Brugerdiskussion:Frank R

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Frank. Det er rart at se at det lykkedes for dig. Efter som jeg kan se dig nu med brugernavnet, så er du logget ind. Du får også lige standardvelkomsten, da der findes nogle gode begynderlinks. Mvh. Maitch 13. jun 2005 kl. 20:08 (CEST)

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi takker dig for dine bidrag, og håber at du vil vende tilbage. Her er nogle gode links at starte med:


Lykkedes det for dig at komme på igen. Et godt tip vil være at krydse "Log på automatisk" af, så behøver du ikke taste kodeordet ind hele tiden. --Maitch 14. jun 2005 kl. 17:46 (CEST)

Filmartikler[rediger kildetekst]

Hej Jeg kan se, at du har fået styr på formateringen. Flot! Jeg håber ikke vi har været for meget efter dig :-) Vh Rune Magnussen 18. jun 2005 kl. 18:01 (CEST)

Kære alle: Ja, det ser ud til at min "tekniske formåen" rækker til nogenlunde at finde ud af de rigtige "koder" og det hjælper mig igennem opbygningen af mine små artikler om dansk film. Ingen har været efter mig. Tværtimod er det mig der takker for velkomsten. Mvh Frank R

Hej igen
Kan du ikke prøve at skrive dine filmartikler i hele sætninger i stedet for telegramstilen. F.eks. skriver du bare "Farce.". Her kunne man nemt skrive i stedet "Filmens genre er en farce.".
Mvh. Maitch 20. jun 2005 kl. 17:49 (CEST)

Tak Maitch for de gode råd. Dem vil jeg rette mig efter fremover. Mvh. Frank R - 20. jun 2005 kl. 17.54

Når du tilføjer til årssiderne, kan du så ikke følge den stil alle de andre følger, hvilket er bindestreg og komma.

F.eks. 5. februar - Lars Lohmann, dansk skuespiller

Mvh. Maitch 21. jun 2005 kl. 21:41 (CEST)

Hej Maitch: Jeg har noteret mig dit ønske og skal øjeblikkelig rette mig ind efter det. Mvh Frank R - 21. jun 2005 kl. 21.45

Hej Frank!

Der er en mistænkelig stor lighed mellem dine filmaretikler, som for eksempel Maria Garland og beskrivelsen på Dansk film database (sic!). Hvis du ikke har fået en tilladelse til at kopiere derfra, er vi desværre på kant med ophavsretten, og vi bliver derfor nødt til at fjerne eller omskrive indholdet. -- Bruger:Wegge 9. jul 2005 kl. 00:02 (CEST)

Hej Wegge: Der er ikke noget jeg mere ønsker end at overholde reglerne, men jeg bliver lidt forvirret, når jeg det ene øjeblik læser, at det man kalder faktuel tekst godt kan overføres fra andre kilder, mens jeg nu får at vide, at Maria Garland-tekst-overførslen er på kant med ophavsretten. Jeg kan pege på et utal af artikler, skrevet af mange andre brugere, hvor teksten er overført uden at det tilsyneladende har ført til nogen "løftede pegefingre". Tænk bare på alle artiklerne om ministre og politikere, som direkte er overført fra Folketingets hjemmeside. Hvordan kan jeg vide, hvad der er rigtigt eller forkert? Fra nu af vil jeg så nøjes med at anføre de rå data i skuespiller-portrætterne - altså undlade at komme ind på deres levnedsforløb - og så anføre de film, de har medvirket i, ligesom jeg vil fortsætte med at registrere film, hvor jeg jo i forvejen nøjes med at fortælle, hvilke skuespillere, der medvirker  !

Misforstå mig ikke. Reglerne skal skam overholdes. Håber på en snarlig kommentar. I øvrigt har jeg fået det indtryk, at hvis man anfører sin kilde, er man på den sikre side. Mvh Frank R - 9. juli - 9.11

Hvis vi kigger på Maria Garland, kunne man jo resumere hende således:
Dramatisk Læreanstalt
debut, Folketeatret 1914
store københavnske teatre løbende
Odense Teater 1914-1915
Folketeatret 1915
Det kongelige Teater 1931
Casino 1933
Aarhus Teater 1935
Folketeatret 1937
Det kongelige Teater igen fra 1946

Oversatte en række teaterstykker
Teaterpokalen 1945

En sådan liste er på kanten af det tilladte, når der kun er én kilde. Vi kan inddrage de kilder, som jeg henviser til på Diskussion:Maria Garland, og dermed komme frem til et produkt, der afspejler vores selvstændige vurdering af Maria Garland. --Palnatoke 9. jul 2005 kl. 09:53 (CEST)

Hej Frank
Det afgørende når man kopierer tekst, er om man direkte eller indirekte har fået tilladelse til at gøre det fra ophavsrethaveren. Hvis man har tilladelse, skal man som oftest nævne kilden, men hvis man ikke har tilladelse, er det ulovligt uanset om man nævner kilden eller ej. På Wikipedia:Kilder er der lister over kilder som vi har tilladelse til at kopiere fra - og dette omfatter Folketingets hjemmeside som du nævner. Byrial 9. jul 2005 kl. 10:03 (CEST)

