I 2. del snakker de bl.a. med Eiler Fagraklett, som tog initiativ til at etablere LGBT Føroyar. De taler også med nogle homoseksuelle færinger som bor i Danmark og ikke vil flytte til Færøerne, da de frygter og forventer, at deres ægteskab vil blive annuleret der. Det er der ingen der ved, da det ikke er blevet afprøvet ved en domstol, det blev der sagt i udsendelsen. De taler også med Mortan Rasmussen, som er far til den nu afdøde Rasmus Rasmussen, som var homoseksuel og blev overfaldet af fem mænd, efter at de havde generet ham på grund af hans seksuelle orientering. Hans far sagde, at han aldrig blev den samme efter overfaldet, og at der bagefter også havde været telefonopkald med dødstrusler. Rasmus begik selvmord den 10. oktober 2012 i Viðalundin i Tórshavn. Der var også scener fra lagtinget, hvor forslaget om at få "seksuel orintering" med i rasismeparagrafen 266 b. Der var en ung dansk pige som havde samlet flere tusinde underskrifter ind, som hun ovarrakte i lagtinget. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 01:15 (CEST)

Annika Olsen[redigér wikikode]

Jeg er lidt forvirret efter at have læst artiklerne om Annika O. og hendes far. Var der et reglært kampvalg i 2011? (det troede jeg ikke). Hordan vælger FF overhovedet deres formand? Det står ret tåget. Lidt flere facts ville hjælpe.

En anden ting: Hendes far var med i det mest værdikonsevative parti, der har været på Færøerne, Kristiligi Folkaflokkurin, og datteren er liberal og ifl. en del medier på vej over i Framsokn (der forlanger støtte til homoægteskaber for overhovedet at opstille). Har far og datter stik modsatte holdninger til de ting? Og hvorfor ville han så fald støtte hende som formand? (er det bare "klanmentalitet"?).--Batmacumba (diskussion) 13. sep 2015, 19:20 (CEST)

Hmmm jeg forstår godt, at du bliver forvirret over det jeg skrev om far og datter. Jeg kommer fra samme bygd og husker godt, hvad der skete, men jeg kan ikke finde nogen kilder, kun den der fra in.fo, hvor Eirikur Lindenskov kommer med en lidt kryptisk udtalelse i forbindelse med, at Annika Olsen stillede op til Folketingsvalget 2015. Jeg ved ikke, hvorfor Jákup Olsen endte i det kristelige værdikonservative parti, han virkede ikke specielt "ultra religiøs", jeg tror det var noget med, at han var blevet uklar med det parti, som han ellers tilhørte. Jeg mener at engang har været medlem af Tjóðveldi, men jeg kan ikke finde nogen kilde. I Vágs byråd sad han i hvert fald den sidste periode for Uttanflokkalistin, som ikke tilhører noget bestemt parti, men traditionelt har folk der stemmer på Folkeflokken stillet op for den liste. Folkeflokken vælger formand internt, dvs at de som sidder i Lagtinget og Landsstyret samt formændene for de lokale partiforeninger (hedder det sådan?) indstiller en person og kun en, så nej, de havde ikke kampvalg, det har du ret i, men en strid var det allogevel, hvor den lokale afdeling for Suduroy indkaldtre til ekstraordinært møde, mens Jákup Olsen, som var formand, men var i Tórshavn, ikke blev inviteret med, eller også har det været for sent, da færgen kun sejler to gange om døgnet, jeg mener at han slet ikke fik besked, og så valgte de bare ny formand, en som ikke støttede Annika Olsen, et meget beskidt kneb, og hun kom til at mangle en stemne for at blive indstillet. Og hun fik jo altså 1000 stemner mere end formanden, som stadig er formand. Vh. EileenSanda (diskussion) 13. sep 2015, 20:03 (CEST)

"Politikere fra Færøerne" kategori[redigér wikikode]

