Brugerdiskussion:Frederik2097

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, Frederik2097! (Storbritannien English)
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst, som er ment som en hjælp, hvis du vil oprette og redigere artikler. Yderligere oplysninger og inspiration findes i vores fulde velkomst og i punkterne nedenfor.
Wikipedias fem søjler
Wikipedias politikker og normer er baseret på Wikipedias fem søjler.
Retningslinjer
Wikipedias hjælpe- og instruktionssider.
Hjælp:Guide Guide
Tag et skridt ad gangen ved hjælp af dette selv-kursus.
Følg politikkerne & notabilitet
Regler som man bør følge. Herunder er bl.a. kravet om overholdelse af ophavsretten.
Få inspiration fra vores bedste artikler
Skriv artikler, der opfylder vores designmæssige krav.
Mentorprogram
Et program designet til at hjælpe nye og uerfarne brugere.
Hvad Wikipedia ikke er
Ting man skal undgå – herunder partiske artikler og selvbiografier.
Ofte stillede spørgsmål
Svar på ofte stillede spørgsmål.
Sandkassen
Denne side kan bruges til eksperimenter.
Få yderligere hjælp
Stil spørgsmål i Landsbybrønden eller i nybegynderforummet. Besøg gerne hjælpe- og chatkanalen på IRC.

Denne her side er din diskussionsside, hvor du får beskeder fra andre brugere, og hvor du kan besvare spørgsmål fra andre. Hvis du vil skrive en besked til en anden bruger, skal du skrive den på brugerens diskussionsside. Afslut altid dine indlæg på diskussionssider med ~~~~. Du kan også trykke på signérknappen (se billedet). Begge dele underskriver med dit brugernavn og et tidsstempel. Ved at klikke på "Gem side" bliver dit indlæg gemt.

Med venlig hilsen SorenRK (diskussion) 30. sep 2018, 23:08 (CEST)

Vigtigt tip[rediger kildetekst]

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
For at forbedre Wikipedias overordnede troværdighed, bør du angive kilderne til de informationer, du bidrager med i artiklerne. I redigeringsvinduet klikker du på og udfylder. Husk at se efter, om artiklen har en {{Reflist}} nederst. Med venlig hilsen KnudW (diskussion) 14. nov 2018, 15:46 (CET)

Jeg vil lige minde dig om dette igen. —Biscuit-in-Chief (DiskussionBidrag) 17. jan 2019, 18:35 (CET)

Maskinoversættelser[rediger kildetekst]

HEjsa. Maskinoversættelser kan ikke bruges, i hvert fald ikke direkte. Der er de for dårlige. Jeg har flyttet dit seneste bidrag til Bruger:Frederik Glerup Christensen/Nome, Alaska. Så kan du gøre den færdigt der. Mvh KnudW (diskussion) 6. dec 2018, 15:15 (CET)

Hej! Det var en fejl, at denne side skulle offentliggøres! :)

hejsa. Townhouse (Storbritannien) kunne godt trænge til et gennemsyn. Jeg har svært ved at forstå den. Husk, de skal bearbejdes inden udgivelse. Mvh KnudW (diskussion) 17. dec 2018, 20:08 (CET)
Alofi er hellere ikke helt god. Du bør fikse disse artikler inden du går videre, ellers viser erfaringen at der ikke bliver gjort noget og så ligger de der bare. Mvh KnudW (diskussion) 17. dec 2018, 20:14 (CET)

Kære Frederik. Tak for dit bidrag på Pergamon. Du har dog indsat forholdsvis meget tekst, uden en eneste kilde, hvilket er problematisk - blandt andet i forhold til verificering af det du skriver. Jeg vil derfor opfordre dig til at indsætte kilder snarest muligt. Tøndemageren 23. apr 2020, 17:57 (CEST)