Hej med jer: Tak for det grundige svar. Jeg studerer nu grundigt kilde-tilladelserne og har i hvert fald lært en masse af jeres kommentarer. Mvh Frank R - 9. juli 22.50

Hvorfor er jeg blevet koblet fra i dag? I lang tid har jeg - når jeg har tændt for computeren - været automatisk på uden at skulle gå ind og oprette mig med password. Derfor er flere af mine filmartikler blevet registreret med et tilfældigt nummer. Det drejer sig om "Teatertosset" og "Hr. Petit". Kan disse artikler omdirigeres til mit navn? Mvh Frank R - 21. juli 17.54

Det er noget, som er sket på din computer - måske har du slettet cookies? Indlæggene kan vist ikke gives nye navne, så du må manuelt sætte disse artikler på din overvågningsliste. --Sir48 (Thyge) 21. jul 2005 kl. 17:58 (CEST)


Hej Frank Årstallet er rigtig mvh Bobby

To plustegn?[rediger kildetekst]

Hej Frank - hvad betyder de to plustegn, du indsætter i nogle artikler, fx i folkedansker? Hvis du mener at det er en sletningskandidat eller lignende, skal du bruge en passende skabelon. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 15. dec 2005 kl. 17:56 (CET)

Hej Kaare:

Ja, det er korrekt, at jeg markerer med to gange +, men kunne ligeså godt markere med alt muligt andet. Når jeg gør det, skyldes det kun, at jeg - hvis jeg undlader det - ikke synes at få registreret, at jeg gør opmærksom på, hvis en artikel er hærværk. Jeg skal nok undlade at gøre det fremover og prøver så at rette mig efter dit forslag. Tak for hjælpen. Mvh Frank R


Musikfilm - ny kategori![rediger kildetekst]

Hej Frank R. Jeg har set du har skrevet en imponerende mængde artikler om danske film. Jeg vil bare lige gøre opmærksom på, at jeg har oprettet en ny Kategori:Musicalfilm beregnet til musicalfilm, operettefilm og lignende. Mon ikke der er nogle af "dine" filmartikler, der kan gå ind under den kategori? Har fundet et par stykker, men sikkert ikke dem alle. Venlig hilsen, --Malou 29. apr 2006 kl. 18:10 (CEST)

Årstalskategori[rediger kildetekst]

Hej Frank. Der er blevet oprettet årstalskategorier som f.eks. Kategori:Film fra 2006 så du må meget gerne fremover sætte dine filmartikler i en passende kategori af denne type. --Peter Andersen 11. jun 2006 kl. 10:06 (CEST)

Hej Peter: Det skal jeg huske fra nu af. Tak for hjælpen. Mvh Frank R. 11. jun 2006 kl. 10.11

Filmskabeloner[rediger kildetekst]

Hej Frank R! Jeg vil lige give dig et tip om, at jeg har lavet to skabeloner, der er velegnede til "dine" film- og skuespillerartikler! Det er Skabelon:Danskefilm navn og Skabelon:Danskefilm titel, der gør det nemt at lave en henvisning til danskefilm.dk. Se også en oversigt over filmskabeloner her: Wikipedia:Skabelonerelonerer/Film. Venlig hilsen, --Malou 24. jun 2006 kl. 14:37 (CEST)

P.S. For at finde filmens / skuespillerens id-nr. er det vist desværre nødvendigt at google personen og se id'et i linklinjen på søgesiden. --Malou 24. jun 2006 kl. 14:38 (CEST)

Hej Frank, jeg så dit spørgsmål om billeder i anledning af Eddie Cantor. Hvis et billede findes på Commons, vises det også i den danske artikel, når man kopierer en engelsk tekst. For Eddie Cantor gælder det, at billederne i den engelske artikel ikke er lagt på commons. Det øverste billede opfylder i hvert fald ikke kravene til billeder på Commons - og heller ikke til dansk Wikipedia. Hvis der er et frit billede på en anden wikipedia, du ønsker at bruge, er fremgangsmåden:

  1. Klik på billede
  2. Under billedet er det muligt at vælge download af billedet til din pc.
  3. Læg derefter billedet op på dansk Wikipedia eller Commons med angivelse af billedets licens.

Det kan nu indsættes i artiklen. Håber dette er til hjælp. --Sir48 (Thyge) 1. jul 2006 kl. 10:15 (CEST)

Hej Sir48: Mange tak for den hurtige tilbagemelding. Jeg troede nemlig automatisk, at hvis et billede fandtes på f.eks. den engelske wiki, betød det automatisk, at dette var blevet godkendt. Jeg må prøve mig frem og håbe at jeg kan se hvilke billder der er til fri benyttelse og hvilke der ikke er. --- Frank R 1. jul 2006 kl. 16:10 (CEST)

Hej Frank. Tak fordi du rettede mine stavefejl mm. Du satte også artiklen Mathilde i kategori "Danske musikere" under "Bondo, Mette". Er det fordi du mener artiklen bør flyttes til hendes rigtige navn? Det ser lidt mærkeligt ud nu. Leo Laursen 19. jul 2006 kl. 10:40 (CEST)