Hej Jeg kan se du sætter nye politiker-artikler under Politikere fra Færøerne, men da Politikere fra Framsokn etc. er underkategorier under Politikere fra Færøerne er det vel ikke meningen, at de skal i begge? Det gør Politikere fra F. til en lidt rodet affære, hvis man nævner alle.--Batmacumba (diskussion) 14. sep 2015, 00:24 (CEST)

Hej, ja det har du ret i, det har jeg ikke lige tænkt over, jeg har bare kopieret kategorierne fra en anden politiker og tilpasset dem, men har ikke tænkt over, at det var overflødigt med kategorien Politikere fra Færøerne. Vh. --EileenSanda (diskussion) 14. sep 2015, 08:17 (CEST)

Navn på gymnasiet på Eysturoy[redigér wikikode]

Hvad er det officielle navn for gymnasiet på Eysturoy? (i nominativ). Det er omtalt under flere former.--Batmacumba (diskussion) 23. sep 2015, 15:52 (CEST)

Jeg tror, at det må være "Studentaskúlin og HF- skeiðið í Eysturoy" [Studentaskúlin og HF- skeiðið í Eysturoy som hjemmesiden siger]. På samme side kalder de sig også "STUDENTA OG HF SKÚLIN Á KAMBSDALI", men jeg tror at Eysturoy må være det officielle. Kambsdalur er et meget lille sted, hvor kun få mennesker bor, Eysturoy er jo hele øen. Her er en annonce, hvor de søger rengøringspersonale, der står "Studentaskúlin og HF-skeiðið í Eysturoy". Når der står noget med "skúlan", så er det ikke i nominativ, f.eks. til skolen (til skúlan). Vh. --EileenSanda (diskussion) 23. sep 2015, 17:31 (CEST)

Ingun Christensen[redigér wikikode]

Hej Eileen, jeg fandt en ekstern henvisning, som imidlertid er på færøsk. Måske kan du klare at oversætte den. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. sep 2015, 21:34 (CEST)

Er hermed gjort (i går). Tak for linket. Der stod også noget om, hvem der var hendes yndlingsforfattere, det tog jeg ikke med, burde jeg det? Vh. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 09:26 (CEST)
Det kan være relevant, hvis det har påvirket hendes forfatterskab fx med hensyn til emne(r) eller genre(r). Det ville være interessant, hvis hun har fortalt på hvilken måde, de har inspireret hende. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 09:34 (CEST)

Lagtingsvalget 2015[redigér wikikode]

Hej Eileen, jeg har indstillet denne artikel til at blive "lovende". I den forbindelse har jeg - foranlediget af forslag til forbedringer - dels rettet nogle overskrifter, dels indsat nogle flere billeder. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 08:37 (CEST)