Du må også meget gerne sørge for at wikificere teksten, det vil sige sætte [[]] rundt om relevante ord og begreber, sådan der gives links videre til andre artikler. Tøndemageren 23. apr 2020, 17:59 (CEST)
Kære Tøndemageren,
Tak for din besked og gør mig opmærksom herom. Jeg er klar over situationen på siden - mange af de danske wiki-sider, hvor der er meget småt med indhold (som den danske Pergamon ) før jeg gik igang med redigeren, er mere eller mindre oversættelser af de engelske sider. Det betyder, at der er meget indhold, der først skal oversættes, hvorefter kilder samt sidehenvisninger derefter indsættes. Dette vil blive gjort, og som jeg også gør opmærksom på på siden, så er den PT ufuldstændig. Kilder og sidehenvisninger vil blive anført.
Med venlig hilsen
Frederik (Skrev Frederik Glerup Christensen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Det lyder rigtigt fint. Jeg vil dog gøre opmærksom på, at hvis du arbejder på en artikel, kan du med fordel starte den op i en sandkasse (det kunne være Bruger:Frederik Glerup Christensen/Pergamon). Vi har en (vist nok uskreven) regel om at {{Ibrug}} højst kan sidde i 24 timer, så hvis man skal bruge længere tid end det, bør man kopiere indholdet over i en sandkasse. Når man så er færdig i sandkassen, kopiere man indholdet tilbage igen.
Og lad mig i samme ombæring gøre opmærksom på oversættelsesværktøjet, som kan gøre oversættelsesarbejde nemmere :)
Og så må du endelig sige til, hvis du har spørgsmål eller andet. Tøndemageren 24. apr 2020, 16:57 (CEST)
Hej igen Frederik. Jeg har nu oprettet førnævnte sandkasse, hvor du kan fortsætte dit arbejde. Tøndemageren 24. apr 2020, 20:06 (CEST)

Billede på enwiki[rediger kildetekst]

Billedet du forsøgte at indsætte i Verdensrekordæg er ikke på Commons. På grund af noget med copyright ligger det på enwiki og derfor kan det ikke tilgås fra dawiki.--Hjart (diskussion) 9. jun 2021, 15:45 (CEST)

Kreditering[rediger kildetekst]

Hej Frederik! Selvom du frit må oversætte tekst fra andre Wikipediaversioner, skal det jf. licensen ske med "passende kreditering". Se WP:ANDENWIKI. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 28. jun. 2022, 17:05 (CEST)[svar]

Hej @Biscuit-in-Chief!
Tak for din besked. Jeg tror ikke, jeg er 100% sikker på, hvordan jeg i så fald krediterer korrekt. Jeg troede egentlig ikke, at der var en forskel på at oversætte på denne måde, og benytte Wikipedias eget oversættelsesværktøj (som jeg mener er relativt begrænsende). Mvh Frederik Glerup Christensen (diskussion) 29. jun. 2022, 12:14 (CEST)[svar]
Når du bruger oversættelsesværktøjet, indsætter det automatisk et link til den artikel som der er oversat fra, i redigeringsopsummeringen. Når du oversætter uden at bruge værktøjet, skal du selv sørge for kreditering og link i opsummeringen for at overholde licensreglerne. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 29. jun. 2022, 12:20 (CEST)[svar]
Ah, på den måde. Så bare for at forstå det helt korrekt - når jeg klikker på "udgiv side", så skal jeg skrive, at siden er oversat fra [en-wiki siden]? Bare for at være sikker :) Frederik Glerup Christensen (diskussion) 29. jun. 2022, 12:39 (CEST)[svar]
Ja, det skal du. Og smid endelig også et link til den version du har oversat (fx https://en.m.wikipedia.org/wiki/Special:PermaLink/1094161630 eller en:Special:PermaLink/1094161630). Du kan også tilføje {{oversættelse}} til bunden af artiklen. Det er forresten ikke så smart at oversætte tekst der virker som reklame. — Biscuit‑in‑Chief :-) (DiskussionssideBidrag) 29. jun. 2022, 12:48 (CEST)[svar]
Super, det har jeg forstået og vil gøre! :)
Jeg forsøger at holde mig fra "reklamesider" (tænker du på https://da.wikipedia.org/wiki/Chanel_No._5 ?) Frederik Glerup Christensen (diskussion) 29. jun. 2022, 12:50 (CEST)[svar]