Brugerdiskussion:HansPedersen1959

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerteligt velkommen til den danske Wikipedia, HansPedersen1959!
Jeg håber, at du vil trives her. Brug venligst 10 minutter på at læse denne velkomst; den vil hjælpe dig med at komme i gang.

Du kan starte med at læse vores fulde velkomst, og læse punkterne nedenfor.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, besøg da gerne hjælpe- og chatkanalen, hvor du kan få et svar meget hurtigt.

Sidst, men ikke mindst, er du velkommen til at læse vores politikker og normer, for at sikre dig at du ikke bryder dem ved et uheld.

Med venlig hilsen
- Pacx (db) d. 12. maj 2011, 22:15 (CEST)[svar]

Svar om referencer[rediger kildetekst]

Hej Hans. Jeg svarer på dit email-spørgsmål her; det er tit lidt nemmere at holde det i Wikipedia-regi, fordi så kan andre også hjælpe. Så en anden gang er du velkommen til at spørge på min diskussionsside - det var et lille bonus-tip ;-)

Til spørgsmålet: Du har brug for at referere til en kilde to gange og vil gerne gøre det fikst. Der er egentlig to svar på det, afhængig af om man vil referere til kilden bredt eller til specifikke sider i kilden. Ud fra din mail tror jeg, at det er det første; heldigvis er svaret herpå det nemmeste.

Første gang, du placerer din kilde, skriver du <ref name=xyz>Kildeangivelse</ref>. Anden gang skriver du simpelthen <ref name=xyz />. Første gang fortæller du wiki-programmet, at du opretter en reference, som du gerne vil kunne bruge igen, og da man kan have et utal af disse, er man nødt til at identificere den. Det gør man med "name=" og så en slags 'pladsholder', som man i princippet selv kan vælge - her brugte jeg 'xyz', men som regel bruger jeg fx efternavnet på forfatteren; i dit tilfælde kunne du så skrive <ref name=kornerup>.

Næste gang, du skal bruge den samme kilde, skriver du i princippet det samme, dvs. <ref name=xyz></ref>, og her får du jo så fordelen, idet, programmet ser pladsholderen 'xyz' og tjekker, om det har set det før. Da der ikke er noget mellem <ref name=xyz> og </ref> har man mulighed for at bruge kortformen <ref name=xyz />, hvor skråstregen, der fortæller at 'ref' er slut, står sidst.

Jeg håber, at det blev lidt klarere - ellers kan du skrive herunder; så skal jeg nok svare, hvis ikke en anden kommer mig i forkøbet. Mvh. Arne (Amjaabc) 15. maj 2011, 19:35 (CEST)[svar]

Tak Arne! (Skrev HansPedersen1959 (diskussion • bidrag) 15. maj 2011, 20:19 . Husk at signere dine indlæg.)
Vil lige tilføje, at hvis du ønsker en reference med sidetalsangivelse kan den af arne nævnte funktion ikke benyttes.Ramloser 17. maj 2011, 19:46 (CEST)[svar]

Diskussionssider[rediger kildetekst]

Hej Hans. Du behøver ikke at skrive dine ændringer i diskussionssiden for en artikel. Kommentaren ved ændring af artikelen er nok til at dokumentere en ændring. Diskussionssiden er beregnet til diskussioner, hvor et eller andet skal vendes. Fx hvis man er i tvivl om noget i teksten eller har en forslag. --Steen Th 17. maj 2011, 16:41 (CEST)[svar]