Hej Rmir2. Ok, det lyder godt, tak for det :) Synes du ellers, at der er noget, der mangler i artiklen? Venlig hilsen --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 09:22 (CEST)
Jeg synes, at det er en meget flot artikel. Den er langt mere omfattende end artikler om danske valg. I Danmark hæfter man sig ved, at nogle partier har geografiske "højborge", hvor de får særligt stor andel af stemmerne. Hvis der findes noget lignende på Færøerne, ville det være interessant, men ellers kan jeg ikke komme på noget, som jeg synes kunne mangle. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 09:39 (CEST)
Javnaðarflokkurins 57% i Tvøroyri bør nok omtales ;-)--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 10:05 (CEST)
Generelt har Færøerne jo flere steder, hvor et parti har særlig højt stemmetal end DK, så det er spm., hvor man sætter grænsen. Alene dobbelt så mange stemmer som på landsplan til de 3 små partier og mere end 30% til de 4 store vil give en del. En mere overskuelig mulighed er lister over hvert partis Top 5 mht. stemmeandel. Det er nok det, jeg ville foretrække.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 10:09 (CEST)
Man kommer - som ventet - ret højt op. Selv hvis vi tager Folkeflokken, der havde et skidt valgt, er de over 35% i 7 ud af 58 valgsteder, altså over hver 1/8. Vidareidi: 57,7 - Husavik 55,0 - Hattarvik 50,0 - Arnafjørdur 41,7 - Sandur 40,1 - Svinoy 38,1 - Fossanes 35,4. Selv lille Nýtt Sjálvstýri er på 40%+ et sted. Så ja, færøske partier har markante højborge.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 10:42 (CEST)
Jeg løber det igennem og lægger nogle tal for bedste stemmeandel på projektsiden om Færøerne, så kan vi snakke om det der.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 10:50 (CEST)
Tvøroyri har altid været højborg for Javnaðarflokkurin, Atli Dam og hans far Petur Mohr Dam og Jóannes Eidesgaard som alle var lagmænd, kom fra Tvøroyri, og Javnaðarflokkurin blev vistnok også etableret i Tvøroyri, under et besøg af Stauning, mener jeg nogen sagde for nylig. Jeg forstår ikke helt, hvordan de lister skal laves, Batmacumba, hvordan mener du? Færøerne er jo et valgdistrikt nu, så det er ikke så ligetil at tælle stemmerne sammen for hvert område. Men det var i hvertfald interessant at Javnaðarflokkurin - mens Færøerne er et distrikt - fik tre mandater valgt på Suderø. Bagsiden er, at der kun stillede tre mænd op (hvor alle blev valgt), mens der ikke blev plads til at kvinder kunne stille op. Partierne vælger at stille op taktisk, således at kun personer som har en reel chance for at blive valgt stiller op og ikke for mange kandidater for et bestemt område, for så kan det ende med, at ingen bliver valgt. Sidste gang fik Sandø to mandater valgt plus en fast suppleant for Folkeflokken, men denne gang blev kun en valgt, Páll á Reynatúgvu, men hvis Folkeflokken kom i regering, så ville Brandur Sandoy igen blive fast suppleant, det samme ville Lognber, hvis Sambandsflokken kom i regering. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 10:57 (CEST)
Hvorvidt det historiske grundlag for højborgene skal omtales, må vi snakke om, det kan jo føre vidt omkring. Selvom man selvfølgelig godt kan omtale fx JFs styrke på Suderø og SBs på Østerø helt kort. De tal, der ligger, er tallene for de 58 valgsteder (som jeg også nævnte under FF). Ø-tal skal først tælles sammen. Det er kun valgstederne, jeg har tænkt mig at lægge tal for - det andet er et større regnearbejde.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 11:30 (CEST)
Ok, det lyder godt Batmacumba, gør det. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 11:00 (CEST)
Allerede denne lille debat har vist, at emnet har relevans. Det er klart, at hvis et parti får mere end halvdelen af stemmerne, må det kvalificere til en højborg. I "gamle dage" var mere end 5% over landsgennemsnit nok til at angive højborge (fx Venstre i landdistrikter, Socialdemokratiet i byer, Det konservative Folkeparti i Københavns nordlige forstadskommuner). Også opstillede personer kan spille ind. Under hensyn til Færøernes størrelse vil bygd/kommune/by (eventuelt ø eller valgsted, hvis det er lettere) være et rimeligt opgørelsesgrundlag. Omtale af højborge forhindrer ikke, at nogle partier kan have en ret ensartet stemmeandel overalt. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 11:10 (CEST)
Ok, men hvor vil du foreslå, at vi nævner noget om højborge? Vi så det ved dette valg og ikke mindst med folketingsvalget, at vælgerne i hovedstaden vælger på en helt anden måde end vælgerne i bygderne rundt omkring. Ved folketingsvalget så det ud til at være helt sikkert, at Edmund Joensen blev valgt, en journalist fra Kringvarpið nåede endda at gratulere ham, men så kom resultaterne fra Tórshavn, hvor Kaj Leo Johannesen var Sambandsflokkurins eneste kandidat (folk kunne selvfølgelig også stemme på andre kandidater fra bygderne), og der faldt Edmund Joensen, fordi Sambandsflokkurin ikke fik særlig mange stemmer der, og Tjóðveldi fik rigtig mange og det samme gjorde Javnaðarflokkurin. Man kan godt sige, at Tórshavn er Tjóðveldis højborg, de fik 20,7% ved lagtingsvalget 2015 og 26,2% i Tórshavn. Framsókn fik 11,8% i Tórshavn og 7% generelt, ok kun 3,8% forskel, så jeg ved ikke rigtig. Når man taler om højborge, er det så ikke generelt igennem mange år, at et bestemt parti har haft højborge i bestemte byer eller områder af landet? Når man kigger på små bygder, så kan folk det ene år hovedsagelig stemme på et parti, mens de ved næstfølgende valg kan vælge et andet parti, f.eks. Skopun, hvor Gerhard Lognberg kommer fra, han blev ekskluderet fra Javnaðarflokkurin i 2013, ved valget i 2011 fik hans daværende parti Javnaðarflokkurin 158 stemmer (hvoraf Lognberg fik 149), mens hans nuværende parti Sambandsflokkurin fik 146 stemmer i 2015 (hvoraf Lognberg fik 135).--EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 11:33 (CEST)
Det neurale er jo at nævne partiernes bedste valgresultater uden at komme (ret meget) ind på begrebet højborge, så kan man evt. forklare, hvis resultatet primært skyldes en lokal kandidat.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 12:28 (CEST)

For nu at gøre det rimeligt nemt kan det måske formuleres således: "tilslutningen til Tjóðveldi og Framsókn var forholdsvis stor i Tórshavn: ved valget fik Tjóðveldi 26,2% af stemmerne i Tórshavn mod 20,7% generelt, mens Framsókn fik 11,8% i Tórshavn mod 7,0% generelt. Gerhard Lognberg, der tidligere havde opstillet for Javnaðarflokkurin men denne gang for Sambandsflokkurin, fik 92,4 % af partiets stemmer i Skopun (135 af i alt 146 stemmer)" - eller noget tilsvarende. Jeg forestiller mig, at aviserne på Færøerne har skrevet både om personlige og om de partimæssige styrker (og svagheder, fx at Javnaðarflokkurin fik et langt dårligere valg i Skopun pga Gerhard Lognberg). Det kan formuleres på mange måder, og udtrykket "højborg" er måske ikke det rigtige at bruge på Færøerne, hvis personer er vigtigere end parier. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 12:30 (CEST)
PS: Hvem klarede sig bedst på Suðuroy? Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 12:31 (CEST)

Svar til Rmir2: Mener du hvilken person eller hvilket parti? Hvis vi snakker om partier, så var det absolut Javnaðarflokkurin, der klarede sig bedst på Suðuroy, de fik tre mandater, to fra Tvøroyri (højborgen), det var borgmesteren Kristin Michelsen og viceborgmesteren Bjarni Hammer og en fra Vágur, Henrik Old. Partiet valgte at stille taktisk op med kun tre mandater i Suðuroy, og det gik efter planen må man sige, da de alle tre blev valgt. Tjóðveldi klarede sig også godt, da Sirið Stenberg blev valgt. Og Folkeflokken fik Jacob Vestergaard valgt. Så Suðuroy fik fem mandater valgt, som faktisk er en flere end i 2002, da man havde valgdistrikterne. Der har været kritik af, at man gik fra 7 valgdistrikter til 1 valgdistrikt i 2008, et af kritikpunkterne går ud på, at valget er blevet meget mere personfikseret end før, med kæmpestore plakater af de enkelte kandidater. Det er som om at partierne får mindre betydning og udkantsområderne må kæmpe for at få nogle af deres folk valgt. Vh. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 19:03 (CEST)
Her ville det nok være mere hensigtsmæssigt med et afsnit om stemmemønstre i Torshavn/Argir og Klaksvik ift. bygderne, og så holde det adskilt fra "bedste valgresultater", der bør være opstillet i listeform. Men lad os flytte diskussionen til projektsiden.--Batmacumba (diskussion) 26. sep 2015, 12:37 (CEST)
Lige en kort kommentar her til Batmacumba. I kan godt sætte Klaksvík i samme kategori som bygderne, selv om der bor ca. 5000 folk. Interesserne for Klaksvík er mere lig med interesserne fra andre bygder og øer på Færøerne end med hovedstaden. Folk i hovedstaden har adgang til alle mulig slags arbejder i kontor, butikker, sygehusvæsen og alt muligt. I Klaksvík og i resten af Færøerne er man ret afhængig af fiskeriet og derfor påvirker det også hvad folk stemmer på. Folkeflokken som går ind for at fiskekvoterne skal uddeles gratis til rederne og at rederierne helst ikke skal betale noget særligt til samfundet, får mange stemmer fra alle andre områder på Færøerne bortset fra hovedstaden. Annika Olsen var den eneste blandt de valgte kandidater som bor i Tórshavn, de andre folkeflokskandidater som blev valgt kommer fra Klaksvík (2), Suðuroy (1), Vågø (1) og Eysturoy (1). Jeg har også kommenteret på siden Wikipedia:WikiProjekt Færøerne Mvh. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 19:02 (CEST)
Rederne og fiskerne fra fiskeskibene har fælles interesser, fordi sømændene får en %-del af fangsten. Derfor stemmer sømænd ofte mere højreorienteret og ikke venstre-orienteret, som man ellers normalt kan forvente af ufaglærte arbejdstagere. --EileenSanda (diskussion) 26. sep 2015, 19:07 (CEST)
Nu har jeg så lavet tabellen. Du må gerne kommentere den. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 26. sep 2015, 21:43 (CEST)

Lagtingsvalget 2015 UA?[redigér wikikode]

Hej Eileen, jeg har nu foreslået Lagtingsvalget 2015 som ugens artikel. Du må gerne stemme. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. okt 2015, 19:09 (CEST)

Hej Rmir2, ok, tak for det :) Jeg har stemt. Venlig hilsen --EileenSanda (diskussion) 1. okt 2015, 20:06 (CEST)

Folkeflokken i hovedstadsområdet[redigér wikikode]

Jeg har regnet lidt på det, og FF var markant under landsgennemsnittet i Tórshavnsomådet i både 2004, 2008 og 2011. I og med, at vælgerne i Tórshavn/Argir udgør omkring 40% af vælgerkorpset er selv den sjettedel de lå under i 2004 meget, og siden er forskellen øget markant. Det er usædvanlig, at en enhed der udgør 40% af helheden ligger så meget under gennemsnittet. Hovedstad/landsgennemsnit: 2004: 17.2/20.6, 2008: 16.7/20.1, 2011: 17.5%/22.5% og 2015: 13.5%/18.9%. Jeg er ikke så glad for at bruge antal valgte fra Sudurstreymoy som styrkemål af flere grunde: Dels er Suðurstremoy jo mere end Tórshavn, og det kan snyde lidt, men vigtigere er, at 1) man kan ikke sige nogen er "valgt fra el. for Suðurstreymoy" i 2008 og 2011, hvor valgkredsene var ophævet, og folk kunne få stemmer fra hele landet 2) skæve fordelinger kan rykke et mandat på meget lidt, som vi så, da NS fik et ekstra mandat på en lille tilbagegang. Hovedstaden ligger lavest i hvert fald siden 2004. Kan vi skrive "i mere end et tiår"? Jeg har hørt det med 20 år et sted, men det er ikke kildebelagt så fair nok, at det skal væk, men jeg vil nødig have antal valgte som styrkemål, det er noget juks. Det er stemmeandel, der tæller som styrke. --Batmacumba (diskussion) 3. okt 2015, 17:54 (CEST)

Hej. Ja, jeg blev selv ret usikker på, om det jeg skrev der nu var i orden eller ej. Du må meget gerne rette det tilbage igen, så vi ser på andelen i % og ikke valgte lagtingsmedlemmer. Vh. EileenSanda (diskussion) 3. okt 2015, 18:20 (CEST)

Fejl i valgberegning + Runavík er et stort valgsted[redigér wikikode]

Hej, jeg er løbet ind i nogle problemer med valgberegningen for Eysturoy:

 1. Du havde sat Vestmanna under Eysturoy i stedet for Streymoy, da du fordelte valgstederne på øer (under "gamle valgkredse" i Projekt Færøerne). Jeg har rettet det nu, men det betyder, at beregningerne for alle tre valg (2008-2015) er forkerte for de to øer, men jeg må lige tjekke mine noter for at se, om den er talt med under Eysturoy (håber jeg kan finde dem). Vil du lige gå afsnittet igennem og se, om der er andre fejlanbragte? (jeg kan ikke umiddelbart se nogen, men man ved aldrig).
 2. Runavik er valgsted for over 1600, og dermed større end en del af vores udvalgte bygder til de gamle valg. Den burde nok med. Jeg kan regne ud, at valgstedet omfatter Saltangará og Runavík bygd, men hvilke bygder stemmer ellers i Rúnavik? Hvor er der valgsted?
 3. Skalabotnur er ikke med i Kringvarps 2008 opgørelse. Der er tal for de fleste partier i 2011 tabellen, men jo ikke Miðnámsflokkurin. Kan valgstedet have heddet noget andet i 2008? Eller er det mon bare glemt i 2008 oversigten?--Batmacumba (diskussion) 8. okt 2015, 21:25 (CEST)
Svar
 1. Det er jeg ked af, kom jeg virkelig til at sætte Vestmana under Eysturoy? Det var en grov fejl! Vestmanna ligger ikke engang i nærheden af Eysturoy men på Streymoys vestkyst. Før den undersøiske tunnel blev lavet imellem Streymoy og Vágar, sejlede en færge fra Vestmanna til Oyragjógv, så alle der skulle til eller fra lufthavnen skulle med færgen.
Kunne du lige tjekke afsnittet og se, om der er andre "smuttere"?--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 11:47 (CEST)
 1. Runavík er jo blevet en større kommune, men jeg er ikke klar over, hvilke andre bygder, som stemmer der. Der ligger flere mindre bygder længere inde ved Skálafjorden.
 2. Skálabotnur kaldes også til tider Skálafjørður. Bør vi ikke tage alle partier med i en oversigt, selv om de kun opstiller en gang? Altså i siderne om de enkelte lagtingsvalg, mener jeg. Ellers bliver tabellen vel misvisende. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 09:55 (CEST)
Ja, de kalder det Skálafjørður i 2008.--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 11:47 (CEST)
Jo, jeg skiftede også mening og tog Hin Stuttligi Flokkurin med i 2004, men inkluderede ikke Miðnámsflokkurin, da jeg lavede 2008 (tænkte det var ligegyldigt). Jeg ved ikke, om jeg orker at indsætte Miðnámsflokkurin (alt skal jo slås op igen), men det er bedst at tage alle med, så tallene passer og procenterne giver 100 (eller 99,9 og 100,1).--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 11:47 (CEST)
Kender du forresten til denne side fra kvf.fo, som viser i farver hvor de forskellige partier fik flest stemmer? De røde farver viser flest stemmer, derefter er farverne gule, grønne og til sidst blå, der viser hvor partierne fik færrest stemmer. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 10:53 (CEST)
Ja, men den er vist ikke public domain. Desuden ville noget med procentvise intervaller være bedre, men hvis den var public domain kunne den godt bruges.--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 11:47 (CEST)
Nej, det var ikke fordi jeg ville bruge kortet her, jeg ved godt at det er public domain, og jeg kan slet ikke finde ud af at lave sådan nogle kort. Men de viser det som du også har sagt om hvor partierne står stærkest og svagest. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 12:52 (CEST)

Gamle valgdistrikter[redigér wikikode]

Det er det her afsnit, hvor jeg gerne vil have dig til at se igennem, og bekræfte om alle valgsteder nu er under den rigtige region/ø: WikiProjekt_Færøerne#De_gamle_valgdistrikter.--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 17:09 (CEST)

Jeg har korrigeret 2015 valget, men det er så forkert på de andre wikier, hvor det er flyttet til. 2011 burde være til at beregne, der skal Vestmanna lægges til Øvr. Streymoy, men i 2008 skal jeg bruge Miðnámsflokkurins stemmetal i Streymoy uden for hovedstaden for at kunne beregne procenterne. Kan jeg få dig til at tælle det sammen?
Ellers ved jeg ikke helt, hvad vi gør med tabellerne - 2008 og 2011 er jo forkerte mht. Streymoy.
Min beregning af Eysturoy passede desværre ikke, da jeg talte partiernes stemmer samen og sammenholdt dem med stemmetal for valgstederne, og afvigelsen var for stor til, at jeg lige kunne finde fejlene, så et stort arbejde spildt.--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 17:09 (CEST)

Hej, jo, jeg skal tælle det sammen og se på valgdistrikterne, om de er placeret korrekt. --EileenSanda (diskussion) 9. okt 2015, 18:52 (CEST)
Som jeg regnede med, er der ikke flere fejlanbringelser, men rart at få det bekræftet. Hele øer er jo lette at placere, dem glemmer man ikke sådan lige. Selvom jeg har været i Vestmanna, gik der derimod lang tid, før jeg tænkte over, at den var på den forkerte ø.--Batmacumba (diskussion) 9. okt 2015, 21:41 (CEST)
Ok, ja, det er hurtigt at lave sådan en fejl (min fejl). Det var godt, at der ikke var flere. --EileenSanda (diskussion) 10. okt 2015, 01:08 (CEST)

Hostile takeover?[redigér wikikode]

Ny citations skabelon? Hvornår, hvem, hvor? Del af Wikipedia eller Mediawiki? Lønnet arbejde? Eller er din skabelon-redigering så lille en bagatel at der slet ikke er noget at tale om her? Sechinsic (diskussion) 1. nov 2015, 17:59 (CET)

Hvad mener du? Mener med denne skabelon: Skabelon:Sfn ? Jeg så, at der var fejl flere steder i noter/referencer, så jeg opdaterede skabelonen ved at udskifte indholdet med samme indhold som findes på den engelske Wikipedia, og derefter oprettede nogle flere, som manglede samt manglende moduler, for at få noterne vist korrekt uden fejl. Er det da ikke blevet bedre? Hvad mener du med "Hostile takeover"? Og hvad mener du med "lønnet arbejde"? Mener du, at jeg får løn for at redigere på Wikipedia? Nej, overhovedet ikke! Har du noget at klage over? Er der noget, der er blevet værre, altså noget som jeg har redigeret? --EileenSanda (diskussion) 1. nov 2015, 21:19 (CET)
Jeg havde overset dit svar her og har jo i mellemtiden reageret på dit indlæg på Skabelondiskussion:Citation. Jeg forstår godt du svarer ligeså spredt som jeg har spurgt - og du må vel have bemærket de mange spørgsmålstegn? Jeg kan ikke stå inde for at mene det altsammen. På dit virkeligt kontante spørgsmål om jeg har noget at klage over kan jeg kun samtykke. (Men du får altså ikke løn for dine redigeringer; så godt så vidt) Sechinsic (diskussion) 13. nov 2015, 16:14 (CET)

"Skabelon:S-train service small"?[redigér wikikode]

Hvorfor navngivning på engelsk?--Madglad (diskussion) 4. nov 2015, 17:05 (CET)

Jeg har flyttet den til Skabelon:S-tog service lille. Jeg har oprettet nogle sider med den engelske titel, da der er tale om tekniske skabeloner og moduler, der "snakker sammen" og hvis man ændrer for meget, så "snakker de" ikke sammen længere, og så virker de ikke efter hensigten. Men på den anden side, hvis der efterlades en redirect, så burde der ikke være problemer. Dog mener jeg ikke, at titlerne på moduler og tilhørende skabeloner skal oversættes, da vi derved risikerer, at de slet ikke virker som de skal. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 4. nov 2015, 17:17 (CET)

Kamarkórið[redigér wikikode]

Hej Eileen, kan du klare oversættelsen af denne artikel (den er på færøsk). venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. nov 2015, 13:43 (CET)

Hej, ja, det er nu gjort. Der var links til færøsk Wikipedia, selv årstallene havde links til færøsk Wikipedia, jeg kan ikke forstå meningen med det, men det er fjernet. --EileenSanda (diskussion) 12. nov 2015, 16:27 (CET)
Tak for hjælpen. Jeg kan se, at du har udvidet artiklen, hvilket er meget fint. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 12. nov 2015, 18:28 (CET)

Hjælp til CS1[redigér wikikode]

Kan du forklare hvad "Pages using citations with old-style implicit et al. in editors" betyder, og hvordan man kan omgå denne kategorisering? Sechinsic (diskussion) 12. dec 2015, 10:59 (CET)

Jeg har indskrevet et link til den engelske version på kategorien. Sechinsic (diskussion) 12. dec 2015, 11:18 (CET)
Hej, nej, jeg ved ikke rigtig, hvad det betyder, men på engelsk Wikipedia står der, at det er en "tracking category", der står: "This is a tracking category for citations that use the old-style implicit "et al." when specifying editors." Hvorfor spørger du mig? Kommer kategorien fra en skabelon eller et modul, som jeg har oprettet eller redigeret? Det kan godt passe, det sker når man kopierer fra engelsk Wikipedia, jeg kan ikke finde ud af at vælge dem fra, og vælger i stedet, når jeg får øje på disse kategorier, at lægge dem i "Kategori:Skjult kategori", derved forsvinder de fra artiklerne, hvis ikke man har indstillet det således, at man får øje på skjulte kategorier. Der må være en mening med disse "tracking" kategorier, men jeg tror ikke at nogen her på dansk Wikipedia har brug for dem. Jeg kan som nævnt ikke finde ud af at få dem væk på anden måde end at lægge dem i "skjultkategori", og det har jeg nu gjort med den pågældende som du nævner. --EileenSanda (diskussion) 12. dec 2015, 11:30 (CET)
Welcome to the franchise : ) (?!?) -- Nej, det betyder sikkert ikke noget. Men, øhh, den der cs1 har du da redigeret, ikkesandt. Ta' det som en spøg Sechinsic (diskussion) 12. dec 2015, 11:36 (CET)
I Modul:Citation/CS1/Configuration er der et afsnit med fejltyper. Dette er en af dem. --Palnatoke (diskussion) 12. dec 2015, 12:11 (CET)
Til Sechinsic. Jo, jeg har oprettet Skabelon:Cs1, men den indeholder ikke den der tracking-kategori. Den indeholder kun denne tekst: [[:en:Help:Citation Style 1|Citation Style 1]]<noinclude>[[Kategori:Formaterings- og funktionsskabeloner]]</noinclude> Men nu har jeg fundet ud af, hvor det kommer fra, det er fra Modul:Citation/CS1/Configuration som jeg pgså har oprettet, teksten, som du nævnte, står på linje 487. Men jeg tør ikke gøre noget ved det, da jeg kan komme til at ødelægge modulet. Ved du, om man kan fjerne teksten på den linje, uden at det ødelægger noget ved modulet? Eller ved du det Palnatoke? --EileenSanda (diskussion) 12. dec 2015, 12:17 (CET)
Jeg ser ingen grund til at rette i modulet - når artiklerne ender i den omtalte kategori, er det vel fordi der er fejl i dem. --Palnatoke (diskussion) 12. dec 2015, 12:31 (CET)
Ok, ja det har du ret i. --EileenSanda (diskussion) 12. dec 2015, 12:42 (CET)